Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka a masz w piersi tak jak ja torbiel zastojową❓ Ja w Poniedziałek będę mieć usg ale to będzie wykonywać mój lekarz rodzinny a ja bym wolała jednak, gdyby to ginekolog obejrzał no ale to najwyżej jak wrócę do Pl w kwietniu 😐
-
Lady ja mam w jednej piersi tzw. gęstą torbiel - do obserwacji, jestem tez po biopsji (3 lata temu) - na szczęście guzek okazał się być gruczolako-włokniakiem, był mocno wyczuwalny przez skórę i napędził nam wszystkim dużego stracha. Tak czy siak mam wrażenie, że na każdym usg cos wychodzi, a to nowe torbielki, a tu coś do obserwacji - nad tym grucz-włokniakiem tez mam zmianę, która ma dokładnie tę samą strukturę i kształt co on, póki co zostawiamy i obserwujemy. Kontrole muszę mieć co pół roku zawsze chodzę z duszą na ramieniu.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Natka mamy taką samą wagę startową, też mam 61kg wpisane. Póki co przytyłam jakies 4,5-5kg.
Mam 170cm wzrostu.
W ciążyg z synkiem przytyłam 20kg (przestałam się ważyc na 2 tyg przed porodem). Ja dość mocno puchłam i podejrzewam, ze sporo dawała zatrzymana woda w organizmie, z córką przytyłam 15,5kg i czułam się lepiej.
Pocieszające jest to, że w obu przypadkach dość szybko wróciłam do swojej wagi. Z synkiem ze szpitala wyszłam ponad 11kg lżejsza, a przy karmieniu piersia kilogramy same leciały. Jedynie co to brzuszek trochę został.
Natka95 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny, tak z innej beczki. Czy lekkie plamienie 2 dni przed okresem (brązowy śluz) to coś złego? Może być to niedomoga lutelna ? Myślałam ze dziś będzie okres ale od wczoraj śluz brązowy. Jutro okres ma deadline, No musi przyjść.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, dla mojego gina poprzedniego plamienia przed @ były objawem niepożądanym, i powodem badań hormonów. Różne lekarze mają podejscia..
Mój mawiał, że plamić można po @,ale nie przed.Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kochane dziękuję za kciuki Wszystko jest w porządeczku zdrowa dziewczynka, waży 316 g, długości nie mogę znaleźć. Niestety fotki nie wkleję, bo badanie zrobiłam w enelmedzie i jakość zdjęć jest średnia ;/ Łożysko na przedniej ścianie, szyjka zamknięta 45 mm. Teraz za tydzień wizyta u mojego doktorka.
Agulineczka ja na Twoje badania też tak czekam jak na swoje Kciuki już teraz za Twoją piątkową wizytę. O której masz?
Natka chyba Ty masz po prostu ciężkie kości, bo ja nie wiem, gdzie e kg
Ja się zważyłam i uwaga... startowałam z wagi 56kg, a mam już prawie 65... Wzrost 163cm... Więc w sierpniu to pewnie będę się toczyćNatka95, Zula36, Gela093, Foto80, Annamaria, trodde, Ka890, Lady_Dior, agulineczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Natka, Gela, super, że wizyty udane!
Gela, a u ciebie z badań już wstępnie nie była prognozowana dziewczynka? Któraś z was coś pisała takiego..
Żonkil, spokooojnie, będzie ok! Dawaj znać po wizycie
To było u bajlov, ona wiedziała z badań zarodka😉Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ojj niestety widać, widać dziewczyny zawsze bylam typową klepsydra z masywnymi udami i biodrami, dlatego fakt przytycia w ciąży mnie przerażał..😳
Ale oczywiście, że dobrostan malucha jest w tej chwili najważniejszy więc jakoś to będzie 🤷♀️😀 -
Kochane,
Natka, Żonkil i Gela oczywiście kciuki miałam zaciśnięte i cieszę się z udanych wizyt🥰😘
Agulineczka, za Ciebie już tez ściskam kciuki i wierze, ze będzie wszystko dobrze😘
Gela już prenatalne masz za sobą❤️ Cudownie, ze wszystko dobrze😘
Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi na wolne hcg i papa i pierwszym ważeniu - startuje z waga dokładnie 49,4🤗 choć te 0,4 to już i tak ponad stan, bo nigdy nie osiągnęłam więcej niż 49,0 (wzrost 162cm). Co więcej przy mojej budowie brzuszek mam już zauważalny, a jeszcze jak się najem to nawet spodni nie zapnę, choć bez jedzenia mam z tym problemy🙈 Prenatalne mam za tydzień w czwartek i już się stresuje🙄😩
Ewelinka,
Jak wizyta u profesora, jaki plan i zalecenia🤔
Gela093, Żonkil, Zula36, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Malina, zleci Ci szybko aczkolwiek rozumiem,że chciałoby się mieć co 2 dni usg🙈 na pewno jest wszystko dobrze 🤗
Malina lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ewelinka,
Jak wizyta u profesora, jaki plan i zalecenia🤔[/QUOTE]
Prof twierdzi że immunologia miesza i żeby się jeszcze nie poddawać. Nawet powiedział że immunologia na pewno choć może byc też tak że to była po prostu losowa wada i dla tego sugeriwał zabieg i zrobienie badania genetycznego z poronionego materiału.
Jak już będę po to mam przyjechać na wizytę.
Z tego co mówił to dostanę wcześniej accofil i prawdopodobnie prograf ale teraz jest taki problem że przed paroma godzinami dowiedziałam się że jestem na kwarantannie i w najbliższych 10 dniach na zabieg nie pójdę.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Żonkil gratuluję i cieszę się, że wszystko w porządku i córa tak rośnie 😁😁 Stresik pewnie opadł, więc teraz tylko relaks😁😁😁
Agulineczka no to skoro miałaś te zmiany wyczuwalne, to wierzę że musiało Wam to napędzić stracha-pewnie bym w gacie nie raz narobiła 🙄 U mnie tyle tych raków, że strach nawet myśleć. Ja w ogóle nie mam wyczuwalnej tej torbieli-jest miękka i dowiedziałam się przypadkowo podczas rutynowego usg. Zrobiłam sobie na razie tylko badanie BRCA1 i BRCA2 ale na szczęście mutacji brak. Planuję jeszcze inne ale muszę się zorientować jeszcze jakie są, bo aż tak się nie zagłębiałam. Już trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
Ewelina26 o niee znowu kwarantanna😯Żonkil lubi tę wiadomość
-
Żonkil gratuluję udanej wizyty Cieszę się, że córeczka ładnie i zdrowo rośnie
Idziemy równo z dzidziusiami i nawet ważymy teraz tyle samo Tyle, że ja trochę wyższa
Normalnie forumowa bliźniaczka mi się trafiła
Zobaczymy ile moje maleństwo będzie ważyć w piątek
Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A my nadal nie mamy wybranego imienia. Czekam na ostateczne potwierdzenie płci w piątek i chcę się juz na jakieś zdecydować albo mieć chociaż max 2-3, a nie 9
Zastanawiamy się nad Aleksandrą, Anią, Zosią, Hanią, Marysią, Basią, Tosią, Kalinką, Natalką, Alicją
Ala średnio mi się kojarzy, Hania to córka sąsiadów, Zosia to chrześnica męza, ale nie mieszkają w Polsce i jakoś nie bardzo mi to przeszkadza, Marysia jest w dalszej rodzinie... No zobaczymy no jakie się zdecydujemy
Przydałby się kalendarz przyszłych wizyt
AnnaMaria kiedy Ty masz wizytę? Ciekawe kto u Ciebie w brzuszku siedzi, choć pewnie nastawiasz się na kolejnego synka Imiona masz już wybrane?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka to tyle lepiej, że macie w zapasie, bo my ani jednego imienia🙄 Nie wiem co to będzie 🤷🏼♀️ Dla córki już byliśmy pewno, że jednak Alicja z 3typowanych-Weronika,Alicja,Laura ale dla syna kompletnie nic... Tyle dobrze, że jeszcze trochę czasu zostało. Mi jeszcze Miłosz chodzi po głowie ale tak miał na imię mój były i rodzina by plotkowała😂
Baksiu jakby co mam połówkowe 14kwietnia 😁 -
Dziewczyny teraz nie za bardzo czytam forum i nie odnoszę się do każdej z Was z osobna ale gratuluję wszystkim udanych wizyty i trzymam kciuki za kolejne dobre nowiny 😚💗.
Dziewczyny czy któraś z Was robiła badania genetyczne z poronienia.
Próbuje sobie to jakoś zorganizować 😬jak wysłać taki materiał i jak pobrać ?
Do szpitala mogę pójść najwcześniej 03.04 ale to sobota a potem święta więc myślę nad 06.04
Wiadomo że może zacząć się wcześniej i sama będę musiała to ogarnąć w domy 😨
Myślę albo nad GENESIS w Poznaniu albo MEDGEN w Warszawie .
Na razie bardziej jestem za Genesis bo robią metodą mikromacierzy tylko potrzebna jest kosmówka a ja nie nam pojęcia jak ja mam ja odróżnić🤷♀️ .
I nawet jak bym była w szpitalu to potem mam zapakować cały materiał z poronienia i wysłać na poczcie ? kurierem?
Masakra to wszystko 😱
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina, tak na szybko, powiem ci jak jest w szpitalu. Materiał z poronienia zabierają w sterylnym pojemniku, jak już się upewnią po zbadaniu ciebie, że to wszystko - do prosektorium i tam czeka w chłodni. Ty umawiasz badanie genetyczne, ale i oni mogą to zlecić i umówić, ty tylko płacisz. Przyjeżdża kurier i odbiera materiał z prosektorium, ty podpisujesz tylko w prosektorium zgodę na odebranie materiału, bo muszą mieć papier na to. U mnie w mieście jest lab, oni zabierają i robią dalej badania na zlecenie, moze i u ciebie tak jest, jeśli jesteś z większego miasta.
I tyle, czekasz potem już tylko na wyniki.
Z domu, z doświadczenia dziewczyn z innego forum powiem ci, że nie zawsze uda się zrobić dobrze to badanie. Niestety najczęściej na tak wczesnym etapie jak u ciebie, zazwyczaj większość ląduje na podpasce albo w toalecie i wygląda jak zwykła miesiączka i skrzepy, no nie jest łatwo. O odróżnieniu kosmówki to już na bank zapomnij.... Niewykonalne gołym okiem wśród resztek, śluzu i krwi.
Tutaj jednak zabieg w szpitalu jest jednak pod tym względem najlepszy, do badania dostaje się cały materiał i sterylnie, a w domu.. jest jak jest.
Często były historie, że dziewczyny płaciły te kilkaset złotych, a w materiale nie było nic
Co do odbioru z domu, zadzwoń, i nie słyszałam o poczcie, tylko i wyłącznie kurier od nich przyjedzie zabrać materiał, ale muszą wiedzieć wcześniej i chyba musisz opłacić też. Zadzwoń i popytaj, na pewno wszystko dobrze ci wytłumaczą. Trzymaj się Ewelinko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 08:42
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny teraz nie za bardzo czytam forum i nie odnoszę się do każdej z Was z osobna ale gratuluję wszystkim udanych wizyty i trzymam kciuki za kolejne dobre nowiny 😚💗.
Dziewczyny czy któraś z Was robiła badania genetyczne z poronienia.
Próbuje sobie to jakoś zorganizować 😬jak wysłać taki materiał i jak pobrać ?
Do szpitala mogę pójść najwcześniej 03.04 ale to sobota a potem święta więc myślę nad 06.04
Wiadomo że może zacząć się wcześniej i sama będę musiała to ogarnąć w domy 😨
Myślę albo nad GENESIS w Poznaniu albo MEDGEN w Warszawie .
Na razie bardziej jestem za Genesis bo robią metodą mikromacierzy tylko potrzebna jest kosmówka a ja nie nam pojęcia jak ja mam ja odróżnić🤷♀️ .
I nawet jak bym była w szpitalu to potem mam zapakować cały materiał z poronienia i wysłać na poczcie ? kurierem?
Masakra to wszystko 😱
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
AnnaMaria, baljov
Dziękuję za pomoc 😊
Rozmawiałam właśnie z konsultantką z Genesis.
Mają mi wysłać pojemnik na przechowywanie materiału .
Pani która ze mną rozmawiała mówiła że gdyby zaczęło się w domu ( bo mam kwarantannę do 02.04)to łapać wszystko co się da a oni będą już szukać tego co trzeba .
Już po wszystkim mam dzwonić i oni zamówią mi kuriera albo do szpitala albo do domu .
Mam nadzieję że uda sie bez większych problemów
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina ja robiłam w testDNA, ale właśnie u mnie to badanie nie wyszło. Wtedy albo oddają cześć pieniędzy, albo proponują w tej kwocie inne badania. U mnie prawdopodobnie materiał nie był dobrze zabezpieczony, zabieg miałam w sylwestra i dopiero po nowym roku kurier odebrał go do badań za szpitala. Możesz do nich zadzwonić i dopytać jak to po kolei wygląda nawet jeśli nie będziesz u nich robić badań. Panie są naprawdę konkretne i delikatne, bardzo dokładnie tłumaczą. Z tego co pamiętam była opcja, że wysyłają do domu gotowy zestaw w którym wszystko pakujesz razem z instrukcją jak zabezpieczyć a potem umówiony kurier odbiera.
Edit : widzę, że już wszystko wiesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 08:48
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."