Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanien,
Ciężko tu cokolwiek doradzać pod kątem placówki in vitro, która lepsza 🤷♀️ jak ja robiłam rozeznanie, to zdania są podzielone i część osób poleca Gametę, część Salve na Szparagowej. Tu na ovu są wątki dotyczące obu placówek, można podpytać dziewczyn. Ciekawa jestem, czy są dostępne jakieś rzetelne badania i statystyki pod kątem udanych procedur. Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że spotka Cię wiosenna niespodzianka w postaci dwóch kresek na teście! 😘✊joanien1104 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie wszystko w porządku 🙂 dzidziuś ładnie rośnie, wszystkie narządy prawidłowe, waży ok 325g ❤
Pięknie współpracował, a lekarz powiedział, że lubi robić usg takim szczuplym dziewczynom, bo wszystko ładnie widać. Także nawet komplement usłyszałam 😉
No i hit sezonu: zna Pani płeć?
- tak, lekarz mówił, że dziewczynka
- Jaka dziewczynka? Siusiak jak talala 🤣😃
Jestem w szoku 😂 A już się skalanialm w stronę Zosi, teraz muszę pomyśleć nad imieniem dla chłopca 🙂😊Zula36, Foto80, Malina, trodde, Martyna33, Lady_Dior, Gela093, Annamaria, joanien1104, Ka890, Breath_less, Natka95, baljov., Żonkil, Ślimak, baksia, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aaaaa Agulineczka no nie żartuj hahahaha😂😂😂 Gratuluję kochana zdrowego syneczka zatem hihi😁😁😁😁 Cieszę się, że wszystko dobrze 😁
U nas może Wiktor może Miłosz ale to tylko może 😃agulineczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny!
Wizytę mam 16:20 wiec od rana w stresie🥴
Wracam już do żywych, jestem na bieżąco tylko po prostu 🤮 zabrało mi sporo energii..
Jak myśle o usg to mi słabo🙈😭 chciałabym mieć wizyty co dwa dni, a jak przychodzi co do czego to otwórzcie mi okno to pierwsza ucieknę 😕—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
agulineczka wrote:Dziewczyny u mnie wszystko w porządku 🙂 dzidziuś ładnie rośnie, wszystkie narządy prawidłowe, waży ok 325g ❤
Pięknie współpracował, a lekarz powiedział, że lubi robić usg takim szczuplym dziewczynom, bo wszystko ładnie widać. Także nawet komplement usłyszałam 😉
No i hit sezonu: zna Pani płeć?
- tak, lekarz mówił, że dziewczynka
- Jaka dziewczynka? Siusiak jak talala 🤣😃
Jestem w szoku 😂 A już się skalanialm w stronę Zosi, teraz muszę pomyśleć nad imieniem dla chłopca 🙂😊agulineczka lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Breath_less wrote:Dzięki dziewczyny!
Wracam już do żywych, jestem na bieżąco tylko po prostu 🤮 zabrało mi sporo energii..
Jak myśle o usg to mi słabo🙈😭 chciałabym mieć wizyty co dwa dni, a jak przychodzi co do czego to otwórzcie mi okno to pierwsza ucieknę 😕Breath_less lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Agulineczka gratulacje A to nowina super myśl od nowa nad imieniem
Breath_less i baljov. powodzenia dla Was, wiem i znam bardzo dobrze ten stres. Forum jest myślami z Wamibaljov. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBreath_less wrote:Dzięki dziewczyny!
Jak myśle o usg to mi słabo🙈😭 chciałabym mieć wizyty co dwa dni, a jak przychodzi co do czego to otwórzcie mi okno to pierwsza ucieknę 😕Breath_less lubi tę wiadomość
-
Ja już po🙃 wszystko ok, nie spodziewałam się zobaczyć już takiego małego człowieka! Ale żyje, serduszko 170ud/min, wszystko wskazuje ma to, ze znowu dziewczynka🎈
Tyle emocji ze wyszłam i się poryczalam😭🙈Gela093, Zula36, Malina, Żonkil, Ka890, Annamaria, joanien1104, Foto80, Evli, agulineczka, Natka95, baljov., Lady_Dior, Ślimak, Annie1981 lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
Chciałam przeprowadzić badania terenowe w związku ze staraniami po zabiegu łyżeczkowania.
Czy któraś z Was zaczęła starania wcześniej niż 3 cykle po zabiegu?
Ja byłam u ginekologa (zabieg miałam 3 tygodnie temu) i powiedziała, że endometrium jest ładne, jak na okres. Ale mam czekać 3 cykle z powodu zabiegu. Teraz czekam na pierwszą 🐒
Zastanawiam się, czy może jednak możemy zacząć starania po dwóch cyklach od zabiegu.
Teoria teorią, ale może gdyby akurat się udało (Chociaż szczerze w to wątpię) po dwóch cyklach od zabiegu zajść w ciążę, to może akurat będzie dobrze i wyjdzie z tego zdrowy bejbik? -
nick nieaktualnyBreath_less wrote:Ja już po🙃 wszystko ok, nie spodziewałam się zobaczyć już takiego małego człowieka! Ale żyje, serduszko 170ud/min, wszystko wskazuje ma to, ze znowu dziewczynka🎈
Tyle emocji ze wyszłam i się poryczalam😭🙈
Super wiadomości!!! Wasz Aniołek czuwa nad Wami ❤️
Trzymam za Was kciuki 🤞💕Breath_less lubi tę wiadomość
-
Baksia jak tam, co u Was?
baksia lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Bebetka93 wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
Chciałam przeprowadzić badania terenowe w związku ze staraniami po zabiegu łyżeczkowania.
Ja byłam u ginekologa (zabieg miałam 3 tygodnie temu) i powiedziała, że endometrium jest ładne, jak na okres. Ale mam czekać 3 cykle z powodu zabiegu. Teraz czekam na pierwszą 🐒
Zastanawiam się, czy może jednak możemy zacząć starania po dwóch cyklach od zabiegu.
Teoria teorią, ale może gdyby akurat się udało (Chociaż szczerze w to wątpię) po dwóch cyklach od zabiegu zajść w ciążę, to może akurat będzie dobrze i wyjdzie z tego zdrowy bejbik?
Ja miałam zabieg 10.02 i mimo że po miesiącu było wszystko dobrze to lekarz zalecił żeby poczekać po 3 miesiączce żeby hormony wróciły się siebie i endometrium się odbudowało żeby były najlepsze warunki do zagnieżdżenia. Na grupach słyszałam że dziewczyny często i nie doczekają 1 🐒 i zaszły więc to możliwe ale najlepiej słuchać swojego lekarza. Bardzo trudne jest czekanie ale dzięki temu można głowę wyciszyć i się te 2 miesiące cieszyć seksem i nie myśleć o tym że tylko dziecko ☺️ -
Dziewczyny u malutkiej wszystko dobrze. Ma już 4,2 cm, słyszałam przez moment serduszko. Ruszała się słodko 😉 Lekarka powiedziała, że na jej oko dziewczynka i to by się zgadzało. Co za ulga 🥰💕💗
trodde, Lady_Dior, Annamaria, joanien1104, Ślimak, Zula36, Foto80, Gela093, Breath_less, agulineczka, Żonkil, Malina, baksia, Blondyna.B, Annie1981 lubią tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Blondyna.B wrote:Przykro mi 😔
Ja miałam zabieg 10.02 i mimo że po miesiącu było wszystko dobrze to lekarz zalecił żeby poczekać po 3 miesiączce żeby hormony wróciły się siebie i endometrium się odbudowało żeby były najlepsze warunki do zagnieżdżenia. Na grupach słyszałam że dziewczyny często i nie doczekają 1 🐒 i zaszły więc to możliwe ale najlepiej słuchać swojego lekarza. Bardzo trudne jest czekanie ale dzięki temu można głowę wyciszyć i się te 2 miesiące cieszyć seksem i nie myśleć o tym że tylko dziecko ☺️
Endometrium podobno bardzo ładnie już teraz wygląda.
Na pewno nie chciałabym ani teraz, ani w pierwszym cyklu, ale tak bardzo chciałabym zacząć działać jak najszybciej..
Dla mojej głowy ciąża (oczywiście zdrowa) byłaby najlepszym lekarstwem na to wszystko co się stało. Przestanę myśleć o szpitalu.
A Ty jak się czujesz? -
Bebetka93 wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
Teoria teorią, ale może gdyby akurat się udało (Chociaż szczerze w to wątpię) po dwóch cyklach od zabiegu zajść w ciążę, to może akurat będzie dobrze i wyjdzie z tego zdrowy bejbik?
Ja byłam na wizycie akurat dwa tygodnie przed pierwsza @ i lekarz powiedział że po pierwszym okresie poczekać miesiąc i działaćBebetka93 lubi tę wiadomość
-
Gosiak93 wrote:Ja byłam na wizycie akurat dwa tygodnie przed pierwsza @ i lekarz powiedział że po pierwszym okresie poczekać miesiąc i działać
W sensie najpierw mówi, że endo jest ładne a za chwilę - no ale dlatego, że był zabieg to 3 miesiące poczekać.
Pożyjemy zobaczymy.
I tak pewnie od razu się nie uda 😉 -
Baljov, Breath_less gratuluję Wam udanych wizyt😁 Wierzę jak musiałyście się stresować - też szłam z duszą na ramieniu... Teraz tylko z górki 😁😁😁
Foto80 jak u Ciebie z migrenami❓ Mam nadzieję, że ustąpiły.
Baksia brzuszek coraz większy 😁❓
Bebetka przykro mi z powodu straty... Ja bym te 2cykle odczekała choć wiem, że chciałoby się od razu. Pamiętam sama jak chciałam zajść od razu w ciążę po stracie a tu pikuś jak na złość się nie udawało ale warto się nie poddawać 🙂baljov. lubi tę wiadomość
-
baljov. wrote:Dziewczyny u malutkiej wszystko dobrze. Ma już 4,2 cm, słyszałam przez moment serduszko. Ruszała się słodko 😉 Lekarka powiedziała, że na jej oko dziewczynka i to by się zgadzało. Co za ulga 🥰💕💗
Gratulacje🎈🎈🎈 i u mnie ten sam wymiar!
Kiedy kolejna wizyta?
A prenetalne?baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺