Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iikarzyca ale powiedz mi jeszcze czy monitoring jes konieczny wtedy bo ja mam długie cykle i owu z reguły jak była to dopiero ok 20 dc wiec czy dupkiem nie zatrzymał owulka jeśli wezmę za wcześnie a sama może nie wystąpić wogole...Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo13 wrote:Iikarzyca ale powiedz mi jeszcze czy monitoring jes konieczny wtedy bo ja mam długie cykle i owu z reguły jak była to dopiero ok 20 dc wiec czy dupkiem nie zatrzymał owulka jeśli wezmę za wcześnie a sama może nie wystąpić wogole...
No o to właśnie muszę dopytać lekarza - bo też mam owulacje później niż w 16 dc a to podobno niedobrze brać wcześniej dupka. Także tu już Ci nie doradzę ;/ a swojego dopytam dopiero jak skończę teraz leki i ewentualnie zacznę nowy cykl. -
Elmo13 wrote:Iikarzyca ale powiedz mi jeszcze czy monitoring jes konieczny wtedy bo ja mam długie cykle i owu z reguły jak była to dopiero ok 20 dc wiec czy dupkiem nie zatrzymał owulka jeśli wezmę za wcześnie a sama może nie wystąpić wogole...
Ja byłam ciekawa i specjalnie zapytałam lekarza czy dhupaston zatrzyma owulacje bo mam 23 dc a kazał mi brać od 16 dnia cyklu. Lekarz odpowiedział , żę nie zatrzyma .
Ale byłam i innego też i powiedział żeby brać 2 dni po owulacji bo zatrzyma ją.
Także wniosek taki ,że co lekarz to inna opinia i bądż tu mądra:-)Ikarzyca lubi tę wiadomość
-
Elmo13 wrote:I jeszcze jak brać luteina bo mi powiedział lekarz ze 5 dni 1 tabletkę i przerwa a jak nie pomoże to znowu po 7 dniach ale nie wiem czy nie za mała dawka
Tu już powinien dobrać Ci lekarz wg. wagi i poziomów hormonów - nie sugeruj się innymiJa jestem dosyć duża i aktualnie ciężka dlatego mi kazał 100 mg 3 razy dziennie przez 10 dni - ale u Ciebie może być inaczej.
-
No ten lekarz u którego byłam to taki dost stary i nie powiedział mi nic więcej niż juz wiem a jak robił usg to jakoś tak haotycznie i byle jak ale stwierdził że żadnych torbieli nie ma i jest ok i to chciałam.wiedziec i skierowanie na badanie dał... Teraz nie wiem czy lepiej iść najpierw do endo czy do gina bo obawiam.sie ze to wszystko od tarczycy i czy endo nie będzie lepsza w pierwszej kolejności a potem gin?...Aniołek (8t) marzec 2016
-
Mój gin powiedział, że dupek nie zatrzymuje owulacji, tylko pomaga organizmowi właśnie przejść z I fazy do II.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Elaria wrote:Znikają posty, a przed chwilą jako moj biezacy wykres wyswietlal sie wykres jakiejs dziewczyny, ktora jest w ciązy- zielone kropki.
Elaria, mi po raz drugi zniknęły dane z wykresuWkurzające to jest...
Mój Małż (informatyk) śmieje się, że mają kiepski dział utrzymania w OVUI posty raczej nie wrócą, niestety.
-
nick nieaktualnyM@linka, miło zobaczyć Twój suwaczek! Wierzę w Twojego bobaska!
Elmo, a chodzisz tylko do gina, czy także do endo, a może gin-endo? Czy znasz przyczynę, dlaczego masz takie długie cykle?
Szkoda dzisiejszych postów. Ze swej strony przypomnę, że skróciłam link do tabelki stworzonej przez annak i zachęcam do wpisywania się.
Oto skrócony link, który przekieruje na tabelkę:
http://ujeb.se/zaczynamyznowustaraniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 00:09
M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie śpię, nie mogę... Leżę i ryczę, a obok śpi mój M - nie wiem jeszcze jak długo tym M pozostanie... co cykl to cyrki. Ma takie podejscie: " nic na siłę, na spokojnie, jak nam pisane jest 3 dziecko to bedzie". Sądzi, że będziemy się bzykać w cyklu 2 razy i git. A dla mnie to jest rozpacz Dziewczyny... jak tak można traktować własną żonę!! Zabieg usunięcia przegrody, te wszystkie badania, łykanie witamin od kilku miesięcy - po co to wszystko, na co...a cykle przelatują z miesiąca na miesiąc niewykorzystane.
Wczoraj 9dc, nie wiem jakim cudem ale prawdopodobnie była owulka i test owu pozytywny. I dupa...a dziś... Leżę i wyję bo dociera do mnie że takie starania to żadne starania. Sądziłam że wyjedziemy nad morze i częstotliwość seksu zwiększy się. Ale gdzie... Mój M chyba nie widzi jak mnie krzywdzi i jestem w stanie od niego odejść jeśli jego postępowanie nie zmieni się. Może coś do niego dotrze, bo ja sobie nie wyobrażam domu bez 3 dziecka...
Musiałam to Wam napisać, wyżalić się. PRZEPRASZAM za tak smutny wstęp do dzisiejszego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 06:32
-
Alisa, przytulam:* ja rownież nie śpię, bo jestem typowym rannym ptaszkiem. Widac, ze Twoje pragnienie 3. Dziecka jest ogromne. A rozmawiałaś z mężem otwarcie o tym, ze walczysz o dziecko, ze częstotliwość seksu jest ważna, ze trudno Ci z jego zachowaniem... Kiedyś pisałaś o tym, ale juz nie pamietam dokładnie. Moze on tak bardzo nie pragnie dziecka, albo moze ma strach i sie blokuje? Niestety współżycie na zawołanie moze być dużym wyzwaniem:( Moj maz nie miał z tym problemu i ja starałam sie "zapomnieć" ze mam dni płodne, ale niestety maz i tak od razu sie domyślał, ze po kilkudniowej przerwie nagle mam taka ochotę codziennie. Jego ta sytuacja nie blokowała, ale mnie tak... Troche pomagał żel Conceive i kierowanie uwagi na cos innego.. Albo po prostu prosiłam męża zeby mnie zaskoczył, żebym nie czekała całego dnia na ten moment i nie myślała ze teraz musimy, bo to dobra okazja.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
O rany, ale cyrki z Ovu się dzieją
Całe szczęście Annak w porę się zorientowała już wcześniej i w razie "W" będziemy mieli kontakt
Annak - dziękuję, że pytaszJakby co to żyję, ale jakoś ciężko mi psychicznie trochę
Nie piszę u Was bo (mam nadzieję, że się nie obrazicie) mimo, że cieszę się z dobrych wieści od Was, że kolejne dziewczyny chwalą się II lub postępami w ciąży (i bardzo się cieszę, że udało się u Ciebie Kropka uwidocznić
, to czuję straszną tęsknotę za ciążą...
Smutno mi strasznie, że ja też nie mogę pisać o maluszku jak Coco czy M@linka (chociaż w przybliżeniu wiem co przeszły), tak bardzo znów chciałabym nosić dzidziusia, ale jednocześnie jakakolwiek myśl o tym, że znów będę w ciąży paraliżuje mnie, bo wiadomo czego się obawiam
I mam przez to "ambiwalentny" stosunek do seksu - bardzo już bym chciała, brakuje mi tego, ale boję się ciąży (mimo zabezpieczenia), więc klapa u nas na razie w tym temacie.
No i jeszcze nieco mnie wkurza to, że jak wreszcie skończyłam plamić gdzieś 15dc licząc zabieg, to codziennie mam mimo to mniej lub więcej brązowawego śluzu. Dziś tak jakby 21dc licząc zabieg, ciekawe ile ten cykl będzie trwał, wyciek z piersi jest już minimalny, ale nadal jest
Wczoraj jak już chciałam do Was napisać wieczorem to właśnie cyrki na Ovu i z jednego komputera pokazywało mi jakbym pisała w imieniu Annak, na innym znowu po kliknięciu w pole wiadomości przenosiło do jakiejś tabelki z postami.
Mam nadzieję, że nie skasuje wiadomości.
A i dołączam się do tego, że zazdraszczam spotkania w realu - choć nie wiem jak bym się zachowała - pisać na forum to jedno, a w realu to drugie i myślę, czy nie zjadłyby mnie "nerwy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:08
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNiebieskaa - tak jak piszesz mój M nie pragnął 3 dziecka i nie pragnie. Jak pytam się go to mówi, że chce i tyle. Ale ja wiem że w głównej mierze robi to dla mnie. I stąd pewnie ta jego "niechęć do seksu". Obawiam się, że to dla nas skończy się źle...
-
To rozumiem Twoja frustracje, cieżko brać na siebie większa odpowiedzialność w tym temacie... A on wie, ze ty tam bardzo marzysz o 3. dziecku? Bo moze on nie chce aż tak bardzo, ale moze kiedy zrozumie, ze to Twój priorytet, to sam sie bardziej nad tym zastanowi, bo przeciez nie mowi tez kategoryczne "nie" ... Dobrze ze macie juz dzieciaki i oboje możecie sie tym cieszyć, To nie pocieszenie tylko refleksja:) bo mam znajoma która bardzo marzy o dziecku, jej partner nie chce i koniec.. Wiec ten związek juz sie rozpada.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyWiele razy rozmawiałam z mężem i jasno usłyszał jak dla mnie ważne jest posiadanie 3 dziecka. On nie mówi kategorycznie "nie", ale nie potrafi pojąć że trzeba przyłożyć się przed, w trakcie i po owulce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:26
-
nick nieaktualnyKochane przynoszę wczorajsze wieści z wizyty po pierwsze nie jestem zadowolona z wizyty , po drugie więcej do tego Pana nie pójdę straszenie drobiazgowo mnie potraktował , szybko szybko aby kolejna weszła , ciąży nie potwierdził powiedział jedynie że mam na betę iść , ja juz kochane na prawdę nie wiem co myśleć , najpierw pozytywne testy wyszły potem negatywne znów , i kolejny pozytyw , i @ ciągle nie ma już sama nie wiem czy jest ta ciąża czy jej nie ma , spróbuję zrobić sobie tą betę w Poniedziałek, na Wtorek będą wyniki , postaram się do mojej Pani gin dostać tego , Pana będę szerokim łukiem omijać.
-
nick nieaktualnyAlisa, do tanga trzeba dwojga, wiec lekko nie masz. Ja tez chwilami narzekam wam tu na mojego, bo dniach plodnych on jest najbardziej zmeczony. Ostatnio jak przymilalam sie w okreslonym celu to mnie tylko popiescil, a sam nic. Ok, przyjemnie bylo, ale nie bylo to tango.
Alisa, a co zrobisz, odejdziesz od M, a co z dwojka dzieciakow. Ty tez jestes wazna. To ciezkie. A ta niechec do seksu od dawna jest, czy od poczatku staran? A z hormonami meskimi u niego dobrze jest? -
nick nieaktualnyElaria wrote:Alisa, do tanga trzeba dwojga, wiec lekko nie masz. Ja tez chwilami narzekam wam tu na mojego, bo dniach plodnych on jest najbardziej zmeczony. Ostatnio jak przymilalam sie w okreslonym celu to mnie tylko popiescil, a sam nic. Ok, przyjemnie bylo, ale nie bylo to tango.
Alisa, a co zrobisz, odejdziesz od M, a co z dwojka dzieciakow. Ty tez jestes wazna. To ciezkie. A ta niechec do seksu od dawna jest, czy od poczatku staran? A z hormonami meskimi u niego dobrze jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 08:12