Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia,
Fajnie, że nas odwiedziłaś, zastanawiałam się co u Ciebie 😘 jak się czujesz? Jak znosisz ciążę? Wszystkiego najlepszego dla Ciebie również 🥰 spokojnych świąt!Frelciaa lubi tę wiadomość
-
Według tp z prenatalnych dzisiaj wręcz 30+1
Za dwa miesiące nastawiam się na CC. Skierowanie już mam więc niezmiernie się cieszę, że nie czeka mnie poród siłami natury. Ciążę znoszę bardzo dobrze. Brzuszek nie jest jakoś super duży. Dzielnie znosi od prawie 8 miesięcy zastrzyki z heparyny. Będę miała usuwaną torbiel podczas CC jeśli nie będzie dużego krwawienia, bo niestety brzydko się zmienia (możliwe że z jajnikiem). Także trzymajcie kciuki żeby udało się szczęśliwie wyciągnąć Rysia z brzuszka a potem usunąć tego dziada.
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Zonkil, super ! Gratulacje!
Dziewczyny ja również życzę ciepłych, zdrowych i rodzinnych świąt wszystkim 🤩 tym, którym marzenia się spełniły, oby ta bajka trwała do szczęśliwego rozwiązania, a tym które jeszcze czekają niech magia świąt przyniesie ukojenie oraz upragniony cud🤩🤩🤩Zula36, Żonkil, Ewelina26, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Żonkil super, czułam, że będzie dobrze. Ile ma babelek?
Bąbelek ma 8 mm ale to 6+5czyli chyba musiałam mieć wcześniej owu.
Piękne życzenia:) podpisuje się pod życzeniami dla Was i też życzę Wam przede wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt :*Malina, Zula36, Ewelina26, Foto80, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Frelcia
Pamiętam Cię 😊już niedługo zostaniesz mamą 😀.
Dziewczyny wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ,wytrwałości, zdrowych i spokojnych Świąt 😊💗Foto80, Zula36, Lady_Dior, Żonkil, Natka95, Frelciaa lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziewczyny ja również życzę wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Pełnych radości, miłości i nadziei, bo tego nam wszystkim bardzo potrzeba
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, aby za rok każda z nas spędzała święta ze swoim największym, najcudowniejszym PrezentemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 09:23
Lady_Dior, Żonkil, Zula36, Ewelina26, Foto80, Natka95 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Życzę Wam Kochane żeby Wasze Aniołki jak najszybciej do Was wróciły w postaci ziemskich Dzieci ❤️🎄 Wierze ze każda z Was przyszłe święta spędzi w większym gronie 🥰 czy to z Maluchem w brzuszku czy na cycuszku 🙂
Żonkil, Foto80, Zula36, Natka95, Ewelina26, Lady_Dior lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Kochane życzę Wam Wesołych i Spokojnych Świąt ❤️
Zula36, Foto80, Lady_Dior, Natka95, Ewelina26, trodde lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dawno mnie tu nie było, a tu takie wspaniałe wiadomości i tyle się dzieje 😍 W końcu udało mi się nadrobić, a sporo tego było 😁
Agulineczka, Foto. Natka95. Zula36. trodde. baksia. agulineczka. Żonkil.
Cieszę się, że Wasze maluszki zdrowo rosną 🙂 Cudne foteczki 😍
Natka95. Nie przejmuj się już brakiem objawów,widocznie taka Twoja uroda 🙂
Zula36. Tak samo u Ciebie z plamieniami. Będzie dobrze 🙂
Ewelina26. Tak mi przykro. Trzymam kciuki, żeby niedługo wszystko skończyło się szczęśliwie. Każda z nas przechodziła przez takie myśli, że nigdy się nie uda, ale zoabcz jakie cuda na wątku 🙂 U Ciebie też tak będzie, to tylko kwestia czasu 🙂
Lady_Dior. Ale szybko poszło! Piękne kreseczki 😍 Tak się cieszę, że tym razem wszystko wygląda tak pięknie 😍
Ja z progesteronu mam Utrogestan, Besins i Cyclogest.
U mnie kreski wyszły takie same 23dpo.
Trochę spóźnione, ale chyba jeszcze aktualne życzenia 😉 Życzę Wam przede wszystkim dużo spokoju i pogody ducha. Niech maluszki dalej pięknie rosną, niech pojawiają się dwie kreseczki 🙂
Zula36, Foto80, agulineczka, Natka95, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa i mam nadzieję że mi pomożecie.
Na początku chce wam złożyć życzenia Wesołych świąt 🎄
Jestem po poronieniu samoistnym (przynajmniej ja tak twierdzę) 6 grudnia (26dc) miałam krwawienie i trwało to 2 dni do 12 grudnia miałam temp 36,8 wizytę u dentysty i szalalam z mężem. 14 grudnia jednodniowe krwawienie aż mnie w krzyżu bolało i 15ego podkusiło mi zrobić test ciążowy i wyszedł pozytywny, poszłam do lekarza a ten mnie zbył że on nic nie widzi. Beta zrobiłam 16ego i wyszła 148 ale progesteron 5,5. 18 grudnia powtórzyłam betę i już była 57. Odkąd dowiedziałam się o ciąży aż do 18ego (4dni) brałam luteinę. W wigilię chyba dostałam okres bo dziś jest 3dc i krwawie a temp jest taka jak zawsze w czasie @. Teraz się zastanawiam czy przy nowym cyklu po takich przeżyciach będę miała owulacje czy coś na wywolanie. U mnie lekarze są albo drodzy albo tumoki a gdzieś dalej jechać to wizyta za min 3 tygodnie. Mam nadzieję że coś mi pomożecie albo chociaż nakierujecie. -
bienius992 wrote:Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa i mam nadzieję że mi pomożecie.
Na początku chce wam złożyć życzenia Wesołych świąt 🎄
Jestem po poronieniu samoistnym (przynajmniej ja tak twierdzę) 6 grudnia (26dc) miałam krwawienie i trwało to 2 dni do 12 grudnia miałam temp 36,8 wizytę u dentysty i szalalam z mężem. 14 grudnia jednodniowe krwawienie aż mnie w krzyżu bolało i 15ego podkusiło mi zrobić test ciążowy i wyszedł pozytywny, poszłam do lekarza a ten mnie zbył że on nic nie widzi. Beta zrobiłam 16ego i wyszła 148 ale progesteron 5,5. 18 grudnia powtórzyłam betę i już była 57. Odkąd dowiedziałam się o ciąży aż do 18ego (4dni) brałam luteinę. W wigilię chyba dostałam okres bo dziś jest 3dc i krwawie a temp jest taka jak zawsze w czasie @. Teraz się zastanawiam czy przy nowym cyklu po takich przeżyciach będę miała owulacje czy coś na wywolanie. U mnie lekarze są albo drodzy albo tumoki a gdzieś dalej jechać to wizyta za min 3 tygodnie. Mam nadzieję że coś mi pomożecie albo chociaż nakierujecie.
Wszystko zależy od organizmu. Sprawa indywidualna. Możesz mieć normalna owulację w kolejnym cyklu lub też i nie.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Annie1981 w końcu zajrzałaś-juz zaczęłam się zastanawiać co jest grane 🙂 No u mnie testowe kreski są już ciemniejsze od kontrolnych, co świadczy o tym, że beta jednak rośnie 🙂 Mam nadzieję, że tak zostanie.
Mam nadzieję, że wszystkie spędziłyście miło święta 😊Annie1981, Ewelina26, Zula36, trodde, Malina, Żonkil lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:No u mnie testowe kreski są już ciemniejsze od kontrolnych
I my tego nie widzimy??? Dawaj nam te grubasy tutaj!!!
Mnie wciągneły przygotowania na swieta, trochę spacerów na dworzu z przyjaciółmi, przeszliśmy się na działkę zerknać na płot do naprawy (duża topola nam się przewróciła na niego).. 6 słupków musimy dokupić i naprawić, tzn poprosić kogo, bo najpierw trzeba pociąć to drzewo na pieńki.. ale za to się nawdychałam sporo świeżutkiego powietrza
Czy was też tak pobolewa podbrzusze, takie uczucie cieżkości? Ja wieczorami jestem nie do życia.. chyba tak nie miałam w poprzednich ciążach.. czuję się, jakbym miała dwie macice, a nie jedną.. jak leżę, to jest pomału lepiej.. za to mdłości nieco mniej męczą, ale za to doszedł ból piersi.. są momenty, że z chęcią zdjęłabym je, jak stanik.. -
Annie1981 tu robić nie chcą wcześniej jak w 8tyg i dlatego chcę iść 18 stycznia-to będzie 8t2d.
Annamaria jedynie czuję podbrzusze takie typowo przed okresowe i jak ponoszę córkę, to pachwiny trochę bolą a tak to zupełnie nic 🤷🏼♀️
Mam nadzieję na lekkie mdłości 😂