Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa... moze lekarz wprowadza mała dawkę zeby zobaczyć jak reagujesz na lek, mi to cholerstwo wolno spada, po poronieniu miałam 3,85. Potem spadło do 2,4 i nagle po krótkim czasie wzrosło do 4, wtedy lekarz kazał brać 25 na zmianę z 50, teraz juz tylko 50, ale dalej wolno spada tsh
Chyba kiedyś Evita opisywała tez swoje przygody z tsh i jej ładnie i szybko spadło tsh. Ja mam kontrolować wyniki co ok 6 tyg i wtedy lekarz dopasowuje dawkę. Ale cały czas mi powtarza, ze mam nie panikować przy moim poziomie, jednocześnie pamiętając ze mam dążyć do wyniku idealnego czyli wg niego miedzy 1 a 2.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witaj Ruda
już pałam do Ciebie sympatią za nick - sama jestem ruda
Bardzo Ci współczuję. Pamiętam doskonale swoją pierwszą stratę i to zagubienie. Konowałem się nie przejmuj a następnym razem jak trafisz na takiego buraka to przypomnij mu że to on jest tu dla Ciebie a nie Ty dla niego. Niestety, znieczulica jest wszechobecna i też się z nią spotkałam ale nauczyłam się w takich sytuacjach przywoływać ich do porządku. Przykre to, ale w naszym kraju pierwsze poronienie traktowane jest zawsze jako przypadek i nic nie zdziałasz na NFZ. Musisz zastanowić się czy też tak to potraktujesz czy też będziesz dążyć temat. Czasem się to opłaca - nasza Jagienka sama zaczęła szukać i znalazła, dzięki temu następnym razem może odpowiednio zadziałać. Niestety, te wszystkie badania są drogie...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
M@linka wrote:Bianka mój gin twierdzi, ze super!
tylko nie wziął pod uwagę tego ze nadal biorę eutyrox i tsh bedzie spadać
w środę idę do innego gina i wtedy porozmawiam.
Dziewczyny można mieć dwie niezależne karty ciąży? U różnych lekarzy?ja mam jedną a chodzę do 3 lekarzy dwóch prywatnie i jeden na NFZ
M@linka lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Annak
Gratuluję z całego serca
Osa
Ja chętnie się dowiem jak przebiegł poródmożesz mi prywatnie napisać
Ogólnie widzisz mieliśmy ten sam termin a ja wciąż w dwupaku
Zostałam chyba ostatnia z naszych dziewczyn, z zeszłego roku. Coś małej się nie spieszy a ja już nie mam siły
Pisz kochana cały czas co tam u Was -
nick nieaktualnyruda9215 wrote:
Wiem też, że moją traumę spotęgowała wizyta w szpitalu podczas poronienia.. to jak mnie potraktowali to się w głowie nie mieści.. byłam kolejnym problemem i osobą, która WYMYŚLA.. podczas badania ginekologicznego np. Pan Doktor zapytał z pretensją czy mogłabym nie brudzić całego fotela... jakby odemnie zależało czy krwawie czy nie..
.
Witaj Ruda! Skandalicznie zachował się ten lekarz! Az mną zatrzęsło, jak to przeczytałam.
Witaj jeszcze raz. Tu znajdziesz wsparcie.
-
Zastanawiam się ostro czy nie wybrać się do INVICTY na konsulatację.
Czy poronienie może być w jakimś stopniu dziedziczne? Tzn przyczyna poronień.? jak poroniłam to zaczełam pytać. Moja mama urodziła 2 zdrowie dzieczyny, chociaż ze mną leżała na podtrzymaniu w 3 miesiącu, reszta ciąż w mojej rodzinie przebiegła bezproblemowo poza moją prababcią, która urodziła martwe dziecko. No i moja teściowa poroniła w tym samym czasie co ja... w maju ... a za rok urodziła już mojego męża.
Ale najpierw chyba na jakiś wymaz się wybiorę co by stwierdzić czemu mnie tak ciągle swędzi i piecze.
Moja przyjaciółka powinna urodzić lada chwila..tzn zaczął jej czop odchodzić dwa dni temu ale bóli brak.. i tak kombinuje co tu zrobić żeby urodzić.. ona taka malutka a mały ma już 3900 wg usg..
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Bianka4 wrote:Wy tsh zabijacie a ja musiałam podnosić bo miałam w 15 tyg 0.043
Czym sie podnosi? Poczytałam o nadczynności w ciąży i się znow wystraszyłam - napisałam do mojego endo. A mój ginekolog to JEŁOP.
Nie wiem czy jutro brać ten eutyrox, czy może wziąść go tylko pół nosz kur*A!
Aha co do metforminy to moj endo kazał ja odstawić z dnia na dzień w 12 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 22:15
-
M@linka wrote:Czym sie podnosi? Poczytałam o nadczynności w ciąży i się znow wystraszyłam - napisałam do mojego endo. A mój ginekolog to JEŁOP.
Nie wiem czy jutro brać ten eutyrox, czy może wziąść go tylko pół nosz kur*A!
Aha co do metforminy to moj endo kazał ja odstawić z dnia na dzień w 12 tc.M@linka lubi tę wiadomość
2015 IVF
-
Ruda, wszelkie przyczyny o podłożu genetycznym mogą być dziedziczne, np błędy w genach (kariotyp) oraz mutacje (np mthfr).25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
W INVICTA leczyła się też moja dobra znajoma tzn. w sumie po 3 poronieniach tam trafiła i robiła tylko lub aż badania krwi bo ginekologa jako tako miała swojego na miejscu. wyszła napewno mutacja MTHFR aczkolwiek szczegółów nie znam, no i jeszcze szereg innych nieprawidłowości głownie dotyczących krzepliwości.
Dziś we wrześniu jej Agata będzie miała roczekale więcej dzieci już nie chce mieć.. mówi, że za dużo ją to kosztowało.. i to też dosłownie.. bo jak ja słyszałam o kwotach za badania to.. szok.
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
ruda9215 wrote:W INVICTA leczyła się też moja dobra znajoma tzn. w sumie po 3 poronieniach tam trafiła i robiła tylko lub aż badania krwi bo ginekologa jako tako miała swojego na miejscu. wyszła napewno mutacja MTHFR aczkolwiek szczegółów nie znam, no i jeszcze szereg innych nieprawidłowości głownie dotyczących krzepliwości.
Dziś we wrześniu jej Agata będzie miała roczekale więcej dzieci już nie chce mieć.. mówi, że za dużo ją to kosztowało.. i to też dosłownie.. bo jak ja słyszałam o kwotach za badania to.. szok.
2015 IVF
-
Napisałam też esa do mojego gina czy nie grozi mi wg niego nadczynność, o to co mi odpisał: "To tak nie dziala. TSH bez fT4 jest nie do oceny we wczesnej ciazy dlatego ze rosnace beta HCG potrafi zbic TSH do nieoznaczalnego poziomu.To normalne.Poza tym dawka 25 to mini ,nie mozna nia wywolac nadczynnosci.Prosze zrobic fT4 i TSH razem ale na spokojnie przy okazji ."
-
No i ja też robiłam razem z tsh ft4 i mój gin w środę oglądł te wyniki, wiec odpisalam mu ze Ft4 miałam 19 to napisal mi przed chwilą w kolejnym esie żebym jednak zmniejszyła dawkę do 1/2 tabletki i za 2 tyg znów zbadala te hormony.
Jeszcze czekam na odpowiedź od Endo ale to być może dopiero w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 23:21