Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadziejo1988 Kochana gratuluję z całego serca , Niunia jest cudowna
:* .Ja mam w domu dwie małe księżniczki
:* . Mój tata jest ze stycznia ale 16
i kuzyn z 20
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:32
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Nadzieja piekna dzidzia
A o co chodzi z tymi pomidoram : P bo mi sie przyoimnialo jak bylam w ciazy z córa to caly czas wcinalam pomidory i zupa oczywiscie pomidorowa na okraglo : DBianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
Kiti tak zgadywalysmy kilka stron wcześniej po smakach jakie miałyśmy ja w pierwszej ciąży właśnie na pomidory miałam chęć i mam chłopaka
a nadzieje się właśnie wtedy pomidorami zajadala
kiti, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Zafasolkowanym Dziewczynom serdecznie gratuluję
Aż miło się czyta takie cudowne wieści. Dajecie mi nadzieję - wiem, że po burzy i dla mnie wzejdzie słońce
Rośnijcie zdrowo i niech Wasze Groszki mocno się Was trzymają.
Bianka4, sy__la, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Śpicie? Ja nie mogę
bardzo mnie dzisiejsza wizyta zmartwiła i to krwawienie spowodowane niedbałym badaniem
nie wiem czy donoszę tę ciążę. Jestem załamana. Zachciało mi się innych lekarzy
nikt mnie nie pytał o zgodę na badanie na samolocie ale mogłam zaprotestować... Tym bardziej ze miałam obawy co do tego typu badań
i wyszło na moje..intuicja dobrze mi mówiła a ja jak bezwolny cielak zawierzylam lekarzowi
Dziewczyny uwarzajcie na to badanie zwłaszcza w zagrożonych ciazach! Pamiętajcie ze nie musicie sie godzić!!! Nie dajcie sie zsiesc slowom lekarzy. Ja dziś jak siadalam na fotel to pytałem lekarza czy to badanie jest konieczne i bezpieczne to mi odpowiedział "a usg jest bezpieczne? Jak mam sprawdzić co jest w środku?" No i załatwił mnie!!! Jestem wsciekla sama na siebie!!!
Żyć mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 02:29
-
nick nieaktualnyM@linko Kochana moja nie wiem co Ci napisać , słońce najważniejsze że maleństwo żyje , wiem że się boisz ja też się boję o tą ciążę , mam do tego dystans to dopiero początki , 4 tydzień daleko mi do dalszych tygodni , mi na badaniu na fotelu to gin wprost powiedziała , to niech Pani zdejmuje bieliznę musimy zobaczyć jak tam się zagoiło , tu po Twoich słowach musimy być ostrożne.
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byla wkladka pelna żywe krwi jaskrawoczerwonej ze śluzem i plamienie później. Dzis rano dzieki Bogu jedynie brudzenie niewielkie. Ale i tak się czuje "naruszona" tam w środku i mam wrażenie ze częściej pobolewa mnie dół brzucha. Fatalny lekarz. A jeszcze polecony przez kolezanke ktora u niego byla. Zdecydowanie miała więcej szczęścia ode mnie.
-
M@linka - jeśli masz nadzerke to nawet 'suchy' dzień może powodować plamienie. Poczytaj sobie historie dziewczyn,które miały nadzerki i polipy w ciąży a mimo to urodziły w terminie zdrowe dzieci. Może Cię trochę to podniesie na duchu
M@linka, Nadzieja1988!, gama lubią tę wiadomość
-
M@linko,
Podpisuję się pod tym, co napisała Ikarzyca.
Nadżerka to takie cholerstwo, że potrafi ciągle dawać o sobie znać. Ja mam ją od lat i często mam plamienia po badaniach, nawet takich... standardowo delikatnych i poza ciążą. A w ciąży przecież wszystko jest tam dodatkowo ukrwione.
Lekarze mi mówili, że mogę spodziewać się dodatkowych krwawień przez to w ciąży.
Nie wiem, czy Ty bierzesz Clexane? Ale jeśli tak, to on też może potęgować wszelkie tego typu objawy.
Tak jak pisały dziewczyny, dziecko jest tam dobrze chronione. Wkurzające jest jedynie to, że po takim badaniu człowiek czuje się "naruszony" i musi mierzyć się ze stresującym widokiem. Ale chyba wyjścia nie ma, trzeba to przeczekać, a lekarza raz na zawsze przekreślić na przyszłość.
Trzymaj się!M@linka lubi tę wiadomość
-
A mi się już zupełnie pokićkało po tych lekach (acard, norprolac, kwas foliowy 15mg, naltrexone) z owulacją...Testy owu cały czas negatywne, a dziś mam 14dc. Normalnie miałam owu między 11 a 14dc i dokładnie wiedziałam kiedy jest, bo miałam silne kłucie jajnika przez jakieś 2-3h, a teraz...CISZA
-
M@linko Dziewczyny mają rację, nadżerka naruszona nawet w cyklu nieciążowym po badaniu ginekologicznym może się pojawić plamienie, taka niestety jest ta wredna małpa. Najważniejsze, że po badaniu usg wiadomo, że Dzidziuś ma się dobrze. On na prawde jest dobrze chroniony. Proszę, nie stresuj się tym. Poza tym dziś już jest tylko podbrudzanie mówiłaś, a nie żywa krew – i tego się trzymaj. Tuleee mocno
M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]