X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina ! Super ! ;)))))))
    Ale fajnie ;*

Paolina91, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osa wrote:
    Paolina, piękna krecha, gratulacje :)
    A co do pracodawcy, to jaką masz umowę teraz?
    Niech może najpierw lekarz spojrzy czy ciąża jest w macicy (zalezy który to teraz tydzień, bo może nie być widać jeszcze), a później powiedz pracodawcy, a nawet, żeby było zgodnie ze "sztuką" daj zaświadczenie od lekarza i wtedy masz prawa, które Cię chronią przed różnymi pracami takimi jak dźwiganie oraz praca w temperaturze powyżej 30 stopni.
    Ogólnie jeżeli pracodawca jest fair, to nie powinien robić problemów - powiesz mu, że jest ciąża, że jeszcze możesz zostać, żeby znalazł kogoś na Twoje miejsce, ale lekarz zabronił dźwigania, pracy w cieple i czy mu nie lepiej, żebyś poszła na L4 już teraz czy ma dla Ciebie pracę bez tych ciężkich obowiązków.

Daj znać jak mąż zareagował :)

Ogolnie tez wole nie rozpowiadac itp zanim nie odwidze lekarza ale z drugiej strony bede musiala poki co normalnie pracowac czekajac na wizyte. Tego sie lekko boje. Jutro zadzwonie do lekarza pogadam zobacze co mi powie na kiedy mi ustawi wizyte tak zebym sobie nie zaszkodzia praca i zeby juz bylo cos widac i wtedy pomysle czy mowic szefowi przed wizyta czy nie. A to jest poczatek 5 tygodnia dopiero. Wczoraj mialam termin @ a cykle 28 dniowe.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz chyba dni plodne..mozliwe ze dzis owulacja;) a wczoraj przyjechalismy pod namiot i baraszkowanie wczoraj dzis;))) moze namiot przyniesie szczescie ;)

Niebieskaa, Nadzieja1988!, Evita, M@linka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Mam teraz chyba dni plodne..mozliwe ze dzis owulacja;) a wczoraj przyjechalismy pod namiot i baraszkowanie wczoraj dzis;))) moze namiot przyniesie szczescie ;)

Oby! Trzymam kciuki :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina,
    Ja dzisiaj, po tych wspaniałych porannych wieściach, chciałabym zadedykować Ci pewien wpis z forum.
    Wpis, którego autorką... jesteś Ty :-)
    Zobacz poniżej:
    Paolina91 wrote:
    Dziewczyny witam Was w piateczek :) z pozytyyywnyyym nastawieniem. Poczytalam dzis sobie troszke Lutówki2017 i jestem pełna wiary i nadzieji, że razem z kilkoma z Was znajdę sie w Marcówkach2017! Bardzo bardzo Wam i sobie tego życzę. Miłego dnia Kochane :) I oczywiście zdrówka i wszystkiego dobrego dla juz zafasolkowanych, trzymajcie się!

Napisałaś to 3 czerwca.
    A dziś jest 26 czerwca i... szaleję z radości, że Ci się udało! :-)
    Gratuluję!

Pamiętasz naszą umowę z maja? Że oddaję Ci moją @, żebyś Ty mogła już się starać, a żeby do mnie nie przyszła przez najbliższe 9 miesięcy? Niestety moja się pojawiła. Ale pomyślałam sobie wtedy, że przynajmniej jednej z nas musi się udać. No i udało się. Bardzo się cieszę. I ogromnie gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:53

Evita, M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dziękuję! Bardzo bardzo bardzo! Mam nadzieje ze po tylu gratulacjach i takim zbiorze pozytywnych mysli i uczuc moje szczęście bedzie trwalo cala ciaze i oczywiscie po porodzie rowniez. Watek marcowek 2017 poki co jeszcze nie istnieje. Mam nadzieje ze Tobie tez uda sie w tym cyklu. Trzymam kciuki!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziś kolejny dzień plamienia. Nie wiem który już z kolei bo straciłam rachubę :-/
    Wczoraj jeszcze koło 23 dorwały mnie wymioty :-(
    3 dni do wizyty.
    Ginekolog do tej pory nic nie odpisał. Zadzwonię do niego w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Blondyna - matko nasza założycielko wszystkiego najlepszego :):):)

Nadzieja mam nadzieje ze jednak te plamienia nie są związane z dzidziusiem... I wszystko dobrze się skończy a te bakterie o których pisałaś w moczu to może właśnie przez to plamienie mi ostatnio wyszło liczne w badaniu a lekarz mnie spytał czy mię byłam przed @ jak robiłam bo tak może być a ja dostałam wtedy na drugi dzień@ wiec może to nie żaden stan zapalny tylko przez plamienia. Ale warto szybko skonsultować to z lekarzem trzymam kciuki za powodzenie.

Arleta jak @ przyszła? Bo moja nadal nie....
    Skonsultuję na środowej wizycie u ginekologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nadzieja,modle się za twoje dziecko,oby Bóg pozwolił sie nim cieszyc tu na ziemi.Musisz sprawdzic co sie dzieje.W poniedziałek jedz do lekarza i wbij sie w kolejke,musi cie przyjąc.
    Jutro z rana będę dzwoniła do ginekologa i zapytam czy mogę przyjechać na wizytę bo mi np. w środę nie pasuje. Mam nadzieję że się zgodzi. Musi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :-) <3
    Jutro dzwoń do ginekologa i umów się na wizytę :-*

Paolina91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Gratulacje Kochana :) super wiadomość z rana :)

Nadziejo jak sytuacja?

Ja też bym w poniedziałek pojechała do gina, przecież Cię nie wyrzuci, musi Cię przyjąć.
    Martynko nie wiem czy nie lepiej żebym zadzwoniła najpierw?
    Zadzwonię z samego rana i zobaczymy co mi powie.
    Póki co oszczędzam się cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    W sumie myslalam o wizycie prywatnej. Mam niezaciekawa prace dzwiganie, 8-9h na nogach teraz mega goraco i w sumie mysle o szybkim zwolnieniu lekarskim. Myslicie zeby powiedziec juz w pracy? Przed wizyta u lekarza? Mowilam pracodawcy ze planuje ciaze itp jest tego swiadom wiec nie bedzie robil problemow itp ale myslicie ze mowic juz zeby miec wiekszy luz z obowiazkami?
    W pracy powiedz po wizycie u ginekologa a za jakiś tydzień na usg będzie już widać pęcherzyk ciążowy. Wtedy poproś o zwolnienie lekarskie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Wczoraj nie było dosłownie nic, a rano dziś trochę tak really ciemnobrązowego śluzu :/ Tyle co główka od szpilki, może trochę więcej, czyli niby niewiele, no ale było... Ehh zwariuje do wizyty :/ Ja już nie panikuje tylko jestem po prostu wściekła, bo nie wiadomo od czego plamienie, a nie lubie nie wiedzieć na czym stoje :/
    Skąd ja to znam :-( tylko ja plamię w większych ilościach od połtora tygodnia :-( oszczędzaj się i czekaj wizyty :-*

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jestem mega wzruszona wasza reakcja jesteście boskie! Ja uciekam teraz do pracy zajrze do Was wieczorkiem jak wroce. Pa!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paolina Gratulacje :)

Nadzieja1988!, Paolina91 lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna spóźnione ale najlepsze życzenia - ale fajnie, kończysz 30stkę, przechodzisz tym samym na lepszą stronę życia i jeszcze w prezencie dzidziuś :) Eh, troszkę Ci zazdroszczę :P

Wczoraj na forum nie wchodziłam bo mecz oglądałam a potem mieliśmy gości. A tu takie dobre nowiny ostatnio :) I jeszcze wygraliśmy :)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ha ha,mój K.tez dzis rozlozył namiot(siostra chce pozyczyc i t4zeba bylo go sprawdzic)..i tez mysli o jakims numerku w namiociku :-) tyle ze ja ovu za pare dni

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,
    Koniecznie dobijaj się jutro do gina, nawet gdyby Cię nie zapraszał, to może zrób tak, jak pisze Jagna - wbijaj się do niego w kolejkę i już.
    Warto to wszystko sprawdzić. Nawet w przypadku fałszywych alarmów zawsze warto szukać potwierdzenia. Chodzi w końcu o Twój spokój, żebyś go odzyskała na tyle, na ile jest to możliwe.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ha ha,mój K.tez dzis rozlozył namiot(siostra chce pozyczyc i t4zeba bylo go sprawdzic)..i tez mysli o jakims numerku w namiociku :-) tyle ze ja ovu za pare dni

Jagna,
    Co tam, że za kilka dni! Mali w środku poczekają :-)
    A jak nie, to i tak warto potrenować ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jagna,
    Co tam, że za kilka dni! Mali w środku poczekają :-)
    A jak nie, to i tak warto potrenować ;-)
    Z pewnoscią trzeba pocwiczyc zanim przejdziemy do konkretów,trening musi byc

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ