X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt ja też nie żałuję,że znam płeć,tylko dodatkowo mnie to dziś dobiło..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Cyt a powiedz mi,po zarejestrowaniu i nadaniu imienia robiłaś też pogrzeb?
    Bo ja nawet nie miałabym co pochować,bo oni po tych badaniach nie oddają,nawet tak naprawdę nie wiem co pozniej robią..bardzo mi z tego powodu przykro,że zostawiłam gdzieś cząstkę siebie,tym bardziej że lekarka teraz po zabiegu coś wspomniała,że udało jej się całość zachować..to chyba miała na myśli cały płód..Sorryże tak piszę ale musiałam,bo wtedy nawet nie miałam sił sie dopytać o to zaraz po narkozie..A pozatym nie mogłabym jednemu zrobić grobek a te pozostałe?Po pierwszym poronieniu byłam w takim szoku że nie byłam w stanie nic mysleć..
    Jeszcze raz Was przepraszam,że taki temat tu zaczęłam,wiem,że raczej na inną stronę się nadaje:(
    przed zabiegiem mówi sie lekarzowi ze chcesz zrobic badania genetyczne,nie tylko histopatologie np. i ze chcesz zrobic pochówek dziecku,wtedy to co do badan to zabezpieczają w bloczki parafinowe a reszte wydają po całej procedurze...po zarejestrowaniu dziecka w USC,potem masz prawo ubiegac sie z ZUSu o wypłacenie zasiłku pogrzebowego...mało tego,nalezy sie urlop macierzynski

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/echo-2011-42-nienarodzone.html

http://www.sluzew.dominikanie.pl/rodzice_dziecka_utraconego/img/dziecko_martwo_urodzone_czynnosci_prawne.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 23:52

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, przytulam Cię mocno. Tak mi przykro, że jest Ci źle. Powiedz mi, Ty brałaś clexane 40, czy większą dawkę? To podobno ma duże znaczenie i zależy od zdiagnozowanego problemu.

M@linka, myślę, że rozsądnie będzie odpocząć.

Wczoraj miałam zabieg, więc już po wszystkim. Rozmawiałam z ginem i przy kolejnych staraniach mam już od dni płodnych brać clexane 40 i acard. Zobaczymy.

Przepraszam, że tak zamilkłam. Staram się odnaleźć w tym wszystkim. Do niedawna wierzyłam, że moje poronienie to przypadek. Dwa już nim nie są :/

Czytam sobie forum, próbuję zrozumieć przyczyny, myślę o badaniach, poznaję Was. I tak strasznie mnie boli, że jest nas tyle. Ale i są historie takie, że mam siłę, by podjąć z nadzieją kolejną próbę :D Może w lipcu?
    Uciekam już spać i wszystkim Wam życzę dobrej nocy.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald,przykro mi <3
    normalne ze potrzebujesz pobyc sama ze swoimi myslami,kazda potrzebuje paru chwil na załobe,z czasem znów otworzysz swe mysli tu na wątku.Jestesmy tu razem,nie tylko w tych dobrych chwilach ale przede wszystkim wtedy kiedy bóg wyrywa nam serce.Czekamy tu na ciebie,ja udowodniłam poniekąd ze moje pierwsze poronienie nie było tylko przypadkiem...
    Tak teraz z biegiem czasu mysle...wcale nie miałam zamiaru robic jakichs badan,miałam zielone swiatło zaraz w pierwszym normalnym cyklu po poronieniu do staran,jednak @ długo nie przychodziła,po szesciu tygodniach czekania i przemyslen zdecydowałam sie na badania z których wynikał problem..teraz mysle ze Bóg specjalnie przedłuzył wtedy ten cykl do 51 dni bym znalazła choc czesciowo to co mogło byc przyczyną.Teraz wiem ze wszystko to do czegos sie odnosi,nic nie dzieje sie bez przyczyny...szukam nadal,nie odpuszczam,a ze kolejny cykl staran i bez efektów to mysle ze jeszcze nie wszystko zostało zrobione..

emerald_m lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3
    http://static.pokazywarka.pl/i/6593175/807357/fb-img-1446843788318.jpg

Aga22, emerald_m, Evita, Magdzia88, sy__la, s1985, Coconue, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko w rękach Boga

Jagna 75, emerald_m lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Dziewczyny wszystko w rękach Boga
    ...ja obstawiam pól na pół,czesc w rèkach Boga a czèsc w naszych Aga :-)

s1985 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raczej nie pomogłoby poznanie płci dziecka, nie za pierwszym razem. Staram się myśleć, że to przypadek. Jeśli to się powtórzy, a trzeba niestety brać taką ewentualność, to na pewno zachowam się inaczej.

Jagna, a ile miesięcy masz cykle stymulowane CLO? Czytałam, że powyżej 6 cykli się nie zaleca, bo skuteczność spada i źle wpływa na endometrium. Jak jest u Ciebie?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Mi raczej nie pomogłoby poznanie płci dziecka, nie za pierwszym razem. Staram się myśleć, że to przypadek. Jeśli to się powtórzy, a trzeba niestety brać taką ewentualność, to na pewno zachowam się inaczej.

Jagna, a ile miesięcy masz cykle stymulowane CLO? Czytałam, że powyżej 6 cykli się nie zaleca, bo skuteczność spada i źle wpływa na endometrium. Jak jest u Ciebie?
    Trzy cykle za mną,teraz bedzie czwarty.Gdyby nie ciąza bylyby trzy cykle z clo i koniec.Udalo sie z clo więc pewnie jedziem z nim dalej... :-)
    Udanej soboty kochane
    P.S.dzis bylabym w 22tyg.ciàzy...zawsze bede pamiętac o moim dziecku,o dacie poczècia i terminie porodu którego nigdy nie bedzie,nie było i date tego feralnego dnia.
    Kobieta dziwna istota,pamięta takie detale,mój màz juz nie pamięta tych dat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 07:28

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, masz racje, zostajemy samy z myśleniem, co by było gdyby... Z pierwszym Aniołkiem byłabym już 35 tyg. Za chwilę mogłabym go tulić... ;(

Arleta, nie zdecydowaliśmy się na pogrzeb. Nie udźwignęłabym tego. Ale w pazdzierniku w dzień dziecka utraconego wszystkie nienarodzone dzieci ze szpitala są chowane w zbiorowym grobie Dzieci zmarłych przed urodzeniem. Odbywa się msza żałobna i prawdziwy pogrzeb.Do tego czasu mam nadzieję pogodzić się ze stratą i ostatecznie pożegnać się z moją córeczką.

Poprzednią ciążę poroniłam samoistnie w domu, więc symbolicznie ten pogrzeb będzie dla obu aniołków.

• Arleta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt no dla mnie to by było też za dużo psychicznie do udzwignięcia...na zawsze pozostaną w moim sercu..

Emerald ja brałam Clexane 40, moim zdaniem ta dawka jest za mała,lecznicza to min 0,6...a też miałam duże nadzieje w tych zastrzykach..może popros od razu o większą..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja się modlę o to bym zaszła w ciaze i bym mogła urodzić zdrowe żywe dziecko narazie 3 cykle i nici :(
    Ale od 19 maja zaczną się płodne dni to może będzie jakaś nadzieja mąż od dzisiaj będzie pił witC1000 czas pokaże nie ma co się stresować ale jak zajde to odrazu bym chciała mieć clexane 0,6 bo te 0,4 za slabe...pewnie jest

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez zawsze bede pamiętac te szczesliwe i te gorsze daty
    1 styczeń 2011 strata maluszka w 6tc :( pierwsza nasza ciąża wyczekiawna wymodlona niestety ....
    12 wrzesień 2011 cudowne 2kreseczki na teście 15 grudzień 2011 wspólna wizyta u gina z mezem i wiadomośc że pod sercem noszę córkę - Naszą Julkę :)
    18 maj 2012 najpiękniejszy dzień w naszym życiu narodziny naszego szcześcia cudowne uczucie radośc i łzy szczęścia ...:)
    15 luty 2016 - blada 2 kreseczki i tlaca sie nadzieja w sercu że sie udało
    21 luty 2016- 2 test i wyrażniejsze 2 kreseczki - jest nadzieje
    23 luty 2016 - 2 wyraźnie kreski radośc i strach czy bedzie wszytko ok
    8 marca 2016- najpiekniejszy dzień kobiet wizyta u gina i usłyszenie przez sekunde bicia serca - radość wielka radość
    22 marca 2016- 2 wizyta jest wszytko ok słysze serduszko musi być dobrze
    19 kwiecień 2016- radość pęka jak bańka mydlana - i słowa gina coś jest nie tak serduszko nie bije :( przykro mi ... łzy łzy łzy nic tylko łzy smutku zalu złości dlaczego ja dlaczego maje dziecko ....
    22 kwiecień 2016 godz 15 zasnęłam z maluszkiem obudziłąm się bez niego zabrali mi moje szczęscie .....:(

wczoraj mineły 3 tyg od tej okropnej daty ... dzś byłabym w 17 tc czekałąbym na pierwsze kopniaki tak bardzo chciałabym powiedzieć Julci w dniu jej 4 urodzin -Kochanie bedziesz mieć brata tak bardzo na na niego czekała ...

Ale wierzymy wszyscy że jeszcze nasze maleństwo do nas wróci ...

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    przed zabiegiem mówi sie lekarzowi ze chcesz zrobic badania genetyczne,nie tylko histopatologie np. i ze chcesz zrobic pochówek dziecku,wtedy to co do badan to zabezpieczają w bloczki parafinowe a reszte wydają po całej procedurze...po zarejestrowaniu dziecka w USC,potem masz prawo ubiegac sie z ZUSu o wypłacenie zasiłku pogrzebowego...mało tego,nalezy sie urlop macierzynski

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/echo-2011-42-nienarodzone.html

http://www.sluzew.dominikanie.pl/rodzice_dziecka_utraconego/img/dziecko_martwo_urodzone_czynnosci_prawne.pdf
    Jagna ja to wszystko wiem,tylko że w moim przypadku czekanie na bloczki parafinowe to kwestia 1-2 miesięcy,jak się chce szybko zrobić badanie genetyczne od razu to pobierają mikrobiologicznie praktycznie cały materiał i zabezpieczają w soli fizjologicznej,szpital który robi badania,czyli w moim przypadku Prokocim nie zwraca materiału..tak to wygląda w praktyce..a histopatologię robią z małej części kosmówki..
    A co do macierzyńskiego to u mnie to też bez znaczenia bo cały czas jestem na chorobowym,a macierzyński dostałabym od dnia zabiegu i chorobowe w takim przypadku trzeba oddać..
    Po pierwszym poronieniu już chciałam genetyczne robić ale wtedy byłam w beznadziejnym szpitalu,czekałam miesiąc na wyniki i okazało się że nie ma co już badać,bo tak pobrali,że nawet kosmówki nie było już wogóle..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki witaminy B12 i kawsu foliowego w surowicy, niby wszystko w normie. A Wy co myślicie?
    Witamina B12 304,80 pg/ml zakres 197,00 771,00 N
    Kwas foliowy 11,5 ng/ml zakres 3,9 26,8 N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 15:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    mam wyniki witaminy B12 i kawsu foliowego w surowicy, niby wszystko w normie. A Wy co myślicie?
    Witamina B12 304,80 pg/ml zakres 197,00 771,00 N
    Kwas foliowy 11,5 ng/ml zakres 3,9 26,8 N
    Masz lepsze wyniki ode mnie z wit D,kwas foliowy mam przekroczony ale to normalne gdy biore go łacznie 6mg dziennie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz po poronieniu zlecił tylko tsh, cytomegalie i toxoplazmoze. Po co żadnych badań. Założyli ze to zrosty po cc i nic się z tym nie da zrobic. Ale sama nie wiem. Zaraz miną 3 mc i będzie można się starać ale strach mnie ogranicza. Może jakieś badania zrobię na własną rękę. Tylko jakie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 18:55

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cyt trudno powiedzieć bo tych badań jest naprawdę dużo...nawet nie wiem od czego mogłabyś zacząć :/

Rozmawiałam ze swoim ginem i powiedział mi wprost, że on mi ciąży na metforminie nie poprowadzi na pewno - ma swoje zdanie na ten temat i go nie zmieni :/ łot zagwostka

Od dziś biorę encorton 5mg który ma kategorię C a metformina ma kategorię B i on powiedział NIE i bądź tu mądry człowieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 22:14

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a to on Ci przepisał ten Encorton czy inny lekarz?I w ciąży też będziesz brała,nie?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• roma Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka masz zaplanowaną wizytę u genetyka?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ