Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka nie denerwuj sie bo bedziesz miala zestresowanego dzidziusia. Skoro juz tylko plamienie masz to wszystko tam wraca do normy. A dzidius jest dobrze chroniony w brzuszku.
A ja mam wlasnie pierwsza @ od zabiegu i tak mnie wszystko boli, zwlaszczaa plecy. Ale przeboleje wszystko byle organizm sie ladnie oczyscil i do bojuM@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
Tak naprawdę nie wiem jak się ma dzidziuś - lekarz mi pokazał serduszko a jak się zapytałam czy wszystko jest dobrze to lekarz mi odpowiedział, że on teraz nie może powiedzieć bo nie widzi na tym usg na tyle. Bijące serduszko to tylko wskaźnik że ciąża żywa a nie że z dzidziusiem wszystko okej.
I coś źle urusł - w tamtym tygodniu wiek ciąży był 10t6d a po siedmiu dniach!!! wyszło wczoraj 11t1d!
Jak mam być spokojna???? nie wiem czy dobrze z moim dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:25
-
M@linko,
Jeśli on miał tak złe USG, że nie był w stanie stwierdzić, czy wszystko jest ok, to myślę, że również mógł pomylić się w pomiarach
Tak więc powinnaś przekreślić te wszystkie informacje od niego i pójść do porządnego lekarza.
Kiedy masz kolejną wizytę w jakimś wiarygodnym miejscu? Nie jutro przypadkiem?
Skrzaciku,
Myślę, że te leki mogą trochę namieszać w cyklu... Zwłaszcza jeśli nagle wprowadzi się mnóstwo nowych rzeczy naraz.
Ale wiesz, owulka też może tak po prostu sobie nie wystąpić. Niekoniecznie z powodu lekarstw. A z drugiej strony, może była/jest, tylko inaczej się objawia tym razem?
sy__la,
Czekamy na info!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:42
skrzat1988, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
M@linka wrote:Tak naprawdę nie wiem jak się ma dzidziuś - lekarz mi pokazał serduszko a jak się zapytałam czy wszystko jest dobrze to lekarz mi odpowiedział, że on teraz nie może powiedzieć bo nie widzi na tym usg na tyle. Bijące serduszko to tylko wskaźnik że ciąża żywa a nie że z dzidziusiem wszystko okej.
I coś źle urusł - w tamtym tygodniu wiek ciąży był 10t6d a po siedmiu dniach!!! wyszło wczoraj 11t1d!
Jak mam być spokojna???? nie wiem czy dobrze z moim dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochana Wiem , że to trudny czas , dużo zmartwień ♥ wspieramy Cię całym serduszkiem aby z maleństwem było wszystko w porządku. Kiedy masz kolejną wizytę kontrolną??. A te sprzęty u lekarzy też są rózne. Mi w szpitalu podawali inny wiek płodu a lekarz stały ginekolog inne. Dodam , że to było w tym samym czasie praktycznie robione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie.
Jestem tu nowa. Mam 2 zdrowych dzieci i dwa poronienia za sobą (1 i 4 ciąża) - oba w I trymestrze, oba zatrzymane, w obu przypadkach był zarodek z czynnością serca i potem się zatrzymywał rozwój. Jestem zdrowa. Aktualnie jestem 2 tygodnie po poronieniu, po łyżeczkowaniu, po miesiączce mogę zacząć starania, ale na razie się nie zanosi na to, bo póki co chyba jeszcze nie weszłam w ogóle w cykl i raczej poczekam dłużej na tę miesiączkę. Ale dopiszę się do wątku staraczkowego, chętnie się z Wami ponakręcamSzczęśliwa Mamusia, skrzat1988, gama, Elaria lubią tę wiadomość
-
mama4raz witaj.
Malinka, ja bym już raczej nie chodziła do innego lekarza. Jeśli masz tego jednego to korzystaj z jego usług. Już kilka razy zauważyłam, że dziewczyny po wizytach u różnych lekarzy mają zmartwienia np. wiek ciąży się nie zgadza. A czasem to po prostu wina sprzętu, a potem normalnie jest wszystko ok.M@linka, gama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Tak naprawdę nie wiem jak się ma dzidziuś - lekarz mi pokazał serduszko a jak się zapytałam czy wszystko jest dobrze to lekarz mi odpowiedział, że on teraz nie może powiedzieć bo nie widzi na tym usg na tyle. Bijące serduszko to tylko wskaźnik że ciąża żywa a nie że z dzidziusiem wszystko okej.
Jak mam być spokojna???? nie wiem czy dobrze z moim dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
od 10 skończonego tygodnia ciąży dziecko może sobie już rosnąć trochę bardziej "jak chce". Poza tym rozdzielczość aparatu ma szalone znaczenie. A do tego takie dziecko ma jakieś 3,5-4cm gługości - narysuj to sobie na kartce i zobacz jaką różnicę robi 1-2mm i jak łatwo pomylić się o taki wymiar. Taka różnica jest w granicach błędu pomiaru i nie ma żadnego znaczenia dla Twojego dziecka.
-
nick nieaktualny
-
Malinka tak jak piszą dziewczyny małemu nic nie jest i trzymaj się już swojego lekarza bo taki stres i nerwy są niewskazane .
Witam nową koleżankę jak to mówią w kupie siła
Trzymam kciuki dziś za betę ❤️Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualnykiti wrote:Nadzieja piekna dzidzia
A o co chodzi z tymi pomidoram : P bo mi sie przyoimnialo jak bylam w ciazy z córa to caly czas wcinalam pomidory i zupa oczywiscie pomidorowa na okraglo : D
A co do pomidorów to jedna z dziewczyn jak była w ciąży z synkiem to cały czas miała apetyt na pomidory. Ja bardzo chciałam chłopca i wcinam do dziś pomidory na potęgę. Myślałyśmy, ze to objaw na chłopaka ale widać co ciaża to inaczej a i zachcianki ciążowe nie przesądzają o płci dzieckaBianka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:sy_la Kochana spóźnione ale szczere , Kochana gratuluję dwóch kreseczek
.
Dziękuję KochanaTobie również Gratuluję i życzę UDANEJ i spokojnej ciąży
A wyniki (były już po 11 dostępne) mam następujące:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/049fb2eac787.jpg
Także jest dobrze, bo dziś zaczęłam 4+0 tc. W sobotę będę powtarzać.
M@linka
Ja też myślę, że ten gin źle zmierzył Maleństwo, bo sama pisałaś, że powiedział tylko, że bije, żadnych szczegółów!! Poza tym nie powinno się robić USG u różnych lekarzy, bo każdy mierzy inaczej i mają różne sprzęty, co może dawać sporą granicę błędu.
Także czekaj cierpliwie na swoją wizytę u swojego gin i wtedy się przekonasz, że z Maluszkiem wszystko OK. A jeśli chodzi o tą nadżerkę to każde jej naruszenie spowoduje krwawienie, a przecież nadżerka to nie to samo co grzebanie w macicy (przepraszam za dosłowne słowa, ale tak najprościej opisać – mi się tak wydaje). A ta krew to pochodzi tylko z nadżerki, ona jest świetnie unaczyniona.
Bianka4, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, Magdzia88, Nadzieja1988!, Elaria, Elmo13 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
M@linka przecież ten wzrost jest liczony na oko lekarza. To jest ogromny czynnik błędy ludzkiego. Jak mu ręka ujedzie przy kliknięciu myszka to od razu kilka mm leci. Ważne że z serduszkiem ok.
A siatki centylowe mają minimum i maksimum nie Zawsze musi być książkowo żeby było dobrze. Podanym wszystkim są jeszcze skoki rozwojowe. Raz urośnie dzień na tydzień a potem trzy dni w pół dnia. Kobieto postaraj się spokojnie pooddychac i np lykac trochę słońca, a nie się zamartwiacBianka4, Szczęśliwa Mamusia, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać. Tak bardzo pragnęłam synusia że wczoraj poczułam się mocno zawiedziona, że będę miała córkę. Było mi przykro, że to nue chłopak. Jednak przespałam się z tym i stopniowo zaczynam się oswajać z myślą o córeczce. Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć nie powinna mieć tu znaczenia. Długo wyczekiwaliśmy naszego maleństwa i mam nadzieję, że ciąża będzie się rozwijała prawidłowo i niedługo będę mogła trzymać ją na rękach i kochać nad życie
Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, Bianka4, maggda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny