X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Nadzieja super :))))
    Bardzo sie coeszę.
    Dziękuję :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Śpicie? Ja nie mogę :-\ bardzo mnie dzisiejsza wizyta zmartwiła i to krwawienie spowodowane niedbałym badaniem :( nie wiem czy donoszę tę ciążę. Jestem załamana. Zachciało mi się innych lekarzy :( nikt mnie nie pytał o zgodę na badanie na samolocie ale mogłam zaprotestować... Tym bardziej ze miałam obawy co do tego typu badań :( i wyszło na moje..intuicja dobrze mi mówiła a ja jak bezwolny cielak zawierzylam lekarzowi :-\

Dziewczyny uwarzajcie na to badanie zwłaszcza w zagrożonych ciazach! Pamiętajcie ze nie musicie sie godzić!!! Nie dajcie sie zsiesc slowom lekarzy. Ja dziś jak siadalam na fotel to pytałem lekarza czy to badanie jest konieczne i bezpieczne to mi odpowiedział "a usg jest bezpieczne? Jak mam sprawdzić co jest w środku?" No i załatwił mnie!!! Jestem wsciekla sama na siebie!!!

Żyć mi się nie chce :(
    Mnie lekarz do tej pory nie badał na fotelu. Raz na początku ciąży i drugi przy plamieniu ale ostatnio nie badał. Wczoraj zdziwiłam się gdy zaprosił mnie na ale on powiedział, że w ciąży trzeba kontrolować szyjkę i macicę i mam się przyzwyczaić że teraz na każdej wizycie będzie badanie. Z tym, że ja teraz wizyty mam raz na miesiąc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam się Kochane ;)

Krew oddana... Około 12 powinny być wyniki bety i progesteronu.
    Ach sy_la piękny ten Twój suwaczek :-) i kolorystycznie sugeruje dzuewczynkę :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Malinko, oszczędzaj się. Ważne, że dzidziuś żyje i ma się dobrze.
    Nadziejko, super że będziecie mieli córkę. ;)
    Dziękuję Haana :-*

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Wiecie co dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Tak bardzo pragnęłam synusia że wczoraj poczułam się mocno zawiedziona, że będę miała córkę. Było mi przykro, że to nue chłopak. Jednak przespałam się z tym i stopniowo zaczynam się oswajać z myślą o córeczce. Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć nie powinna mieć tu znaczenia. Długo wyczekiwaliśmy naszego maleństwa i mam nadzieję, że ciąża będzie się rozwijała prawidłowo i niedługo będę mogła trzymać ją na rękach i kochać nad życie <3
    ja miałam to samo do dzić momo że julka ma 4 latka i jest cudowna jak gin powiedziała nam że bedzie córka poczatkowo byłam zła jak to córka miała być Kubuś do samoego porodu wierzyłam ze lekarze się pomylili i jednak urodzi się Kubuś jest Julka teraz jak mam nerwa a ostatnio mi ich nie brak i julka wariuje mam głupie mysli że synek byłby grzeczniejszy bo chciałam synusia mamusi wiem to jest głupie myslenia ale czasami tak mam mimo że kocham Julke najbardziej na świecie nie wyobrażam sobie życia bez niej jest moim skarbem i dzieki niej jakos teraz zyje:) dziś sprzataliśmy naszejśwince opatuliłam swinkę w kocyk i dałam Julici na rączki a julka na to mama a braciszka tez byś mi tak dała na rączki i znowu ryczałam bo kuxwa powinnam już wyprawkę szykowac wózek prać a nie kupowac kolejne testy owulacyjne z których i tak huj wychodzi ....:(

przepraszam ale musiałam sie wyżalić

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dziękuję Kochana :) Tobie również Gratuluję i życzę UDANEJ i spokojnej ciąży <3

A wyniki (były już po 11 dostępne) mam następujące:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/049fb2eac787.jpg

Także jest dobrze, bo dziś zaczęłam 4+0 tc. W sobotę będę powtarzać
    Gratulacje!!!! <3

sy__la lubi tę wiadomość

• Haana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla super beta. :)

Dziś mam fit dzień. Zaczynam ćwiczyć z Chodakowską i dodatkowo rower. Ostatnio jestem mega nerwowa. Staram się nie tego nie pokazywać, ale w środku mnie rozrywa. Mam momenty, że najchętniej się bym rozryczała. W pracy też napięcie (tak, wiem mam teraz ulrop). Ech.
    Jestem teraz wyczekująca, czekamy na wyniki i to chyba wszystko wpływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 14:08

Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ach sy_la piękny ten Twój suwaczek :-) i kolorystycznie sugeruje dzuewczynkę :-P

Dziękuję - tak jakoś się ustawiło na różowo :-P Zawsze chciałam pierwszego chłopaka, ale w tym momencie jest mi to obojętne byle było zdrowe i ciąża donoszona :)

Bianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Gratulacje!!!! <3

Dziękuję Kochana :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową Koleżankę!

M@linko Droga! podpisuję sie pod tym co dziewczyny wyżej.
    1 Kazdy aparat usg jest inny wie nie ma co porównywać,
    2. z nadżerką tak ponoc bywa, jek tez dziewczyny pisały
    3 lepiej sie trmaj swojego lekarza, bo jak sie okazuje częstsze wizyty u dwóch wcale nie uspokajają
    4 a w ogóle jak sytuacja obecnie?
    5. juz jutro zdaje sie idziesz do Twojego.....:)

M@linka lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola już niedługo zobaczysz że się uda .
    Nadzieja ja mając chłopaków nie wyobrażałam sobie że będę mieć dziewczynkę a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej jest moją pomocnicą i moim przytulaskiem . Starsza dziewczynka jest super tak myślę bo synki to takie mamy - cycki .

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    witam nową Koleżankę!

M@linko Droga! podpisuję sie pod tym co dziewczyny wyżej.
    1 Kazdy aparat usg jest inny wie nie ma co porównywać,
    2. z nadżerką tak ponoc bywa, jek tez dziewczyny pisały
    3 lepiej sie trmaj swojego lekarza, bo jak sie okazuje częstsze wizyty u dwóch wcale nie uspokajają
    4 a w ogóle jak sytuacja obecnie?
    5. juz jutro zdaje sie idziesz do Twojego.....:)

Gama na kiedy masz termin bo widzę że ja przed Wami tydzień :)

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama tak jutro idę do mojego. Sytuacja chyba nienajgorzej, tylko taki brudny śluz-resztki po plamieniu.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Wiecie co dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Tak bardzo pragnęłam synusia że wczoraj poczułam się mocno zawiedziona, że będę miała córkę. Było mi przykro, że to nue chłopak. Jednak przespałam się z tym i stopniowo zaczynam się oswajać z myślą o córeczce. Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć nie powinna mieć tu znaczenia. Długo wyczekiwaliśmy naszego maleństwa i mam nadzieję, że ciąża będzie się rozwijała prawidłowo i niedługo będę mogła trzymać ją na rękach i kochać nad życie <3

Ja w ciąży z córką nie wiedziałam, co się urodzi do ostatnich dni, bo lekarze podawali różne wersje, ale kupując wyprawkę nie kupiłam ani jednej różowej rzeczy, chyba podświadomie nastawiałam się na syna. Rozczarowania nie czułam, że jest dziewuszka, ale faktycznie musiałam się z tą myślą oswoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Tak jutro idę do mojego Gina i mam miec usg prenatalne...ale jak ciaza ma obsówe to nie wiem jak to będzie.
    M@linka, myślę, że dużo zależy od sprzętu i lekarza, który robi usg. Więc jeśli badają cię różni lekarza, na różnych aparatach to i wyniki mogą być różne. Może to tak, jak z termometrami, nie powinno się ich zmieniać w ciągu cyklu. A te wartości parę milimetrów wte i wewte to jest margines błędu.

M@linka lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dziękuję :-)
    No to pewnie Arkadiusz :-)

Hihi, mój Małż też ma imieniny 12 stycznia, no i oczywiście to jest Arkadiusz <3 :-D

Nadzieja1988!, maggda lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Malinko nie martw się jak.dziwvzuny piszą co sprzęt to może być.roznie lekarz to.tez człowiek.moze się mylić... Jutro się wyjaśni i myślę że będzie dobrze a ty sama będziesz zła na siebie za te nerwy niepotrzebne...
    Syla piękne wyniki :)

A ja dziś byłam na badaniach hormonów progesteron prolaktyny zobaczymy co.tam u mnie nawet nie wiem kiedy mogę się @ spodziewać no ostatnio mam talię cykle dziwnie długie ale dziś jakby czasem coś mnie w brzuchu cmi wiec.moze lada dzień przyjdzie @...

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Ponieważ sporo z Was ma już dzieci. Powiedzcie, czy uczucie kilka razy w ciągu dnia dziwnego chwilowego delikatnego drętwienia jakieś części brzucha u mnie akurat wątroby to mogę być ruchy dziecka?

• annak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:

Nadzieja,
    A ja Ci chciałam bardzo podziękować za ten wpis.
    Prawda jest taka, że wiele z nas ma jakieś oczekiwania i marzenia dotyczące naszych przyszłych dzieci, ale na ogół większość z nas boi się lub wstydzi powiedzieć to na głos.
    Panuje pewna polityczna poprawność wokół tego typu tematów. Szczególnie po tylu przejściach wydaje się, że "nie wypada" nastawiać się na określoną płeć albo chcieć jakichś cech dziecka. A przecież to jest naturalne i bardzo ludzkie, że każda z nas może tak myśleć. I absolutnie nie stoi to w sprzeczności z faktem, że kiedy już dziecko pojawi się się na świecie, to będziemy je kochać nad życie, bez względu na to, czy będzie takie jak myślałyśmy na początku, czy nie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie sie zgadzam!! Podobnie jak nie można zapominać, ze my kobiety po poronieniach tez mamy prawo mieć depresje poporodowa, sprzeczne emocje, negatywne myśli kiedy poród i pierwszy okres bycia z dzieckiem wyczerpuje i doprowadza do płaczu. I to tez jest naturalne, mimo iż dziecko jest wyczekane, wywalczone, wypłakane...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ