Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać
.
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Mam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać
.
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Mam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać
.
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Mam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać
.
moja gin powiedziała ze powinnismy poczekac do sierpnia a lekarz który robł mi zabieg powiedział ze po 1@ mozemy działać no więc zadzałalismy a co z tego bedzie zobaczymy
-
nick nieaktualny
-
Ikarzyca - przepraszam, że z opóźnieniem. Ostatnio zaglądam tu rzadziej, Jagienka dala mi cynk że potrzebujesz namiary. Co do immunologa to tak jak wspominała Jagna dr Gryga przyjmuje szybciutko w Będzinie (Profemina) i bez marudzenia daje skierowania na kolejne badania. Co do genetyka - GENOM w Rudzie Śląskiej ma najszybsze terminy. Na konsultację czeka się ok tygodnia. Przy poronieniach nawykowych rutynowo najpierw dają na kariotyp. Na badanie czekasz ok miesiąca, dwóch. Ja robiłam i u mnie w tym sposób się wyjaśniła cała sprawa - kariotyp porządnie nieprawidłowy
Generalnie powiem Ci tak - jeśli chcesz zrobić kariotyp to idź do genomu bo będziesz miała na NFZ. Jeśli natomiast chcesz tylko konsultacji to najbardziej rzeczowa i chętna do wyjaśnienia jest Pani dr Wawrzkiewicz do której namiary dostałam od Coconue (dziękuję kochana
). Przyjmuje w gabinecie ginekologicznym w Zabrzu i w poradni genetycznej w szpitalu w Zabrzu na NFZ. Terminy w poradni dopiero na grudzień obecnie, bo chciałam Syna zapisać a w genomie dzieci nie przyjmują. Wiec lepiej iść do gabinetu gin gdzie można z Nią rozmawiać również w temacie genetyki. Ja tak zrobiłam - konsultacja 70 zł a kobieta na prawdę wspaniała. Jeśli nie zależy Ci na kariotypie to immunolog też zleca inne badania genetyczne ale jak będziesz w obu poradniach to pójdzie szybciej. Jeśli potrzebujesz to pytaj, jeśli będę umiała pomóc to chętnie to zrobię.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
.
Ja od razu po poronieniu samoistnym mogłam się starać z mężemMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
roma wrote:Ikarzyca - przepraszam, że z opóźnieniem. Ostatnio zaglądam tu rzadziej, Jagienka dala mi cynk że potrzebujesz namiary. Co do immunologa to tak jak wspominała Jagna dr Gryga przyjmuje szybciutko w Będzinie (Profemina) i bez marudzenia daje skierowania na kolejne badania. Co do genetyka - GENOM w Rudzie Śląskiej ma najszybsze terminy. Na konsultację czeka się ok tygodnia. Przy poronieniach nawykowych rutynowo najpierw dają na kariotyp. Na badanie czekasz ok miesiąca, dwóch. Ja robiłam i u mnie w tym sposób się wyjaśniła cała sprawa - kariotyp porządnie nieprawidłowy
Generalnie powiem Ci tak - jeśli chcesz zrobić kariotyp to idź do genomu bo będziesz miała na NFZ. Jeśli natomiast chcesz tylko konsultacji to najbardziej rzeczowa i chętna do wyjaśnienia jest Pani dr Wawrzkiewicz do której namiary dostałam od Coconue (dziękuję kochana
). Przyjmuje w gabinecie ginekologicznym w Zabrzu i w poradni genetycznej w szpitalu w Zabrzu na NFZ. Terminy w poradni dopiero na grudzień obecnie, bo chciałam Syna zapisać a w genomie dzieci nie przyjmują. Wiec lepiej iść do gabinetu gin gdzie można z Nią rozmawiać również w temacie genetyki. Ja tak zrobiłam - konsultacja 70 zł a kobieta na prawdę wspaniała. Jeśli nie zależy Ci na kariotypie to immunolog też zleca inne badania genetyczne ale jak będziesz w obu poradniach to pójdzie szybciej. Jeśli potrzebujesz to pytaj, jeśli będę umiała pomóc to chętnie to zrobię.
Jejku, dziękuję Ci serdecznie za odzew! Kariotypy przyszly dzisiaj bo już zrobiłam i wszystko na szczescie jest prawidłowe. Zostają tylko mutacje v leiden i mhcostam. Zapisałam się do Zabrza na 12 lipc do dr. Wawrzkiewicz i popytam ja co dalej. Z immunologiem zobaczę może jak doradzi genetyk a na pewno jeszcze jakiś hematolog.
Jagna! Dzięki za kontakt z Roma -
Mutację mthfr też mam, ale leiden na szczęście ok. Czekam teraz na wyniki protrombiny. Generalnie w moim przypadku niestety kariotyp jest główną przyczyną wiec nic nie mogę w tym zrobić. Postanowiłam się jednak do końca zdiagnozować żebym jak już trafi się zdrowe genetycznie jajo nie straciła ciąży z innej przyczyny. Pamiętaj, że Ty na odpowiednich lekach znajdziesz w ciążę i ją szczęśliwie donosisz. A z dr Wawrzkiewicz będziesz zadowolona
Ikarzyca lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Cześć dziewczyny
Nie mam czasu przeczytać Wszyskich komentarzy ale doczytałam że serduszko M@linki bije i bardzo się cieszę !!
Bądź dobrej myśli !!! Proszę Cię !!!
Ja uciekam odezwę się dopiero za tydzień jadę nad morze za chwilkę. chyba że internet będzie w miarę to zerknę do Was :*:*
Proszę Was bądźcie nadal w komplecie jak wrócę :*:* Dużo zdrówka i siły dla WasNadzieja1988!, M@linka, Jacqueline, Elmo13 lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja - daj mi troche swoich objawów! Dziadygo Ty jedna a nie wszystko dla siebbie trzymasz
Powiem Wam ze opieka w szpitalach pod względem uprzejmosci widzę ze się zmienila. W obydwu szpitalach bardzo mile panie pielegniarki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 18:27
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Nadzieja - daj mi troche swoich objawów! Dziadygo Ty jedna a nie wszystko dla siebbie trzymasz
Powiem Wam ze opieka w szpitalach pod względem uprzejmosci widzę ze się zmienila. W obydwu szpitalach bardzo mile panie pielegniarki.mi wystarczy jak raz dziennie rzygne a pozostałe razy i wszystkie omdlenia daję Tobie :-*
M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oczywiście trzymamy kciuki
Mam nadzieję, że u mnie wszystkie 4
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Był obchód i lekarz(inny niż do tej pory byli) powiedział, żebym jutro na obchodzie zapytała się o usg. Jak będzie dobrze i nie będę plamić to może mnie wypuszczą.
No to teraz ciekawe kto jutro będzie i co powiedzą, bo jeśli ordynator lub ta doktor co rano, to oni kazali mi do poniedziałku. No cóż, jutro się wyjaśni
Zjadłam czereśnie i mi mało, jeszcze bym chciała12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ty się tak do domu nie rwij, leż i wypoczywaj
a plamisz?
Jestem już po pierwszym clexane 0,6 mam nadzieję, ze dzieki temu bedzie lepiej i moje maleństwo będzie miało się dobrze.
Wow co ja widzę u Ciebie już 8 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:20
Jacqueline lubi tę wiadomość