X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny robiłam witaminę D3 metabolit 25 oh i wyszło mi 18 ng/ml, co myślicie o tym wyniku?

no wlasnie...zalezy jakie normy ma labolatorium, ale strzelam, ze masz niedobor.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Kochane jestem juz po usg ;)
    Widzialam fikajace robiace fikolki moje szczescie az sie poplakalam ;) <3
    PRZECUDNY WIDOK <3 <3 <3

Najlepsze jak w pewnym momecie pokazalo dupke i wystajaca czesc miedzy nozkami ;) zgodnie z lekarzem stwierdzilismy ze to chyba pisiak

cudownie! czyli jednak ktos tu lobuzowal:))

M@linka, maggda, blondyna5555, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak są normy referencyjne, lecz chciałam wiedzieć co Wy na ten temat sądzicie po samym wyniku ;) A normy z mojego lab. to dla dorosłych od 30-80 ng/ml

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagda super , ciesze sie bardzo ;*

maggda lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - ja tylko z malym pytaniem-
    oddaje krew od dluzszego czasu na czas staran -ciazy-poronienia - wstrzymalam oddawania- chce isc jutro...czyli w trakcie staran..
    mysicie czy to dobry pomysl???

nie zaszkodzi????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    cześć dziewczyny, dołączam do Was. Tym którym się udało bardzo gratuluje i trzymam kciuki za zdrowe Bobaski.
    Inessa kojarze Cie z wątku PCO chyba, lub gdzieś tam się spotkałyśmy, ale wieki temu. Gratuluje Ci Kochana,że się nie poddałaś i Cud Ci się trafił, bo czytając Twoją historię to naprawdę warto wierzyć w cuda. Choć mój Synek też był zaskoczeniem kiedy nam się udało.
    Teraz staraliśmy się o rodzeństwo dla niego, no i szok poronienie zatrzymane w 10t, zatrzymał się na 8t. Zabieg 20.04.W pierwszej ciąży czułam się świetnie do samego końca, synek zdrowy zero komplikacji, a tu nagle... Choć musze Wam powiedzieć,że bałam się w tej drugiej ciąży i czułam,że może być kiepsko, no i niestety intuicja nie zawiodła :(
    Jesteście wielkie, radzicie sobie, niektóre z Was przeszły to nie raz, silne z Was babki. Ja gdyby nie mój Kacper chyba zapadłabym się pod ziemie i nie podniosła, ale on daje mi wielką siłe i nadzieje,że będzie dobrze i chce walczyć.
    Z tego co czytam to każdy lekarz jest inny. Ja miałam zalecenie ze szpitala aby zgłosić się 4 tyg po zabiegu do gina, no i właśnie wczoraj byłam,zbadał mnie normalnie, usg zrobił. Czułam i potwierdził,że była owu, ku mojemu zdziwieniu, nie myślałam,że po 25 dniach od zabiegu będe miała owu.
    I mam pytanie do Was, jak to było z Waszymi staraniami po? z zaleceniami jak długo czekać?
    Powiem Wam,że ja chciałabym zacząć już po pierwszej @, gin powiedział,żeby po drugiej, ale tak sobie myśle,że jeżeli już teraz była owu, to może u mnie szybko się regeneruje i organizm będzie szybciej gotowy. Sama nie wiem, szukam chyba potwierdzenia w tym co postanowiłam :( bo przecież nie wiadomo czy od razu się uda. o syna starałam się 13 mies, a o drugie 7m.

Hej Asiu, ja na wizycie kontrolnej po zabiegu (po 4 tyg.) usłyszałam od Pani doktor, że zwykle zaleca się odczekać 2 do 3 cykli. Nieśmiało rozpoczęłam starania po pierwszej miesiączce po zabiegu, ale nie nastawiam się na owocny cykl.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Cześć dziewczyn jakiś czas temubopisalam moja historie jestem po jednym poronieniu samoistnym w marcu ale smutek nadal jest... Na pierwszą @ czekałam 57 dni ale już po i Po wizycie u giną powiedział ze jest ok i nawet były pęcherzyki w jajnika ok 5 mm to był 8 dc mam cykle ok 34 dni w 14 dc byłam na usg i był pęcherzyk 13,4 i endometrium ok 6 mm w pon czułam wyraźnie jajnik jak przed ciążą przy poronieniu ale do dziś brak skoku tem czy myślicie że jest szansa na ciążę czy raczej cykl bez owu i pęcherzyk mię pękł...? Proszę pomóżcie jak możecie.
    Calu czas czytam to forum i ogromnie ciesze się z dziewczynami którym się udało i przykro mi ze strat kolejnych nowych dziewczyn...

Nawet nie zdawałam sobie sprawy zw jest mas tak dużo może dlatego że o tym się tak chętnie nie opowiada.. Ale podziwiam wytrwałość Jagny jesteś niesamowita i inessa twoja historia to prawdziwy cud :) wierze ze będzie dobrze

Elmo też myślałam, że będę miała cykl bezowulacyjny, ale po zabiegu owulacja troszkę się przesunęła w czasie - może tak stało się też w twoim przypadku. Czasami zdarza się też tak, że pęcherzyk nie pęknie i w tym miejscu tworzy się torbiel czynnościowa - jest to nie groźna torbiel, która w kolejnych cyklach powinna się wchłonąć.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Tak sie ciesze ze serduszko bije i ze nic zlego sie nie dzieje i to zaraz po ciazy biochemicznej. Jednak jak ma sie udac i byc to nic nie stanie na przeszkodzie

Katarzyna.G, Magdzia88, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • roma Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny robiłam witaminę D3 metabolit 25 oh i wyszło mi 18 ng/ml, co myślicie o tym wyniku?
    Mój endokrynolog kazał mi podciągnąć do co najmniej 50.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi coś o tym badaniu allo MLR pilne

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Ja na pewno o Was nie zapomnę. Na styczniówkach 2017 nie potrafie sie odnalezc. Gadanie o zasilku macierzynskim, o L4, o zasilku po, o umowach o pracę. Ja tak daleko nie siegam, za bardzo sie boje.

A bywam tu rzadziej, bo niestety ale mam tyle obowiazkow w pracy zenie nadarzam.
    witam sie i ja.
    Skoro takie tematy na styczniówkach to widac dziewczyny które nie mają takich zmartwien jak my,nigdy nie zaznały takiej straty i nie mają swiadomosci jak kruche to szczęscie jest.Chciałabym sie w ciązy zamartwiac L4 czy zasiłkiem :-)
    zresztą nigdzie lepiej ci nie bedzie kochana

Katarzyna.G, Magdzia88, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Kochane jestem juz po usg ;)
    Widzialam fikajace robiace fikolki moje szczescie az sie poplakalam ;) <3
    PRZECUDNY WIDOK <3 <3 <3

Najlepsze jak w pewnym momecie pokazalo dupke i wystajaca czesc miedzy nozkami ;) zgodnie z lekarzem stwierdzilismy ze to chyba pisiak
    super wiesci i gratuluje tego siusiaka :-) ciesz sie wraz z tobą :-) :-)

Magdzia88, maggda, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Asia87,dobrze ci tu bedzie z nami,przyłączaj sie do dyskusji i pytaj o wszystko,tutaj nie ma głupich pytan :-)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu-
    my zaczelismy po 2 @ od zabiegu,
    lekarz mowilze mozna od 3 @ ale ze po zabiegu jest jak twierdzil ok- tam w srodku...to my jak wiele innych par zaczelismy po 2 @
    powodzenia ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    ja mam 16 a niedobór zaczyna sie przy 20 w moich normach,tak wiec łykam molekin (D3+K2)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Cześć dziewczyn jakiś czas temubopisalam moja historie jestem po jednym poronieniu samoistnym w marcu ale smutek nadal jest... Na pierwszą @ czekałam 57 dni ale już po i Po wizycie u giną powiedział ze jest ok i nawet były pęcherzyki w jajnika ok 5 mm to był 8 dc mam cykle ok 34 dni w 14 dc byłam na usg i był pęcherzyk 13,4 i endometrium ok 6 mm w pon czułam wyraźnie jajnik jak przed ciążą przy poronieniu ale do dziś brak skoku tem czy myślicie że jest szansa na ciążę czy raczej cykl bez owu i pęcherzyk mię pękł...? Proszę pomóżcie jak możecie.
    Calu czas czytam to forum i ogromnie ciesze się z dziewczynami którym się udało i przykro mi ze strat kolejnych nowych dziewczyn...

Nawet nie zdawałam sobie sprawy zw jest mas tak dużo może dlatego że o tym się tak chętnie nie opowiada.. Ale podziwiam wytrwałość Jagny jesteś niesamowita i inessa twoja historia to prawdziwy cud :) wierze ze będzie dobrze
    czesc,jesli mozesz sobie podejsc do gina np.w 21-22 dc to powinien widziec czy ovu była,tylko monitoringiem to potwierdzisz nie zawsze wykresem.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czesc,jesli mozesz sobie podejsc do gina np.w 21-22 dc to powinien widziec czy ovu była,tylko monitoringiem to potwierdzisz nie zawsze wykresem.
    myślisz ze wykres nie zawsze pokaże, że była owulka? nawet minimalny skok moze nie byc widoczny?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi coś o tym badaniu allo MLR pilne

Przeciwciała blokujące ALLO MLR
    Tworzą "parasol" ochronny nad zarodkiem jeżeli jest ich odpowiednia ilość czyli co najmniej 40% hamowania.
    Po zapłodnieniu połowa Dzidziusia to materiał od taty a druga połowa to materiał od mamy.
    Układ immunologiczny każdego człowieka zwalcza ciała obce w organizmie i w sytuacji kiedy dochodzi do zapłodnienia ta część od taty jest obca dla organizmu matki więc zostaje atakowana przez cały układ immunologiczny. Oczywiście nie zawsze sie tak dzieje, bo z chwilą zapłodnienia allo mlr rośnie i chroni zarodek przed atakiem układu immunologicznego matki, ale nie zawsze tak jest.
    Są sytuacje kiedy allo mlr nie wzrasta po zapłodnieniu i dzieje sie tak wtedy gdy małżonkowie maja w materiale genetycznym coś wspólnego/podobnego i nie chodzi tu o pokrewieństwo. Wtedy układ immunologiczny po części rozpoznaje podobną/przyjazna część do własnego organizmu i nie wytwarza przeciwciał blokujących mających na celu ochraniać zarodek ale także układ immunologiczny "widzi" że to coś obcego bo jednak innego i następuje atak na Dzidziusia :( nie rzadko ten atak następuje zaraz po zapłodnieniu i kobieta nie jest w stanie stwierdzić czy doszło do zapłodnienia a czasem dzieje się to na późniejszym etapie ciąży.
    Sa jakby 3 grupy kobiet:
    1. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje poronienia na poszczególnych etapach ciąży.
    2. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje brak możliwości zajścia w ciążę tzn. dochodzi do zapłodnienia ale zarodek jest usunięty przez układ immunologiczny zanim zdąży sie zagnieździć i tym samym dana kobieta nie była nigdy w ciąży o której by zdążyła sie dowiedzieć.
    3. Nie ma znaczenia poziom ALLO MLR bo nawet niski poziom hamowania nie upośledza płodności i zachodzą w ciążę bez problemu, donosząc bez problemowo i rodzą dzieci.
    Test cytotoksyczny robi sie po to aby wiedzieć czy w przypadku szczepień mąż może być dawcą limfocytów.
    0% hamowania może utrudniać zajście w ciążę lub donoszenie ale nie znaczy że tak bedzie bo jak zwykle każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na poszczególne sytuacje.

juz to kiedys wklejałam,ale dla ciebie wszystko :-) po to ten wątek.
    wystarczy te nazwe wygoglowac i temat szeroki,zalezy co chcesz wiedziec

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna...pasuje do Ciebie ta elfowa dziewczynka:D

Magdzia88, M@linka, Jagna 75 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma wysłałam już wiadomość do mojego endo i gina jestem ciekawa co powiedzą. Dam znać jak coś. Ja 27.05 mam pierwszą wizytę po zabiegu.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ