Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
baksia wrote:Ewelina w sumie faktycznie to dobry pomysł z tym doszczepieniem. Nie zaszkodzi. Podobno po każdej ciąży rośnie allo i z czasem spada. Jedynie nie wiem czy ma sens ta wizyta, bo niedawno byliście ale może Prof coś powie albo zaleci 🤷🏼♀️ no oby ✊🏻 Też uważam, że jeśli jesteście w stanie starać się od razu to super pomysł,bo ciało,, pamięta,, ciążę i jest podobno łatwiej. Tak jak zresztą tu dziewczyny pisały. Kochana jestem z Tobą 😘
Może lepiej żebym się pokazała to chociaż będę wiedziała co się dzieje w mojej macicy 😣 .
Ciekawa jestem czy prof zmieni mi jakieś zalecenia🤷♀️
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziewczyny na szczęście wszystko w porządku 🥰 dzidziuś ma 3,4cm tętno 163 😊 ulga!
Agulineczka,
Ogromne gratulacje 😘Żonkil, Natka95, Malina, trodde, Annamaria, agulineczka, Zula36, joanien1104, Lady_Dior, Frelciaa, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Foto80 wrote:Dziewczyny na szczęście wszystko w porządku 🥰 dzidziuś ma 3,4cm tętno 163 😊 ulga!
Agulineczka,
Ogromne gratulacje 😘
Foto dla Ciebie też gratkimożesz już spokojnie świętować
Foto80 lubi tę wiadomość
-
Agulineczka, Lady_Dior, Trodde, Baksia, Zula, Foto, Natka, Żonkil, AnnaMaria, Annie, Ewelina, Joanien, JJ.
Kochane, próbuje być z Wami na bieżąco i zaglądam i sprawdzam co u Was, czasami czytam nawet szybko stojąc w kolejce do kasy i się sama do siebie uśmiecham🙈 ale jak zwykle brakuje mi czasu żeby odnieść się do wszystkiego i coś każdej z Was napisać😔 jestem z Wami wszystkimi całym serduszkiem i za każda na każdym etapie trzymam kciuki i bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wiadomości, których ostatnio tu bardzo dużo❤️ I oby tak pozostało😘 Oczywiście kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty✊
Dziewczyny, co Wy z tymi bliźniakami🙈 jesteście niemożliwe. Kiedyś to byłaby najgorsza opcja, dziś oczywiście na początku pewnie byłby szok, ale z czasem cieszyłabym się jedna ciąża i jeden powrót do formy😉 choć gdybym miała wybierać wolałabym być w dwóch osobnych ciążach a nie jednej mnogiej😉 w naszym przypadku 2 to max, choć czasami się zastanawiam czy z jednym sobie poradzimy i jak znajdę czas, jak teraz godzin w dobie mi brakuje😔 ale chyba priorytety się zmieniają🤔 tak sądzę🤔
Co do testowania to nie wiem🤷♀️ Nie planowałam, nawet nie wiedziałam który dziś dzień cyklu, musiałam aż zajrzeć do apki😬 i to już 20/21dc czyli 7/8dpo jakby liczyć owu 12-14 dc😱 jak to leci🙈 coś czuje, że nic z tego nie wyjdzie, chyba już się za bardzo nastawiłam na te marcowe in vitro i lutowe wakacje🤦♀️ Ale bo co tu dużo ukrywać z tym in vitro jest łatwiej😔
Ewelina,
Jak Twoje samopoczucie? Wiem, ze na pewno nie jest Ci łatwo😔 trzymam kciuki żeby ten okres przyszedł jak najszybciej i moglibyście już zacząć nowy cykl😘
Natka95, Żonkil, Zula36, trodde, Lady_Dior, Foto80 lubią tę wiadomość
-
Malina
U mnie z samopoczuciem różnie 😔raz czuje się całkiem dobrze a potem nachodzą mnie myśli że może nigdy się nie uda 😫 .
Dziś naczytałam się różnych historii dziewczyn które leczą się u prof.M dużo poroniło mimo szczepień i leczenia i dalej walczą a ja już nie mam siły na tą ciągła walkę nie chce żeby tak wyglądało całe moje życie .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Malina
U mnie z samopoczuciem różnie 😔raz czuje się całkiem dobrze a potem nachodzą mnie myśli że może nigdy się nie uda 😫 .
Dziś naczytałam się różnych historii dziewczyn które leczą się u prof.M dużo poroniło mimo szczepień i leczenia i dalej walczą a ja już nie mam siły na tą ciągła walkę nie chce żeby tak wyglądało całe moje życie .
Chyba wiem o czy mówisz😔 też czasami odnoszę wrażenie, że się nie uda😔 dlatego pewnie wydaje mi się ze z in vitro jest łatwiej, przynajmniej odpadają zmartwienia dotyczące starań😔 sami mamy znajomych co leczą się u profesora w Łodzi chyba już 3-4 rok, wyniki obydwoje maja w normie i w dalszym ciągu bez happy endu😢 Boje się ze u nas tez tak jest😔 czytałam gdzieś, ze czasami się zdarza, że mimo dobrych wyników, pary nie mogą mieć dzieci, a przy zmianie partnerów ciąża pojawia się bez problemu🤷♀️ Nie wiem o co w tym chodzi🤔 w ubiegłym tyg. mój M opowiadał mi, ze jego dobry klient po 7 latach walki został szczęśliwym tata. Tez właśnie jeździli do Łodzi do profesora, wynik wszystkie ok ale nie udawało się i profesor sam rozkładał ręce😔 udało ze przy pierwszym transferze in vitro i okazało się, że problem był z zapłodnieniem bo plemniki, mimo iż były prawidłowe nie dawały rady przebić osłonki i dostać się do jajeczka😱 -
Lady dzisiaj u mnie 6+4 wg OM i tak tez pokazalo usg, choć moim zdaniem owu była ciut później. Mały czlowieczek ma już prawie 7mm 😍 i ładnie bijące serduszko ❤ kamień z serca!
Foto80, Lady_Dior, Breath_less, Żonkil, Malina, Zula36, Annamaria, Natka95, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Baksia co do tego podbarwionego sluzu to lekarz kazał się nie przejmować. Na wzierniku czysciutko dzisiaj, żadnego krwiaczka też nie ma. Powiedział, że mogło pęknąć jakieś drobne naczynko po prostu. Nadal mam brać duphaston - do końca I trym. Oczywiście cała ciążę acard 150 + clexane. Założył mi juz karte ciąży i zlecił badania I trym.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żonkil teraz kciuki w Twoja stronę!
Ewelinka i Malinka zobaczycie, że też wam się w koncu uda. Szkoda, że czasami trzeba dłużej poczekać na swoje szczęście. Jestem z Wami myślami.Malina, Żonkil, Ewelina26 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żonkil gratuluję serduszka😊 Niech dzidziuś dalej rośnie zdrowo 😌
Foto również gratuluję udanej wizyty-ja nawet nie wiedziałam, że dziś wizytujesz - tyle się tu dzieje 🙈
Malina, Ewelina26 wierzę, że takie starania mogą być wyczerpujące. Mam nadzieję, że już niedługo spełniają się Wasze marzenia 🙂
Wszystkim Wam dziewczyny chcę życzyć zdrowych, wesołych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Smacznej kolacji wigilijnej w rodzinnej atmosferze, dużo prezentów pod choinką🌲 wzruszającej pasterki, udanego Sylwestra oraz szczęśliwego i zdrowego 2021 roku 😘Foto80, agulineczka, Żonkil, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Podpisuje się pod pieknymi życzeniami Lady. Wszystkiego dobrego dla Was w te nadchodzące święta, dużo zdrowia, spokoju i wytchnienia. A w Nowy Rok wejścia z dużą dawką energii
Lady_Dior, Żonkil, Zula36 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zdrowych, spokojnych świąt dziewczyny, spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze, pełnej miłości ❤ każdej z Was spełnienia marzeń 🤰🥰
Lady_Dior, Żonkil, Zula36 lubią tę wiadomość
-
In vitro wcale nie jest "łatwe"... dla wielu par to ostateczna droga i to często droga przez potłuczone szkło o bosych stopach.. Tony leków, tony badań..zabiegów..zastrzyków..worki pieniędzy i czasu...o łzach nie wspomnę i depresji- bo przecież in vitro to pyk i dziecko? Zdecydowanie wolałabym mieć chociaż cień nadziei na ciążę naturalną w przyszłości i tą stroną walczyć.
Wpadłam do Was po długiej nieobecności, bo widzę, że wiele się dzieje. I to raczej w dobrą stronę u wielu z Was. Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamiętaTrzymam za Was kciuki i życzę dużo dużo zdrowia i powodzenia w Nowym Roku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 21:13
Zula36, Foto80, Natka95 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻