X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nadzieja fajnie ze sie odezwałaś i cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok :) co wnioskuje po suwaczku! Wow to juz 16 tydzień? Normalnie nie wierze!
    Pisz lepiej co u Ciebie i malucha :)
    U mnie wszystko ok. Byliśmy tydzień nad morzem na wakacjach a tak to siedzę i się nudzę :-)
    Brzuszek rośnie więc mam nadzieję, że wszystko dobrze z dzidzią. W środę mam wizytę u ginekologa. Ostatnią miałam miesiąc temu więc dzidzia pewnie zmieniła trochę swój wygląd. Mam spore zaległości co u Was ale postaram się odszukać stronę na której ostatnio Was czytałam i nadrobić wszystko.

M@linka, tysiaa93, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Nadziejko1988 Gratuluję 16 tygodnia ciąży! .Znacie juz płeć . Serdecznie Pozdrawiam :).

M@linko A u Ciebie słońce , który to tydzień już :*:D.
    Nie znamy płci. A w którym tygodniu jest wiadomo na 100% co będzie? Na najbliższej wizycie będę w 17 tygodniu i 0 dni to byłoby już wiadomo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wyobraźcie sobie że o 4.30 wyjechaliśmy nad morze i dalej jedziemy!!! Korki, korki.. dzieci i psy pierdzielca dostają.
    Dostałam w końcu wynik Homocysteiny = 9,60umol/l. Biorę od września 2015r. kwas foliowy 15mg. Co sądzicie??? W normach siedzę, ale czy wynik mimo wszystko nie powinien być niższy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/633ef9cb97bd.jpg

No wiec...co.... Wczoraj mialam termin @ i nie przyszla... A ze dzis wstalam i mialam testy takie jakies co mi gratis wyslali do owulacyjnych to zrobilam....i wyszlo podwojnie... ! W sumie spokojna jestem ale strach tez mnie oblecial .. Nie wpadlam w euforie tak jak za pierwszym razem...boje sie...same wiecie...a teraz nie wiem co robic...nie chce leciec do lekarza odrazu bo ostatnio lazilam i nic nie bylo widac...w srode mam gin. Do ktorego rejestrowalam sie w kwietniu bo ciezko sie do niego dostac...pojde ale nie wiem czy bede chciala zeby mnie zbadal... Teraz biore kwas foliowy witamine d i selen ....brac to dalej czy zostac przy samym foliku???? Aaaa i co....na urlopie bylam w Ustce i chlalam alkohol...kuwa mac !!!!!!!!!! Elmo wiem ze mi mowilas....ze to nic....ale juz schiza bedzie.. Nooo to tyle...
    Ale Ciiiiii~ narazie ;*
    Madziu właśnie nadrabiam zaległości. Gratuluję! <3
    Który to już tydzień ciąży?

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka dowiedziała się Uwaga w 13 tygodniu że będzie synek! Mały za każdym razem się tak wypina że nie było wątpliwości!

U nas zła passa zaczęła się w lutym kiedy byliśmy ze znajomymi w spa i tam koleżanka nam poronila w 4/5 tygodniu.. A ze byliśmy 400 km od domu razem to nawet w szpitalu razem siedzieliśmy... No i jak ja zaszłam to stwierdziłam że historia poprostu nie ma prawa się powtórzyć... A jednak mogła..

Moje testy owulaacyjne wychodziły mi negatywnie... Nie wiem czy może źle je robiłam czy nie trafialam... No ale owulacja była napewno wkoncu zaciazylam

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Tak Jagna to ja !!! Narazie mam niepokoj i cisnienie i spiecie w dole brzucha...to chyba sobie kupie jakis magnez ale macie cos do polecenia?
    Ja brałam Chela Mag B6 Mama czy jakoś tak a teraz Aspargin bo tamtego nie było w aptece i ten mi pani poleciła i do tego jak brzuch pobolewa to biorę Nospe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Nadzieja ja Cię kojarzę z wątku ciąża po poronieniu i z wątku który sama kiedyś utworzyłaś i nie obraź się kiedy Tobie było źle wszystkie współczuły i kiedy coś szło nie po Twojej myśli po prostu strzelałaś foch i odchodziłaś . Pojawiasz się co chwila pod innym nickiem . Muszę Ci powiedzieć że dużo dziewczyn naprawdę dobrze Ci życzyło
    Odeszłam gdy straciłam bliźniaki i nie miałam ochoty ani siły na forum. Nie gniewam się spoko. Ale też nie muszę przyjmować wszystkiego na klatę bo podobnie jak wszyscy ja jestem tylko człowiekiem a znikanie z forum to nie koniec świata przecież :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Mam nadzieje ze i na mnie się nie pogniewa ale to jest taka wiadomość ze jeszcze ją przeżywam :-)

Martynka nasza kochana została mamą :-D
    O 1 w nocy odeszły jej wody a o 6 zaczęła krwawic, zrobili jej CC i jest Tymus <3 <3 <3
    Więcej informacji nie wiem, bo dopiero się wybudzila z narkozy.
    Jak coś więcej będę wiedzieć, napisze :-)
    Cudowna wiadomość! <3

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał mi endo na moje tsh wielkości 0,533...i ft4... 19. I powiedział, że tsh ładne i mam dalej brać całą tabletkę eutyroxu 25mg przez 4 tyg a potem skontrolować tsh ft4 ft3...
    W czerwcu miałam tsh 1,4 po miesiącu równo już 0,5, to kuźwa jak dalej będę się leczyć to za 4 tyg nabawię się nadczynności!

Co mam robić? :/.. nie wiem jestem znów w czarnej dupie...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Życie jest w ch*j niesprawiedliwe... :(

Ciąża 9 tygodni, 2,35cm , brak akcji serca...
    Przykro mi :-(
    Kochana jak się trzymasz?

• Haana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dostałam w końcu wynik Homocysteiny = 9,60umol/l. Biorę od września 2015r. kwas foliowy 15mg. Co sądzicie??? W normach siedzę, ale czy wynik mimo wszystko nie powinien być niższy?
    Ja mam 10,88. U jakiego lekarza będziesz konsultować wynik? Ginekolog?

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 A to już kochana zależy jak maleństwo jest ułożone , czasami jest tak że w 16 lub 17 tygodniu widać płeć , a czasami dopiero w 20 , lub do końca ciąży maleństwa się chowają , i dopiero na porodówce wiemy czy synek czy córeczka , a u mnie dziewczyny nadal brak @ , z głupieje do reszty , mogła by już przyjść .

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Przedstawiam Wam Tymusia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/793f5c16bfb3.jpg
    Gratulacje! <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty29 wrote:
    Witajcie i ja dołączę do waszego grona. Stracilam moja dlugo wyczekana fasolke miesiąc temu :(
    Witaj

• annak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Odpisał mi endo na moje tsh wielkości 0,533...i ft4... 19. I powiedział, że tsh ładne i mam dalej brać całą tabletkę eutyroxu 25mg przez 4 tyg a potem skontrolować tsh ft4 ft3...
    W czerwcu miałam tsh 1,4 po miesiącu równo już 0,5, to kuźwa jak dalej będę się leczyć to za 4 tyg nabawię się nadczynności!

Co mam robić? :/.. nie wiem jestem znów w czarnej dupie...

M@linko,
    U mnie zawsze TSH było na poziomie ok. 1,7.
    W trzeciej ciąży skoczyło mi na 3,12. Wtedy musiałam zażywać Euthyrox 50. Po stracie ciąży przerwałam.
    Teraz, na etapie starań dostałam endokrynolog zapisała mi Euthyrox 25, ze względu na przeciwciała antyTG i Hashimoto, bo TSH miałam dobre (1,7).
    W tym tygodniu robiłam badania po braniu Euthyroxu 25 przez 6 tygodni i wyszło mi TSH=0,347, a fT=20,15! Wystraszyłam się tym samym co Ty. Czy nie popadnę ze skrajności w skrajność. Ale endo powiedziała, że to bardzo dobry wynik szczególnie pod kątem ciąży. I że mam utrzymać Euthyrox 25 (i w czasie starań, i jak zajdę).
    Potem zorientowałam się, że badanie zrobiłam po tabletce, więc w rzeczywistości wyniki są nie aż tak skrajne, ale mimo wszystko ona twierdzi, że w obu wypadkach są dobre.

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witajcie, wyobraźcie sobie że o 4.30 wyjechaliśmy nad morze i dalej jedziemy!!! Korki, korki.. dzieci i psy pierdzielca dostają.

Alisko,
    Ja miałam wynik homocysteiny 9,37 (przy normie do 12) i moja pani profesor uznała, że jest dość wysoki. Niby w normie, ale pod kątem ciąży to trochę za dużo, według niej. Przynajmniej w moim przypadku tak mówiła (analizując też inne dane).

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    M@linko,
    U mnie zawsze TSH było na poziomie ok. 1,7.
    W trzeciej ciąży skoczyło mi na 3,12. Wtedy musiałam zażywać Euthyrox 50. Po stracie ciąży przerwałam.
    Teraz, na etapie starań dostałam endokrynolog zapisała mi Euthyrox 25, ze względu na przeciwciała antyTG i Hashimoto, bo TSH miałam dobre (1,7).
    W tym tygodniu robiłam badania po braniu Euthyroxu 25 przez 6 tygodni i wyszło mi TSH=0,347, a fT=20,15! Wystraszyłam się tym samym co Ty. Czy nie popadnę ze skrajności w skrajność. Ale endo powiedziała, że to bardzo dobry wynik szczególnie pod kątem ciąży. I że mam utrzymać Euthyrox 25 (i w czasie starań, i jak zajdę).
    Potem zorientowałam się, że badanie zrobiłam po tabletce, więc w rzeczywistości wyniki są nie aż tak skrajne, ale mimo wszystko ona twierdzi, że w obu wypadkach są dobre.

Czyli podobnie jak u mnie...(tsh 0,5, ft4 19) dzięki Anak za ten post - uspokoiłaś mnie nim trochę, ja też badanie robiłam po tabletce...no nic więc również utrzymuje leczenie eutyroxem w niezmienionej dawce 25mg i za jakiś czas skontroluję...mój endo tez twierdzi, ze to bardzo dobre wyniki i żeby leczenie utrzymywac..

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które znają pleć swoich dzieci. W którym tygodniu ciąży poznałyście płeć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Magdzi rada: kupujcie namioty, moja rada: niech w Was mewa celuje kupa:)

144b03a5f518b094.png

a tak na powaznie... to nawet nie wiem, czy cokolwiek ujrzycie. Na zywo kreska jest widoczna, ALE nie moze byc rozowo. Plamienia, brak typowych objawow ciazowych itd. Nie pojade na IP, nie zrobie badania bety... jak nie zaczne krwawic mocno, to pojde za ok 1,5 tyg na badanie krwi w Pl.
    I tak zdazylam kilka razy plakac, wiec naprawde sama juz nie wiem, ktory stan bycia wole: z testem pozytywnym czy negatywnym...
    Gratulacje!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na 690 stronie i zobaczyłam tyle pozytywnych testów że dostałam zawrotu głowy! <3
    Pomożecie mi proszę się ogarnąć i napiszcie które z Was sa2w ciąży i w którym tygodniu ;-)

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ