X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spuściłam z tonu, bo jak dowiedziałam się o drugiej ciąży to wyobrażałam sobie, że będzie chłopiec (mam już dziewczynkę). Po stracie tej ciąży na 101% przysięgam, że nie mam żadnych preferencji! Byle zdrowe!

• sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie techniczne.

Czy u Was też jakieś dziwne rzeczy dzieją się z ovufriend??
    Nie mogę dodawać postów, jakiś error 522 mi wyskakuje, teraz widzę, że 3 czy 4 strony się skasowały, było już 733 a jest 729

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • channah Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualizują stronę.... ale wkurzające to jest :/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dopiero na belly wyskoczyło, że aktualizacja.... eh

ale gdzie są nasze posty??

Aniołek 7t5d [*]
  • channah Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie wszystko powróci i bedzie tak jak bylo.
    co nie zmienia faktu ze te aktualizacje juz trwają od wczoraj min. bo caly czas mnie wywala albo cos mi się kasuje w kalendarzyku. :/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi też od wczoraj dziwne rzeczy się dzieją :-/
    no trudno - trzeba przeczekać

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikają posty, a przed chwilą jako moj biezacy wykres wyswietlal sie wykres jakiejs dziewczyny, ktora jest w ciązy- zielone kropki.

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usuneło posty i zaznaczone objawy na wykresie.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie dzisiaj kurde dzieje ! Wrrr

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś im się chrzani i siedzą i naprawiają, dlatego takie dziwne rzeczy się dzieją :-( szkoda tylko tych kilku stron... które też zniknęły z tego wątku!

Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie suwaczek. Prawdopodobnie to chłopiec, trochę szkoda, że nie dziewuszka ze snu ;) lecz jak same wiecie byle zdrowo i szczęśliwie...oczywiście nasza wada pępowiny trafia się 1% na wszystkie ciąże...i oczywiście aż 25% ciąż z tą wadą pępowiny ma komplikacje i powikłania :/ SUPER! SUPER! SUPER! :/ tak wiem może być gorzej lecz dla mnie żadna pociecha :/ ciągle coś...ciągle coś a tyle jeszcze przed nami!!!

Z powodu tej wady dostałam skierowanie na nfz na badania prenatalne z krwi i dziś je już zrobiłam a za 1,5 tyg kolejne badanie usg prenatalne celem konsultacji u innego specjalisty...

Jedyna przyjemna info to, że krasnalek ślicznie sobie fikał, coś "gestykulował", wyciągał nogi, prężył się, odwracał - super widok :)

A lekarz się śmiał, że malec wyłożył się na łożysku jak na łożu i założył nogę na nogę. A potem jak skończył akrobacje to tak wyglądał jakby sapał ze zmęczenia, komediant mały nasz <3 jak stary maleńki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:19

sy__la, Elmo13, Nadzieja1988!, Magdzia88, sylvuś, kiti, Coconue, gama lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka SUPER SUPER SUPER - fajnie, że uwierzyłaś w tego Krasnalka, niezły Gagatek z niego będzie :) Niestety trafiłaś do tego 1%, ale mam nadzieję, że NIGDY nie będziesz w tych 25%, dość się już wycierpiałaś i przeszłaś w tej ciąży!!

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,czytam zaleglosci i brak jednego dnia.Juz myslalam ze telefon mam zawirusowany bo dziwne rzeczy sie dzialy próbujac na OF wejsc.
    Nadziejka,piękna ta twoja ksièzniczka,wstydliwa troszku :-)
    M@linko tule,mam nadzieje ze dzisiejsza wizyta rozwiała twoje obawy po wczorajszej wizycie u jakiegos pseudo lekarza.
    Mam kilka dni urlopu i brak czasu na neta,pogoda full wypas wiec wczoraj kompleks basenów zaliczony,dzis w ogrodzie pracowicie,w niedziele gdzies wypad ale jeszcze nieznany kierunek a w poniedzialek jedziemy poszalec do tatralandii.Bede miec bardzo pracowity sierpien wiec przez te pare dni chce nacieszyc sie jeszcze latem i sloncem.
    Sciskam moje najswiezsze ciezaróweczki,oby czas do serduszkowej szybko minàł a potem nudne i szczesliwe tygodnie az do rozwiązania.

sy__la, Ikarzyca, M@linka, kiti lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ciesze sie z twojego malego akrobaty,mam nadzieje ze badania wyjdà dobrze.Trzeba miec nadzieje ze wszystko bedzie dobrze <3 <3

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna
    Korzystaj z urlopu póki go masz, tym bardziej przed pracowitym miesiącem :)
    Czas Ci zleci szybciej do bety!

Będę trzymać za Ciebie kciuki, bardzo bym chciała abyś i Ty dołączyła do nas "ciężarówek" <3 ale by było fajnie.

Ja jutro jadę powtórzyć bete - mam nadzieję, że będzie coś koło 200!!

Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jagna
    Korzystaj z urlopu póki go masz, tym bardziej przed pracowitym miesiącem :)
    Czas Ci zleci szybciej do bety!

Będę trzymać za Ciebie kciuki, bardzo bym chciała abyś i Ty dołączyła do nas "ciężarówek" <3 ale by było fajnie.

Ja jutro jadę powtórzyć bete - mam nadzieję, że będzie coś koło 200!!
    Trzymam kciuki za wysokà bete,bedzie dobrze :-)
    Nie wiem czy dotrwam do bety,termin @ mam na poniedzialek,zapomnialam ze ovu mam wczesniej w tym cyklu a drugà faze mam 12dniowà a nie 14tà jak zakladalam nieswiadomie :-)
    Brzuch pobolewa juz małpowo wiec raczej przygotowywuje sie juz do kolejnego cyklu.
    Powodzenia kochana &&

sy__la, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra jakaś z tym of... Pisałam wcześniej ale widzę ze usunęli mój post wiec napisze jeszcze raz nie wiem czy coś pisalyscie w tym temacie bo dopiero zajrzałam jak możecie to jeszcze raz proszę o poradę a więc dziś odebrałam moje wyniki i tak
    Prolaktyna 14,19
    Estradiol 56,20
    Progesteron 0,122 to mnie chyba najbardziej martwi dziś 40 dc badania robiłam wczoraj... Owu raczej nie było sądząc po progesteron i tez tak po wykresie myślałam ale powiedzcie co teraz robić bo mię wiem czy jest szansa ze dostane naturalnie @ przy tak niskim progesteronie? I wogole jakie podjąć kroki w kierunku wyregulowania cyklu i co zrobić żeby zajść... Z takimi hormonami

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zrobiłam sobie suwaczek. Prawdopodobnie to chłopiec, trochę szkoda, że nie dziewuszka ze snu ;) lecz jak same wiecie byle zdrowo i szczęśliwie...oczywiście nasza wada pępowiny trafia się 1% na wszystkie ciąże...i oczywiście aż 25% ciąż z tą wadą pępowiny ma komplikacje i powikłania :/ SUPER! SUPER! SUPER! :/ tak wiem może być gorzej lecz dla mnie żadna pociecha :/ ciągle coś...ciągle coś a tyle jeszcze przed nami!!!

Z powodu tej wady dostałam skierowanie na nfz na badania prenatalne z krwi i dziś je już zrobiłam a za 1,5 tyg kolejne badanie usg prenatalne celem konsultacji u innego specjalisty...

Jedyna przyjemna info to, że krasnalek ślicznie sobie fikał, coś "gestykulował", wyciągał nogi, prężył się, odwracał - super widok :)

A lekarz się śmiał, że malec wyłożył się na łożysku jak na łożu i założył nogę na nogę. A potem jak skończył akrobacje to tak wyglądał jakby sapał ze zmęczenia, komediant mały nasz <3 jak stary maleńki.
    Malinka super! Będzie synuś <3

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    U mnie usuneło posty i zaznaczone objawy na wykresie.
    Ja widzę posty w wczoraj i potem od razu te z dziś od godziny 20... :-(

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    No masakra jakaś z tym of... Pisałam wcześniej ale widzę ze usunęli mój post wiec napisze jeszcze raz nie wiem czy coś pisalyscie w tym temacie bo dopiero zajrzałam jak możecie to jeszcze raz proszę o poradę a więc dziś odebrałam moje wyniki i tak
    Prolaktyna 14,19
    Estradiol 56,20
    Progesteron 0,122 to mnie chyba najbardziej martwi dziś 40 dc badania robiłam wczoraj... Owu raczej nie było sądząc po progesteron i tez tak po wykresie myślałam ale powiedzcie co teraz robić bo mię wiem czy jest szansa ze dostane naturalnie @ przy tak niskim progesteronie? I wogole jakie podjąć kroki w kierunku wyregulowania cyklu i co zrobić żeby zajść... Z takimi hormonami

To ja Ci raz jeszcze odpiszę ;)

Mi gin zalecił wywołać od razu - a byłam u niego w 52 dc.
    Wywołanie szybkie luteiną, a potem w każdym cyklu dupek od 16 - 26 dc 2x1 tb.
    Z racji tego że dostałam antybiotyk i muszę w pierwszej kolejności wyleczyć inne paskudztwo (i nie obciążać żołądka) to mam czekać na naturalny okres (albo po 20 dniach antybiotyku wziąć lutkę). Świadomości że z rozjechanymi cyklami raczej nie zajdę w ciążę jeszcze nie przebolałam :(.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ