Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Właśnie wyszłam ze szpitala po dwudniowej diagnostyce na oddziale endokrynologii ginekologicznej i melduję się jako okaz zdrowia :) hehe śmieszne to jest taka zdrowa a ciąży donosić nie mogę, dobrze że do Maliny trafiłam bo już te zapewnienia o moim końskim zdrowiu zaczynają mnie irytować.. w czwartek 7go mam wizytę drugą w Łodzi i mam nadzieję, że poznam już diagnozę a może nawet dostanę szczepienie? Trochę się boję tej wizyty i jakaś nieufna jestem trochę, jakoś czasem wizja szczepień mnie przeraża ze względu na kontrowersje jakie budzą.. No ale nic innego mi nie zostało a komuś zaufać trzeba... Arletka dzielnie przeciera szlaki :)

Aguś - nie dołuj się kochana, czy masz kogoś na miejscu komu się możesz wypłakać, rodzice może albo jakaś przyjaciółka? Widzę że masz emocjonalny roller coaster, zadbaj o siebie bo taki stan staraniom nie pomaga.

M@linka, Jacqu bądźcie dzielne!

Blondyna głowy sobie nie zajmuj koleżankami, fajnie że chcesz pomóc ale teraz skup się na sobie i na maleństwie swoim, każdy jest za siebie odpowiedzialny i jeśli Ty doradzasz a koleżanki nie słuchają to niestety ich wybór, oby się wszystko dla nich dobrze skończyło ale Ty sobie zmartwień nie dokładaj, nie jesteś ich mamą.

Uściski dla wszystkich!

M@linka, Arleta lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak przykro mi,że u Ciebie też negatyw

Nadziejo, dzięki za dobre słowa, ale u mnie nie masz szans się zmienić, bo owu nie było, choć Ovufriend wprowadza mnie w błąd.

Annak może u Ciebie zdarzy się cud!

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Annak kurczę no :/ Dziewczyny nie będę Wam pisac, ze może w następny cyklu wyjdzie...to jedna niewiadoma niestety. Choc zycze Wam tego z calego serca.Ale drążcie dalej, szukajcie, zróbcie cos inaczej np. zmieńcie suplementy, lub wprowadźcie nowe, zmieńcie schemat działania, pójdźcie do nowego lekarza,może inba dieta, może monitoring może co innego Walczcie ale zmieniajcie od czasu do czasu cos w sposobie tego działania jesli nie wychodź jedna droga to trzeba szukac innej.

Evita,Marytynka <3

Jestem juz w nowym szpitalu. Mój lekarz zlecil mi jakies badania i jednak 0,6 clexane.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko a jak sala? Sama leżysz czy z kimś?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę z trzema mlodymi pacjentkami, sala bez tv a szpital przepełniony - miejsce mam tylko dzięki mojemu lekarzowi... Bylo dziś usg maleństwo żyje <3 jesli nic nie będzie sie dzialo to następne usg w następnym tygodniu...

Nadzieja1988!, Jacqueline, Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Magdzia88, malika89 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Leżę z trzema mlodymi pacjentkami, sala bez tv a szpital przepełniony - miejsce mam tylko dzięki mojemu lekarzowi... Bylo dziś usg maleństwo żyje <3 jesli nic nie będzie sie dzialo to następne usg w następnym tygodniu...
    Wiesz jak długo tam zostaniesz?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak długo, ale nie prędzej niż w następnym tygodniu. Co tu tak w ogóle cicho? Dziewczyny hop hop! Nadzieja jak przed wizyta? Emocje sa? Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 15:52

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Modle sie by nic sie nie dzialo,albo działo-serduszko nadal niech pika <3

Nadzieja1988!, M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nie wiem jak długo, ale nie prędzej niż w następnym tygodniu. Co tu tak w ogóle cicho? Dziewczyny hop hop! Nadzieja jak przed wizyta? Emocje sa? Powodzenia!
    Emocje są zawsze :-)
    Dziś nawet nie mam czasu myśleć o wizycie bo taka chora jestem :-( leżę i mdleję na leżąco. Od rana ciągle mi słabo i ledwo mam siłę latać do wc wymiotować. Od tygodnia nic nie mogę zjeść bo ciągle mi niedobrze a jak już zjem to to zwymiotuję :-(
    Muszę dzisiaj o tym ginekologowi powiedzieć.
    Powinnam się umyć, umyć głowę, ogolić nogi itd... Mam nadzieję, że do 19 mi przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:00

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ty się nie śpiesz z wychodzeniem, leż, odpoczywaj i nabieraj sił bo niedługo brzucho będziesz dźwigać. Lubię jak piszesz że serducho bije :) relaksuj się :)

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - dla odmiany ja jestem sama, u nas na ginekologii pustki, góra po 2 osoby w sali ;) Nie mam do kogo ,,gęby,, otworzyć, więc sobie maluje troche.
    I super, że serduszko bije nadal, a paskuda krwiak niech zniknie;)

A oto efekty mojej szpitalnej twórczości nowymi kredkami w nowej kolorowance ;) ( Oby wam monitory nie pękły) :P

0534ad9ea4498ab4gen.jpg

Nadziejko - trzymam kciuki za wizytę :)

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988!, sy__la, Magdzia88, Pikcia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... Czekaj czekaj ale nie chora? Objawy ciąży sie nasiliły? Czy faktycznie jakas choroba tfu tfu?

Wiecie co dziś na usg to oprócz tego ze serduszko bilo to na tym koniec dobrych wieści. Pecharzyk wydal mi sie jakis dzis nierówny i pytalam o to gina ale mi nie odpowiedział a pozatym dzis wygladalo tak jakby pęcherzyk byl juz troche "poderwany" przez krwiaka gin stwierdził że to nic takiego lecz jakos wydaje mi się ze powiedzial tak żeby mnie nie martwić. Bo potem juz jak rozmawialismy to jak zobaczył ze się ze oparlam lokcie na kolanach siedząc na krześle to powiedzial bym brzucha nie gniotla...nigdy jakos takich zaleceń mi nie dawal...

Jaq bardzo mi się podoba zazdroszczę tego wyczucia w doborze kolorów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:15

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - grunt, że serduszko bije i tego się trzymaj <3 Ja nawet nie widziałam dobrze swojego kropka na usg, tylko jak już się ubrałam to tyle co obraz się zatrzymał, ale nieładnie było widać, bo nic nie powiększone, takie maciupcie wszystko.

Uduszę się chyba w tym szpitalu, jest potwornie duszno :/

Zjadłam sobie dziś kebaba :P Dobrze, że M przywiózł (3 razy mu przypominałam :P Bo drugie danie szpitalne dziwnie mi pachniało i nie ruszyłam ;) Troche czereśni mi zostało, ze 30dkg już wciągnęłam i takie bułeczki zapiekane, ala pizza ;) W sam raz na wieczór :P

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 Teraz to masz bliżej jak dalej moja droga , jeszcze trochę i powitacie córeczkę na świecie :) . Piękne imię , wybraliście dla córeczki :) .

M@linko Mocno trzymam kciuki z całych sił :) , aby wszystko było z wami w porządku :) , aby ta mała istotka rosła :) .

Jacqueline Ale zrobiłaś mi smaka na fasfooda, kiedy muszę kupić :) , najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką , szkoda że nie mają klimatyzacji w każdych pokojach , wraz z lodówką , kuchenką mikrofalową , TV i radiem :) , to dobiero byłby ful wypas :) .

No kochane udało mi się zapisać do mojej Pani gin , wreście moja położna z urlopu wróciła :) , zapisała mnie na 19 lipca na 18.20 , nawet wizyty płatne były pozaklepywane, nie było wcale miejsc no nic poczeka się jakoś do tego 19 , a i dostałam pierwszej @ po zabiegu od tygodnia mnie w plecach kuło teraz podbrzusze mnie boli , i mam wrażliwe piersi tak samo miałam za nim zaszłam w moją czwartą ciążę :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:37

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    M@linko - dla odmiany ja jestem sama, u nas na ginekologii pustki, góra po 2 osoby w sali ;) Nie mam do kogo ,,gęby,, otworzyć, więc sobie maluje troche.
    I super, że serduszko bije nadal, a paskuda krwiak niech zniknie;)

A oto efekty mojej szpitalnej twórczości nowymi kredkami w nowej kolorowance ;) ( Oby wam monitory nie pękły) :P

0534ad9ea4498ab4gen.jpg

Nadziejko - trzymam kciuki za wizytę :)
    To jest piękne! Masz talent!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ojej... Czekaj czekaj ale nie chora? Objawy ciąży sie nasiliły? Czy faktycznie jakas choroba tfu tfu?

Wiecie co dziś na usg to oprócz tego ze serduszko bilo to na tym koniec dobrych wieści. Pecharzyk wydal mi sie jakis dzis nierówny i pytalam o to gina ale mi nie odpowiedział a pozatym dzis wygladalo tak jakby pęcherzyk byl juz troche "poderwany" przez krwiaka gin stwierdził że to nic takiego lecz jakos wydaje mi się ze powiedzial tak żeby mnie nie martwić. Bo potem juz jak rozmawialismy to jak zobaczył ze się ze oparlam lokcie na kolanach siedząc na krześle to powiedzial bym brzucha nie gniotla...nigdy jakos takich zaleceń mi nie dawal...

Jaq bardzo mi się podoba zazdroszczę tego wyczucia w doborze kolorów
    Objawy ciąży się nasiliły :-( od wczoraj jest tragedia tak to szło przeżyć.
    Proszę nie porzucaj nadziei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:37

• Caro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Malina i Jacqueline trzymajcie się tam dzielnie <3

Nadziejko, trzymam kciuki za wizytę <3 Napewno wszystko będzie dobrze!!

U mnie 11dc także zbroje się przed owu. Mam nadzieję, że przyjdzie o czasie po tym poronieniu i nie będę musiał długo na nią czekać :-)

Piątek, więc weekend czas zacząć. Miłego weekendu <3

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, Nadziejko - zamykam oczy i losuje kredkę :P A tak serio to raz wychodzi lepiej, raz gorzej, jak chcę żeby lepiej wyglądało to 2x dłużej się schodzi przez cieniowanie ;) Położnej spodobały się kredki, pytała się czy ja tak zawodowo czy hobby tylko ;) Wole to niż gapić się na kolejne seriale typu Dlaczego ja ;) w które to seriale jedna pani ze wsi od nas święcie wierzyła i upierała się, że te historie są tak 100% prawdziwe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 16:43

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    M@linko, Nadziejko - zamykam oczy i losuje kredkę :P A tak serio to raz wychodzi lepiej, raz gorzej, jak chcę żeby lepiej wyglądało to 2x dłużej się schodzi przez cieniowanie ;) Położnej spodobały się kredki, pytała się czy ja tak zawodowo czy hobby tylko ;) Wole to niż gapić się na kolejne seriale typu Dlaczego ja ;) w które to seriale jedna pani ze wsi od nas święcie wierzyła i upierała się, że te historie są tak 100% prawdziwe :P
    To pięknie, że masz jakąś pasję. Zawsze podziwiałam ludzi z hobby. Ja nie mam żadnego i czuję się niespełniona i często się nudzę

Jacqueline lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam na pewno jest coś co lubisz robić, tylko może jeszcze o tym nie wiesz ;) Tu mam chwile czasu, przy córce tych kredek nie wyjmę, najwyżej jak śpi, zaraz by chciała ,,pożyczać,, :P

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ