Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cóż, dzwoniłam dziś do swojego lekarza, a tu poczta się załącza, więc dalej nic nie wiem. Myślę jeszcze o jednym lekarzu ewentualnie, ale on ma trochę gorszy sprzęt jednak niż mój dotychczasowy
Cóż, spróbuję się dodzwonić najpierw do mojego lekarza, mam nadzieję, że nie wziął akurat urlopu...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Coco bardzo się cieszę. Pięknymi wiadomościami zaczyna się czerwiec. Jacq teraz kolej na ciebie. Ja za to wariuje! Za kilka dni będę testować ale marnie to widzę. Cała głowa zajęta tylko myśleniem o wyniku!!!
Coconue, Jacqueline, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyCoconue! Gratuluję! Ucieszyłam się
A u mnie pierwszy raz wyszedł pozytywny test owu, w 31 dniu cyklu! Sikałam od 7 dc, ciągle cienie, a dziś BUM! Ucieszyłam się prawie, jak z ciążowegoAle cykl pokręcony... taki dłuugi? Nie obrażę się, jak się skończy w lutym 2017.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:50
Coconue, Jacqueline, pati87, Kadabra, Nadzieja1988!, Evita lubią tę wiadomość
-
Coconue wrote:Mamy bijące serduszko.
))
Słyszałam je.
Wg om 7t0d, wg usg 6t6d wiec luz prawie tak samo)))
Coconue, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
Witam się z wami w wielkim dla nas dniu
Dlatego wielkim, że skończyliśmy 37 tc, a co za tym idzie ciąża donoszona, Franiu bezpieczny
z tej okazji dostaliśmy zielone światło na opuszczenie po 5 długich tygodniach aresztu domowego i nie muszę już leżeć plackiem
Uff
Poza tym mamy wyznaczoną datę cesarki - 24 czerwca (jesli oczywiscie dotrwamy do tego terminu)
Inessko bardzo się cieszę, że GaBryś rośnieA to że nie jest gigantem, cóż nie każdy musi być
a może nadrobi póżniej
Moja córcia urodziła sie z wagą 2750g i 50cm (porod wywoływany ze wzgl. na podejrzenie hipotrofii i małą ilość wód płodowych), teraz jest najwyżą dziewczynką w klasie
Blondyna Leżenie naprawdę działa cudaPrzeleżałam równiutko 5 tygodni i dzięki temu cią jest donoszona, a było niewesoło i dostaliśmy sterydy na rozwój płucek
Oska cieszę się, że u Was wszystko okWOW 8 miesiąc, a dopiero co testy robiłyśmy
Malika u Ciebie też świetne wiadomościSerce rośnie I mam nadzieję, że nasze historie dają nadzieję tym co dopiero się starają
Jacquline trzymam kciuki Kochana
Coconue GratulacjeBardzo się cieszę
Annak Kochanaprzytulam... I w dalszym ciągu bardzo Ci kibicuję
Pati87 Witaj, szkoda że w takich okolicznościach, ale dobrze, że trafiłaś tutajTu są najcudowniejsze dziewczyny na świecie
Martynko jak tam u Was?
Co do ślubu to się wyłamię, bo braliśmy go w marcu, za to urodziłam się w sierpniu
Milego wieczoru :*osa, Martynka30, Jacqueline, Coconue, Nadzieja1988!, pati87, blondyna5555, inessa lubią tę wiadomość
-
sy__la wrote:Coconue super wieści!!
baaardzo się cieszę!
może chociaż na trochę odetchniesz
Kiedy następna wizyta??
Teraz następna w kolejce jest JacquelineTrzymam kciuki za zdrową ciążę!!
Mój M. jutro zrobi badanie nasienia - Komputerowe badanie nasienia wraz z oceną morfologii plemników (CASA) 130 zł nie wiem czy to dużo czy mało + posiew - zobaczymy co w trawie piszczy
Dodatkowo w Gamecie są jeszcze badania chromatyny plemnikowej tylko to dodatkowe 230 zł i nie wiem, zastanawiam się czy powinien je zrobić, żeby wszystko u niego dokładnie zbadać za jednym zamachem jak już oddaje tam nasienie!
Co o tym myślicie??
Czy Wasi Panowie mieli jakieś takie badania??? Proszę pomóżcie...
mój M robił spermiogram tylko - mieliśmy kilka przygód z infekcjami przed staraniami. Ale dopiero teraz po poronieniu idziemy badać się razem. Po podleczeniu spermiogram był lepszy, ale to chyba była kwestia jakiegoś zapalenia najądrza niż większych wad nasienia. Skromna ta moja wiedza na ten temat ale może to trochę pomoże... A badaliśmy się na Żelaznej w Katowicach.
sy__la lubi tę wiadomość
-
sy_la my robilismy to badanie. Tez za jednym razem wszystko bo mojego ciezko wogole bylo namowic na badanie nasienia. Czy warto? Powiem tak, ja sie ciesze ze zrobilismy(wyszlo ok). ale jak poszlismy do lekarza to zlecil jeszcze jedno jskies mega dokladne co przed invitro sie robi, a w innej klinice oczywiscie stwierdzili ze badanie wykonane ta metoda nic nie wnosi...i zalecili swoje (ale juz ich nie zrobilismy). Wiec nie umiem Ci podpowiedziec czy warto je robic samemu czy lepiej poczekac na zalecenie lekarza:(
Coco gratulacje! Super wiesci!sy__la lubi tę wiadomość
Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Maggi
cieszę się bardzo, ze dotrwaliście z Franiem do tego magicznego terminu. Byłaś teraz na badaniu lub się wybierasz?
Jak waga Frania? Jak ułożenie? Rozwarcie? Szyjka?Wszystko chcemy wiedzieć!
Syla, powodzenia na badaniach, trzymam kciuki za dobre wyniki, bo z badaniami męskich spraw to nie miałam styczności i niestety nie pomogę.
Maggi-P lubi tę wiadomość
-
sy__la wrote:Coconue super wieści!!
baaardzo się cieszę!
może chociaż na trochę odetchniesz
Kiedy następna wizyta??
Teraz następna w kolejce jest JacquelineTrzymam kciuki za zdrową ciążę!!
Mój M. jutro zrobi badanie nasienia - Komputerowe badanie nasienia wraz z oceną morfologii plemników (CASA) 130 zł nie wiem czy to dużo czy mało + posiew - zobaczymy co w trawie piszczy
Dodatkowo w Gamecie są jeszcze badania chromatyny plemnikowej tylko to dodatkowe 230 zł i nie wiem, zastanawiam się czy powinien je zrobić, żeby wszystko u niego dokładnie zbadać za jednym zamachem jak już oddaje tam nasienie!
Co o tym myślicie??
Czy Wasi Panowie mieli jakieś takie badania??? Proszę pomóżcie...
Mój M. Robił badanie nasienia w zeszłym roku. Udało mi się szarpnac za free. Z tego co pamiętam znalazłam w necie jakąś notkę że chyba stowarzyszenie nasz bociany sponsorowalo ileś miejsc. Zadzwoniłam i załapałam się wtedy na ostatnie miejsce. Jakaś klinika w centrum Warszawy w kamienicy. Mąż mówił że pokój obskorny i gazetki typu erotykivz lat 80 haha ale jakoś poszło.wyniki były kilka dni później i wszystko było ok
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Maggi super
gratuluje, zazdroszczę ( oczywiście pozytywnie) donoszonej ciąży
niedługo Frania będziesz tulić
U Tymusia dobrze, tyle, że nie odpowiednio jest ułożony i zdaniem lekarza jest za duży aby się odkręcił i mówił, że wskazania do CC.
A u mnie bóle pleców, kręgosłupa, i brak oddechu związane jest z położeniem małego.Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Nadzieja1988! wrote:Super
to razem byliście? Mój jeszcze nie był w tej ciąży ze mną. Zawsze jedzie ze mną ale czeka na korytarzu. On bardzo przeżywał każdą stratę i teraz boi się że je pokocha i coś pójdzie nie tak.
To pora to zmienićrozumiem Wasz strach... ale każde maleństwo zasługuje na miłość Waszą- obojga
Mój mąż był ze mną na każdej wizycie, po stratach też chodził, że mną do lekarza, słuchał- bo strata też go dotyczyła, a lekarz nie miał nic przeciwko temu, abyśmy byli na każdej wizycie oboje.
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Takie krótkie pozdrowionka z wakacji...w prawdzie wlasnie wrócilam z lotniska i padam na pysk ale jak tylko odespie podróz to biore sie za poczytanie postów z calego tygodnia.Ciekawam co tam u was...buziski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 06:11
Jacqueline, Coconue, Nadzieja1988!, Elmo13, Martynka30, pati87, osa, Evita, maggda, inessa, M@linka lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczyny bardzo dziękujemy z Groszkiem za takie cieplutkie słowa.
Mój Mąż jak zobaczył gratulacje na forum był w szoku ile tutaj fajnych emocji u nas jest i wsparcia. On tylko wiedział o forum i o Was jak się wspieramy, ale wczoraj przeszłyście same siebie. Dziękujemy.
W ogóle w czasie wizyty mój Mąż mi towarzyszył i był przy usg i wszystko widzieliśmy razem i słyszeliśmy bicie serduszka. Ten widok będę miała na zawsze. Niesamowite. Groszek jest pierwszym naszym dzieckiem u którego widzieliśmy serduszko.))
Lekarz zaproponował żebyśmy zrobili badanie komórek NK i gdy wyjdzie coś nie tak to chce mi przetaczać jakieś dożywianie dla Groszka. To wszystko powinno odbyć się do 15 tygodnia. Podobno to jest procedura jak przy IVF ale nie potrafię w necie nic o tym znaleźć. Ktoś coś na ten temat wie, albo może podesłać linka.Nadzieja1988!, Niebieskaa, pati87, Martynka30, Evita, inessa, M@linka lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Jagna 75 wrote:Takie krótkie pozdrowionka z wakacji...w prawdzie wlasnie wrócilam z lotniska i padam na pysk ale jak tylko odespie podróz to biore sie za poczytanie postów z calego tygodnia.Ciekawam co tam u was...buziski
Ach te widoki...mhhhh...Jagna... więcej fotek poprosimy))
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaczuszka86 wrote:Coco bardzo się cieszę. Pięknymi wiadomościami zaczyna się czerwiec. Jacq teraz kolej na ciebie. Ja za to wariuje! Za kilka dni będę testować ale marnie to widzę. Cała głowa zajęta tylko myśleniem o wyniku!!!