Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4066 3140

    Wysłany: 15 czerwca, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 dobrze, że wybieracie się na wczasy. Potrzebujecie takiego porządnego resetu-na pewno Wam to dobrze zrobi. Kciuki, żeby dało się znaleźć i zbadać kosmówkę i żeby to raz dwa minęło.
    Kitaja za Ciebie też ogromne kciuki-bardzo bym chciała, żeby zdarzył się cud🥺

    Kitaja lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png

    zrz6anlionghan5t.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Żonkil Autorytet
    Postów: 795 703

    Wysłany: 15 czerwca, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja współczuję, faktycznie praca w przedszkolu może być dla Ciebie trudna ;/
    Powodzenia!

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    3i49cwa108fpve92.png
  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 4100 4256

    Wysłany: 15 czerwca, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja?

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(
    p19udqk3wn6ydrq7.png
  • Kitaja Autorytet
    Postów: 1573 1474

    Wysłany: 15 czerwca, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za to ,że jesteście ♥️mam odstawić wszystkie leki i w czwartek rano na oddział ,jakby coś zaczęło się dziać to odrazu na szpital.Po pierwszej @bedziemy robić pełna diagnostykę .Dziś jak do niego jechałam gdzieś tam jeszcze myślałam,a może jednak zdąży się cud💔niestety ...Czasami myślę żeby już odpuści w końcu jestem mega szczęściara bo mam Jasia i może tak Bóg chce ,ale obiecałam synkowi po stracie Ignasia,że braciszek do niego wróci jak Aniołki naprawia mu serduszko 💔💔nie mogę się poddać ,muszę walczyć dla siebie ,Jasia i męża 🍀🍀🍀wierzę,że w końcu się uda

    "Nie musisz wierzyć w cuda,wystarczy że uwierzysz w siebie "
  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 4100 4256

    Wysłany: 15 czerwca, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, jesteś bardzo silną kobietą, los Ci wynagrodzi wszystkie te cierpienia.
    Jestem z Tobą!

    Kitaja lubi tę wiadomość

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(
    p19udqk3wn6ydrq7.png
  • Kitaja Autorytet
    Postów: 1573 1474

    Wysłany: 15 czerwca, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ♥️♥️♥️ a Ty uważaj na siebie i maleństwo .Ja będę tutaj śledzila na grupie Twoja ciążę i trzymała mocno kciuki🍀🤞nie długo do Ciebie dołączymy z Ewelina (może uda nam się razem ,w tym samym czasie zajęć w ciążę że szczęśliwym happy endem 🍀🤞😘

    "Nie musisz wierzyć w cuda,wystarczy że uwierzysz w siebie "
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 580 249

    Wysłany: 15 czerwca, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znów ja z pytaniem do ekspertek od krzepliwości... szukam i szukam w Google, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć i chyba jutro wybiorę się do mojego gin. Miałam badana krzepliwość ostatnio, w wynikach mam podwyższone d-dimery. 20. Tydzień ciąży i wynik 1.68 mg/l FEU. Oprócz d- dimerow miałam badane jeszcze inne parametry krzepliwości, białko s mam obniżone, fibrinogen, faktor VIII podwyższone, faktor XIII obniżony... reszta w normie. W podsumowaniu lekarz pisze ze podwyższone d-dimery, fibrinogen ,faktor VIII jak i obniżone białko s, faktor XIII są warunkowane ciąża. Wszystko co podwyższone w górnej granicy dla 20. Tygodnia ciąży... takie jest podsumowanie ale nie mam norm dla poszczególnych tygodni ciąży... szukałam w Google norm d-dimerow w ciąży, ale i normy i jednostki tak się różnią, ze nie mogę nic ogarnąć... zna się któraś z was na tym? Dodam, ze nie mam żadnych mutacji, ani zespołu antyfosfolipidowego, brałam natomiast clexane 0,4 do końca 16. Tygodnia ciąży a teraz biorę clexane 0,2 - wszystko w celach profilaktycznych. Będę wdzięczna za każde info!

    Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Ewelina26 Autorytet
    Postów: 1310 889

    Wysłany: 15 czerwca, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Bardzo mi przykro 😣
    Musimy wierzyć że kiedyś i nam się uda .


    Kitaja lubi tę wiadomość

    Starania od 07.07.2018
    Aniołek25.11.18[*]5/9tc
    Aniołek13.11.19[*]6/10tc
    Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    Ciąża bezzarodkowa 31.03.21[*]4/8tc
    Aniołek17.06.21[*]6/10tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: Problemy immunologiczne :(
    Allo MLR- 45 % ok
    TNF alfa- 5774 ⬆️
    IL10 - 504⬇️
    IL 2- 71⬆️
    *Szczepienia limfocytami męża

    Okolice Lublina
  • Foto80 Autorytet
    Postów: 1018 675

    Wysłany: 15 czerwca, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja,
    Przykro mi bardzo 😔 też miałam nadzieję, że jednak wszystko będzie u Ciebie dobrze, wierzę jednak, że z czasem tak właśnie się stanie 😘 i Jasiu doczeka się rodzeństwa 😘 tulę mocno.

    Kitaja lubi tę wiadomość

    w5wq9vvjeve5u172.png

    09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

    PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

    Euthytox 75
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4066 3140

    Wysłany: 15 czerwca, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja kochana przykro mi, że jednak nie ma cudu ale będę Ci kibicować. Jaś na pewno doczeka się rodzeństwa.
    Oby wszystkim dziewczynom się udało w końcu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    AsiaKK ja tylko pamiętam, że też miałam d-dimery wysokie w ciąży a lekarz mówił, że to normalne-wiecej nie pomogę 😐

    AsiaKK, Kitaja lubią tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png

    zrz6anlionghan5t.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Gela093 Autorytet
    Postów: 705 615

    Wysłany: 15 czerwca, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, przykro mi bardzo,ale jak sama wiesz masz dla kogo walczyc🤗🤗 trzymam kciuki za Ciebie i wracaj do nas z dobrymi wiadomościami 🤗🤗

    Kitaja lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

    ✔Tsh 1.8
    ✔AMH 3.72
    ✔toksoplazmoza
    ✔ureaplasma
    ✔chlamydia
    ✔cytologia
    ✔ PAI 1
    ✔ V LEIDEN
    ✔ V R2
    ❌MTHFR
    ❌CELIAKIA

    Kwas foliowy, witD3, witE, omega3, koenzym q10, ovarin

    On 👦
    Morfologia 3% 112,49 mln
    Ruchliwość 31%
    FertilMan plus,Wit D, Maca.

    w4sq9n735zpxy68m.png
  • Bella01 Autorytet
    Postów: 837 487

    Wysłany: 15 czerwca, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Kitaja, J.J. trzymajcie się dziewczyny.
    Myślami jestem z wami 😘 jesteście niesamowicie dzielne i silne. Bardzo wam współczuję, ale wierzę, że niebawem dołączycie do reszty dziewczyn. Mocno wam kibicuje 🤞

    Kitaja, Ewelina26 lubią tę wiadomość

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • Zula36 Autorytet
    Postów: 1643 813

    Wysłany: 15 czerwca, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ogromnie mi przykro. Mimo wszystko dobrze, ze jesteś w pl. Myśle, ze dziewczyny dobrze radzą. Jak nabierzesz sił warto poszerzyć diagnostykę póki tu jesteś. Tulę Cię mocno.

    Kitaja lubi tę wiadomość

    dqpri09kspqjmhmq.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️🧒🏼Zosia 28.06.2018
  • PaulaZi Przyjaciółka
    Postów: 63 173

    Wysłany: 16 czerwca, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, Ewelina - dużo sił dla Was! Jestem przekonana, że niedługo zawitacie tu z dobrymi wieściami.
    Bądźcie dobrej myśli, mimo wszystko! 😘

    Kitaja, Ewelina26 lubią tę wiadomość

    12.20
    Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔

    03.21 II 🍀

    eikt0dw4vbtvvn7h.png
  • Malina Autorytet
    Postów: 785 803

    Wysłany: 16 czerwca, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    tak bardzo mi przykro😢 miałam cichą nadzieję, że może jednak będzie wszystko dobrze, bo wiem że takie cudowne niespodzianki się zdarzają. Dlatego nie możesz się poddawać, musisz walczyć o swoje marzenia i największe szczęście. Trzymaj się cieplutko. Przytulam Cię mocno❤️

    Kitaja lubi tę wiadomość

  • PaulaZi Przyjaciółka
    Postów: 63 173

    Wysłany: 17 czerwca, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Od kilku „nocy” bardzo bolą mnie nogi, czasami nawet złapie mnie skurcz łydki. Przez to nie mogę spać...
    Są jakieś sposoby na to?? Czy trzeba przeczekać?
    Trochę się tym martwię.

    12.20
    Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔

    03.21 II 🍀

    eikt0dw4vbtvvn7h.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4066 3140

    Wysłany: 17 czerwca, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaZi jeśli łapią Cię przy tym skurcze to zapewne magnez będzie Ci potrzebny.Aspargin bym brała i może jakiś dodatkowy magnez jeszcze. To w ciąży częsty problem.

    Zula36 Jejciu to jeszcze 5 dni😮😍

    Zula36 lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png

    zrz6anlionghan5t.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Zula36 Autorytet
    Postów: 1643 813

    Wysłany: 17 czerwca, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    PaulaZi jeśli łapią Cię przy tym skurcze to zapewne magnez będzie Ci potrzebny.Aspargin bym brała i może jakiś dodatkowy magnez jeszcze. To w ciąży częsty problem.

    Zula36 Jejciu to jeszcze 5 dni😮😍
    Lady Dior męczą mnie już mocne skurcze przepowiadające. Dodatkowo sny, ze się zaczyna a ja dojechać nie mogę. Nam nadzieje, ze dotrwam i na spokojnie pojadę w umówiony dzień.

    dqpri09kspqjmhmq.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️🧒🏼Zosia 28.06.2018
  • Zula36 Autorytet
    Postów: 1643 813

    Wysłany: 17 czerwca, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaZi wrote:
    Hej! Od kilku „nocy” bardzo bolą mnie nogi, czasami nawet złapie mnie skurcz łydki. Przez to nie mogę spać...
    Są jakieś sposoby na to?? Czy trzeba przeczekać?
    Trochę się tym martwię.
    Paula ja na to mam zestaw: asmag 3x1 i aspargin 3x1
    Nie da rady przeczekać. Z każdym miesiącem będzie coraz gorzej. Mi się udało dzięki temu uniknąć skurczy, które miałam w 1 ciąży. Pod koniec łapały całe nogi i to obie na raz😭

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 07:56

    dqpri09kspqjmhmq.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️🧒🏼Zosia 28.06.2018
  • PaulaZi Przyjaciółka
    Postów: 63 173

    Wysłany: 17 czerwca, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi ☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 09:55

    12.20
    Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔

    03.21 II 🍀

    eikt0dw4vbtvvn7h.png
‹‹ 3583 3584 3585 3586 3587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego