Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pisze do was z prosba o porade, widze ze dysponujecie wiedza wieksza niz nie jeden lekarz wiec moze bedziecie potrafily mi cos poradzic.....w skrocie jestem po trzech poronieniach, mam wykonany komplet badan stosowanych przy poronieniach nawracajacych ktore wszystkie wyszly ksiazkowo , Kariotypy prawidlowe od strony immunologicznej tak samo , nie wykryto zadnej z mozliwych mutacji doslownie nic! Poziom witamin , cukier, tarczyca ,wszystko idealnie. Z jednej strony ciesze sie ze jestem okazem zdrowia ale z drugiej znajac wroga wiedzialabym jak z nim walczyc. Mieszkam za granica gdzie nie stosuje sie bezpodstawnego faszerowania kobiet heparyna czy aspiryna wiec napewno nie moge liczyc na dostanie czegos zapobiegawczo.
Obecnie lekarze kaza ponownie probowac i uwierzyc ze moja historia to niefortunny przypadek poniewaz wszystkie moje poronienia przebiegaly inaczej (C.biochemiczna, obumarcie w 10tc,puste jajo plodowe)
Bede wdzieczna za jakiekolwiek wskazowki co do badan jakie moglabym jeszcze dodatkowo wykonac bo jakos nie chce mi sie wierzyc w przypadek, i nie wyobrazam sobie kolejnej straty
-
nick nieaktualnyAradia witaj i wspołczuje strat
miałas badany poziom progesteronu ???
nie wiem gdzie mieszkasz ale wiem,ze czesto za granica (zreszta w Polsce tez roznie bywa) lekcewaza ten hormon a on jest bardzo wazny w utrzymaniu ciazy zwłaszcza w poczatkowym etapie tak samo estradiol.
To samo dotyczy poziomu prolaktyny jak jest za wysoka zwykle trudno zajsc w ciaze ale tez czasami zdarza sie nie utrzymac ciazy w poczatkowym etapie.
Piszesz o pustym jaju płodowym moze to byc wynik bakterii czy wirosów w układzie płciowym Twoim i meza równiez. Dlatego warto by zrobic badania na posiew w kierunku chlamydii,ueraplazmy,mykoplazmy oraz bakterii beztlenowych i tlenowych. U meza powinniscie zrobic badanie na posiew równiez no i badanie nasienia ale rozszerzone czyli morfologia i czy nie ma głebiej jakis uszkodzen np w plemnikach.
Mysle,ze mimo iz mieszkasz za granica mogłabys sprobowac łykac Acard 75 o ile masz mozliwosc dostania czy sprowadzenia go warto sprobowac!!!
Mysle,ze tutaj kobietki moze cos jeszcze zaproponuja
powodzenia -
Wiecie ze jest to przerazajace ze lekarze maja taka mala wiedze.
Ja wszystkiego dowiedzialam sie z forum, potem czytalam juz dalej.
Ale gdyby nie Wy to bym o niczym nie wiedziala.
Dziekuje Kochane!!!!
W ogole mam problem z dostaniem clexanu.... graniczy to z cudem...objechalam dzisiaj kilka aptek i wszedzie nic!!! Nawet zamowic z hurtowni nie mozna bo nie ma...jak ja mam przez minimum 11 miesiecy przetrwac na clexanie jak go nigdzie nie ma.Aradia*** lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dziewczyny które niedługo testuja? Ja mam dziś 28 dc a już mnie korci kupić testy ;p miałam się nie nakręcaj a wyszło jak zwykle. Nawet niewiem jak teraz z miesiączka ;( jedne cykle 30d inne 34-35. Po śluzie obstawiam że ovu mogła nastąpić 20dc oczywiście zagapilam się z pomiarem tempki.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Inessa dziękuje bardzo za sugestie poziom wszystkich hormonów miałam kilkukrotnie badany i tu rownież było wszystko ok. moze warto jak piszesz skupić sie bardziej na przebadaniu męża.
Rozważałam branie Acardu jednak moj lekarz jest temu zdecydowanie przeciwny wiec musiałabym zrobic to na własna odpowiedzialność . Od kiedy polecasz zacząć ewentualna suplementację ? Od pozytywnego testu ? Bardzo chciałabym zacząć ponowne starania od następnego cyklu ale strach mnie paralizuje
-
Aradia…a sprawdzalas mutacje MTHFR, oktorej tu dziewczyny pisza? ja nie mam tej mutacji, hormony piekne, mam spory niedobor wit D i naciagane policystyczne jajniki (tylko z obrazu usg), mieszkam w Norwegii i lekarz norweski przepisuje mi wszystko, co mam z polecenia lekarza polskiego, czyli mimo iz nie mam konkretnych bardzo przyczyn to biore acard, witaminy rozne, koenzym q10, metformine, a w ciazy dodatkowo clexane.
Oczywiscie w Norwegii uwazaja ze mialam pecha te 2 razy i mam probowac az do skutku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:42
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Inessa, piszesz ze puste jajo płodowe to mozliwe bakterie wirusy itd. Ja mam od soboty w planach zaczac sie starac, to bylo nasze pierwsze...poronienie...puste jajo płodowe,zabieg, ale wyniki robilismy podstawowe morfologia mocz tarczyca cukier kreatynine jonogramy i ok...nic wiecej nie kazano nam zrobic boze a moj maz mial 2-3 lata temu zapalenie jądra i ma jego zanik...kurwa czy to moze byc bakteria??? Juz nie zdaze zrobic powiewu jak chcemy w tym miesiacu zaczac od nowa..... ja juz mam kupe w glowie...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, chylę czoła przed waszą wiedzą! Do czego zdolny jest człowiek, któremu zależy, widać na tym forum. Faceci nie mają tyle samozaparcia.
Mam nadzieję, że nie obrazicie się, za to co napiszę, ale od dłuższego czasu, jak patrzę na skrót nazwy tej mutacji MTHFR to widzę w tym jedno słowo "MOTHERFUCKER".
Życzę wszystkim dzielnym babkom, żeby pokonały skurczybyka!Niebieskaa, Coconue, annak, Kadabra, inessa, M@linka, Kaczuszka86, s1985, laila_25 lubią tę wiadomość
-
Elaria wrote:Mam nadzieję, że nie obrazicie się, za to co napiszę, ale od dłuższego czasu, jak patrzę na skrót nazwy tej mutacji MTHFR to widzę w tym jedno słowo "MOTHERFUCKER".
Życzę wszystkim dzielnym babkom, żeby pokonały skurczybyka!
Elaria,
Obrazić się?! W życiu!
Dla mnie to jest tekst roku!!
Co ja mówię!! Dla mnie to jest tekst tych prawie trzech lat starań się o dziecko!!
Jak tylko to napisałaś, od razu poczułam jeszcze większą wolę i moc do walki!
Dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:42
Kadabra, inessa lubią tę wiadomość
-
MAGDZIA88 też we 10 września miałam zabieg na puste jajo płodowe. Moja gin powtarzała cały czas, że puste jajo jest coraz częściej spotykanym zjawiskiem i nie kazała robić żadnych badań ani nic takiego, a pozwolenie na nowe starania dała po 1 @ od zabiegu. Czyli w październiku zaczęliśmy się starać, a w styczniu zaszłam w ciążę. Aktualnie jestem w 16 tyg ☺ więc wiem,że jest ciężko ale musisz być poprostu dobrej myśli
-
nick nieaktualnyKochane co do pustego jaja płodowego tak mi lekarz mowił i wiele dziewczyn an ovu o tym pisze. Raz ponoc moze sie zdarzyc ale wiecej juz nie powinno. CHoc jak ja słysze raz zdarzyc to po moich przejsciach nie powiem co mi sie na usta cisnie.
Ja bym na miejscu mezow pierwsze wykonała posiewy ale kobiety tez musza poniewaz zwykle jak jedna osoba jest zarazona to druga rowniez i obie musza sie leczyc. A na przykład najgorsza jest chlamydia i czesto leczy sie to kilka miesiecy a niestety chlamydia czesto jest winna własnie pustego jaja płodwoego ale tez poronien. Jak trafiłam do super gina pierwsze co zlecił to badania hormonow zenskich i meskich u mnie oraz własnie posiewy!!!!!
Oczywiscie nie mam na celu straszenia tylko mysle,ze lepiej przebadac sie !!!!!
Elaria brawo ale podoba mi sie ten skrot
Ariadia co do Acardu mi polecano odrazu ale zwykle nie powinno sie brac tego leku podczas okresu bo moze spowodowac zbytnie krwawienie a nawet krwotok. DLatego ja brałam prawie cały cykl a odstawiałam tylko na czas okresu!!!!
Kaczuszka ja bym jeszcze poczekała chociaz 4 dni z testem bo nie jestes sama pewna kiedy była owulacja a po co sie stresowac jak moze wyjdzie negatywny !!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:17
-
Paula_Z wrote:MAGDZIA88 też we 10 września miałam zabieg na puste jajo płodowe. Moja gin powtarzała cały czas, że puste jajo jest coraz częściej spotykanym zjawiskiem i nie kazała robić żadnych badań ani nic takiego, a pozwolenie na nowe starania dała po 1 @ od zabiegu. Czyli w październiku zaczęliśmy się starać, a w styczniu zaszłam w ciążę. Aktualnie jestem w 16 tyg ☺ więc wiem,że jest ciężko ale musisz być poprostu dobrej myśli
-
U nas ok. Miałam małe problemy, ale po prostu pękało mi naczynie w szyjce i plamiłam. Ale od tygodnia już mam spokój z plamieniem na usg genetycznym w 12tyg2dniu maluszek według doktorka jest na 5 teraz czekam na kolejne usg 16 maja:)
M@linka, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
Inessa wiem ze to za wcześnie, dlatego szukam wsparcia i dziewczyn które w najbliższych dniach będą testować. W grupie siła zaczęły mi mrowiec piersi ale często mam tak przed okresem więc to żaden objaw wtedy kiedy się czeka, dni dłuza się strasznie a np. Na urlopie to nie zdążę zacząć a już trzeba wracać. Mam nadzieję wytrwać do niedzieli ale znając siebie pękne z niepewności. Pytanie z innej beczki: jak zrobić stopkę do wiadomości?
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert