Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaAnia1 wrote:Po kriotransferze beta dobrze przyrastała i na poziomie 12000 stwierdzono puste jajo, które po odstawieniu leków poroniłam...
Teraz przygotowuje się do następnego transferu i jestem pelna obaw o powtórkę.
Czy któraś z Was miała kilka razy puste jajo lub czy jest tu ktoś komu się udało?
Ja miałam. A dziś leży koło mnie prawie 7 miesięczne szczęście. Czytałam gdzieś, ze puste jaja zdarzają się w większości przypadków tylko raz i mało prawdopodobne, że sytuacja się powtórzy. Trzymam kciuki😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 19:26
-
Malina wrote:Ewelinka jak Wasze starania🤔 kiedy testujesz, bo nie wiem kiedy mocniej zaciskać kciuki🥰😘
Hej Malina 🤗
Dziś testowałam i niestety 1 kreska 🙄.Następny cykl powinniśmy odpuścić bo to była 3 próba z accofilem 😏
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, uszy do góry, jeden miesiąc przerwy minie migiem trzymam kciuki za kolejne podejścia.
Jak się czujesz po accofilu ? Masz jakieś skutki uboczne ?
Ja w tym lub kolejnym cyklu z ciekawości przejdę się na monitoring podejrzeć czy mam owulację, czy nadal są takie przeboje z cienkim endometrium.
-
joanien1104 wrote:Ewelina, uszy do góry, jeden miesiąc przerwy minie migiem trzymam kciuki za kolejne podejścia.
Jak się czujesz po accofilu ? Masz jakieś skutki uboczne ?
Ja w tym lub kolejnym cyklu z ciekawości przejdę się na monitoring podejrzeć czy mam owulację, czy nadal są takie przeboje z cienkim endometrium.
Musiałam wczoraj(13-14 dpo )zatestować jeszcze raz bo mi odbiła temperatura i wyszła ledwo widoczna kreska, dziś to samo prawie nic nie widać.
Odstawiam biochem 😥
Ręce mi już na to wszystko opadają 😔
Nie mam jakichś większych skutków ubocznych po acco . Na następny dzień czuje się zmęczona i rozbita ,czasem pobolewają mnie plecy .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 może nie jest jeszcze nic starconego... Ja pierwszy raz testowałam po południu i wyszła fajna widoczna kreska a na drugi dzień z rana o wiele jaśniejsza. Mogłaś mieć później owulkę albo i późniejsze zagnieżdżenie... Testuj dalej może akurat się uda i będą już ciemnieć te testy- ja trzymam kciuki 😊
Ewelina26 lubi tę wiadomość
-
Ewelina ja też z całych sił zaciskam kciuki!
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ja tez trzymam kciuki - testy czasem wychodzą, czasem nie. Idź na betę i nie patrz na jasne/ciemniejsze kreski. Mi przy becie ponad 2000 ledwo kreskę było widać, więc różnie bywa.
Na pewno się nie poddawaj ! Ale rozumiem poirytowanie. U nas niedawno wpadka była - bez starań. Poronienie w 7 tc, przy okazji przyplątał się covid i późno się polapałam, bo w 6tc, więc leków nie było.
Kiedyś bym pewnie płakała, ostatnio przeklęłam pod nosem i jak już wiedziałam, że po wszystkim to kupiłam butelkę wina i pojechałam nad morze. Przerażajace jest to, że zaczyna mnie dopadać znieczulica w tej kwestii.
-
joanien1104 wrote:Ja tez trzymam kciuki - testy czasem wychodzą, czasem nie. Idź na betę i nie patrz na jasne/ciemniejsze kreski. Mi przy becie ponad 2000 ledwo kreskę było widać, więc różnie bywa.
Na pewno się nie poddawaj ! Ale rozumiem poirytowanie. U nas niedawno wpadka była - bez starań. Poronienie w 7 tc, przy okazji przyplątał się covid i późno się polapałam, bo w 6tc, więc leków nie było.
Kiedyś bym pewnie płakała, ostatnio przeklęłam pod nosem i jak już wiedziałam, że po wszystkim to kupiłam butelkę wina i pojechałam nad morze. Przerażajace jest to, że zaczyna mnie dopadać znieczulica w tej kwestii.
Joanien przykro mi że i u Ciebie w tym temacie tak trudno 😔.
Mam właśnie teraz taką znieczulicę😱
Na betę idę w poniedziałek i środę
Wcześniej gdy widziałam pozytywny test od razu brałam wszystkie możliwe leki ,szłam na bete a teraz jest zupełnie inaczej 😕chyba dlatego że mam wrażenie że to ciąża biochemiczna i dlatego taka szybko się pogodziłam z myślą że stracę i tą ciążę .
Z leków biorę tylko accofil ale nie codziennie tylko co 2-3 dzień .
Chyba najstraszniejsze jest to że nie mam sił walczyć już o tą ciążę😣 i wolę żeby okazało się że to cb ,żeby szybko to wszystko się skończyło 🤯🤦♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26, Joanien 1104 - myślę o Was nieustanie, i będę kibicować do końca!
Ewelina26, joanien1104 lubią tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
joanien1104 wrote:Ewelina, jak tam beta ? Coś ruszyło ?
Miałam iść na bete w poniedziałek ale zaczęło się krwawienie 🤷♀️jak nic ciąża biochemiczna 😕i tyle z brania leków 😥.
Nie wiem co mam teraz robić 🤷♀️czy za 1- 2 cykle starać się dalej na tych zaleceniach które mam czy iść na konsultacje do prof.M i powiedzieć o tym biochemia i i liczyć że coś jeszcze zmieni w zaleceniach 🤔🤷♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 wrote:Miałam iść na bete w poniedziałek ale zaczęło się krwawienie 🤷♀️jak nic ciąża biochemiczna 😕i tyle z brania leków 😥.
Nie wiem co mam teraz robić 🤷♀️czy za 1- 2 cykle starać się dalej na tych zaleceniach które mam czy iść na konsultacje do prof.M i powiedzieć o tym biochemia i i liczyć że coś jeszcze zmieni w zaleceniach 🤔🤷♀️
Bardzo mi przykroONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Ewelinka, jak masz w sobie tyle siły i zapału to walczcie dalej pewnie bym odczekała 1 miesiąc by uspokoić myśli i poszła do prof M. powiedziała biochemie i spytała co dalej.
Bo być może skoro naturalnie nie idzie to coś nie tak z zarodkami ? Może w tej chwili najrozsądniej będzie zdecydować się nie in vitro z PGS ? -
joanien1104 wrote:Ewelinka, jak masz w sobie tyle siły i zapału to walczcie dalej pewnie bym odczekała 1 miesiąc by uspokoić myśli i poszła do prof M. powiedziała biochemie i spytała co dalej.
Bo być może skoro naturalnie nie idzie to coś nie tak z zarodkami ? Może w tej chwili najrozsądniej będzie zdecydować się nie in vitro z PGS ?
Szczerze mówiąc myślałam o tym ale ceny są ogromne a i tak nie mam gwarancji że się uda 😕.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Rozumiem Cię doskonale ja odwlekam to ile się da, bo finansowo temat udźwigniemy, ale brak gwarancji sukcesu mnie dobija, szczególnie gdy z tylu głowy masz myśli, że naturalnie się udawało.
Jednak wiem, że spróbujemy za jakiś czas, bo to być może nasza jedyna szansa na dziecko.
-
joanien1104 wrote:Rozumiem Cię doskonale ja odwlekam to ile się da, bo finansowo temat udźwigniemy, ale brak gwarancji sukcesu mnie dobija, szczególnie gdy z tylu głowy masz myśli, że naturalnie się udawało.
Jednak wiem, że spróbujemy za jakiś czas, bo to być może nasza jedyna szansa na dziecko.
W takim razie trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀.
Myślę jeszcze nad wlewami z accofilu ale czy prof.M mi je przepisze🤷♀️i kto mi je w razie czego poda 🤷♀️joanien1104 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 wrote:W takim razie trzymam za Ciebie kciuki ✊🍀.
Myślę jeszcze nad wlewami z accofilu ale czy prof.M mi je przepisze🤷♀️i kto mi je w razie czego poda 🤷♀️
Mi dr Sydor zlecił wlewy z accofilu, bardziej profilaktycznie. Podawał mi lekarz prowadzący. Oby się pomysl zrealizował
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Mi dr Sydor zlecił wlewy z accofilu, bardziej profilaktycznie. Podawał mi lekarz prowadzący. Oby się pomysl zrealizował
A robiłaś biopsje endometrium?
Chodzi mi o badanie wycinka cd138 i chyba 56 🤔.
Zastanawiam się czy warto zrobić 🤷♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "