WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq życzę żeby obyło się bez zabiegu tak jak chciałaś i żebyś szybko prze to przeszła możliwie jak najmniej boleśnie oczywiście myślę o bulu fizycznym...
    Coco spokojnie obserwuj się jak coś cię będzie niepokoić to idź na IP ale jak pisze Osa groszek juz nie taki delikatny i mały jest już dość dobrze chroniony... :) będzie dobrze ale musisz uważać ;)
    Jagna trzymam kciuki za kolejny cykl;) skoro teraz się nie udało :( powiedz mi jak u ciebie było po clo ze śluzem? Bo ja mam 19 dc i jakoś słabo to widzę owu jeszcze nie było a czy będzie?... Dobre pytanie jednak przy moich cyklach to jeszcze może być ok 20+ dc tylko jakoś sucho...

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u swojej lekarki, zbadała mnie i powiedziała ze macica mi się opuściła i według niej powinnam w ciągu 10 dni urodzić :-/
    Powiedziała tez ze starzeje mi się łożysko i mam znowu brać Encorton. Trochę tego nie rozumiem, po co mam brać skoro jestem juz prawie na mecie, a mam już III stopień dojrzałości łożyska, więc chyba normalne że się starzeje. Niewiem sama.
    Ogólnie kiepsko się czuję, ciągle mi niedobrze, mam problemy z wypróżnieniem, zaparcia mnie męczą, jem suszone śliwki, jabłka i nic. Juz trzeci dzień :-/
    Czuje małą juz nisko, czasami wydaje mi się że zaraz wyjdzie i podtrzymuje ją ręką ;-)
    Jak tak dalej pójdzie to faktycznie urodze wcześniej, jestem ciekawa czy lekarka zgadnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:31

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam, myślałam i stwierdziliśmy z M, że badań zarodka nie będziemy robić, gdyż:

-da nam to tylko informację o tym czy i jak bardzo ewentualnie był chory maluszek

Gdyby coś wyszło, że maluszek jednak miał jakąś mutację to przecież i tak na podstawie tych wyników nie zlecą nam konkretnych badań i to badanie zarodka nie da odpowiedzi co mogłoby spowodować mutację, nie wniesie nic konkretnego do dalszej diagnostyki. Kariotypy nasze tak czy siak będą badane, jakieś mutacje i jednak te pieniądze lepiej chyba przeznaczyć na badania które chciałabym zrobić, a czego nie zlecą w poradni, tak mi jedna doktor powiedziała, że lepiej siebie dokładnie przebadać, bo to badanie zarodka właśnie nic nie wniesie odnośnie dalszej drogi leczenia.

Tabletki zaczynają działać już...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, jestem z Tobą myślami. Czytam wszystko, ale mało się udzielam bo łapię doła. Strasznie wierzyłam w Twoją ciązę i Coco i M@linki. Dałyście mi nadzieję, a teraz znów się boję. Jesteś niesamowicie dzielna. Zyczę Ci zebyś dowiedziała się prędko o co kaman i urodziła za rok rózowego pulpeta.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

No cóż, ciekawe co mi lekarz powie na obchodzie wieczorem, oby bez zabiegu poszło, narazie czuje się fizycznie jakbym @ po prostu miała.

A przerwę to sobie chcemy z rok zrobić od starań, obym psychicznie wytrzymała ;)
    I przez ten czas przebadać się, poszukać przyczyny i opracować plan działania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondynko Jeszcze musisz trochę wytrzymać , wiem że już Ci ciężko , ale widok maleństwa na porodówce jest nie zastąpiony , kto wie kiedy wasza córeczka zdecyduje się wyjść , to wszystko teraz od niej zależy , czasami też tak jest że straszą nas maleństwa , a potem nic już masz bliżej jak dalej :) Ps. na sierpniówkach wyczytałam że Martynka30 dziś wychodzi Skarbie jak znajdziesz chwilkę , to wpadnij tu do nas teraz te pierwsze chwile , niech należą do was :* .

Jacqueline Jesteś kochana mega dzielną kobietą podziwiam Cię kochana , zrobicie jak uważacie to już wasza decyzja , masz rację ja tak sobie mówię w myślach czasami że lepiej tak sobie wszystko zorganizować , poukładać a będzie dobrze , mój mąż chce abyśmy dwa lata odczekali ta jasne może sobie gadać , w listopadzie z łóżka go nie wypuszczam :D.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Ile czasu po łyżeczkowaniu lekarz kazał Wam sie wstrzymać od współżycia? No i kiedy pozwolił się starać o kolejna ciążę?
    W 10 tc miałam zabieg łyżeczkowania, ale ciąża zatrzymała się na 6 tc, więc jeszcze wczesna.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@, mi kazał odczekać cykl połyżeczkowy i od następnego dał zielone światło. Obecnie to mój 3 cykl staraniowy.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tabletki zaczynają działać już...

Jacqueline, kochana, wiem jak bolą te tabletki... w każdym tego słowa znaczeniu...
    Dlatego łączę się z Tobą i myślami jestem obok na tej sali.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - <3

Aż tak bardzo nie boli, a raczej mam wrażenie, że mniej boli teraz niż na początku, ale i tak nie bolało aż tak mocno jak mam @. I mam wrażenie, jakby krwawienie nieco osłabło, chyba, że to ,,cisza przed burzą,, ...

Był obchód i pytali się jak tam czy krwawię i jak mocno, doktor powiedziała, że później zajrzymy. Ale nie bardzo wiem o co chodzi, na zabieg by chcieli czy co, mam nadzieję, że nie.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ze mną na sali znowu ta dziewczyna co pisałam, że w ciąży z fają. Leżała z krwiakiem ją przyjęli i niby się uspokoiło, a odeszły jej wody...

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Ile czasu po łyżeczkowaniu lekarz kazał Wam sie wstrzymać od współżycia? No i kiedy pozwolił się starać o kolejna ciążę?
    W 10 tc miałam zabieg łyżeczkowania, ale ciąża zatrzymała się na 6 tc, więc jeszcze wczesna.
    witajcie mało co pisze ale was podczytuję bardzo mi przykro z powodu maluszka Jacq :(

Myszka nam zabronił seksu rzez pierwsze 4 tyg a starać sie już pozwoliłm po 1@ od zabiegu ja miałąm zabieg w 14 tyg ciązy ale maluszek zatrzymała się gdzies 3-4 tyg wcześniej :( moja Gin pozwoliła nam działać w sierpniu ale też zaczeliśmy odrazu tak jak pozwolił nam lekarz który robil mi zabieg obecnie jestem po 2 @ od zabiegu i czekam na owu i bedziemy działąć może sie uda :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq kochana,mysle ze podejmiesz fobre decyzje co teraz co pózniej a do ponownych staran dojrzejesz wiec lepiej nie mówic ze rok,to samo przyjdzie.Wszystkie decyzje trzeba na spokojnie by pochopnie nie decydowac pod wplywem emocji,chwili,tyle przeszlas ze teraz pewnie mysli tysiàce ale wierze ze decyzje jakie podejmiecie cos przyniosą.
    Trzymaj, sie kochana,my jestesmy z tobą

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna czekamy wiec na twojà córcie,skoro juz cos sie zaczyna dziac to trzeba byc w gotowosci.Ostatnio cos dzieciaczkom spieszy sie na ten swiat i twoja Nadia chyba nie chce byc gorsza :-) powodzenia,oby poród byl lekki i bez komplikacji

blondyna5555 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, Karola dziękuję bardzo, mój gin jest akurat od 3 tygodni na urlopie więc byłam u innego i najpierw mówił żeby ten pierwszy cykl po zabiegu odpuścić, a teraz mówi że pierwszy i drugi. Współżyć pozwolił z zabezpieczeniem od 2 cyklu. Chciałam porównać jak u Was lekarze radzili, myślę że jak już odbiorę wynik histopatologiczny to wybiorę się do mojego lekarza, mam nadzieję że wróci z tego urlopu.

Wszystkiego dobrego dziewczyny :) co komu potrzeba, dla staraczek powodzenia, dla ciężarnych spokojnej ciąży i porodu a Aniołkowe mamusie po prostu przytulam bo nie ma słów które pocieszą

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku,Grygs nie zyje,szok!
    http://nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,364201,Krzysztof-Gryga-nekrolog.html

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi to nazwisko nie mówi. Ale żal człowieka... taki młody. Mój rówieśnik.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nic mi to nazwisko nie mówi. Ale żal człowieka... taki młody. Mój rówieśnik.
    Kurcze,slynne nazwisko na wàtkach,bardzo dobry immunolog

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja tez jestem w szoku. Ty tez bylas jeho pacjentka. Masakra :((((
    Dzisiaj jest dziwny dzień.

Ja mam bardzo dobra znaioma ktora mieszka we Francji w dniach 12-14 miala jechac do Nicei spotkac sie ze znajomymi, od wczoraj nie dawala znaku zycia. Poruszylam caly facebook, odnalazlam jej siostre, kuzynke, zdobylam francuski nr telefonu. W koncu sie odezwala, byla w srode w miejscu gdzie stala sie ta masakra.Jeden dzien i przezylaby pieklo. Dobrze ze zyje i jest cala.

Szkoda dr. Gryga jeszcze tylu osobom mogl pomoc.

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Jagna ja tez jestem w szoku. Ty tez bylas jeho pacjentka. Masakra :((((
    Dzisiaj jest dziwny dzień.

Ja mam bardzo dobra znaioma ktora mieszka we Francji w dniach 12-14 miala jechac do Nicei spotkac sie ze znajomymi, od wczoraj nie dawala znaku zycia. Poruszylam caly facebook, odnalazlam jej siostre, kuzynke, zdobylam francuski nr telefonu. W koncu sie odezwala, byla w srode w miejscu gdzie stala sie ta masakra.Jeden dzien i przezylaby pieklo. Dobrze ze zyje i jest cala.

Szkoda dr. Gryga jeszcze tylu osobom mogl pomoc.
    No ja jestem w szoku,taki dobry lekarz i naprawde lekarz z prawdziwego zdarzenia czy prywatnie czy na nfz wizyty wcale gorsze nie byly,poswiecał full czasu pacjentom.Mnie sie w glowie nie miesci

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ