Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconue wrote:Melduje ze Groszkoem wszystko ok
Super kochana tak się cieszę
Nadzieja jak będzie sprawdzał przeziorność karkową to prenatalneNadzieja1988!, Alisa lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Coco - a zdradzisz nam coś więcej?
Super, że wszystko dobrze z maluszkiem
A Ty jak się czujesz? Tak wiesz, fizycznie, z dolegliwościamiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 10:55
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
M@linko - no potwornie śpiąca jestem znów ostatnio po kilku lżejszych dniach, dopadł mnie spadek ciśnienia jak w ciąży w zeszłym roku
Krzyż też mnie boli, ale różnie, raz mocniej, raz słabiej, czasem coś tam zakłuje w podbrzuszu gdzieś, piersi trochę bolą przy dotyku i są wrażliwsze, przy myciu zębów, konkretnie górnych z tyłu od środka mam odruch wymiotny i koniec mycia (z tymi zębami miałam tak w ciąży zakończonej łyżeczkowaniem w tym roku). No i jeden z śmiesznych objawów jak mycie zębów to generalnie robienie luźnej kupy
No poważnie, miałam tak w ciąży w zeszłym roku od owulacji i teraz tak samo
A tak to patrze na pełną lodówkę i nie wiem co zjeść3 dni temu wzięłam sobie plasterek takiej szynki która mi zawsze smakowała i tak szybko jak wzięłam do buzi to tak samo szybko oddałam kotu bo myślałam, że się porzygam, jakby zepsuta jakaś była, a przecież nic z tych rzeczy
Czasem zastanawiam się czy nie polecę oddać naturze jakiegoś jedzonka które zjadłam z pół godziny wcześniej, ale nie mam jakichś mdłości za bardzo, tylko po prostu przez chwile mi "nie leży" to na żołądku
Drażni mnie chwilami zapach sypanej bądź zwykłej rozpuszczalnej kawy, ale takiej kremowej jak Nescafe Creme to już nie
Aha, no i z półtora tygodnia zauważyłam, że jednak dość często chodze siku przy takiej samej ilości wypijanych płynów jak wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:47
Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:M@linko - no potwornie śpiąca jestem znów ostatnio po kilku lżejszych dniach, dopadł mnie spadek ciśnienia jak w ciąży w zeszłym roku
Krzyż też mnie boli, ale różnie, raz mocniej, raz słabiej, czasem coś tam zakłuje w podbrzuszu gdzieś, piersi trochę bolą przy dotyku i są wrażliwsze, przy myciu zębów, konkretnie górnych z tyłu od środka mam odruch wymiotny i koniec mycia (z tymi zębami miałam tak w ciąży zakończonej łyżeczkowaniem w tym roku). No i jeden z śmiesznych objawów jak mycie zębów to generalnie robienie luźnej kupy
No poważnie, miałam tak w ciąży w zeszłym roku od owulacji i teraz tak samo
A tak to patrze na pełną lodówkę i nie wiem co zjeść3 dni temu wzięłam sobie plasterek takiej szynki która mi zawsze smakowała i tak szybko jak wzięłam do buzi to tak samo szybko oddałam kotu bo myślałam, że się porzygam, jakby zepsuta jakaś była, a przecież nic z tych rzeczy
Czasem zastanawiam się czy nie polecę oddać naturze jakiegoś jedzonka które zjadłam z pół godziny wcześniej, ale nie mam jakichś mdłości za bardzo, tylko po prostu przez chwile mi "nie leży" to na żołądku
Drażni mnie chwilami zapach sypanej bądź zwykłej rozpuszczalnej kawy, ale takiej kremowej jak Nescafe Creme to już nie
Aha, no i z półtora tygodnia zauważyłam, że jednak dość często chodze siku przy takiej samej ilości wypijanych płynów jak wcześniej -
Na histerię też nie znam sposobu - mnie dopiero uspokaja wizyta i ocena dziecka, że jest ok.
Ja dziś miałam bardzo krótką noc - poszłam spać koło 1, bo Maluszek się kręcił, później obudził mnie o 2:30, później o 5:30 i nie dawał zasnąć aż do 8, ale się zdrzemnęłam po 8 na dwie godzinki. Chyba przygotowuje mnie do nocnego wstawania już. A w dzień to on pewnie odsypia, bo jest spokojny albo kołysze nim jak chodzę, to mu dobrze.
Czereśnieuwielbiam!
Martynko, piękne foto! -
Ahh ty niedobra, zła kobieto
Jak ja uwielbiam czereśnie, a nie mam jak kupić, grrr... uroki mieszkania na wsi jeśli nie ma się własnego drzewka
eee jest jednak wyjście, tata pojechał z truskawkami na Bronisze, to może mi kupi jak zadzwonię12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyosa wrote:Na histerię też nie znam sposobu - mnie dopiero uspokaja wizyta i ocena dziecka, że jest ok.
Ja dziś miałam bardzo krótką noc - poszłam spać koło 1, bo Maluszek się kręcił, później obudził mnie o 2:30, później o 5:30 i nie dawał zasnąć aż do 8, ale się zdrzemnęłam po 8 na dwie godzinki. Chyba przygotowuje mnie do nocnego wstawania już. A w dzień to on pewnie odsypia, bo jest spokojny albo kołysze nim jak chodzę, to mu dobrze.
Czereśnieuwielbiam!
Martynko, piękne foto!
Kiedy przyszły pierwsze zachcianki? -
Ojej, szczerze mówiąc to ja nie miałam jakichś zachcianek przez ciążę. Jakoś mnie to ominęło, jem podobnie jak przed ciążą. Jajka, mięso, ryż, warzywa, owoce, trochę pieczywa (pieczywo często sama robię). Owszem zdarzyły się jakieś lody, słodycze czy pizza, ale nie za często - w granicy normy tak jak było i przed ciążą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 13:05
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
a ja za tydzień mam dostać @...ale nie testuję wcześniej, bo został mi tylko 1 test ciążowy i obiecałam sobie, że to jest ten, który wyjdzie pozytywny
Nadzieja1988!, Martynka30, Ainade lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze raz dziękuję Dziewczynki
Ja też od początku ciąży nie miałam jakiś zachcianek wielkich, ba wręcz przeciwnie mdłości i wymioty nie pozwalały mi jeść, na mięso nie miałam ochoty, kawa ble...
Dopiero od niedawna pozwalam sobie na jedną malutką kawę rozpuszczalną pół na pół z mlekiem.
Oska ja też bardzo często wstaje 2, 3, 4 godzina a o 5 to już koniec spania i też mówiłam, że Tymuś przygotowuje mnie na bezsenne noce.
Od kilku dni boli mnie żołądek, wczoraj mało co zjadłam, dziś teżi znów plecy, dziś cały dzień w łóżku, mało wstawałam bo po prostu nie dałam rady.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Wiem, że Tymuś bardzo lubi truskawki i arbuza... czereśnie na chwilę obecną go nie ruszają, może dlatego, że u nas jeszcze nie słodkie, 2 razy kupiłam kwaśne...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Coco
:
Martynka !!! moja muzo !:*
moze masz do polecenia jakis preparat na uspokojenie wyciszenie..ale nie usypiajacy i taki ktory nie szkodzi przy zajsciu w ciaze?
sciskam was dziewczyny !!!
Coconue lubi tę wiadomość
-
Proszę - malutki Groszek.
Ma 1,6 cm. I bije mu serduszko szybciutko. Lekarz powiedzial, że wszystko ok.
Dostałam L4 i usłyszałam, że w ciąży trzyba zwolnić. No i to chciałam usłyszeć. Do tego mój lekarz wie, że jestem panikarą i powiedział mi, że wg niego spokojna będę z dzieckiem na ręku. Grunt to czuć zrozumienie u lekarza.
A co do objawów to jestem zmęczona nieziemsko, zaraz idę spać. Mdli mnie, dźwiga mi się, najgorzej jest wieczorem. I trochę boli mhie brzuch, ale lekarz powiedział że mam się aż tak nie wsłuchiwać w swoje ciało, no cała ciążę coś mnie będzie boleć. Jestem spokojniejsza))
Magdzia88, s1985, Nadzieja1988!, M@linka, Elmo13, Martynka30, Haana, Karo85, blondyna5555, Elaria, sy__la, Ainade, Evita, pati87 lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Magdzia88 wrote:Coco
:
Martynka !!! moja muzo !:*
moze masz do polecenia jakis preparat na uspokojenie wyciszenie..ale nie usypiajacy i taki ktory nie szkodzi przy zajsciu w ciaze?
sciskam was dziewczyny !!!
Madzia - ja polecam kojego lekarza)))
Martynka - ale Ty ślicznie okrąglutka jesteś))))
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].