Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać :) .

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Mam pytanie do was mamusie kiedy wam gin pozwolił starać się o maleństwo , wiem że to jest sprawa indywidualna , i różnie z tym bywa ja tak szczerze mówiąc to chciałabym już w sierpniu , ale wolę odczekać te trzy miesiące , i dopiero na jesieni będziemy działać :) .
    Ja po pierwszej(po poronieniu)@ mialam swiatełko,ale poronienie naturalne bez czyszczenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali dwa pełne cykle po łyżeczkowaniu

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lekarz to inaczej ;) moja gin powiedziała ze powinnismy poczekac do sierpnia a lekarz który robł mi zabieg powiedział ze po 1@ mozemy działać no więc zadzałalismy a co z tego bedzie zobaczymy ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje drogie za odpowiedzi :) , nic na razie pozostaje mi czekać aż gin pozwoli wizytę mam 19 lipca już dawno będzie po @ więc jej powiem co i jak , to już od niej zależy co postanowi :) .

• roma Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca - przepraszam, że z opóźnieniem. Ostatnio zaglądam tu rzadziej, Jagienka dala mi cynk że potrzebujesz namiary. Co do immunologa to tak jak wspominała Jagna dr Gryga przyjmuje szybciutko w Będzinie (Profemina) i bez marudzenia daje skierowania na kolejne badania. Co do genetyka - GENOM w Rudzie Śląskiej ma najszybsze terminy. Na konsultację czeka się ok tygodnia. Przy poronieniach nawykowych rutynowo najpierw dają na kariotyp. Na badanie czekasz ok miesiąca, dwóch. Ja robiłam i u mnie w tym sposób się wyjaśniła cała sprawa - kariotyp porządnie nieprawidłowy :-( Generalnie powiem Ci tak - jeśli chcesz zrobić kariotyp to idź do genomu bo będziesz miała na NFZ. Jeśli natomiast chcesz tylko konsultacji to najbardziej rzeczowa i chętna do wyjaśnienia jest Pani dr Wawrzkiewicz do której namiary dostałam od Coconue (dziękuję kochana :-) ). Przyjmuje w gabinecie ginekologicznym w Zabrzu i w poradni genetycznej w szpitalu w Zabrzu na NFZ. Terminy w poradni dopiero na grudzień obecnie, bo chciałam Syna zapisać a w genomie dzieci nie przyjmują. Wiec lepiej iść do gabinetu gin gdzie można z Nią rozmawiać również w temacie genetyki. Ja tak zrobiłam - konsultacja 70 zł a kobieta na prawdę wspaniała. Jeśli nie zależy Ci na kariotypie to immunolog też zleca inne badania genetyczne ale jak będziesz w obu poradniach to pójdzie szybciej. Jeśli potrzebujesz to pytaj, jeśli będę umiała pomóc to chętnie to zrobię.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja od razu po poronieniu samoistnym mogłam się starać z mężem ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ikarzyca - przepraszam, że z opóźnieniem. Ostatnio zaglądam tu rzadziej, Jagienka dala mi cynk że potrzebujesz namiary. Co do immunologa to tak jak wspominała Jagna dr Gryga przyjmuje szybciutko w Będzinie (Profemina) i bez marudzenia daje skierowania na kolejne badania. Co do genetyka - GENOM w Rudzie Śląskiej ma najszybsze terminy. Na konsultację czeka się ok tygodnia. Przy poronieniach nawykowych rutynowo najpierw dają na kariotyp. Na badanie czekasz ok miesiąca, dwóch. Ja robiłam i u mnie w tym sposób się wyjaśniła cała sprawa - kariotyp porządnie nieprawidłowy :-( Generalnie powiem Ci tak - jeśli chcesz zrobić kariotyp to idź do genomu bo będziesz miała na NFZ. Jeśli natomiast chcesz tylko konsultacji to najbardziej rzeczowa i chętna do wyjaśnienia jest Pani dr Wawrzkiewicz do której namiary dostałam od Coconue (dziękuję kochana :-) ). Przyjmuje w gabinecie ginekologicznym w Zabrzu i w poradni genetycznej w szpitalu w Zabrzu na NFZ. Terminy w poradni dopiero na grudzień obecnie, bo chciałam Syna zapisać a w genomie dzieci nie przyjmują. Wiec lepiej iść do gabinetu gin gdzie można z Nią rozmawiać również w temacie genetyki. Ja tak zrobiłam - konsultacja 70 zł a kobieta na prawdę wspaniała. Jeśli nie zależy Ci na kariotypie to immunolog też zleca inne badania genetyczne ale jak będziesz w obu poradniach to pójdzie szybciej. Jeśli potrzebujesz to pytaj, jeśli będę umiała pomóc to chętnie to zrobię.

Jejku, dziękuję Ci serdecznie za odzew! Kariotypy przyszly dzisiaj bo już zrobiłam i wszystko na szczescie jest prawidłowe. Zostają tylko mutacje v leiden i mhcostam. Zapisałam się do Zabrza na 12 lipc do dr. Wawrzkiewicz i popytam ja co dalej. Z immunologiem zobaczę może jak doradzi genetyk a na pewno jeszcze jakiś hematolog.

Jagna! Dzięki za kontakt z Roma ;-)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutację mthfr też mam, ale leiden na szczęście ok. Czekam teraz na wyniki protrombiny. Generalnie w moim przypadku niestety kariotyp jest główną przyczyną wiec nic nie mogę w tym zrobić. Postanowiłam się jednak do końca zdiagnozować żebym jak już trafi się zdrowe genetycznie jajo nie straciła ciąży z innej przyczyny. Pamiętaj, że Ty na odpowiednich lekach znajdziesz w ciążę i ją szczęśliwie donosisz. A z dr Wawrzkiewicz będziesz zadowolona :-)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Nie mam czasu przeczytać Wszyskich komentarzy ale doczytałam że serduszko M@linki bije i bardzo się cieszę !!
    Bądź dobrej myśli !!! Proszę Cię !!!
    Ja uciekam odezwę się dopiero za tydzień jadę nad morze za chwilkę. chyba że internet będzie w miarę to zerknę do Was :*:*
    Proszę Was bądźcie nadal w komplecie jak wrócę :*:* Dużo zdrówka i siły dla Was

Nadzieja1988!, M@linka, Jacqueline, Elmo13 lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego urlopu! Udanego relaksu!

Nadzieja1988!, Ainade lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i czekam na męża. Zaraz powinien być. Cały czas mi niedobrze :-(

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - daj mi troche swoich objawów! Dziadygo Ty jedna a nie wszystko dla siebbie trzymasz ;)

Powiem Wam ze opieka w szpitalach pod względem uprzejmosci widzę ze się zmienila. W obydwu szpitalach bardzo mile panie pielegniarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 18:27

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nadzieja - daj mi troche swoich objawów! Dziadygo Ty jedna a nie wszystko dla siebbie trzymasz ;)

Powiem Wam ze opieka w szpitalach pod względem uprzejmosci widzę ze się zmienila. W obydwu szpitalach bardzo mile panie pielegniarki.
    Bardzo proszę :-) mi wystarczy jak raz dziennie rzygne a pozostałe razy i wszystkie omdlenia daję Tobie :-*

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nogi ogoliłam i intymne okolice a teraz czas umyć głowę i się szykować powoli bo za 25 minut wyjeżdżamy.
    Trzymajcie kciuki za wizytę. Po powrocie do domu się odezwę.

Ainade lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, ze trzymamy :) Mam dobre przeczucia jeśli chodzi o Twoja wizytę. Jak bedzie usg to będą piękne widoki.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymamy kciuki :) Mam nadzieję, że u mnie wszystkie 4 ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był obchód i lekarz(inny niż do tej pory byli) powiedział, żebym jutro na obchodzie zapytała się o usg. Jak będzie dobrze i nie będę plamić to może mnie wypuszczą.

No to teraz ciekawe kto jutro będzie i co powiedzą, bo jeśli ordynator lub ta doktor co rano, to oni kazali mi do poniedziałku. No cóż, jutro się wyjaśni ;)

Zjadłam czereśnie i mi mało, jeszcze bym chciała :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się tak do domu nie rwij, leż i wypoczywaj :) a plamisz?

Jestem już po pierwszym clexane 0,6 mam nadzieję, ze dzieki temu bedzie lepiej i moje maleństwo będzie miało się dobrze.

Wow co ja widzę u Ciebie już 8 tydzień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:20

Jacqueline lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdublowalo sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:18

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ