SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spuściłam z tonu, bo jak dowiedziałam się o drugiej ciąży to wyobrażałam sobie, że będzie chłopiec (mam już dziewczynkę). Po stracie tej ciąży na 101% przysięgam, że nie mam żadnych preferencji! Byle zdrowe!

• sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie techniczne.

Czy u Was też jakieś dziwne rzeczy dzieją się z ovufriend??
    Nie mogę dodawać postów, jakiś error 522 mi wyskakuje, teraz widzę, że 3 czy 4 strony się skasowały, było już 733 a jest 729

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • channah Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualizują stronę.... ale wkurzające to jest :/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dopiero na belly wyskoczyło, że aktualizacja.... eh

ale gdzie są nasze posty??

Aniołek 7t5d [*]
  • channah Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie wszystko powróci i bedzie tak jak bylo.
    co nie zmienia faktu ze te aktualizacje juz trwają od wczoraj min. bo caly czas mnie wywala albo cos mi się kasuje w kalendarzyku. :/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi też od wczoraj dziwne rzeczy się dzieją :-/
    no trudno - trzeba przeczekać

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikają posty, a przed chwilą jako moj biezacy wykres wyswietlal sie wykres jakiejs dziewczyny, ktora jest w ciązy- zielone kropki.

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usuneło posty i zaznaczone objawy na wykresie.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie dzisiaj kurde dzieje ! Wrrr

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś im się chrzani i siedzą i naprawiają, dlatego takie dziwne rzeczy się dzieją :-( szkoda tylko tych kilku stron... które też zniknęły z tego wątku!

Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie suwaczek. Prawdopodobnie to chłopiec, trochę szkoda, że nie dziewuszka ze snu ;) lecz jak same wiecie byle zdrowo i szczęśliwie...oczywiście nasza wada pępowiny trafia się 1% na wszystkie ciąże...i oczywiście aż 25% ciąż z tą wadą pępowiny ma komplikacje i powikłania :/ SUPER! SUPER! SUPER! :/ tak wiem może być gorzej lecz dla mnie żadna pociecha :/ ciągle coś...ciągle coś a tyle jeszcze przed nami!!!

Z powodu tej wady dostałam skierowanie na nfz na badania prenatalne z krwi i dziś je już zrobiłam a za 1,5 tyg kolejne badanie usg prenatalne celem konsultacji u innego specjalisty...

Jedyna przyjemna info to, że krasnalek ślicznie sobie fikał, coś "gestykulował", wyciągał nogi, prężył się, odwracał - super widok :)

A lekarz się śmiał, że malec wyłożył się na łożysku jak na łożu i założył nogę na nogę. A potem jak skończył akrobacje to tak wyglądał jakby sapał ze zmęczenia, komediant mały nasz <3 jak stary maleńki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:19

sy__la, Elmo13, Nadzieja1988!, Magdzia88, sylvuś, kiti, Coconue, gama lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka SUPER SUPER SUPER - fajnie, że uwierzyłaś w tego Krasnalka, niezły Gagatek z niego będzie :) Niestety trafiłaś do tego 1%, ale mam nadzieję, że NIGDY nie będziesz w tych 25%, dość się już wycierpiałaś i przeszłaś w tej ciąży!!

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,czytam zaleglosci i brak jednego dnia.Juz myslalam ze telefon mam zawirusowany bo dziwne rzeczy sie dzialy próbujac na OF wejsc.
    Nadziejka,piękna ta twoja ksièzniczka,wstydliwa troszku :-)
    M@linko tule,mam nadzieje ze dzisiejsza wizyta rozwiała twoje obawy po wczorajszej wizycie u jakiegos pseudo lekarza.
    Mam kilka dni urlopu i brak czasu na neta,pogoda full wypas wiec wczoraj kompleks basenów zaliczony,dzis w ogrodzie pracowicie,w niedziele gdzies wypad ale jeszcze nieznany kierunek a w poniedzialek jedziemy poszalec do tatralandii.Bede miec bardzo pracowity sierpien wiec przez te pare dni chce nacieszyc sie jeszcze latem i sloncem.
    Sciskam moje najswiezsze ciezaróweczki,oby czas do serduszkowej szybko minàł a potem nudne i szczesliwe tygodnie az do rozwiązania.

sy__la, Ikarzyca, M@linka, kiti lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ciesze sie z twojego malego akrobaty,mam nadzieje ze badania wyjdà dobrze.Trzeba miec nadzieje ze wszystko bedzie dobrze <3 <3

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna
    Korzystaj z urlopu póki go masz, tym bardziej przed pracowitym miesiącem :)
    Czas Ci zleci szybciej do bety!

Będę trzymać za Ciebie kciuki, bardzo bym chciała abyś i Ty dołączyła do nas "ciężarówek" <3 ale by było fajnie.

Ja jutro jadę powtórzyć bete - mam nadzieję, że będzie coś koło 200!!

Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jagna
    Korzystaj z urlopu póki go masz, tym bardziej przed pracowitym miesiącem :)
    Czas Ci zleci szybciej do bety!

Będę trzymać za Ciebie kciuki, bardzo bym chciała abyś i Ty dołączyła do nas "ciężarówek" <3 ale by było fajnie.

Ja jutro jadę powtórzyć bete - mam nadzieję, że będzie coś koło 200!!
    Trzymam kciuki za wysokà bete,bedzie dobrze :-)
    Nie wiem czy dotrwam do bety,termin @ mam na poniedzialek,zapomnialam ze ovu mam wczesniej w tym cyklu a drugà faze mam 12dniowà a nie 14tà jak zakladalam nieswiadomie :-)
    Brzuch pobolewa juz małpowo wiec raczej przygotowywuje sie juz do kolejnego cyklu.
    Powodzenia kochana &&

sy__la, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra jakaś z tym of... Pisałam wcześniej ale widzę ze usunęli mój post wiec napisze jeszcze raz nie wiem czy coś pisalyscie w tym temacie bo dopiero zajrzałam jak możecie to jeszcze raz proszę o poradę a więc dziś odebrałam moje wyniki i tak
    Prolaktyna 14,19
    Estradiol 56,20
    Progesteron 0,122 to mnie chyba najbardziej martwi dziś 40 dc badania robiłam wczoraj... Owu raczej nie było sądząc po progesteron i tez tak po wykresie myślałam ale powiedzcie co teraz robić bo mię wiem czy jest szansa ze dostane naturalnie @ przy tak niskim progesteronie? I wogole jakie podjąć kroki w kierunku wyregulowania cyklu i co zrobić żeby zajść... Z takimi hormonami

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zrobiłam sobie suwaczek. Prawdopodobnie to chłopiec, trochę szkoda, że nie dziewuszka ze snu ;) lecz jak same wiecie byle zdrowo i szczęśliwie...oczywiście nasza wada pępowiny trafia się 1% na wszystkie ciąże...i oczywiście aż 25% ciąż z tą wadą pępowiny ma komplikacje i powikłania :/ SUPER! SUPER! SUPER! :/ tak wiem może być gorzej lecz dla mnie żadna pociecha :/ ciągle coś...ciągle coś a tyle jeszcze przed nami!!!

Z powodu tej wady dostałam skierowanie na nfz na badania prenatalne z krwi i dziś je już zrobiłam a za 1,5 tyg kolejne badanie usg prenatalne celem konsultacji u innego specjalisty...

Jedyna przyjemna info to, że krasnalek ślicznie sobie fikał, coś "gestykulował", wyciągał nogi, prężył się, odwracał - super widok :)

A lekarz się śmiał, że malec wyłożył się na łożysku jak na łożu i założył nogę na nogę. A potem jak skończył akrobacje to tak wyglądał jakby sapał ze zmęczenia, komediant mały nasz <3 jak stary maleńki.
    Malinka super! Będzie synuś <3

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    U mnie usuneło posty i zaznaczone objawy na wykresie.
    Ja widzę posty w wczoraj i potem od razu te z dziś od godziny 20... :-(

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    No masakra jakaś z tym of... Pisałam wcześniej ale widzę ze usunęli mój post wiec napisze jeszcze raz nie wiem czy coś pisalyscie w tym temacie bo dopiero zajrzałam jak możecie to jeszcze raz proszę o poradę a więc dziś odebrałam moje wyniki i tak
    Prolaktyna 14,19
    Estradiol 56,20
    Progesteron 0,122 to mnie chyba najbardziej martwi dziś 40 dc badania robiłam wczoraj... Owu raczej nie było sądząc po progesteron i tez tak po wykresie myślałam ale powiedzcie co teraz robić bo mię wiem czy jest szansa ze dostane naturalnie @ przy tak niskim progesteronie? I wogole jakie podjąć kroki w kierunku wyregulowania cyklu i co zrobić żeby zajść... Z takimi hormonami

To ja Ci raz jeszcze odpiszę ;)

Mi gin zalecił wywołać od razu - a byłam u niego w 52 dc.
    Wywołanie szybkie luteiną, a potem w każdym cyklu dupek od 16 - 26 dc 2x1 tb.
    Z racji tego że dostałam antybiotyk i muszę w pierwszej kolejności wyleczyć inne paskudztwo (i nie obciążać żołądka) to mam czekać na naturalny okres (albo po 20 dniach antybiotyku wziąć lutkę). Świadomości że z rozjechanymi cyklami raczej nie zajdę w ciążę jeszcze nie przebolałam :(.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ