Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:
Musze odpuscic jak M@linka i probuje i probuje, ale nie wychodzi.
Niebieskaa bo to jest trudneMnie jest leżej, sądzę, bo ja już mam doświadczenie macierzyństwa a nawet doświadczenie wielokrotnego bycia w ciąży (krótko, bo krótko i ze smutnym zakończeniem, ale jednak - bardzo cenię sobie te dośwaidczenia). Każdy ma inny bagaż doświadczeń i dlatego trudno nam "myśleć" jak ktoś kim nie jesteśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 16:20
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Nadzieja1988! wrote:Dzwoniłam ponownie do ginekologa. Kazał zwiększyć dawkę duphastonu i leżeć. O 19 przyjechać na usg. Bo do 19 wszystko powinno się ustawić w prawo lub w lewo. Póki nie ma bólu brzucha i skrzepów mam leżeć
Nadzieja - trzymam kciuki mocno!
-
No M@linka to jest bardzo trudno,tak wyłączyć właśnie tą naszą histerię ..
A jak Ty się kochana czujesz?masz jakieś objawy?
Ja jeszcze 3 dni na duphastonie jadę i jak okres nie przyjdzie to normalnie niewiem co zrobię!zlośliwa małpa po prostu!
Nadziejko spokojnie doczekaj do wizyty i nie denerwuj się..nic nie jest przesądzone -
ale powiem Wam,że po tych szczepieniach mam jakąś energię,a nie tak jak przedtem,że nic mi się nie chciało,zero energii i chęci..ciekawe..
chyba,że to juz psychika widzi dla mnie światełko w tunelu..że sie uda tym razem,jak zacznę starania..,ehhM@linka, Evita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Arletka - dzięki, że pytasz - czuję się świetnie - nic mi nie dolega - tylko PMS - obżarstwo, senność i bóle @, no i takie "brudzenie" (nie plamienie ale też nie jest czysto) - biorę duphaston. Biorę cały arsenał leków z poprzedniej ciąży plus encorton i metfominę - nic nie mogę zrobić więcej na tym etapie. No i nawet nie mam "mądrego" ginekologa (nasz naciągnął nas na badanie histopatlologiczne za 500zł). W jutro jadę do niego po skierowanie do Krakowa do "specjalistki" od krzepnięcia krwi, ale nie wiem czy pojedziemy, boję się, że jest taka "specjalistyczna" jak badania które nam zlecił za 500zł. no i jutro robię badanie tsh, anty tpo, anty tg - bo to już czas - endo kazał zrobić kontrolne po 6 tygodniach. jak bede mieć wyniki badań to wtedy skontaktuje sie z endo co dalej.
Arletka a Ty prowadzisz wykres? Chyba niewiele Ci pozostało do "Ludwinowej" wizyty.
-
Arleta wrote:ale powiem Wam,że po tych szczepieniach mam jakąś energię,a nie tak jak przedtem,że nic mi się nie chciało,zero energii i chęci..ciekawe..
chyba,że to juz psychika widzi dla mnie światełko w tunelu..że sie uda tym razem,jak zacznę starania..,ehh
wow to Ty już po szczepienaiach jestes? gdzies mi umknęlo! Podziwiam CIę- jak sprawie i szybko sobie to wszystko zorganizowłaś - SZACUN!
-
Arleta i malinka wy bierzecie duphaston powiedzcie mi czy po nim może być skok PTC? Bo jak pisałam wcześniej niby wszędzie piszą ze raczej nie a ja miałam i mam nadal wyższe i nie wiem teraz czy jednak ta owu sobie o mnie przypomniała czy to reakcja na lek śluz tez jakiś był itp. I bolą mnie sutki jeden konkretnie ten co w poprzedniej ciąży. Nie wiem czy mogę jutro skończyć brać bo jak.to.owu była jednak to niechcianą bym zaszkodzić nagłym spadkiem biorę 2x 1 miała być 5 dniAniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualnyElmo13 wrote:Nadzieja lez i postaraj się trochę uspokoić chociaż wiem ze to niemożliwe ;( juz niedługo do 19 może to faktycznie tyło jakiś krwiaczek czy po badaniu.... Czekamy razem z tobą
za godzine bedzie maz i od razu pojedziemy. Tylko nie wiem czy leżeć czy troche usiąść zeby wszystko splynelo? Bo ja wstaje to leci
-
Nadzieja1988! wrote:Ale tyle krwi?
za godzine bedzie maz i od razu pojedziemy. Tylko nie wiem czy leżeć czy troche usiąść zeby wszystko splynelo? Bo ja wstaje to leci
KOSZMAR! bardzo Ci współczuję tego stresudobrze, że pojedziecie od razu. to się szybciej wyjaśni...oby to bzdura była...
Elmo ja nie wiem jak to jest dokładnie ale też słyszałam, że dupek nie wpływa na tempkę. Ja bym zrobiła tak, jak już tu któraś z nas pisała - poczekała do ok 10-15 dpo na dupku i zrobiła betę. Dupek Ci nie zaszkodzi - po prostu poczekasz te kilka dni dłużej na @.
-
Nadzieja - trzymaj się Kochana, postaraj się uspokoić :* Teraz i tak nie możesz więcej zrobić, może faktycznie jakiś krwiak zrobił się po badaniu i pęknął ? Ja z córką też miałam krwawienie, to był koniec 11tc, pamiętam to jak dziś, podcieram się a tam żywa krew a wcześniej nie było nawet brudzenia, na raz było tyle co na pół podpaski, na wizycie za godzinę już tylko brązowe bardziej i na drugi dzień prawie nic, nie wiadomo od czego było, na usg i w badaniu ginekologicznym nic niepokojącego nie było.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nadzieja
leż i trzymaj się kochana
Elmo duphaston powinno się brać od potwierdzonej monitoringiem owulki bo jak za wcześnie wezmiesz to możesz sobie rozwalić cały cykl,
ale Ty bierzesz na wywołanie okresu,tak?ja tez mam brać przez 5 dni tylko 3x1,i do 3 dni okres powinien nadejść,a jak się obawiasz że "coś może być" na rzeczy to zrób jutro betę,bo w razie pozytywnej raczej nie wolno odstawiać duphastonu -
nick nieaktualny
-
Nadziejo jak tylko mąż przyjedzie to od razu jedźcie, nie ma co czekać Kochana, nie wiem czy od krwiaka może być jasna krew, wiem tylko tyle , że może być krwawienie...
Kochana wiem, że się boisz, ale i tak jesteś dzielna
Trzymam bardzo mocno kciukiMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Nadzieja a może położysz się na tylnim siedzeniu, zawsze to lepiej niż siedzieć... w takiej sytuacji jak Twoja 16km to rzeczywiście daleko, a nie lepiej na IP jechać?
I nie czekaj do 19, jedź terazWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:17
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
M@linka no ja już po I szczepieniu właśnie,na rękach swędzące bąble,ale już schodzą,za 3tyg będą wyniki wszystkich badań które zrobiłam,bardzo jestem ciekawa czy coś wykażą i czy będę musiała zażywać też ten encorton,no i ciekawe czy to hamowanie się podniesie...ale to będę dopiero wiedzieć na początku sierpnia
prof mówił że np jak komuś wychodzą np podwyższone nk to dzięki szczepieniom też to wszystko się poobniża..zobaczymy
a ja mam nadzieję że na Ciebie encorton pozytywnie zadziała i teraz się uda!
a i do Ludwina nie uda mi się iść w tym miesiącu bo miesiączki nie mam a onn do środy tylko jest!dlatego jestem taka zła!dopiero w sierpniu pójdę i mam nadzieję że wszystko ładnie się oczyści do tego czasu a nie że powie znowu że mnie żle wyłyżeczkowali
a narazie sztucznie wywołuję tą cholerę!!!!