X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka nie denerwuj sie bo bedziesz miala zestresowanego dzidziusia. Skoro juz tylko plamienie masz to wszystko tam wraca do normy. A dzidius jest dobrze chroniony w brzuszku.

A ja mam wlasnie pierwsza @ od zabiegu i tak mnie wszystko boli, zwlaszczaa plecy. Ale przeboleje wszystko byle organizm sie ladnie oczyscil i do boju ;-)

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę nie wiem jak się ma dzidziuś - lekarz mi pokazał serduszko a jak się zapytałam czy wszystko jest dobrze to lekarz mi odpowiedział, że on teraz nie może powiedzieć bo nie widzi na tym usg na tyle. Bijące serduszko to tylko wskaźnik że ciąża żywa a nie że z dzidziusiem wszystko okej.

I coś źle urusł - w tamtym tygodniu wiek ciąży był 10t6d a po siedmiu dniach!!! wyszło wczoraj 11t1d!

Jak mam być spokojna???? nie wiem czy dobrze z moim dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:25

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam się Kochane ;)

Krew oddana... Około 12 powinny być wyniki bety i progesteronu.

Trzymam kciuki za betę:-)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko,
    Jeśli on miał tak złe USG, że nie był w stanie stwierdzić, czy wszystko jest ok, to myślę, że również mógł pomylić się w pomiarach :-/
    Tak więc powinnaś przekreślić te wszystkie informacje od niego i pójść do porządnego lekarza.
    Kiedy masz kolejną wizytę w jakimś wiarygodnym miejscu? Nie jutro przypadkiem?

Skrzaciku,
    Myślę, że te leki mogą trochę namieszać w cyklu... Zwłaszcza jeśli nagle wprowadzi się mnóstwo nowych rzeczy naraz.
    Ale wiesz, owulka też może tak po prostu sobie nie wystąpić. Niekoniecznie z powodu lekarstw. A z drugiej strony, może była/jest, tylko inaczej się objawia tym razem?

sy__la,
    Czekamy na info!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:42

skrzat1988, Bianka4 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Tak naprawdę nie wiem jak się ma dzidziuś - lekarz mi pokazał serduszko a jak się zapytałam czy wszystko jest dobrze to lekarz mi odpowiedział, że on teraz nie może powiedzieć bo nie widzi na tym usg na tyle. Bijące serduszko to tylko wskaźnik że ciąża żywa a nie że z dzidziusiem wszystko okej.

I coś źle urusł - w tamtym tygodniu wiek ciąży był 10t6d a po siedmiu dniach!!! wyszło wczoraj 11t1d!

Jak mam być spokojna???? nie wiem czy dobrze z moim dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kochana Wiem , że to trudny czas , dużo zmartwień ♥ wspieramy Cię całym serduszkiem aby z maleństwem było wszystko w porządku. Kiedy masz kolejną wizytę kontrolną??. A te sprzęty u lekarzy też są rózne. Mi w szpitalu podawali inny wiek płodu a lekarz stały ginekolog inne. Dodam , że to było w tym samym czasie praktycznie robione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la Kochana spóźnione ale szczere , Kochana gratuluję dwóch kreseczek :-D :-D :-D :-D :-D :-D.

M@linko Kochana może idź prywatnie na USG , może uda się gdzieś wcisnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Jestem tu nowa. Mam 2 zdrowych dzieci i dwa poronienia za sobą (1 i 4 ciąża) - oba w I trymestrze, oba zatrzymane, w obu przypadkach był zarodek z czynnością serca i potem się zatrzymywał rozwój. Jestem zdrowa. Aktualnie jestem 2 tygodnie po poronieniu, po łyżeczkowaniu, po miesiączce mogę zacząć starania, ale na razie się nie zanosi na to, bo póki co chyba jeszcze nie weszłam w ogóle w cykl i raczej poczekam dłużej na tę miesiączkę. Ale dopiszę się do wątku staraczkowego, chętnie się z Wami ponakręcam ;)

Szczęśliwa Mamusia, skrzat1988, gama, Elaria lubią tę wiadomość

• Haana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama4raz witaj.
    Malinka, ja bym już raczej nie chodziła do innego lekarza. Jeśli masz tego jednego to korzystaj z jego usług. Już kilka razy zauważyłam, że dziewczyny po wizytach u różnych lekarzy mają zmartwienia np. wiek ciąży się nie zgadza. A czasem to po prostu wina sprzętu, a potem normalnie jest wszystko ok.

M@linka, gama lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

od 10 skończonego tygodnia ciąży dziecko może sobie już rosnąć trochę bardziej "jak chce". Poza tym rozdzielczość aparatu ma szalone znaczenie. A do tego takie dziecko ma jakieś 3,5-4cm gługości - narysuj to sobie na kartce i zobacz jaką różnicę robi 1-2mm i jak łatwo pomylić się o taki wymiar. Taka różnica jest w granicach błędu pomiaru i nie ma żadnego znaczenia dla Twojego dziecka.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro idę do mojego Gina i mam miec usg prenatalne...ale jak ciaza ma obsówe to nie wiem jak to będzie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Nadziejo1988 Kochana gratuluję z całego serca , Niunia jest cudowna ;) :* .Ja mam w domu dwie małe księżniczki ;) :* . Mój tata jest ze stycznia ale 16 ;) i kuzyn z 20 ;) .
    Dziękuję :-*
    Moja mama też jest ze stycznia :-)

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak jak piszą dziewczyny małemu nic nie jest i trzymaj się już swojego lekarza bo taki stres i nerwy są niewskazane .
    Witam nową koleżankę jak to mówią w kupie siła :)
    Trzymam kciuki dziś za betę ❤️

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Nadzieja piekna dzidzia :)
    A o co chodzi z tymi pomidoram : P bo mi sie przyoimnialo jak bylam w ciazy z córa to caly czas wcinalam pomidory i zupa oczywiscie pomidorowa na okraglo : D
    Dziękuję :-*
    A co do pomidorów to jedna z dziewczyn jak była w ciąży z synkiem to cały czas miała apetyt na pomidory. Ja bardzo chciałam chłopca i wcinam do dziś pomidory na potęgę. Myślałyśmy, ze to objaw na chłopaka ale widać co ciaża to inaczej a i zachcianki ciążowe nie przesądzają o płci dziecka :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Mamy te same wózki w suwaczkach :)
    Ale numer :-) teraz zauważyłam :-)

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja też tylko pomidory :) początkowo ratowały mi życie :) a pod sercem córeczka ❤️

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    sy_la Kochana spóźnione ale szczere , Kochana gratuluję dwóch kreseczek :-D :-D :-D :-D :-D :-D.

Dziękuję Kochana :) Tobie również Gratuluję i życzę UDANEJ i spokojnej ciąży <3

A wyniki (były już po 11 dostępne) mam następujące:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/049fb2eac787.jpg

Także jest dobrze, bo dziś zaczęłam 4+0 tc. W sobotę będę powtarzać.

M@linka
    Ja też myślę, że ten gin źle zmierzył Maleństwo, bo sama pisałaś, że powiedział tylko, że bije, żadnych szczegółów!! Poza tym nie powinno się robić USG u różnych lekarzy, bo każdy mierzy inaczej i mają różne sprzęty, co może dawać sporą granicę błędu.
    Także czekaj cierpliwie na swoją wizytę u swojego gin i wtedy się przekonasz, że z Maluszkiem wszystko OK. A jeśli chodzi o tą nadżerkę to każde jej naruszenie spowoduje krwawienie, a przecież nadżerka to nie to samo co grzebanie w macicy (przepraszam za dosłowne słowa, ale tak najprościej opisać – mi się tak wydaje). A ta krew to pochodzi tylko z nadżerki, ona jest świetnie unaczyniona.

Bianka4, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, Magdzia88, Nadzieja1988!, Elaria, Elmo13 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka przecież ten wzrost jest liczony na oko lekarza. To jest ogromny czynnik błędy ludzkiego. Jak mu ręka ujedzie przy kliknięciu myszka to od razu kilka mm leci. Ważne że z serduszkiem ok.
    A siatki centylowe mają minimum i maksimum nie Zawsze musi być książkowo żeby było dobrze. Podanym wszystkim są jeszcze skoki rozwojowe. Raz urośnie dzień na tydzień a potem trzy dni w pół dnia. Kobieto postaraj się spokojnie pooddychac i np lykac trochę słońca, a nie się zamartwiac :-)

Bianka4, Szczęśliwa Mamusia, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy la gratulacje wspaniała wiadomość niech groszek rośnie ❤️

sy__la, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Tak bardzo pragnęłam synusia że wczoraj poczułam się mocno zawiedziona, że będę miała córkę. Było mi przykro, że to nue chłopak. Jednak przespałam się z tym i stopniowo zaczynam się oswajać z myślą o córeczce. Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć nie powinna mieć tu znaczenia. Długo wyczekiwaliśmy naszego maleństwa i mam nadzieję, że ciąża będzie się rozwijała prawidłowo i niedługo będę mogła trzymać ją na rękach i kochać nad życie <3

Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, Bianka4, maggda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nadzieja, piękne zdjęcie!!
    Dziękuję :-)

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ