Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria wrote:Breathless, to już ładnie działasz
Pewnie w styczniu będzie już jakiś kierunek i może zielone światło dla was?
Żonkil, cykle mam 31-32 dni.. -
Dziękuję malina za wskazówki, jadę jutro do laboratorium, w wynikach z 1.12 nie było białka i erytrocytów w moczu, więc mam nadzieję, że jutro coś się wyjaśni
Malina lubi tę wiadomość
Nikoś (32tc) 21.10.2020r [*]
Ona : 29l.
Trombofilia wrodzona /mutacja V leiden hetero
Po operacji wycięcia przytarczycy
Niewydolność nerek 2/3 st.
Osteoporoza
On: 30l.
Morfologia 3% -
joanien1104 wrote:mam wyniki allo-MLR - po 4 miesiącach od ostatniego szczepienia jest 28%, czyli nie ma dramy chyba.
Napisałam już maila do docenta Paśnika, teraz czekamy na odpowiedź i zalecenia czy będzie accofil i czy doszczepiamy w najbliższym czasie.
Joanien to chyba całkiem dobry wynik!
Czy docent coś odpisał?
Trzymam kciuki, żebyś szybko dostała zalecenia i żebyście mogli działać.joanien1104 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
trodde wrote:Joanien to chyba całkiem dobry wynik!
Czy docent coś odpisał?
Trzymam kciuki, żebyś szybko dostała zalecenia i żebyście mogli działać.
Nie odpisał dam mu jeszcze trochę czasubo kolejny cykl to i tak za jakieś 2 tygodnie jak nie później. A jak nie odpisze to mam umówioną wizytę na 22 grudnia tak czy siak.
Trodde jak się czujesz, bo to, że pięknie rośniesz to ostatnio widziałam
Ewelina, jak tam po wizycie, coś nowego wdrożył Ci profesor ? -
Foto trzymam kciuki ✊😊
Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Cześć dziewczyny, może któraś z was wie coś, bądź słyszała o niedoborze białka z we krwi. Po pustym jaju i poronieniu zatrzymanym w 6-7 tyg. Po licznych badaniach wykryto u mnie coś takiego. Genetyk mówi, ze to związane z krzepliwością krwi (krew mi krzepnie i robią się zatory bądź mogą robić się zatory, szczególnie w ciąży) i ze muszę brać heparynę w ciąży. Musiałam pójść jeszcze raz do kontroli, która potwierdziła diagnozę i na wynikach napisane jest, żeby również brać odpowiednik acardu tutaj w de(mieszkam w de). Na polskich stronach nie mogę znaleźć kompletnie nic na temat niedoboru białka z. Na niemieckich już więcej ale tez nie ma tego sporo. Pozostałe czynniki krzepnięcia krwi są u mnie ok. Pytam bo nie wiem już sama, serio to może być to? To może być przyczyna? Mąż mówi, ze wariuje, bo skoro na wynikach od genetyka mam napisane, ze to jest powodem to jest🤪 ale człowiek jednak szuka w internecie... i przede wszystkim szuka potwierdzenia, ze z heparyna się udało w końcu. Staramy się od czerwca 2019 i już powoli mi siada na głowę, szczególnie po poronieniach. Powiedziałam sobie, ze jak kariotypy wyjdą ok to dam sobie spokój i będę normalnie żyć. Wszystko wyszło ok, mam nawet potencjalna przyczynę, i sposób w jaki z tym walczyć, mino to spokoju w głowie nie ma.
Druga sprawa, po tym niemieckim acardzie mam wrażenie, ze mam więcej siniaków i na całym ciele widoczne żyły... to normalne? Do tego zaparcia... zawsze wszystko miałam regularnie jeśli chodzi o te sprawy.
Mamy już pierwszy miesiąc starań za sobą, nieudany oczywiście a w styczniu wizytę u mojej nowej pani doktor, która uratowała mi głowę i ciało podczas ostatniego poronienia. Wierze, ze z nią się teraz uda. Pytanie tylko kiedy 😀 zazdroszczę wam, ze tak szybko wam idzie (podczytuje was). U mnie zawsze trwało to kilka miesięcy, będę wdzięczna jak teraz tez będzie to kilka miesięcy... dzięki za odpowiedz!Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Dziewczyny wczoraj wróciliśmy przed 23.00 🤪masakra ludzie jeszcze na letnich oponach jeżdżą 🤦♀️.
U mnie po wizycie tak sobie 😏
Profesorowi nie podoba się długość moich cykli.Dał nam jeszcze kolejne 3- 4 cykle na starania z lekami i jezeli to nie pomoże to prawdopodobnie czeka mnie laparoskopia 😬😔.
Profesor mówił że czasem po poronieniach robią się zrosty na jajowodach i trzeba będzie to sprawdzić. Dostałam lek na stymulację owulacji (aromek 3-7 dc,2x1)żeby pomóc naturze 😉i mam brać na skrócenie cykli duphaston po potwierdzonej owulacji ale nie wcześniej niż 16 dc przez 10 dni .
Prof potwierdził moje przypuszczenia że za wcześnie stosowanie tego leku może spowodować zablokowanie owu.
Dodatkowo prof zwiększył mi dawkę metformaxu z 500 do 750
Profesor kazał monitorować cykle ze względu na te leki:
- od 10 dc
-co 2-3 dni
-aż do owulacji
Jak ja mam to pogodzić z pracą to nie wiem 🤷♀️🤦♀️
I jak tu przestać myśleć o staraniach i się zrelaksować 😔
Zapisałam się 13.01 na szczepienie i badanie MLR .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Agulineczka,
to dziś na 9:00🤔 trzymam mocno kciuki za piękny pęcherzyk🥰
Foto,
za Ciebie oczywiście tez kciuki zaciśnięte❤️ Wierze, ze będzie wszystko dobrze😘
Ewelina,
no czekam z niecierpliwością na relacje z wczorajszej wizyty🤗
Lady Dior,
kiedy testujemy? Bo nie wiem kiedy mocniej zaciskać kciuki🤔🥰Foto80 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to mój 26 dc. Siknęłam dziś o 5 rano, kiedy ustaliłam, że nie jest mi niedobrze w nocy po wypiciu wody, ale w ogole jest mi niedobrze jak wstanę do pionu.. Pomyślalam sobie, że może mam coś z błędnikiem? No i moczę ten pasek, i...
Nie wiem jaka rozdzielczość jest tego co próbuje wkleić, i czy coś widać? Widzicie też?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 08:28
Foto80, trodde, Zula36, Ślimak, Żonkil, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Malina
Już napisałam streszczenie z wizyty 😉jest post wyżej od twojego 😙
Anna Maria
Widzę 😀gratulacje 😁😍Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Annamaria,
Kreseczka widoczna, gratulacje 😘 trzymam kciuki ✊
Agulineczka,
Kciuki za wizytę, czekam na wieści 😘✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 09:03
-
Foto, agulineczka trzymam kciuki!
Annamaria widzę!Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Boję się aż napisać "dziękuję"!! Jakby to mogło coś zapeszyć... Jestem jednocześnie w strachu i szczęśliwa.. Pierwsze co, to rano szukałam na YouTube jak zrobić sobie zastrzyk z heparyny, zamknęłam się w łazience i zrobiłam. To prawda, że nie trzeba wypuszczać tego bąbelka powietrza ze strzykawki? Udało mi się jakoś..
Teraz będę cichutko i cierpliwie czekać do dnia miesiączki, czy faktycznie jej nie będzie.. Każde podcieranie papierem to póki co strach..
Jestem na skrajnych emocjach dziś....
Dziękuję wam za bycie tu.. Muszę ochłonąć...
Bella01 lubi tę wiadomość
-
AsiaKK wrote:Cześć dziewczyny, może któraś z was wie coś, bądź słyszała o niedoborze białka z we krwi. Po pustym jaju i poronieniu zatrzymanym w 6-7 tyg. Po licznych badaniach wykryto u mnie coś takiego. Genetyk mówi, ze to związane z krzepliwością krwi (krew mi krzepnie i robią się zatory bądź mogą robić się zatory, szczególnie w ciąży) i ze muszę brać heparynę w ciąży. Musiałam pójść jeszcze raz do kontroli, która potwierdziła diagnozę i na wynikach napisane jest, żeby również brać odpowiednik acardu tutaj w de(mieszkam w de). Na polskich stronach nie mogę znaleźć kompletnie nic na temat niedoboru białka z. Na niemieckich już więcej ale tez nie ma tego sporo. Pozostałe czynniki krzepnięcia krwi są u mnie ok. Pytam bo nie wiem już sama, serio to może być to? To może być przyczyna? Mąż mówi, ze wariuje, bo skoro na wynikach od genetyka mam napisane, ze to jest powodem to jest🤪 ale człowiek jednak szuka w internecie... i przede wszystkim szuka potwierdzenia, ze z heparyna się udało w końcu. Staramy się od czerwca 2019 i już powoli mi siada na głowę, szczególnie po poronieniach. Powiedziałam sobie, ze jak kariotypy wyjdą ok to dam sobie spokój i będę normalnie żyć. Wszystko wyszło ok, mam nawet potencjalna przyczynę, i sposób w jaki z tym walczyć, mino to spokoju w głowie nie ma.
Druga sprawa, po tym niemieckim acardzie mam wrażenie, ze mam więcej siniaków i na całym ciele widoczne żyły... to normalne? Do tego zaparcia... zawsze wszystko miałam regularnie jeśli chodzi o te sprawy.
Mamy już pierwszy miesiąc starań za sobą, nieudany oczywiście a w styczniu wizytę u mojej nowej pani doktor, która uratowała mi głowę i ciało podczas ostatniego poronienia. Wierze, ze z nią się teraz uda. Pytanie tylko kiedy 😀 zazdroszczę wam, ze tak szybko wam idzie (podczytuje was). U mnie zawsze trwało to kilka miesięcy, będę wdzięczna jak teraz tez będzie to kilka miesięcy... dzięki za odpowiedz!
Ja miałam duża motywację do badania przyczyn, bo siostra Taty urodziła 4 zdrowych dzieci i trzy ciążę straciła w trzecim miesiącu ciąży. Pasuje to do opisu problemów z białkiem s. Moja mam nie ma obniżonego białka s, więc wiem, że musiałam odziedziczyć te przypadłość po Tacie.
Też po acard miałam duże siniaki, bardzo brzydko goiła mi się rana. W ciąży wszystkie te problemy ustąpiły- krzepliwość na pewno się zwiększyła, rana gojąca się 3 tygodnie zasklepia się w trakcie jednego dnia 😉 dla mnie był to bardzo mocny "naoczny" dowód, jak działa moje ciało.
Trzymam kciuki, to dobrze, że masz jakąś diagnozę. Dla mnie stanowiło to ważny punkt w leczeniu. Jeśli trudno zachodzisz w ciążę możecie rozważyć badania nasienia, może suplementy albo zmiana diety dla partnera pomogą. My nie mamy tego problemu, ale są na forum pozytywne historie, że jakość nasienia znacznie się poprawiła.
AsiaKK lubi tę wiadomość
-
Foto,Agulineczka trzymam kciuki ✊🏻❤️
Annamaria, ja też widzę 2 kreskę 🥰 doskonale rozumiemy Twój strach.. niestety to normalne tym bardziej po przejściach. Ale wierzę, że będzie wszystko dobrze. Rosnij nam zdrowo ❤️ Tak jak foto już napisała nie usuwa się tego pęcherzyka powietrza. Też oglądałam filmiki jak zrobić sobie zastrzyk z heparyny 🙈 trzymam kciuki ✊🏻
Ewelina, a jednak też miałam rację z duphastonem i owu 🙊 Niestety jak ktoś ma jakieś problemy z zajściem czy/i utrzymaniem ciąży to nie da się nie myśleć o staraniach 😒 trzeba chodzić na monitoring, później jak najszybciej wykryć ciążę aby leki zacząć brać ah caky czas trzeba mieć wszystko pod kontrolą 🤷🏼♀️ Kurde mam nadzieję, że nie będziesz musiała w styczniu jechać na badanie allo tylko na doszczepienia, tego Ci Kochana życzę ✊🏻❤️
Ewelina26 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie