Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
osa wrote:Paolina, piękna krecha, gratulacje
A co do pracodawcy, to jaką masz umowę teraz?
Niech może najpierw lekarz spojrzy czy ciąża jest w macicy (zalezy który to teraz tydzień, bo może nie być widać jeszcze), a później powiedz pracodawcy, a nawet, żeby było zgodnie ze "sztuką" daj zaświadczenie od lekarza i wtedy masz prawa, które Cię chronią przed różnymi pracami takimi jak dźwiganie oraz praca w temperaturze powyżej 30 stopni.
Ogólnie jeżeli pracodawca jest fair, to nie powinien robić problemów - powiesz mu, że jest ciąża, że jeszcze możesz zostać, żeby znalazł kogoś na Twoje miejsce, ale lekarz zabronił dźwigania, pracy w cieple i czy mu nie lepiej, żebyś poszła na L4 już teraz czy ma dla Ciebie pracę bez tych ciężkich obowiązków.
Daj znać jak mąż zareagował
Ogolnie tez wole nie rozpowiadac itp zanim nie odwidze lekarza ale z drugiej strony bede musiala poki co normalnie pracowac czekajac na wizyte. Tego sie lekko boje. Jutro zadzwonie do lekarza pogadam zobacze co mi powie na kiedy mi ustawi wizyte tak zebym sobie nie zaszkodzia praca i zeby juz bylo cos widac i wtedy pomysle czy mowic szefowi przed wizyta czy nie. A to jest poczatek 5 tygodnia dopiero. Wczoraj mialam termin @ a cykle 28 dniowe.11.02.2016r Aniołek
-
Mam teraz chyba dni plodne..mozliwe ze dzis owulacja;) a wczoraj przyjechalismy pod namiot i baraszkowanie wczoraj dzis;))) moze namiot przyniesie szczescie
Niebieskaa, Nadzieja1988!, Evita, M@linka lubią tę wiadomość
-
Paolina,
Ja dzisiaj, po tych wspaniałych porannych wieściach, chciałabym zadedykować Ci pewien wpis z forum.
Wpis, którego autorką... jesteś Ty
Zobacz poniżej:
Paolina91 wrote:Dziewczyny witam Was w piateczekz pozytyyywnyyym nastawieniem. Poczytalam dzis sobie troszke Lutówki2017 i jestem pełna wiary i nadzieji, że razem z kilkoma z Was znajdę sie w Marcówkach2017! Bardzo bardzo Wam i sobie tego życzę. Miłego dnia Kochane
I oczywiście zdrówka i wszystkiego dobrego dla juz zafasolkowanych, trzymajcie się!
Napisałaś to 3 czerwca.
A dziś jest 26 czerwca i... szaleję z radości, że Ci się udało!
Gratuluję!
Pamiętasz naszą umowę z maja? Że oddaję Ci moją @, żebyś Ty mogła już się starać, a żeby do mnie nie przyszła przez najbliższe 9 miesięcy? Niestety moja się pojawiła. Ale pomyślałam sobie wtedy, że przynajmniej jednej z nas musi się udać. No i udało się. Bardzo się cieszę. I ogromnie gratuluję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:53
Evita, M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
Annak dziękuję! Bardzo bardzo bardzo! Mam nadzieje ze po tylu gratulacjach i takim zbiorze pozytywnych mysli i uczuc moje szczęście bedzie trwalo cala ciaze i oczywiscie po porodzie rowniez. Watek marcowek 2017 poki co jeszcze nie istnieje. Mam nadzieje ze Tobie tez uda sie w tym cyklu. Trzymam kciuki!
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElmo13 wrote:Blondyna - matko nasza założycielko wszystkiego najlepszego
Nadzieja mam nadzieje ze jednak te plamienia nie są związane z dzidziusiem... I wszystko dobrze się skończy a te bakterie o których pisałaś w moczu to może właśnie przez to plamienie mi ostatnio wyszło liczne w badaniu a lekarz mnie spytał czy mię byłam przed @ jak robiłam bo tak może być a ja dostałam wtedy na drugi dzień@ wiec może to nie żaden stan zapalny tylko przez plamienia. Ale warto szybko skonsultować to z lekarzem trzymam kciuki za powodzenie.
Arleta jak @ przyszła? Bo moja nadal nie.... -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Nadzieja,modle się za twoje dziecko,oby Bóg pozwolił sie nim cieszyc tu na ziemi.Musisz sprawdzic co sie dzieje.W poniedziałek jedz do lekarza i wbij sie w kolejke,musi cie przyjąc.
-
nick nieaktualnyPaolina91 wrote:
Jutro dzwoń do ginekologa i umów się na wizytę :-*Paolina91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Gratulacje Kochana
super wiadomość z rana
Nadziejo jak sytuacja?
Ja też bym w poniedziałek pojechała do gina, przecież Cię nie wyrzuci, musi Cię przyjąć.
Zadzwonię z samego rana i zobaczymy co mi powie.
Póki co oszczędzam się cały czas. -
nick nieaktualnyPaolina91 wrote:W sumie myslalam o wizycie prywatnej. Mam niezaciekawa prace dzwiganie, 8-9h na nogach teraz mega goraco i w sumie mysle o szybkim zwolnieniu lekarskim. Myslicie zeby powiedziec juz w pracy? Przed wizyta u lekarza? Mowilam pracodawcy ze planuje ciaze itp jest tego swiadom wiec nie bedzie robil problemow itp ale myslicie ze mowic juz zeby miec wiekszy luz z obowiazkami?
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Wczoraj nie było dosłownie nic, a rano dziś trochę tak really ciemnobrązowego śluzu
Tyle co główka od szpilki, może trochę więcej, czyli niby niewiele, no ale było... Ehh zwariuje do wizyty
Ja już nie panikuje tylko jestem po prostu wściekła, bo nie wiadomo od czego plamienie, a nie lubie nie wiedzieć na czym stoje
tylko ja plamię w większych ilościach od połtora tygodnia
oszczędzaj się i czekaj wizyty :-*
-
Nadzieja1988!, Paolina91 lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Blondyna spóźnione ale najlepsze życzenia - ale fajnie, kończysz 30stkę, przechodzisz tym samym na lepszą stronę życia i jeszcze w prezencie dzidziuś
Eh, troszkę Ci zazdroszczę
Wczoraj na forum nie wchodziłam bo mecz oglądałam a potem mieliśmy gości. A tu takie dobre nowiny ostatnioI jeszcze wygraliśmy
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Magdzia88 wrote:Mam teraz chyba dni plodne..mozliwe ze dzis owulacja;) a wczoraj przyjechalismy pod namiot i baraszkowanie wczoraj dzis;))) moze namiot przyniesie szczescie
tyle ze ja ovu za pare dni
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Nadzieja,
Koniecznie dobijaj się jutro do gina, nawet gdyby Cię nie zapraszał, to może zrób tak, jak pisze Jagna - wbijaj się do niego w kolejkę i już.
Warto to wszystko sprawdzić. Nawet w przypadku fałszywych alarmów zawsze warto szukać potwierdzenia. Chodzi w końcu o Twój spokój, żebyś go odzyskała na tyle, na ile jest to możliwe.Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Ha ha,mój K.tez dzis rozlozył namiot(siostra chce pozyczyc i t4zeba bylo go sprawdzic)..i tez mysli o jakims numerku w namiociku
tyle ze ja ovu za pare dni
Jagna,
Co tam, że za kilka dni! Mali w środku poczekają
A jak nie, to i tak warto potrenować