X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super ze jest ok to teraz wlacz luz i sie ciesz ;)

Jacq jeszcze twoje dobre wiadomosci z wizyty i jest git :)

Aniu Niebieska ma racje bierz meza i do dziela :)

A ja wam powiem ze siedze nad grafika tortow dla dzieci i nie mam pomyslu jaki wybrac dla Zuzi :/ uwielbia myszke mini i kinder niespodzianke.
    A dzisiaj ja mam swoje 25 urodziny ;)

Nadzieja1988!, Elaria lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda - Wszystkiego Najlepszego :) :) Skoro córcia lubi kinder niespodzianki to może po prostu tor w kształcie jajka i z odwzorowaniem grafiki z tego sreberka od jajka ? :) No albo tego jajko-ludka w czapce ;)

maggda lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przynieść pozytywne wieści z wizyty, ale hmm jakoś marnie to widze. Choć wiem, że w tej chwili i tak już nic nie poradzę poza staraniem się aby się uspokoić bo nerwy nic nie dadzą.

Dziś po raz pierwszy miałam chwilowo takie mdłości z prawdziwego zdarzenia, co prawda lekkie, ale były :P

Ikarzyca, maggda, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:

A ja wam powiem ze siedze nad grafika tortow dla dzieci i nie mam pomyslu jaki wybrac dla Zuzi :/ uwielbia myszke mini i kinder niespodzianke.
    A dzisiaj ja mam swoje 25 urodziny ;)

https://www.facebook.com/Polka.Cakess/?fref=ts - może coś Ci wpadnie w oko? No i sto lat przy okazji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 14:53

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Chciałabym przynieść pozytywne wieści z wizyty, ale hmm jakoś marnie to widze. Choć wiem, że w tej chwili i tak już nic nie poradzę poza staraniem się aby się uspokoić bo nerwy nic nie dadzą.

Dziś po raz pierwszy miałam chwilowo takie mdłości z prawdziwego zdarzenia, co prawda lekkie, ale były :P
    Dawaj znać po wizycie!

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,

A ja mam dzisiaj taką zagwozdkę, dylemat... nie wiem właściwie czy to dylemat. No ale coś, co mnie męczy.

Pamiętacie tę moją infekcję, która mnie męczyła i była nie wiadomo czym? Tydzień temu od mojego super lekarza otrzymałam leki. No i pomogły. Właściwie już na drugi dzień czułam poprawę (wreszcie!).
    Leczenie wyglądało tak: 2x2 tabletki doustnie + globulki dopochwowe przez 10 dni. Aktualnie minęło 8 dni leczenia. Jeszcze powinnam brać te globulki dziś i jutro.

A tymczasem... chyba mam owulkę.
    To znaczy na bank mam. Po pierwsze - tak się zapowiadało przy ubiegłotygodniowym badaniu (monitoring USG). Po drugie - czuję. Bardzo mocno czuję (boli, kłuje, piecze, grzeje). Po trzecie - zrobiłam (aaa, niepotrzebnie!!) test owulacyjny i pierwszy raz w życiu wyszedł mi tak 100%-owy, że nie mam wątpliwości! Krecha mocniejsza od kontrolnej. No pewniak.

No i... rany... masakra. Bo jeszcze te dwie globulki mi zostały.
    Zaczęłam się wahać, czy nie poprzestać leczenia na tych ośmiu. Bo czuję się już dobrze. Ale z drugiej strony, boję się, że się przez to nie doleczę. Może w czwartek jeszcze udałoby nam się załapać na tę owulację. Ale boję się, że nie. Jestem pewna, że teraz, dzisiaj, byłby idealny dzień, żeby... wiadomo co. Ale ten lek.
    Jezu, Dziewczyny. Nie wiem, co robić. Podłamana jestem.
    Znowu będzie miesiąc stracony przez te cholerne problemy. A dokładniej - przez to, że o 2 dni za późno poszłam do dobrego lekarza!!

No nie wiem...

Wiesz Annak ja bym chyba wzięła te globulki do końca. Żeby mieć pewność, że cholerstwo wybiję i infekcja więcej nie wróci. To, że odstawisz je dziś to myślę, że za bardzo nie wpłynie na starania ani negatywnie ani pozytywnie. Brałaś już ten lek przez tydzień, więc jeśli miał jakoś wpłynąć bardziej na Twój organizm to już to zrobił i to, że nie przyjmiesz tych dwóch dawek chyba tego ewentualnego wpływu nie cofnie. Jeśli czujesz mocno owulację to nie przejmuj się lekiem tylko jeśli masz ochotę - spróbujcie :)
    Trzymam kciuki, żeby było romantycznie;))Mimo tych naszych czasem pojawiających się niechęci;)

Przepraszałam za ten mój smutny tekst, bo ostatnio tu tyle radości panuje na wątku, z czego się oczywiście bardzo cieszę, że nie chcę Wam za bardzo smęcić i psuć humorów. Ale czasem lubię się wypisać, bo wtedy trochę mi lżej na duszy;) Tylko nie myślcie sobie, że jestem jakąś malkontentką;) Tylko tu i czasem przy mężu pozwalam sobie na chwilę słabości, tak to raczej staram się trzymać w ryzach i nie poddawać się negatywnym emocjom.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ty pisałaś ostatnio ze masz jakiegoś wlokniaka czy wodniaka... Czy jest to torbiel bo nie bardzo się znam ale na pewno jest to różnica. Ja miałam torbiel.okolojajowodowa w tym cyklu co zaszłam w ciążę- ta szczęśliwie donoszą najpierw dowiedziałam.sie ze jest torbiel.a potem okazała się ze jestem w ciąży i to niczemu nie przeszkadzało.sama się wchlonela. Musisz chyba dokładnie wiedzieć co to jest. Jak nie masz pewności to skonsultuj to jak możesz z jakimś lekarzem może innym.. I dopytaj. Trudno jest ci radzić co robić skoro dokładnie nie wiadomo co to jest ale jeżeli lekarz nie mówił o wstrzymaniu to poprostu poczekaj i sprawdź za jakiś czas a tak normalnie się staraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:39

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche opóźnienie jest, przede mną jeszcze jedna pacjentka, z dużym brzuszkiem.

• Evita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda 100 lat i spełnienia marzeń :)

Skrzat nie przepraszaj, ja gdyby nie to forum to już bym dawno straciła resztki rozumu. Też mam doła dzisiaj więc nie jesteś sama. Dziś to mam tylko ochotę wyć, całe szczęście jutro mam terapię to może się ogarnę trochę bo sama ze sobą wytrzymać nie mogę :/

maggda lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 mi mówił inny lekarz ze to jest cysta taka torbiel sama nie wiem poczekam do @ a dziś mi wypada owulacja nw zrobię test owulacyjny tak by wiedzieć czy mi nie blokuje jej to co mam...

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Troche opóźnienie jest, przede mną jeszcze jedna pacjentka, z dużym brzuszkiem.
    Czekamy w napięciu

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Elmo13 mi mówił inny lekarz ze to jest cysta taka torbiel sama nie wiem poczekam do @ a dziś mi wypada owulacja nw zrobię test owulacyjny tak by wiedzieć czy mi nie blokuje jej to co mam...
    Tak zrób :-)

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak Jacqueline dobrze pisze, ja byłam naszprycowana antybiotykami na okropne zapalenie pęcherza w tym szczęśliwym cyklu ;) dodatkowo też brałam coś mocnego (i niedozwolonego w ciąży) na grzybobole, ale kill me, nie pamiętam czy skończyłam to w dzień owulacji czy jeden przed :P to było... jakieś 9 miesięcy temu ;) a coś nie chce mi się załadować wykres, tam pewnie w notatkach będe miała coś zaznaczone

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to działa i nie myśl tyle jak ma się udać z ciążą to będzie a jak ta torbiel będzie blokować coś to może w następnym cyklu się uda. Ja tez się swoją zaczynałam martwić a okazało się ze nie potrzebnie tez lekarz kazał mi obserwować i czekać do nowego cyklu ale nie wyszło:) i mię zaszkodziło w żaden sposób;) wiec życzę miłego i upojnego wieczorku z mężem;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo jeszcze czekamy z mężem na wynik nasienia bo jak się nie udaje to chyba wszystko jasne. ..; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załadowało się! antybiotyk skończyłam 5 dni przed pozytywnym testem LH, a lek na grzybobole dzień przed. a w dzień owulki składałam wypowiedzenie z pracy :P także słitaśnie :P

annak
    jeśli masz obawy to może odstaw te globulki, a działaj ;)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest koniec pierwszego trymestru? Jak jest 12 tygodni i 0 dni czy jak jest 13 tygodni i 0 dni?

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wyniki swoją drogą ale jak masz owu to.dzialac nie zaszkodzi co ma być to będzie a może akurat jak podejdzies do tego.troche bardziej na luzie bo jest dużo przeciwności to się uda poprostu nie odpuszczam tych dni i tyle a czas pokaże co z tego będzie ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje wg mnie od skończenia 12 - tak wyczytałam :) ale u ciebie i tak już prawie ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ