X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że wczoraj u Malinowskiego były tłumy kobiet..starsze,młodsze i te na wizytę i te,na szczepienia..z dziećmi,z mężami i w ciąży też było dużo
    Jakaś babka rejestrując się powiedziała że dziewczynka z którą była to zasługa profesora i tak fajnie się zrobiło...a nbabka w rejestracji odpowiedziała,że prof. "ma już tyle dzieci" że nie jest w stanie zliczyć
    większość kobiet tam ma przeróżne problemy:od niemożności zajścia po poronienia także naewno prof ma duże sukcesy w tych kwestiach

Evita lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie <3 przepraszam,ze tak wtrace sie ale chciałam napisac kilka słów co u nas w szpitalu ( mam problem tutaj z netem i ogolnie z zasiegiem bo to stary szpital grube mury)

Jutro bedzie podejmowana decyzja co maja z nami zrobic :) tzn jaki rodzaj porodu,chodzi o bezpieczenstwo synka i moje oraz gdzie bede rodzic ( chodzi lekarzom o to czy nie trzeba nas przewiezc do kliniki neonatologii i gdzie do jakiego miasta!)
    Napewno musimy chociaz jeszcze kilka dni wytrzymac bo wczoraj i dzis jeszcze maja podac nam steryd - Celestone.
    Gabrys ogólnie jest Malenki ale troche przybiera wg wczorajszego USG wazy ok 2080 ale na drugim USG gdzie badali przepływy dokładnie juz wazył ok 1983 !!!
    Przepływy sa srednie,szyjka sie skraca czuc juz opuszek ( cokolwiek to znaczy hyhyhy)
    mamy nadzieje,ze synus jeszcze kilka dni posiedzi w brzuszku aby płucka dojrzały.
    Ale wg lekarzy ciaza juz jest donoszona a bezpieczniej Gabrysiowi bedzie poza brzuszkiem.
    To na dzisiaj tyle :D

Kochane moje jestem z Wami i wspieram Was buziaki <3
    Polecam nadal nas Waszej pamiec <3
    Wszystkie trzymamy tu kciuki za Was :-*

• Coconue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja za Ciebie tez trzymam kciuki. Moze masz po prostu lepsze dni.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dzieki Asia za wiadomosc. Wiesz co...jutro rano gadam z lekarka przez telefon i zapytam o to. Do tej pory szybko zachodzilam w ciaze, wiec rozumiem, ze owulacja byla i to bez problemow. Ale moze ta prolaktyna oszalala troche po poronieniach..albo od stresu... Teraz chyba tez mam owulacje, bo czuje to w ciele, testy pozytywne (chociaz wiem ze nie oznaczaja 100procentowo owulacji)... udalo mi sie umowic rozmowe na jutro, takze dowiem sie co dalej. Zapewne ta lekarka zleci mi ziola albo naturalne preparaty.
    Dobrze że tak szybko masz wizytę. Przy okazji może będzie można określić dzień owulacji na podstawie usg :-D daj znać po wizycie. O której masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Inneska trzymajcie sie. Chyba powinnas maksymalnie lezezc zeby nie przyspieszyc porodu. Mysle o Was.

A ja jestem po rozmowie z szefowa. Kazala mi isc na L4 i wiecej sie w pracy nie pokazywac. Milo z jej strony :)
    No to od jutra L4? Witaj w klubie zwlonionych lekarsko :-D

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Wlasnie tez slyszalam, ze badanie prl z obciazeniem jest przestarzala metoda. Napisze jutro, co mi powie ta lekarka:) Na razie przywiozlam z Polski pol walizki witamin, ziol i innych specyfikow. Mam wlasnie tak jak Ty skrzacie..ze zrobie wszystko, zaplace za wszystko, pojade wszedzie, zeby sie udalo. Ale nie chce przesadzic, bo jak na razie to mam dwa skrajne pomysly na mnie: jeden od dr Jerzak ktory zaklada garsc lekow kazdego dnia, a drugi pomysl od lekarki z Indii ktory zaklada kropelki, witaminki, oklady i ziola. Staram sie wyposrodkowac...biore leki od Jerzak i uzupelniam metodami tej drugiej lekarki np. biore probiotyk, pije ziolowy specyfik na ukojenie nerwow:). Ale mam przeczucie, ze zaskocze jak po prostu wreszcie wyluzuje, co mi trudno przychodzi.

Skrzacie...a Wy leczycie sie w jakiejs klinice nieplodnosci? Jak dlugo kazal Wam sie lekarz starac zanim pojdziesz np. na monitorin owulacji? Dla mnie to jest naprawde zagadka co sie dzieje, jak wlasciwie wszystko jest w porzadku. A nie masz PCO? to zostalo wykluczone?
    A propos "zmasowanego ataku metod wspomagajacych":P to maz mi przywiozl z Pl wszystkie skladniki do przyrzadzenia ziol O. Sroki, ale tego nie wlaczylam w swoj skomplikowany plan:)

A propos jeszcze tej prolaktyny...to ja mam cykle jak w zegarku, zawsze mialam (+/- 1 czy 2dni) a od kiedy biore glucophage to dostaje okres idealnie po 30dniach. Wydaje mi sie ze owulacja tez jest: testy pozytywne i odczuwam to w jajnikach...teraz progesteron w 21 dniu cyklu wynosi 17, wiec ok... z tego co wyczytalam to duze prawdopodobiensto ze byla wlasciwa owulacja. Moze u mnie ta prolaktyna nie robi duzej szkody... no nic..zobacze jutro co powie lekarz.

My staraliśmy się po poronieniu od czerwca 2015 do końca roku "na własną rękę" - nic z tego nie wyszło, więc poszłam do gina. Dał mi Castagnus na 3 miesiące i kazał wrócić z pozytywnym testem ciążowym. Niestety nie udało się, więc w marcu przedłużył mi kurację castagnusem na kolejne 3 miesiące, które właśnie teraz mijają. Powiedział, że jak do tego momentu się nie uda to będziemy robić stymulację cyklu, CLO itd. Z tym, że zaznaczył, że w miarę możliwości chce odwlec ten moment jak najdalej, bo widzi, że wszystko jest u mnie ok i nie chce mnie faszerować lekami...

Monitoringu całej owulacji nie miałam nigdy. Tylko widziałam raz na USG, że jest pęcherzyk dominujący, wielkością zgodny z dniem cyklu, innym razem byłam już po owulacji. Lekarz widział płyn i endometrium też miało dobrą grubość. Generalnie na USG zawsze wszystko wychodziło dobrze, zgodnie z normami, żadnych nieprawidłowości nikt nie zauważył. Może dlatego do tej pory nie zaproponowano mi monitoringu.

I teraz mam dylemat czy iść do tego lekarza na stymulację w lipcu czy szukać innych dróg. Dostałam tutaj namiary na dobrych specjalistów. Może spróbuję nakłonić kogoś na ten kompletny monitoring owu. Może skuszę się na napro. Nawet nie ze względów ideologicznych, ale po prostu dlatego, że skoro wszystko niby jest dobrze, to nie chcę brać hormonów i innych silnych leków bez potrzeby, Może faktycznie wystarczy poobserwować swój organizm i wtedy wyjdzie co jest nie tak. Może jakiś drobny szczegół, który będzie łatwo wyeliminować.

Nie wiem, Niebieska, powiem Ci, że nie mam już siły być własnym lekarzem. Jestem zmęczona wymyślaniem kolejnych cudownych sposobów na zajście w ciążę, ale tonący brzytwy się chwyta...więc szukam jakichś kolejnych suplementów, maści, żeli i innych pierdół...myślę, że one działają trochę jak placebo. Dopóki je wybieram w internecie, zamawiam, kupuję, czekam na przesyłkę to jestem pewna, że pomogą, że teraz będzie super. A potem jak zaczynam je brać, faszerować męża to ta wiara ulatuje i sobie myślę, po co ja to wszystko żrę...przecież to o kant d.py, tylko wydaję pieniądze. No i teraz jestem właśnie w takim kiepskim momencie cyklu, wczoraj trochę płakałam. Dziś już nie płaczę, ale jestem zgorzkniała i oschła dla wszystkich. Ta sinusoida uczuć mnie kiedyś wykończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 12:53

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Nadzieja ja za Ciebie tez trzymam kciuki. Moze masz po prostu lepsze dni.
    Dziękuję :-*
    Coś mnie dziś głowa boli i minimalnie niedobrze może to z wrażenia.

• Coconue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej od czwartku bo moj lekarz rodzinny w czwartek moze mnie przyjac. Zobaczymy czy mi w ogole wypisze L4. A jak nie to musze szukac innego.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko trzymajcie się z Gabrysiem <3 <3 <3

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No raczej od czwartku bo moj lekarz rodzinny w czwartek moze mnie przyjac. Zobaczymy czy mi w ogole wypisze L4. A jak nie to musze szukac innego.
    Na 100% wypisze :-) a kiedy masz kolejną wizytę u ginekologa?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dobrze że tak szybko masz wizytę. Przy okazji może będzie można określić dzień owulacji na podstawie usg :-D daj znać po wizycie. O której masz wizytę?

Nadziejko...chetnie poszlabym na wizyte w gabinecie:))))Ale juz wrocilam do Norwegii, a lekarz w Pl nie chcial mi zrobic usg, bo powiedzial, ze i tak juz jest po owulacji. Rozmowa jutro to bedzie telefoniczna konsultacja wynikow.

Powiem Wam, ze zazdroszcze Wam tego, ze raz dwa umawiacie wizyte albo wsiadacie w pociag i jestescie u lekarza, albo ze mozecie prywatnie zrobic wyniki. W No nie mozna zrobic badan prywatnie, wszystko musi byc zatwierdzone przez lekarza rodzinnego, a skoro lekarz po 2. poronieniu proponuje mi morfologie krwi to ja mu podziekowalam od razu za wspolprace...

Arletko! cos czuje, ze "Malina" Ci pomoze, jak mi nie pomoze plan, ktory mam to tez do niego sie zapisze.

Skrzacie...dobrze Cie rozumiem z ta sinusoida uczuc. Wrocilam do No a tu maz czekal z bukietem kwiatow...stara sie jak moze, zeby mnie wesprzec i dodac mi otuchy, ale prawda jest taka, ze jedynym skutecznym wsparciem bedzie dla mnie zdrowo rozwijajaca sie ciaza. Z tego co piszesz, to jeszcze nie wyprobowaliscie wszystkich metod, wiec jeszcze jest sporo pomyslow:)i wlasnie...skoro wszystko jest niby ok to rozumiem pewien sceptycyzm do tony lekow. U mnie tez niby wszystko ok oprocz tego, ze jajniki Maja troche za duzo pecherzykow i ciutke za wysokie tsh, a teraz jeszcze ta prolaktyna. Ale jak dla mnie to jest to wynajdywanie problemow tam gdzie ich nie ma. Ale moze pomoze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:13

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Na 100% wypisze :-) a kiedy masz kolejną wizytę u ginekologa?

Pod koniec czerwca chyba 29.06.

• annak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat,
    Powiem Ci, że dla mnie psychicznie najtrudniejsze (oczywiście poza samymi stratami) były te momenty, kiedy czułam, że jestem zdana sama na siebie, że sama muszę decydować i sama muszę brać na siebie odpowiedzialność za leczenie. Tak bardzo chciałam znaleźć lekarza, który będzie mnie prowadził za rękę i powie wszystko od A do Z, co mam robić. Niestety to cud, żeby na takiego trafić. Ale, jak wiesz, mnie na tamtym początkowym etapie (problemów z ciążą) udało się go znaleźć.
    Jeśli mogę Ci coś doradzić - może faktycznie powinnaś "oddać się w czyjeś ręce". Zdjąć z siebie ciężar podejmowania decyzji i kombinowania. Bo to bardzo osłabia człowieka. Ty powinnaś się skupić jedynie na 7-dniowych maratonach z mężem i ewentualnie łykaniu czegoś, co może pomóc.

Inessko,
    Trzymam mocno kciuki! Myślę o Tobie o Gabrysiu! Jeszcze chwilka i będziecie razem z nim już po drugiej stronie brzuszka. Życzę Wam dużo zdrowia i siły! Czekamy na wieści, jak tylko będzie coś więcej wiadomo.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• daktylek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - masz rację. ja teraz włąsnie mam ten etap, że sama dźwigam ciężar decyzji jakie leczenie itd. nie mam lekarza, któremu ufam, a który miałby na mnie konkretny plan działania. wszystko po omacku...

Niebieskaa - a przypomnij jakie leki masz? pewnie gdzies pisałaś ale przy tej ilosci wpisów przeoczyłam ;)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak....pytanie czy to jest w ogole mozliwe zeby tak "oddac sie w czyjes rece", bo z tego co opisuja dziewczyny tutaj to wielokrotnie same musialy pilnowac wielu rzeczy, jak juz zaufaly i czuly, ze lekarz jest kompetentny i czujny, to nagle prawda byla inna:(((.
    I to co mnie nigdy nie przestanie zadziwiac...dlaczego informacje od lekarzy nt jednej i tej samej sprawy tak bardzo sie roznia...

Twoj przyklad z infekcja i nieodpowiednim lekiem niestety nie zacheca do zaufania:(

ok...moze to moj kolejny slaby dzien i zniechecenie teraz przemawia.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Annak - masz rację. ja teraz włąsnie mam ten etap, że sama dźwigam ciężar decyzji jakie leczenie itd. nie mam lekarza, któremu ufam, a który miałby na mnie konkretny plan działania. wszystko po omacku...

Niebieskaa - a przypomnij jakie leki masz? pewnie gdzies pisałaś ale przy tej ilosci wpisów przeoczyłam ;)

jest na 1 stronie watku:) biore zestaw-standard: b6,b12, d, acard, glucophage, koenzym q10, Kwas foliowy 5mg, euthyrox. Do zestawu dolaczylam kelp i jakies ziolka (zeby tsh bylo nizsze) oraz probiotyk. I jeszcze pije taka mieszanke (ale na co to...to nie mam pojecia:P): ostropest, siemie, pylek pszczeli, wiesiolek.

daktylek lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa,
    Wiem... Ta jak pisałam, to graniczy z cudem, trafić na kogoś takiego.
    Ja miałam takiego lekarza na etapie leczenia niepłodności. Dlatego wierzę, że się da. Tylko trzeba mieć szczęście.
    Większość przypadków to niestety, jak wszystkie wiemy, totalnie rozczarowanie. Ale mamy tu na naszym wątku już naprawdę sporą bazę wiedzy o lekarzach. Może warto próbować obracać się (w miarę możliwości) wśród tych osób, które sobie polecamy. Może tam trafi się na takiego cudotwórcę...

No tak... mój przykład z "(nie)infekcją" to totalna masakra. A na końcu okazało się, że to chyba jednak najzwyklejsza infekcja i najprostszy lek za 5zł zaczął już pomagać (wczoraj byłam u kolejnego lekarza). No przykre to...

Na szczęście parę świetnych nazwisk udało nam się namierzyć. To jakaś nadzieja dla nas wszystkich.

Goha, Niebieskaa lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Pod koniec czerwca chyba 29.06.
    Ja tego dnia jak dobrze pójdzie będę miała koniec pierwszego trymestru :-) <3

Coconue lubi tę wiadomość

• daktylek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    jest na 1 stronie watku:) biore zestaw-standard: b6,b12, d, acard, glucophage, koenzym q10, Kwas foliowy 5mg, euthyrox. Do zestawu dolaczylam kelp i jakies ziolka (zeby tsh bylo nizsze) oraz probiotyk. I jeszcze pije taka mieszanke (ale na co to...to nie mam pojecia:P): ostropest, siemie, pylek pszczeli, wiesiolek.
    dzięki, racja - juz zapomnialam, że sama się tam wpisywałam ;P ostatnio pamięć mnie zawodzi.... wpisane masz glucophage 500 - a ile dziennie bierzesz tabletek?

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Nadziejko...chetnie poszlabym na wizyte w gabinecie:))))Ale juz wrocilam do Norwegii, a lekarz w Pl nie chcial mi zrobic usg, bo powiedzial, ze i tak juz jest po owulacji. Rozmowa jutro to bedzie telefoniczna konsultacja wynikow.

Powiem Wam, ze zazdroszcze Wam tego, ze raz dwa umawiacie wizyte albo wsiadacie w pociag i jestescie u lekarza, albo ze mozecie prywatnie zrobic wyniki. W No nie mozna zrobic badan prywatnie, wszystko musi byc zatwierdzone przez lekarza rodzinnego, a skoro lekarz po 2. poronieniu proponuje mi morfologie krwi to ja mu podziekowalam od razu za wspolprace...

Arletko! cos czuje, ze "Malina" Ci pomoze, jak mi nie pomoze plan, ktory mam to tez do niego sie zapisze.

Skrzacie...dobrze Cie rozumiem z ta sinusoida uczuc. Wrocilam do No a tu maz czekal z bukietem kwiatow...stara sie jak moze, zeby mnie wesprzec i dodac mi otuchy, ale prawda jest taka, ze jedynym skutecznym wsparciem bedzie dla mnie zdrowo rozwijajaca sie ciaza. Z tego co piszesz, to jeszcze nie wyprobowaliscie wszystkich metod, wiec jeszcze jest sporo pomyslow:)i wlasnie...skoro wszystko jest niby ok to rozumiem pewien sceptycyzm do tony lekow. U mnie tez niby wszystko ok oprocz tego, ze jajniki Maja troche za duzo pecherzykow i ciutke za wysokie tsh, a teraz jeszcze ta prolaktyna. Ale jak dla mnie to jest to wynajdywanie problemow tam gdzie ich nie ma. Ale moze pomoze...
    A to takie buty. No to chociaż konsultację jutro będziesz miała. Mam nadzieję, że zdasz nam później relację z rozmowy :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ