X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta podziwiam Cie! Za Twoja determinacje i siłę w tym wszystkim a także szybkość w działaniu. To kiedy wracasz do staranek? Jakie są Wasze dalsze kroki?

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    I jeszcze Maggi-P!
    to ja tez do tyłu ha ha,przeoczyłam fakt :-) wybaczcie,chyba jakas strona mi z zaległosci umknęła To ja jeszcze gratuluje Maggi P. :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to ja tez do tyłu ha ha,przeoczyłam fakt :-) wybaczcie,chyba jakas strona mi z zaległosci umknęła To ja jeszcze gratuluje Maggi P. :-) :-)

Jagna,
    To pewnie dlatego, że Maggi sama nie meldowała, tylko Bomblica w jej imieniu.
    Maggi jeszcze się tu nie odzywała po cc..

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka2506 wrote:
    Witajcie dopisuję się do grona starających, u mnie do owulacji jeszcze troszkę czasu , ponieważ parę dni temu przyszła bardzo niechciana miesiączka, ale walczymy dalej.
    Jak czytam wasze posty to niektóre pojęcia sa mi jeszcze nie znane mam nadzieję że tutaj się wiele nauczę .
    Witamy :-)
    Od razu zapamietaj ze nie ma głupich pytan,jesli chcesz cos wiedziec pytaj,a takze zapraszamy do wspólnych debat,pogaduszek,zwierzen.Kiedy jest dobrze czy zle my tutaj jestesmy,nikt inny nie zrozumie cie tak jak my

Caro lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No to masz tyły :-) Juz jestesmy ciotkami,Inesska i Bomblica juz po :-)

Ja tez kolo ovu,jutro sprawdzam jajka.Bede po tobie testowac a raczej betowac

JAGNA - a w poprzednim cyklu też brałaś clo i miałaś monitoring?? Jak to u Ciebie wyglądało? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Ja dzisiaj byłam na II USG w 22 dc i mam 2 pęcherzyki na lewym 19mm + jeden zapadnięty 11 mm, niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa... nie wiem co myśleć, bo dokładnie tydzień temu w 15 dc miałam na lewym tylko jeden pęcherzyk 17mm + zapadnięty 11 mm i bez płynu...
    albo ten jeden nie rośnie, albo już sama nie wiem co się dzieje, natomiast napewno urósł jeszcze jeden, tylko czy pęknie?! :(

ten lekarz co robił USG powiedział,że ten zapadnięty to może jakiś w poprzedniego cyklu, a jak dzwoniłam do mojego gin to mówił, że to po owulacji :(
    tylko, ze ten co robił USG nie widział ciałka żółtego..
    już sama nie wiem co myśleć, czy to znaczy, że owu nie było, czy rzeczywiście było.. "skok" tzn. wysokie temperatury już mam kilka dni, co prawda nie mierzyłam całego cyklu, ale zawsze temp na poziomie 36,9 - 37,1 to była już druga faza cyklu.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    o dobry pomysł!
    kto mi chce oddać miesiączkę?no która pierwsza? :)

Arleta - ja Ci baaaaaardzo chętnie oddam moją @ :)
    bierz ją jak chcesz, ja jej nie potrzebuję do szczęścia, a wiem, że Tobie ona sprawi o wiele większą radość :) <3

Arleta lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tynka2506 :)

Trafiłaś na najlepszy wątek na całym Ovufriend!
    tutaj dziewczyny się wspierają i w tych najtrudniejszych chwilach (oby ich było jak najmniej), ale także i w tych radonych :)
    Mamy tu już forumowe dzieciaczki, takie śliczne Bobaski!

Pisz wszystko co Ci leży na duszy, na pewno poczujesz się lepiej... każda z nas jest "po przejściach" jedne więcej drugie mniej, ale to nie istotne kto i ile razy, każda dotknęła nieszczęścia i najlepiej Cię zrozumie w Twoich wątpliwościach czy rozterkach :)

Nadzieja1988!, Ikarzyca lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    no i sobie zawsze porozmawiam z niektórymi z nich ,naprawdę czuję z nimi taką więz,oczywiście tak jak tutaj z Wami na forum..jednak takie przeżycia zbliżają..,nawet sobie pomyslałam,że szkoda że żadna z nich albo z Was nie mieszka gdzieś niedaleko mnie bo tak naprawdę stwierdziłam że nie mam z kim pogadać tak na żywo,kto by mnie naprawdę rozumiał

Arletaaa - jak będziesz następnym razem w Matce Polce u lekarza (tam chodzisz?) to daj znać wcześniej to się umówimy na kawkę :) ja mieszkam niedaleko tego szpitala :)

Arleta lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka - SLICZNYYYYYYY BOBAS !! <3
    Widzisz jaki on silny?? Proszę, przestań się już zamartwiać, myślenie pozytywne czyni cuda... tak wiem, łatwo się mówi, ale masz dowody na to, że ciąża rozwija się prawidłowo pomimo tylu tygodni plamień :) ciesz się już tą ciążą bo warto :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    o dobry pomysł!
    kto mi chce oddać miesiączkę?no która pierwsza? :)
    Bierz moją !!!

Arleta lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Powiem Wam, że dziś mnie jakiś piorun strzelił. Nie mam ochoty się modlić i poczułam bunt wobec Boga. Mam kryzys. Straciłam swój spokój i zaczęłam się bać, tego co mnie czeka - wiem, że to przeżyję i se z tym poradzę.. wiem, że jestem silna. Ale mam bunt: DLACZEGO? dlaczego Bóg znów mi to robi?

Jagienka co się rozwija? Chyba puste jajo płodowe. Zero objawów, ochota na fajki i alkohol, obżarstwo, brak jakichkolwiek bóli "maciczkowych", bóli piersi itp. plamienia i brudzenia - sorry ale to na zdrową ciążę nie wygląda.
    aha,nasza M@linka grzmi i tak długo wytrzymałas w tym spokojnym stadium.Dobrze ze wizyte masz za kilka dni.Czasem warto na chwile zrobic dystans,nawet od Boga,on i tak zawsze czeka z otwartymi ramionami.To nie bunt przeciw niemu,to brak sił i zwątpienie,on rozumie twój ból.
    Sama nie moge pojąc dlaczego on daje i odbiera nam po chwili to szczescie,czego to ma nas nauczyc...jedno tylko wiem ze kiedy mamy czas zwątpienia,odwracamy sie od niego to on na nas czeka,a my pomimo cierni i bólu wracamy i szukamy ukojenia w modlitwie.
    Wiem ze teraz jest czas kiedy chcesz krzyczec,gryz i kopac,masz prawo,moze tej ciązy juz nie ma...jednak my tutaj kibicujemy ci i pragniemy by jednak tam małe serduszko biło,modlimy sie za ciebie i za twoje dzieciątko,wszystkie zyczymy sobie by ono było,zyło i rosło..

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna masz rację :)
    M@linka jeśli chcesz to się buntuj, masz do tego prawo, nie wierz w to, że może być wszystko OK z ciążą... dużo jest przypadków z brakiem objawów wczesnej ciąży (daleko nie muszę szukać - moja koleżanka tak ma, zero objawów a ciąża rozwija się prawidłowo)... ale jeśli tylko te chwile zwątpienia, złości dadzą Ci ulgę na chwilę to nie powstrzymuj tych negatywnych emocji, wyrzuć je z siebie, a może jutro nastanie lepszy dzień i np. z rana dostaniesz silnych mdłości :)
    Wspieram Cie Malinka, ciągle wierzę, że sobie teraz tylko wmawiasz, że jest źle, a tak na prawdę zarodek rozwija się prawidłowo <3

Aniołek 7t5d [*]
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Podczytuje was od kilku dni i nieśmiało chciałabym dołączyć...
    W maju straciłam ciążę, dwa dni temu przyszła w końcu @ po zabiegu. Do sierpnia mamy się wstrzymać z kolejną ciążą.
    Któraś tutaj pisala, że martwi się waga dzieciątka w brzuszku.... mi w dniu porodu mówili córeczka 3500 a urodziła się 3720 także nie przejmuj sie wszystko jest dobrze inaczej lekarz by coś powiedział. USG to tylko waga orientacyjna.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Arletaaa - jak będziesz następnym razem w Matce Polce u lekarza (tam chodzisz?) to daj znać wcześniej to się umówimy na kawkę :) ja mieszkam niedaleko tego szpitala :)
    Syla załatwione,dawaj ją,wymianka ma być i koniec!
    kurde,to byłam ostatnio blisko Ciebie najwidoczniej :) (prof ma gabinet zaraz koło szpitala) a powiem Ci,że nawet kocyk wzięłam żeby się wyłożyć z mężem nad tym stawikiem w parku nieopodal na czas czekania na szczepionkę ale zimno było i pojechaliśmy przejść się tą Piotrowską a pozniej ciężko było wrócić bo ulice pozamykane :) a co tam warto coś fajnego zwiedzić nieopodal?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Ainade Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Powiem Wam, że dziś mnie jakiś piorun strzelił. Nie mam ochoty się modlić i poczułam bunt wobec Boga. Mam kryzys. Straciłam swój spokój i zaczęłam się bać, tego co mnie czeka - wiem, że to przeżyję i se z tym poradzę.. wiem, że jestem silna. Ale mam bunt: DLACZEGO? dlaczego Bóg znów mi to robi?

Jagienka co się rozwija? Chyba puste jajo płodowe. Zero objawów, ochota na fajki i alkohol, obżarstwo, brak jakichkolwiek bóli "maciczkowych", bóli piersi itp. plamienia i brudzenia - sorry ale to na zdrową ciążę nie wygląda.

No to teraz Ci napiszę tak : ;) w pierwszej ciąży przed miesiączką po za ochotą na ogórki kiszone miałam zuuupełny brak objawów że coś się kluje. Całą calusieńką ciążę miałam ochotę na wódkę a fajki gdybym mogła to bym zjadała. i co ?? i teraz ma 6,5 lat ;) o matko jaką ja miałam ochotę na wódkę !!! ;) ( od razu wyjaśniam że nie piłam ;))

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ja też jestem zdania że kiedyś w końcu musi się udać ..
    Ja będę się starać jak ten mlr będzie dobry a niewiadomo czy podniesie się po 3 szczepieniach czy np po 6-od dawców,są mocniejsze ale procedura jest zawsze taka,że 1-e trzy są zawsze od męża,także u mnie początek starań może być VIII albo IX lub X ale bardzo chciałabym zacząć już w sierpniu ale tym razem powiedziałam sobie że wytrzymam do uzyskania dobrych wyników,tym bardziej że z tą macicą u mnie jaja i tak czy siak muszę obowiązkowo iść na histeroskopię ale trzyma mnie tutaj znów ten cholerny brak okresu..
    czemu ten Ludwin tak długo urlopuje,ja się pytam! (M@linka nie zapomnij o mnie w razie czego tego 1.08,zobaczysz ten termin napewno nie będzie Ci potrzebny :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ale śliczne zdjęcie!!! <3 <3

Anak, również mam nadzieję, że to wszystko jest wstępem do czegoś pięknego, a po burzy zawsze wychodzi słońce... :-D

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie było tak dobrze bo tak jakoś w połowie drugiego miesiąca wszystko zaczeło się z potrojoną siłą ;)

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ależ duzo piszecie, nie nadążam z czytaniem, jak nie jestem w pracy:) (ależ to zabrzmiało.. Jakbym w pracy tylko na forum siedziała:P), za słaby internet zeby szczegółowo odpisać:/ ale ściskam Was mocno!
    Pół dnia myślałam o wiadomości Coco, ze na styczniowkach sporo dziewczyn poronilo... Serce pęka:(( chociaż trudno to staram sie łapać pozytywna energię, spacer w Lazienkach był bardzo relaksujacy:))

Martynko, trzymam kciuki za Was i nie stresuj tego Maluszka swojego bo on biedaczek tez sie smuci jak mama płacze... Tak wiem... Łatwo powiedzieć:( rozumiem bardzo Twój strach:(

Skrzacie! Trzymam kciuki za dalsze zawodowe inspiracje, to strach zostawić prace ale na pewno otworzy sie sporo nowych drzwi! Tez nie mówiłabym rodzinie, przynajmniej na początku, zeby uniknąć złotych rad i dociekliwych pytań.

Coco i Nadziejo, rośnijcie jak na drożdżach!

Jagna, a Twoje jajo niech bedzie dorodne:)))

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    JAGNA - a w poprzednim cyklu też brałaś clo i miałaś monitoring?? Jak to u Ciebie wyglądało? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Ja dzisiaj byłam na II USG w 22 dc i mam 2 pęcherzyki na lewym 19mm + jeden zapadnięty 11 mm, niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa... nie wiem co myśleć, bo dokładnie tydzień temu w 15 dc miałam na lewym tylko jeden pęcherzyk 17mm + zapadnięty 11 mm i bez płynu...
    albo ten jeden nie rośnie, albo już sama nie wiem co się dzieje, natomiast napewno urósł jeszcze jeden, tylko czy pęknie?! :(

ten lekarz co robił USG powiedział,że ten zapadnięty to może jakiś w poprzedniego cyklu, a jak dzwoniłam do mojego gin to mówił, że to po owulacji :(
    tylko, ze ten co robił USG nie widział ciałka żółtego..
    już sama nie wiem co myśleć, czy to znaczy, że owu nie było, czy rzeczywiście było.. "skok" tzn. wysokie temperatury już mam kilka dni, co prawda nie mierzyłam całego cyklu, ale zawsze temp na poziomie 36,9 - 37,1 to była już druga faza cyklu.
    prawidłowo to kiedy peka jeden pecherzyk to juz blokuje nastepne i pozostałe powinny sie zapasc.Jednak czesto przy stymulacji mimo iz jeden peknie i w zatoce jest płyn to za pare dni kolejny pęka,tak jakby ovu była podwójnie.Ale zazwyczaj jesli dochodzi do ciązy to własnie z pekniecia tego drugiego pecherzyka.Miejmy wiec nadzieje ze jeszcze peknie bo ma odpowiednie wymiary.
    Mój monitoring wygląda tak:w 3 dc jade sprawdzic co i jak,jak jest czysto(zero cyst i torbieli)to biore clo,w 11-12dc monitoring i ocena jajek.Wtedy zazwyczaj są juz ok,lekarz oblicza kiedy osiągną taki rozmiar abym mogła zrobic sobie zastrzyk(mam brak naturalnych ovu).Po takim zastrzyku ovu powinna byc po 36 godzinach.Potem to ja czekam do terminu @ i robie test,bete.Jesli negatyw to znów w 3dc monitoring i od nowa z clo...
    to mój czwarty cykl z clo,na pierwszym zaszłam w ciąze,po trzecim cyklu zrobiła sie cysta i musiałam czekac az sie wchłonie,wiec teraz po przerwie jedziem dalej.
    Jutro mam monitoring,ale czuje ze moje jajka są wielkie bo bardzo jajniki dają znac,ovu tuz tuz

sy__la lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ