Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na szybko po wczorajszej wizycie:
Na razie wszystko ok, szyjka skrócona, ale zamknięta - nic nie robimy ze skróceniem. Mały wazy 2700g, jest w połowie siatki centylowej. Trochę głowę ma dużą, ale mam się nie przejmować. Dostałam skierowanie na badania (krew, mocz oraz badania wątrobowe) i wizyta za 3 tygodnie, ale chyba pójdę za 2, bo to będzie już 37+5, nie chcę czekać do 38+5.blondyna5555, M@linka, Martynka30, Evita, sy__la lubią tę wiadomość
-
Arleta doskonale rozumiem Twoje rozgoryczenie. Tą lekarkę na Twoim miejscu pewnie bym sobie odpuściła, a na profesora może zdecyduj się jednego, bo tak to idzie zwariować jak każdy będzie mówił co innego i proponował inne leczenie. Pytanie tylko komu zaufać. Pomyśl jednak, że mimo tego zastoju teraz jesteś i tak dużo dalej ze swoją diagnostyką niż jeszcze miesiąc temu. Trzymam kciuki, żeby ten stan zawieszenia nie trwał zbyt długo. Dasz radę, nie odpuszczaj, ja Ci tu mocno kibicuję i wierzę za Ciebie, teraz, gdy Ci trochę tej wiary brakuje:* Będzie dobrze:*
Arleta lubi tę wiadomość
-
Arletka nie ma lekko,musisz cierpliwie czekac,zobaczysz co ci w poniedzialek lekarz powie.Z kazdej sytuacji jest jakies wyjscie tylko trzeba trafic do takiego lekarza któremu bedzie sie chciec pomyslec,moze cos doradzi ten w poniedzialek.
Arleta lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jaq doskonale Cię rozumiem, bo podzielam lęk związany z czymkolwiek znalezionym w gaciach - idąc do toalety to sie modlę, by niczego nie wypatrzeć, bo wystraczy małe coś a ja już nastrój w dół
zyczę Ci dużo spokoju i zero "niespodzianek" w gaciach..
Arleta myslałam dziś o Tobie - może nie bierz na razie nic na endo a poczekaj na to co Malina powie...wysłałam Ci info na priv. Przytulam mocno.
Nadzieja i co umyśliliście z tym clexane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:30
Arleta lubi tę wiadomość
-
Coco fajny ten slodziak,oj bedzie sie dzialo i bedzie wesolo z takim maluchem
Paolina widze ze i ty Yorusia masz,chlopiec czy dziewczynka?Mój màz obciąl moją sunie bardzo krótko,glowe tylko zostawił a miała takie piękne włosy,ale przynajmniej teraz ma chlodniejAntoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki dziewczyny,tych tabletek na endo też tak pomyślałam żeby nie brać,ciekawe czy prof z Łodzi zainteresuje się dodatkowo tym moim problemem,nawet bym do niego na oddział poszła,żebym tylko dostała okres-jako jedyna na tym forum tego pragnę!
ale wogóle będzie komedia jak z immuno wyjdę na prostą a z macicą dramat! ta lekarka mi wogóle dziś powiedziala ze moje endo było naprawdę leciuteńko ruszane,bo już tak krwawiłam,że pewnie i płod by się też samporonił,kwestia minut..to może wogóle tam nie ruszała i dlatego coś pozostało..? ehh mówię wam
jeszcze tylko brakuje mi kolejnego z serii łyżeczkowania z powodu takiego odejścia lekarki.. -
lekarze w Polsce są do bani,nawet prywatnie,zawsze trzeba mieć dużo szczęscia,żeby dobrze trafić..i tak będą zwalać winę jeden na drugiego
-
Arleta uważam że jesli Malina jest rzetalnym lekarzem to powinien Twoją macicę też wziąść pod swoje skrzydła i brak miesiączki również. Jakby co to przyciśnij go trochę. Nie wyobrażam sobie by mógł to zbagatelizować i olać tymbardziej ze jesteś jego pacjentką.
-
nick nieaktualnyM@linka, cieszę się, że jesteś już w domu. W szpitalu to nie jest życie. Trzymam kciuki, żebyś oswoiła się z myślą, że z Milenką wszystko będzie dobrze i zaczęła żyć pełną piersią. Bliscy też cię potrzebują.
Fajne macie psiaki!M@linka lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Paolina widze ze i ty Yorusia masz,chlopiec czy dziewczynka?Mój màz obciąl moją sunie bardzo krótko,glowe tylko zostawił a miała takie piękne włosy,ale przynajmniej teraz ma chlodniej
My mamy suczkę i tez jest krotko wycieta tylko łepek taki dłuższy i jak widac rozwichrowany wiecznie haha bo na kite za krotkie jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 23:21
11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:My mamy suczkę i tez jest krotko wycieta tylko łepek taki dłuższy i jak widac rozwichrowany wiecznie haha bo na kite za krotkie jeszcze.Antoś IVF,Julisia natural
-
Wiecie dziewczyny co jest najtrudniejsze dla nas wszystkich, nie wazne czy jestesmy w ciazy w 1 trymestrze, 2 czy 3, czy czekamy dopiero na 2 kreski czy czekamy na @ - laczy nas jedno wszystkie na cos czekamy. I to jest cholernie trudne bo nie da sie przyspieszyc niczego, to nie zalezy od nas, od naszego chce i mam, tylko od natury ktora rzadzi sie innymi prawami.
Wiem ze trudno jest pisac o cierpliwosci, ale my wszystkie powinnysmy sie jej uczyc, uczyc sie byc cierpliwymi, czekajacymi. Tylkonto jest tak cholernie trudne.
Dzisiaj mam nadzieje ze kazda z nas nabierze troche ten cierpliwosci i ze w koncu doczekamy sie tego na co dzisiaj tak bardzo czekamy.
Jacqueline, skrzat1988, Evita lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dzień dobry
Wróciłam już z lab, pora zjeść śniadanie bo już mnie głowa boli
Aaa i rozpoczynam dziś 10tc - jeszcze tylko 3 razy tyle
Coco - zgadzam się w 100%, tylko fakt, to jest takie trudne. Jej Ty już 12tc zaczęłaś, kiedy to zleciało
Arletko - życzę Ci dużo siły w tej sytuacji, aby wreszcie zaczęło się układać tak jak chcesz
Bombelku, Maggi - co tam u Was?Magdzia88 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqu a Ty zaczęłaś 10 tydzień dzisiaj!!!!
Wow.
Na styczniówkach u mnie już dziewczyny niektóre znają płeć dziecka. Wow!!!
Szybciutko to leci Kochana. Tylko spokój nas może uratować.
Drogie Dziewczyny od jutra będę Was bombardować moim nowym członkie rodzinny, cieszycie się nie?Jacqueline, Magdzia88, Evita, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Coco dobrze piszesz to czekanie jest wykańczajace i chyba każda musi sobie radzić z tym na swój sposób ale tu w grupie to staje się trochę łatwiejsze
najlepiej było by nie myśleć tylko poddać się losowi ale jeżeli się czegoś pragnie to nie można o tym nie myśleć i ta niemoc jest najgorsza ze niby wszystko zależy od nas ale tak naprawdę to tylko niewiele reszta w rękach Boga...
Ja również życzę wszystkim tej cierpliwości i siły w tym czekaniu.
Arleta nie martw się wiem ze jest to trudne ale masz naprawdę dobrych lekarzy i myślę że Twoje czekanie niedługo będzie nagrodzone juz tak wiele zrobiłaś ze nie można się poddać i myśl nadal pozytywnieArleta lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Dzien dobry
To ja wam troche tej cierpliwosci posyłam
Choc mnie czas pogania bo mam sporo lat to jakos tak spokojnie do tego wszystkiego podchodze.Nie wiem z czego czerpie ten spokój ducha.Cykl po cyklu czekam na te dwie kreski,byc moze teraz byc moze dojde do invitro i to pomoze,wiem tylko ze jestem blisko celu,moze to mnie uspokaja.M@linka, Jacqueline, Arleta, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Coco masz rację z tym czekaniem. Wszystkie na coś czekamy i myślimy sobie, że będziemy szczęśliwe dopiero jak to osiągniemy. To chyba nie jest najlepsza perspektywa, staram się żyć tu i teraz i czekać "przy okazji". Jasne, ze zdarzają się gorsze momenty (Wy wiecie o tym najlepiej), ale starajmy się nie poddawać
Jagna to ja bym od Ciebie odkupiła tak z 1,5kg tej cierpliwości i ze 3kg spokoju. Po ile cenisz;) ?
Odbieram kolejne wyniki, nie mam mycoplasmy, ureaplasmy, grzybów, ani nic innego. Jedyne co wyhodowali to pałeczki kwasu mlekowego. Niepokojący jest tylko ten wątpliwy wynik jednego przeciwciała antykardiolipinowego. Kurcze, a byłam pewna, że z tych wymazów coś wyjdzie. Jeszcze tylko czekam na chlamydie.
Normalnie okaz zdrowia jestem...myślicie, że serio psychika może mnie tak blokować, że ponad rok od łyżeczkowania nie mogę zajść w ciążę? -
Może w sumie faktycznie jakąś blokada? Dużo moich koleżanek zaszło w ciążę jak już jakiś stres albo sytuacja trochę 'odpuscily'. Tak po cichu liczę że te moje uprawnienia to był 'ten' moment...
też czekam na wyniki wymazów i zobaczymy, jak będzie czysto to wracam zaraz do regularnych basenów bo bardzo mi brakuje wody a taki basen bardzo pomaga się zrelaksować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:33