Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Agne wrote:Blondyna B. Trzymam kciuki😘 powtarzalas jeszcze bete?
Wynik 166 i przyrost 73.6% więc tym razem w normie. Powtórzę jeszcze jutro czy nadal rośnie w prawidłowym tempie czy jednak już nieŻonkil lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria zajrzałam wczoraj na wątek klubu AA, na którym się udzielasz. No pięknie te Twoje pranie wygląda 🤩😍
Nie dziwię się trochę, że przy czwórce chłopców szalejesz ze wzorami typowo dziewczecymi 😀
Mi wczoraj przyszła kołderka i otulacz🥰 są piękne!
Głupio mi już tu trochę na tym wątku pisać, jest jeszcze kilka dziewczyn, które wciąż walczą, pewnie dołącza tez z czasem nowe, czego nikomu nie życzę i chyba czas ograniczyć tu wpisy. Dam jeszcze znać co tam się dowiedziałam na jutrzejszej wizycie.
Trzymam kciuki ZA wszystkie starajace się dziewczyny!🍀 Będę wpadać co jakiś czas.Annamaria lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Blondyna trzymam kciuki, za podobny scenariusz jak u Maliny 🙂
-
Blondyna.B wrote:A jaki miała Malina? Nie jestem z Wami na tyle długo żeby wiedzieć 😔
Malina miała dwa słabsze przyrosty bety😉 Betę robiłam dokładnie dzień po spodziewanej @ wynosiła coś ok 550, progesteron ok 30 (nie pamietam już dokładnie tych wartości), po 48h przyrost był ciut poniżej normy bo ok 60%, po kolejnych 48h, chyba był jeszcze niższy🙄 więc już się poddałam (stad słynne brzuszki😅) jednak gin nie pozwolił odstawić leków i kazał kontrolować dalej betę więc na odczep poszłam i się okazalo ze przyrost 80-90% dołożył duphaston i od tamtej pory beta już ładnie rosła i ciąża rozwijała się prawidłowo🙏
Co prawda za przyczynę nieprawidłowych przyrostów winił wchłonięcie jednego pęcherzyka, miałam dwa i najprawdopodobniej dwa zostały zapłodnione ale tylko jeden był silniejszy. Czy tak było nie wiem i nigdy się nie dowiemy🤷♀️. Tak czy inaczej przyrosty były słabsze - choć położna mi mówiła ze nie na słabszych przyrostów, po prostu beta przyrasta w swoim tempie i tego się trzymajmy😘
Dziś mamy 30tc. I takiego scenariusza tez Ci życzę😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 11:11
Blondyna.B, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Dziewczyny, jak patrzę na wasze suwaczki… jak ten czas zapierdziela 🥺 Zaraz będziecie tulić maleństwa!
Jak tam nasze wczasowiczki? Ewelina? Malinka, ty chyba tez się urlopujesz?
Martynka,
niestety nie na urlopie, ale nie powiem marzyłoby mi się 😍 choć chyba już nie odważyłabym się poleciec🤭byliśmy w czerwcu dwa tygodnie na Miniorce i był to nasz ostatni wypad we dwoje tzn z pasażerem na gapę w brzuszku😅 mieliśmy nad morze jeszcze pojechać, ale akurat pogoda była nienajlepsza🙄 może jeszcze uda nam się wyskoczyć choć czuje ze z każdym dniem jest mi coraz ciężej i nie wiem czy jeszcze dam radę🙈 Wczoraj mieliśmy praktycznie cały dzień sesje, cudownie było ale dziś czuje ze muszę trochę odpocząć.
A Ty jak się czujesz? Za chwilkę będziesz na połowie🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 11:13
-
Malina wrote:Malina miała dwa słabsze przyrosty bety😉 Betę robiłam dokładnie dzień po spodziewanej @ wynosiła coś ok 550, progesteron ok 30 (nie pamietam już dokładnie tych wartości), po 48h przyrost był ciut poniżej normy bo ok 60%, po kolejnych 48h, chyba był jeszcze niższy🙄 więc już się poddałam (stad słynne brzuszki😅) jednak gin nie pozwolił odstawić leków i kazał kontrolować dalej betę więc na odczep poszłam i się okazalo ze przyrost 80-90% dołożył duphaston i od tamtej pory beta już ładnie rosła i ciąża rozwijała się prawidłowo🙏
Co prawda za przyczynę nieprawidłowych przyrostów winił wchłonięcie jednego pęcherzyka, miałam dwa i najprawdopodobniej dwa zostały zapłodnione ale tylko jeden był silniejszy. Czy tak było nie wiem i nigdy się nie dowiemy🤷♀️. Tak czy inaczej przyrosty były słabsze - choć położna mi mówiła ze nie na słabszych przyrostów, po prostu beta przyrasta w swoim tempie i tego się trzymajmy😘
Dziś mamy 30tc. I takiego scenariusza tez Ci życzę😘
Dla świętego spokoju powtórzę w piątek i zobaczymy czy nadal będzie dobrze przyrastać 😊
Spokojnej końcówki ciąży ❤️Malina lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Takie historie dają nadzieję 😊 mój lekarz też mówił że zdarza się że wolniej przyrasta ale teraz ważne że odbiła.
Dla świętego spokoju powtórzę w piątek i zobaczymy czy nadal będzie dobrze przyrastać 😊
Spokojnej końcówki ciąży ❤️
Trzymam mocno kciuki❤️ Koniecznie napisz jak wynik😘
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Malina, niedługo połówka mówisz, to jakaś abstrakcja 🥲 teraz to czas zaczął lecieć szybko! Do 8 tygodnia taaak się dłużyło.
U mnie wszystko ok, naprawdę nic mi nie dolega, nie boli i czuje się super. Wymioty wciąż się czasem zdarzają ale już naprawdę sporadycznie.
Pod koniec drugiego trymestru tez mamy nadzieje wybrać się na ostatnie wakacje we dwoje (i pół 🤣)☺️☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Witajcie dziewczyny 🤗dawno mnie tu nie było.Musiałam trochę odpocząć od forum i tego wszystkiego .Nie moge powiedzieć że było łatwo 🤷♀️nawet bałam sie że mam początki depresji bo psychika mi trochę siadła .Wczasy były super a po powrocie tak jak by wszystko uderzyło że ze zdwojoną siłą 😔 teraz jest już lepiej. Na razie chce jeszcze dać głowie odpocząć napewno sierpień może i wrzesień więc nie będę się często udzielać. Odpuściłam też sierpniowe szczepienia myślę że miesiąc później nie zrobi za wielkiej różnicy i tak mi to w niczym nie pomogło 🤦♀️.
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy po urlopie było całkiem w porządku 😉.
Blondyna
Trzymam za Ciebie kciuki ✊wierzę że beta podskoczy i wszystko będzie dobrze .
Martyna
Cieszę się że o mnie pamiętasz 😘faktycznie czas zapierdziela u Ciebie już 15 tydzień 😀kiedy to zleciało🤷♀️Malina, joanien1104 lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Witajcie dziewczyny 🤗dawno mnie tu nie było.Musiałam trochę odpocząć od forum i tego wszystkiego .Nie moge powiedzieć że było łatwo 🤷♀️nawet bałam sie że mam początki depresji bo psychika mi trochę siadła .Wczasy były super a po powrocie tak jak by wszystko uderzyło że ze zdwojoną siłą 😔 teraz jest już lepiej. Na razie chce jeszcze dać głowie odpocząć napewno sierpień może i wrzesień więc nie będę się często udzielać. Odpuściłam też sierpniowe szczepienia myślę że miesiąc później nie zrobi za wielkiej różnicy i tak mi to w niczym nie pomogło 🤦♀️.
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy po urlopie było całkiem w porządku 😉
Ewelinka,
Tak myślałam, ze potrzebujesz odpocząć od forum, wszystko na spokojnie sobie poukładać i nabrać dystansu. Domyślam sie ze nie bylo to łatwe i wiele Cię kosztowało jednak cieszę sie ze jest już lepiej i sie odezwałaś. I przede wszystkim ze mimo wszystko spędziłaś fantastyczny czas na wakacjach🥰
A jak z badaniami? Mam nadzieje, ze udało sie je zrobić🙏
Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki i czekam na Wasz powrót do starań, bo wierze mocno ze w końcu musi się udać❤️🥰😘 -
Kochane🥰
miałam więcej czasu i zaktualizowałam naszą listę🤱, 🤰 i naszych Staraczek, które wierzę, już niedługo dołączą do grona szczęśliwych brzuchatek i Mam😍
1) Annie1981:
Natalka ur. CC 14 kwietnia 2021 r.
2) Baksia:
Natalka ur. SN 13 maja 2021 r.
3) Trodde:
Dominik ur. CC 19 maja 2021 r.
4) Zula36:
Adaś ur. CC 22 czerwca 2021 r.
5) Foto80:
Helenka ur. CC 29 czerwca 2021 r.
6) Natka95:
Ksawery ur. SN 17 lipca 2021 r.
7) Agulineczka:
syn tp. 06 sierpnia 2021 r.
8 ) Żonkil:
córka tp. 14 sierpnia 2021 r.
9) Annamaria:
córka tp. 26 sierpnia 2021 r.
10) Lady_Dior:
syn tp. 28 sierpnia 2021 r.
11) Malina:
syn tp. 04 października 2021 r.
12) Gela093:
córka tp. 12 października 2021 r.
13) Baljov:
córka tp. 17 października 2021 r.
14) Breath_less:
córka tp. 17 października 2021 r.
15) PaulaZi:
syn tp. 30 listopada 2021 r.
16) Martyna33:
syn tp. 20 stycznia 2022 r.
20) Bubble_:
tp. 16 lutego 2022 r.
21) Blondyna.B ❤️🙏✊
Ewelinka, Kitaja, Joanien rok 2022 będzie Wasz💞Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 14:45
Martyna33, Zula36, Blondyna.B, Foto80, Gela093, trodde, Lady_Dior, Żonkil, joanien1104, baljov., Natka95 lubią tę wiadomość
-
Malina super lista! U mnie cc 19.05.
Jak ten czas leci, u Ciebie już 30 tc 😱😱😱 Przecież dopiero co robiłaś test.
Czas jakoś dziwnie przyspieszył. Nie wiem kiedy to minęło, Dominik ma już 10 tygodni...
Dziewczyny czy któraś potrzebuje encorton?
Robiłam porządki i mam sporo.Malina lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
trodde wrote:Malina super lista! U mnie cc 19.05.
Jak ten czas leci, u Ciebie już 30 tc 😱😱😱 Przecież dopiero co robiłaś test.
Czas jakoś dziwnie przyspieszył. Nie wiem kiedy to minęło, Dominik ma już 10 tygodni...
Dziewczyny czy któraś potrzebuje encorton?
Robiłam porządki i mam sporo.
Trodde,
Nie wiem skąd ja wzięłam ten 27🙈 ale już się poprawiłam☺️
Tez jestem przerażona tym szybko upływającym czasem. Z jednej strony już się nie mogę doczekać naszego spotkania z Maluszkiem, a z drugiej jest mi strasznie smutno bo bardzo przyzwyczaiłam się do jego obecności w moim brzuszku❤️
Boziuuuu już 10tyg. za Wami🤭 Mam nadzieje, ze wszystkie niedogodności brzuszkowe za Wami i teraz w pełni możecie się cieszyć macierzyństwem❤️😘 -
Ja jestem po wizycie. KTG prawidłowe, wszystko ok, na usg również, wód już trochę mało, ale wciąż w normie. Synek ważył dzisiaj 3400 (inny sprzet), lekko ponad tydzień temu 2800, za tydzień się okaże ile waży faktycznie 😉
Wiecie , że dzisiaj weszłam na ten wątek, ale jakieś wcześniejsze wpisy mi się wyswietlily i tak czytam, jak Trodde pisze, że stresuje się czy z maluszkiem w brzuszku wszystko ok i chciałaby być juz na etapie kiedy czuć ruchy. Przez chwilę pomyślałam, że Trodde jest ponownie w ciąży i zaczęłam się zastanawiać, że strasznie szybko ta druga ciąża i czy to możliwe 🙈 mój mozg ciążowy...Malina, Ewelina26, Gela093, trodde, Blondyna.B, Annamaria, Lady_Dior, Foto80, Zula36, Bella01, Żonkil lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Malina
Chyba właśnie te badanie mnie dodatkowo tak dobiły bo wyszło to czego najbardziej się obawiałam czyli prawidłowy kariotypy żeński a na dole adnotacja że może być to równie dobrze być mój kariotypy 🤦♀️czyli 50 na 50 albo mieli byśmy zdrową córkę albo to mój kariotypy .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
agulineczka wrote:Synek ważył dzisiaj 3400 (inny sprzet), lekko ponad tydzień temu 2800, za tydzień się okaże ile waży faktycznie 😉
agulineczko, czyli ty w 37 tc miałaś 2800, a w dziś dajmy na to już 38 tc - 3400..? Kilogram przez tydzień...?
Bo blady strach na mnie padł, u mnie w 35 tc i parę dni było 2700.. A gdzie tu do terminu porodu...?