Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Foto, co u Ciebie? Kiedy następna wizyta? Dopadly Cię jakieś typowo ciążowe objawy?
U mnie wciąż nic, a apka dziś mi podpowiedziała że przypadłości ciążowe w tym tygodniu będą już powoli odpuszczać hmmm 😂
Natka,
Wizytę mam w piątek, tak na prawdę każdy dzień jest dla mnie stresem. Martwię się i zastanawiam, czy ciąża się rozwija.
Ja akurat odczuwam ciążę, ale to nie jest wyznacznik czegokolwiek. Mam okropne mdłości, wzdęcia, jestem senna, zmęczona, bolą piersi i są nabrzmiałe. Cieszę się, że mam L4, bo ze skupieniem w pracy byłoby ciężko...
Lady_Dior
Kciuki za testowanie ✊ szalona optymistko 🥰 ➡️ podziwiam 😘Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Żonkil, kciuki, odpoczywaj i niech wszystko się ładnie przyklei
LadyDior, no to teraz ta najtrudniejsza część cyklu, no nie?
U mnie jakiś marazm, może to zmęczenie, albo jakiś spadek wiary..Żonkil lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
W piątek mam wiytę u ginekologa po połogu, jeżeli da zielone światło chcemy zacząć starania, robiłam wyniki z krwi i mam za wysoką kreatyninę, czy może któraś z was też tak miała? Dowiedziałam się, że póki się nie wyjaśni skąd to lepiej się nie starać, może być problem z nerkami.
Bardzo się cieszę, że niektórym z was już się udało, trzymam kciuki aby wszystko było dobrzeNikoś (32tc) 21.10.2020r [*]
Ona : 29l.
Trombofilia wrodzona /mutacja V leiden hetero
Po operacji wycięcia przytarczycy
Niewydolność nerek 2/3 st.
Osteoporoza
On: 30l.
Morfologia 3% -
Maart wrote:Cześć dziewczyny,
W piątek mam wiytę u ginekologa po połogu, jeżeli da zielone światło chcemy zacząć starania, robiłam wyniki z krwi i mam za wysoką kreatyninę, czy może któraś z was też tak miała? Dowiedziałam się, że póki się nie wyjaśni skąd to lepiej się nie starać, może być problem z nerkami.
Bardzo się cieszę, że niektórym z was już się udało, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Maart a to dostałaś skierowanie na tą kreatyninę? Czy ktoś zalecił to badanie ? W jakom celu je się robi?—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Dziewczyny jadę dziś na konsultacje do prof. M trzymajcie kciuki ,odezwę się pewnie późnym wieczorem 😊
Zula36, Żonkil, Foto80, Malina, Lady_Dior, Breath_less, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina,
trzymam kciuki mocno zaciśnięte i czekam na wieści🥰 mam nadzieję, że Twoje czarnowidztwo odpuściło, bo ja tez czekam na Twój pozytywny test 17😉
Maart,
dużo masz podwyższona tę kreatynine? Bo norma chyba do 1,1 jeśli dobrze pamietam🤔 Może po prostu jesteś odwodniona, a może jeszcze po ciąży organizm nie doszedł do siebie🤔 w ciąży kłębuszki nerkowe gorzej pracują, co prawda jest to chwilowe i po porodzie powinno wszystko wrócić do normy. Na pewno musisz znaleźć przyczynę podwyższonego poziomu kreatyniny, i ja unormować przed staraniami, bo jej podwyższony poziom wskazuje na problemy z nerkami, co z kolei może prowadzić do ich niewydolności😔 a jaki masz poziom eGFR? Robiłaś zwykle badanie moczu? -
Breath_less tak zleciła mi je moja immunolog, która diagnozowała mnie pod kątem wszystkich mutacji
Malina według mojego laboratorium norma 0,5-0,9 a mam 1,34, natomiast eGFR 47,81, jutro jadę do laboratorium powtórzyć badania tamte robiłam 01.12 może faktycznie się to ustabilizowało teraz, a i od tygodnia pije więcej wodyMam taką nadzieję, dziś rodzinny też wspominał o usg nerek w razie czego.
Nikoś (32tc) 21.10.2020r [*]
Ona : 29l.
Trombofilia wrodzona /mutacja V leiden hetero
Po operacji wycięcia przytarczycy
Niewydolność nerek 2/3 st.
Osteoporoza
On: 30l.
Morfologia 3% -
Ewelina, daj znac, jak po wizycie, co mówił!
LadyDior, i jak nastrój dziś?
Ja zmarnowałam test, sikając w 25 dniu cyklu..... ofkors nic. Za to głowa szaleje.. budzę ostatnio w nocy na siku i chce mi się pić, jak napiję się wody, to potem 20 minut mnie mdli i nie mogę spać, bo aż przyspiesza mi puls od tego jeżdżenia w żołądku.. ech. Może po prostu się czymś zatrułam..?
Dobrze, że mam dziś mnóstwo pracy zdalnej w domu, to czymś się zajmę.. -
Ewelina trzymam kciuki!
Czekam na relację z wizyty
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Breath_less,
Co u Ciebie? Konsultowałaś z jakimś lekarzem swoje wyniki? Robiłaś już te pozostałe zlecone badania? Jak samopoczucie? 😊
-
Foto80 wrote:Breath_less,
Co u Ciebie? Konsultowałaś z jakimś lekarzem swoje wyniki? Robiłaś już te pozostałe zlecone badania? Jak samopoczucie? 😊
Byłam u prof. Jerzak, wiec standardowo PCO i cukry 😉 z wynikami wybieram się na początku stycznia, ale już ostatnio mi powiedziała ze tu na pewno noe tylko acard, czy heparyna będzie pottZebne, pewnie ma na mhsli jakiś steryd.
A czuje się lepiej, odkąd coś znalazłam i jest szansa jakoś to leczyć i z tym walczyć. Może się okaże, ze nie będę musiała wracać do kliniki niepłodności, bo na ostatniej wizycie stwierdziła ze to wszystko jest ze sobą powiązane.
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Annamaria wrote:Ewelina, daj znac, jak po wizycie, co mówił!
LadyDior, i jak nastrój dziś?
Ja zmarnowałam test, sikając w 25 dniu cyklu..... ofkors nic. Za to głowa szaleje.. budzę ostatnio w nocy na siku i chce mi się pić, jak napiję się wody, to potem 20 minut mnie mdli i nie mogę spać, bo aż przyspiesza mi puls od tego jeżdżenia w żołądku.. ech. Może po prostu się czymś zatrułam..?
Dobrze, że mam dziś mnóstwo pracy zdalnej w domu, to czymś się zajmę..
Ja też biegam co noc na sikua cykle masz zwykle jakiej długości?
-
Breathless, to już ładnie działasz
Pewnie w styczniu będzie już jakiś kierunek i może zielone światło dla was?
Żonkil, cykle mam 31-32 dni.. -
Maart wrote:Malina według mojego laboratorium norma 0,5-0,9 a mam 1,34, natomiast eGFR 47,81, jutro jadę do laboratorium powtórzyć badania tamte robiłam 01.12 może faktycznie się to ustabilizowało teraz, a i od tygodnia pije więcej wody
Mam taką nadzieję, dziś rodzinny też wspominał o usg nerek w razie czego.
eGFR niskie😔 Koniecznie zrób badanie moczu trzeba sprawdzić czy nie ma białka i erytrocytów. Najlepiej by było tez zarobić albuminy z dobowej zbiórki moczu. I pewnie dopełniacze oraz jonogram🤔 I koniecznie USG nerek. Nie czekaj z tym, bo nerki często nie dają żadnego znaku, a jak zaczynaja bolec to już jest za późno😔 jeśli wynik się powtórzą znajdź dobrego nefrologa, na pewno Cię wyprowadzi❤️ Sama miałam podejrzenie zapalenia kłębuszków nerkowych ale kreatyninę max miałam 0,75 i eGFR nigdy nie spadło poniżej 90.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 12:15
Maart lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Breathless, to już ładnie działasz
Pewnie w styczniu będzie już jakiś kierunek i może zielone światło dla was?
Żonkil, cykle mam 31-32 dni..
Mam taka nadzieje, ze po nowym roku coś się wydeklaruje i będę się czuła trochę bezpieczniej.
Nie wiem, czy tak od razu da zielone swiatlo, czy kaze odczekać jeszcze z miesiąc, narazie powiedziała żeby się nie starać, na co się uśmiechnęłam, bo u nas prędzej statek kosmiczny wyląduje niż ja bym w ciąże zaszła.
Może w końcu jej, skoro jest imunologiem uda się wyjaśnić ten brak ciąży, bo klinika to tylko czeka aż wrócę i wyłożę kasę na kolejna procedurę in vitro🤦♀️
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Breath_less,
Cieszę się bardzo, że jest taki krok do przodu 😊 wiedzieć, co jest nie tak to już bardzo wiele, bo można wdrożyć leki i poprawić swoje szanse na cud. Wierzę, że Wam się uda! Trzymam kciuki 😘Breath_less lubi tę wiadomość