X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu - jak dobrze :)

A ja sobie wino otworzyłam - właśnie wróciłam od psychiatry gdzie po raz kolejny usłyszałam, że mam depresję i powinnam brać leki :( Masakra kiedy ja się ogarnę..

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita a próbowałaś psychologa takiego tematycznego?
    Może można leczyć depresję niefarmakologicznie.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Annak narazie zapewne zostanę.. Może doszukam się przyczyny, co może pomóc potem jakiejś kolejnej staraczce.

Jacqueline i Nadzieja naprawdę bardzo dobre wieści! Trzymam za Was kciuki <3 <3

Evita Ja również biorę Letrox mam dawkę 100 i nigdy nie miałam jakichś większych skutków ubocznych. Myślę, że powinnaś skonsultować to z endo.

Choć ja właściwie po niczym nie miałam skutków ubocznych... nawet po Bromergonie.

Dziękuję w ogóle Dziewczyny za miłe przyjęcie. Postanowiłam dzisiaj podziałać. Znalazłam ginekologa - endokrynologa do którego zapisałam się na przyszły tydzień. Czekam teraz na szybki rozwój akcji.. Abym długo nie musiała czekać.
    Caro pamiętaj koniecznie dać znać po wizycie. I mam nadzieję że tu z nami zostaniesz i będziesz się często udzielać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Evita a próbowałaś psychologa takiego tematycznego?
    Może można leczyć depresję niefarmakologicznie.
    Ikarzyca dobrze mówi. Spróbuj Evito może poszukać pomocy na terapi

• Caro Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Caro pamiętaj koniecznie dać znać po wizycie. I mam nadzieję że tu z nami zostaniesz i będziesz się często udzielać ;-)

Postaram się :-) Mam już jeden wątek, na którym zagościłam od samego początku pobytu na ovu, ale potrzebuje też Was, osób które są/ były w podobnych sytuacjach i dają nadzieję, że się uda prędzej czy później <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Malika co tam u Ciebie Kochana? Jak samopoczucie? Buziaki

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chodzę na terapię ale jeszcze chyba długa droga przed mną :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to taka terapia u psychiatry czy po prostu też (dodatkowo) chodzisz do psychologa - tak mniej medycznie?
    Kompletnie się nie znam, ale może, jeśli oczywiście jeszcze nie próbowałaś, poszukaj w większym mieście jakiejś grupy wsparcia - coś jak my tyle że na żywo - albo jakieś mini warsztaty? Ludzi zmagających się ze stratami i depresją jest naprawdę sporo.
    W razie czego masz nas :) Postaramy się wspierać Cię na ile to tylko będzie możliwe :)

Evita lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki :)

Takie super wieści... fajnie Jacq, że poszłaś na wizytę, tak miało być, że jednak dziś się zwolnił termin do lekarza :) przynajmniej jesteś spokojniejsza choć na jakiś czas i szczęśliwa :) Trzymam kciuki za Groszka i za Ciebie <3

Nadzieja - Ty też przestań już panikować Kochana i zacznij się cieszyć tą ciążą, a plamienia widocznie u Ciebie nie oznaczają nic złego... najważniejsze, że z Groszkiem wszystko w porządku <3

Arletka - jak ten czas leci, dopiero co miałaś mieć szczepienia, a tu już w poniedziałek drugie :) martwi mnie trochę ten brak @, oby to nie to co myślałaś (niedoczyszczenie po łyżeczkowaniu)...a pytałaś lekarz czy to może być np. przez te szczepienia?

Bomblica, Osa, Magi, Matrynka, Malika i reszta w "Dwupaku" - zaglądajcie do nas częściej i mówcie co u Was słychać!! - jesteście naszymi światełkami w tunelu, a zwłaszcza Inesska, która ma już prawie przy sobie Gabrysia - jeszcze tylko podrośnie troszkę w inkubatorze i się zacznie.. :)

============================

A teraz napiszę trochę co u mnie...

Otóż... dziś mam 15 dc (pierwszy cykl z CLO) i dziś poszłam też na USG podejrzeć jak tam ma się sprawa z moimi jajcami, czy rosną, jeśli tak to ile.... itd. W ogóle to bardzo fajny lekarz mi robił USG (taki przystojny :P, może z 35-40lat :-D, fajnie wszystko wyjaśniał, pokazywał, miły, uprzejmy, odpowiadał na moje pytania :) zapisałam się już na następne USG we wtorek w 22 dc - mam nadzieję, że wtedy będzie widać czy była owulacja... heh ogólnie to 1 raz poszłam do kliniki leczenia niepłodności GAMETA w Rzgowie/Łódź - więc się płaci to się ma he he ..PS. USG 120 zł :-/) no ale dobra - do rzeczy:

Opis mam następujący: Trzon macicy o gładkich obrysach w przodozgięciu o wym 39/27/38 mm o jednorodnej echostrukturze. Endometrium szer 13 mm bez zmian ogniskowych z zaznaczonym echem środkowym. Prawy jajnik o wym 23/13 mm z pęcherzykami. Lewy jajnik o wym 35/23 mm z pęcherzykami + 17 mm + zapadnięty 11 mm. W rzucie przydatków zmian patologicznych nie uwidoczniono. Szyjka macicy bez patologii. Płynu w zatoce Douglasa nie stwierdza się. Pęcherz moczowy o gładkich zarysach ściań, bez ech wewnętrznych.

Nie dopytałam co to znaczy, że jeden pęcherzyk jest zapadnięty 11 mm - dopytam we wtorek, ale może któraś z Was wie?? Jeśli tak to poproszę o info. Ponadto dziwi mnie fakt, że z prawego jajnika prawie nic się nie dzieje, w poprzednim cyklu też był pęcherzyk na lewy, w tym też na lewym... myślę, że jak kilka lat temu miałam usuwany torbiel z jajnika to wycieli też kawałek jajnika co była torbiel na nim i dlatego on jest taki mniejszy, ale czy zaburzyło to wzrost pęcherzyków na tym jajniku?? Ten lekarz powiedział, że mogło się to przyczynić do obniżenia rezerwy jajnika.. :( no ale ważne że chociaż z tego lewego coś się dzieje.... ta ciąża co poroniłam w styczniu też była z lewego i ten cykl od razu po poronieniu też było z lewej.... mam nadzieję, że to jajco pęknie, tylko kiedy?? ehhh.... sama już nie wiem.... co robić... tak bardzo bym chciała już być w ciąży, ale nie jest mi dane :( z jednej strony staram się cieszyć dniem dzisiejszym i korzystać z życia póki mogę, a z drugiej strony chciałabym już mieć taką Kruszynkę w domu i móc się nią opiekować!

Dziewczyny, jak u Was wyglądają cykle z CLO?? macie monitoringi??

Pozdrawiam Was wszystkie baaaardzo gorąco i trzymam za nas wszystkie kciuki :*

Nadzieja1988!, osa, Jacqueline lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam ja mam dola :/

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jacqu - jak dobrze :)

A ja sobie wino otworzyłam - właśnie wróciłam od psychiatry gdzie po raz kolejny usłyszałam, że mam depresję i powinnam brać leki :( Masakra kiedy ja się ogarnę..
    To tak jak ja.... Unikam tego jak ognia...psycholog tez nie pomaga.... Ziolkowki kupilam ale ta... Dupa...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda,
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
    Życzę Ci, żebyś była szczęśliwa we wszystkich wymiarach życia! I żeby spełniły się Twoje największe marzenia.
    Dużo zdrowia, energii i wyłącznie dobrych ludzi na Twojej drodze.

Jacq,
    Ogromnie cieszę się z dobrych wiadomości!
    Postaraj się dużo wypoczywać i cieszyć wreszcie ciążą.

Dziewczynki, a ja Wam ogromnie dziękuję za wszystkie opinie w sprawie mojego dylematu.
    Jeszcze nie wiem, co z tym fantem zrobię. Muszę porozmawiać z drugą główną zainteresowaną osobą, czyli moim mężem ;-) Jeszcze nie było okazji, bo mamy gościa i oglądamy mecze. Zapytam go, co on o tym sądzi (choć - jak znam życie - powie, że ja mam zadecydować).
    No nic, zdam Wam relację rano ;-)

Jacqueline, maggda lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - gdzieś mi umknęły Twoje posty, ale już doczytałam... ja bym na Twoim miejscu dokończyła kurację tym lekiem, nie wiesz dokładnie jak ten lek działa, czy czasem jak się nie weźmie do końca to nie powróci infekcja. Wzięłabym te dwie dawki ale mimo to działała, a nóż się uda :) bardzo dużo tutaj nawet na forum jest przypadków, że dziewczyny zachodzą podczas kuracji, albo tuż po zakończeniu :)

Wiadomo, decyzja należy do Ciebie, ale chyba szkoda przedłużać w razie co leczenie :)

Buziaki dla Was i dobranoc :*

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was za cały dzień. Nadzieja i Jacqu bardzo się cieszę, że wszystko u was dobrze!
    Ja sobie nie mogę znaleźć miejsca, bo zbliżam się do testowania, ale obawiam się, że przylezie @ i wrócę do punktu wyjścia. A tak w ogóle, to wg OM zaczęłam 7tc ;-) Tzn. gdybym miała normalne cykle.

Jacqueline, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Ainade Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Paolina 4 dni ;)
    u mnie dziś więcej śluzu brzuch boli jak bolał
    jak u Ciebie ??

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chciałam Wam bardzo podziękować za wsparcie i trzymanie kciuków <3

Rany, jeszcze to do mnie nie dotarło całkiem, że jest serduszko ;) Pierwsze ujęcie pęcherzyka jak lekarz machnął to myślałam, że zejdę na zawał, bo nie zauważyłam migającej kropki mimo dwóch par oczu, ale zatrzymał na chwilę, przybliżył i ślicznie pulsowało <3 :)

Mam zrobić tylko siuśki, morfologie, cukier na czczo i TSH. Przejde się w przyszłym tygodniu do mojego ulubionego rodzinnego to może mi wypisze skierowanie, a może coś dołoży jeszcze ;)

Od rana mam banana na twarzy :D

Ainade, s1985, sy__la, reni86, Nadzieja1988!, Evita lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eehhhh Jacqueline jakie to wspaniałe :D od razu uśmiech z rana pojawia się na twarzy jak czyta się o Waszmym szczęściu :*
    Czy ja też za kilka dni będę mogła o takim szczęściu pisać ?? nie wiem ale wiem jedno kibicuję Wam i Waszym Groszkom :*

Jacqueline lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita i Magdzia!
    bardzo dobrze Was rozumiem, jestem w podobnym momencie jak Wy. Niedawno po raz kolejny otworzylam sie przed przyjaciolka i powiedzialam o moich rozterkach i to naprawde pomaga. Polecila mi ksiazke: Życie, piękna katastrofa. Mądrością ciała i umysłu możesz pokonać stres, choroby i ból (Jon Kabat-Zinn) i sciagnelam ja na kindla - dzis zabieram sie do czytania i prob cwiczen z mindfulness. Poza tym Wy to moja wspaniala grupa wsparcia:*

Nie znam Waszych historii, ale podejrzewam, ze leki to tylko droga na skroty i niestety sporo osob odczuwa skutki uboczne lekow, ktore nie naleza do przyjemnych. Terapia..zalezy nad czym sie pracuje, ale tez czesto trwa rok, dwa, trzy...my troche przezywamy jednak naturalne reakcje na trudna sytuacje, jestesmy jak w zalobie i ten proces ciezko przyspieszyc. Najtrudniejsze jest to, ze dla naszych maluszkow niezbedny jest spokoj, opanowanie, bezpieczenstwo, wiara w to, ze bedzie dobrze. Niestety, ale jesli odczuwamy strach, panike...to odczuwa to tez nasz maluszek w brzuchu. Trudne to i naprawde jestesmy twarde babki. Sciskam Was mocno!

p.s. ja tez biore naturalne krople na uspokojenie, moze troche dzialaja jak placebo, ale mam wrazenie, ze nieco pomagaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 07:45

Ikarzyca, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane <3 dziekuje za zyczenia i oby sie spelnily ;)

Ja dzisiaj ide na wizyte od 9przyjmuje lekarz. Ciekawe ile przytylam i czy pozwoli mi na podroz do Wadowic ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ