X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim, za ciepłe słowa :) <3 oby wszystkie życzenia się spełniły.
    Nie bardzo mogłam odpisywać w pracy, ale troszkę śledziłam wpisy na forum.

Oczywiście rozumiem też uczucia tych z Was, którym w danym cyklu nie udało się zobaczyć II kresek, sama takie odczucia miałam przez te 6 miesięcy od poronienia. Jak Dziewczyny pisały o pozytywnych testach i betach to owszem cieszyłam się i życzyłam jak najlepiej, nie mniej jednak w głębi serca było mi żal i smutno, że to nie mi się udało. Ale wciąż wierzyłam, że i na mnie przyjdzie czas, że po prostu to nie był jeszcze mój czas, że jakoś tak musiało być.

Alisa może i Tobie Polskie morze przyniesie fasolke :) a zwłaszcza jak już po drodze widziałaś te bociany :-P Ja zaciążyłam właśnie podczas pobytu nad morzem.

Nadzieja1988! czekamy na dobre wieści po wizycie :) założył Ci kartę ciąży w końcu?

Annak Niebieska - gratuluję ślicznych beta HCG! <3 oby same pozytywne wieści przez kolejne 9 miesięcy!

maggda najważniejsze, że serducho bije jak dzwon, więc wszystko musi być dobrze. A tak na marginesie to baaardzo szczupła jesteś, to znaczy, że przed ciążą ważyłaś 48 kg?? przy jakim wzroście? :)
    Ja to zaczynam od ponad 58 kg przy 170 cm :-D

Ja dzwoniłam dziś do mojego gina i tak:
    - mam brać Duphaston 2 razy dziennie
    - kwas foliowy, kupiłam sobie Actifolin 2mg
    - mam zrobić betę i sprawdzić jej przyrost więc jutro i sobotę idę zrobić (nigdy wcześniej nie robiłam przyrostu, jedynie bete miałam zrobioną 2 x w szpitalu i już mi spadała bo w 7tc miałam 755 i 2 dni potem 126)
    - i mam się oszczędzać, żadnych wyjazdów w góry (akurat wróciłam z urlopu w górach i z nad morza, więc spoko, nawet nie powtórzyłabym historii z poprzedniej ciąży jak w 6 tc pojechałam właśnie w góry i zaraz potem poroniłam)
    - dodatkowo on chce mi wypisać zwolnienie, ale nie jestem przekonana czy już tak od razu iść na L4, powiedział, że najwyżej jeszcze nie, ale mam się oszczędzać i nie przebywać w ogóle w miejscach gdzie mogą się znajdować leki, surowce i w ogóle związki chemiczne jak, np. na produkcji albo w laboratorium. Zobaczę jak się będę czuła... jeszcze decyzja do przemyślenia.

A jeśli chodzi o sex w ciąży to mam niemiłe wspomnienie, otóż... jakoś w 5 tc współżyłam z M. i po stosunku tak mnie brzuch bolał niemiłosiernie, że zasnąć nie mogłam, zwijałam się z bólu. Rano jak się obudziłam już było w miare ok. Nie wiem, może było za mocno, albo co... może to przyczyniło się do poronienia, nie wiem, ale w tej ciąży chyba przeczekamy I trymestr, jak wszystko będzie OK to wtedy może sobie pozwolimy na małe co nieco ;-) chociaż... przedwczoraj wieczorem nie wiedziałam o ciąży a było <3 tylko pomalutku, bo mówiłam mu, że mnie brzuszek boli. To było delikatnie hihi i było OK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:45

Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko co za konował, jak można tak niedelikatnie badać kobietę ciężarną!!! Aż nóż się otwiera, jak czytam takie historie. Czasu niestety nie cofniesz, nigdy już do niego nie pójdziesz (może mu nasmaruj jakąś opinie negatywną). Najważniejsze, że podczas badania USG wszystko było OK, a teraz leż i odpoczywaj, krwawienie na pewno ustanie i będzie dobrze <3 Ściskam mocno <3 :)

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah pokusiłam się i ustawiłam suwaczek, a co! Tak jak mówiłam, mam zamiar cieszyć się tą ciążą i właśnie te emocje wyrażę w taki sposób ;-) nikomu na razie nie mówimy, więc wiecie tylko Wy i mój Mąż.

PS. ale dziś rano byłaby wtopa... jak zadzwoniłam do tego mojego gin ok. godz. 9:45 to akurat jechał do pracy (pisałam tu już kiedyś na forum, że mój gin przyjmuje u mojej mamy w Arkadii Zdrowia i robi badania na pasożyty, wirusy, bakterie, witaminy itp. metodą Voll'a) i akurat jechał z moją mamą!!! ale od razu zaczaił i mi powiedział o tym, że moja mama jedzie z nim, a byłam na głośnomówiącym) to powiedział, żebym zadzwoniła za 5-10 min jak dojedzie hehe. Potem mama zadzwoniła do mnie, że mogę już do niego zadzwonić póki jeszcze nie ma pacjentów :-D :-D ciekawe czy będzie się mnie coś pytać... i hmmm co ja jej powiem?!

Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakim konowałem mój gin jest takim jest ale po dzisiejszej wizycie utwoerdziłam sie ze i tak najlepszy na jakiego trafiłam.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wspolczuje :(

Syla dokladnue przed xiaza wazylam 48kg na 170cm takze szalu nie bylo dlatego w ciazy ciesze sie z kazdego kg na + ;) i oby troche zostalo

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Nadzieja weszłam widzę że masz wizytę i już teraz czekam na wiadomości :*:*
    Ja dziś zakończyłam mój perwszy monitoring ovu była najprawdopodobniej wczoraj słowa Pani dr "no wygląda to naprawdę ładnie "
    od jutra mam zacząć branie duphastonu i luteiny powiedzcie mi proszę w czym ma mi to pomóc kompletnie się na tym nie znam i czy to wogóle w czymś pomaga ??

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, nie funduj bobasowi stresu - ani Tobie, ani maleństwu nie jest on potrzebny. Oszczędzaj się i pomyśl, że przyczyna krwawienia jest znana i, jeśli mam dobre informacje, nie stanowi zagrożenia dla maleństwa. Lekarz - konował, jak to niestety często bywa...

M@linka lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny, czytam was z ukrycia odczasu kiedy stracilam naszego okruszka. Starsznie podbudowal mnie ten watek.
    Wszystim mocno kibicuje a zafasolkowanym gratuluje :)

Malinka przepraszam ze przypadkowo polubilam post. Takie uroki czytania na tablecie. Co za konowal z tego lekarza. Lez i odpoczywaj, na pewno wszysto bedzie dobrze.

Ainade, M@linka, sy__la, Bianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti witaj na najwspanialszym wątku na świecie :)
    Zapraszamy do rozmowy o wszystkim i czasami o niczym, wszystkie razem tutaj się wspieramy i przechodzimy przez każdy etap zarówno ciąży jak i po poronieniach.

Nadzieja1988!, kiti lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kity

Nadzieja już pewnie wcina lody po udanej wizycie

Nadzieja1988!, kiti lubią tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że dopiero teraz ale na drodze był wypadek i staliśmy w korku.
    Przedstawiam Wam moją córeczkę (według ginekologa na 99,9 % dziewczynka)
    5820c5fe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 20:42

roma, Niebieskaa, Caro, sy__la, M@linka, Alisa, blondyna5555, Bianka4, Magdzia88, Elmo13, maggda, Szczęśliwa Mamusia, kiti, tysiaa93, Elaria, sylvuś, Coconue, Haana, Evita, Karo85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Nie nadgonię was kochane miałam wstawić wynik testu ciążowego to zaraz wstawię , z rana robiłam z pierwszego moczu , byłam dziś na pogrzebie wujka miał 55 lat tyle samo miała jego żona jak zmarła :( , jak dojeżdżaliśmy na cmentarz to był wypadek jakie to życie jest kruche , zginął człowiek :( , kochane jutro nie wyrobię się z betą cały dzień muszę na kuriera czekać , a w Piątek już wizyta ja kochane do tej ciąży bardziej spokojniej podchodzę , upewnię się dopiero jak gin potwierdzi co i jak , muszę mieć tą pewność , ja teraz nic rodzinie nie będę mówić , powiem dopiero w 8 msc ciąży z resztą sami się domyślą jak urosnę :).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60326114d99e.jpg
    Jeszcze raz gratulacje :-*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Ainade Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Przepraszam, że dopiero teraz ale na drodze był wypadek i staliśmy w korku.
    Przedstawiam Wam moją córeczkę (według ginekologa na 99,9 % dziewczynka)
    5820c5fe.jpg
    O matko !!!! jak cudownie !!!!

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dziewczyny Gratuluje Wam cudownych bet !!! :DDDDDD
    Tak pięknie się zrobiło tutaj na watku.

Pisałam kilka tyg temu, potem Was tylko czytałam
    Byłam na urlopie naładowałam beteryjki:)
    Przez 3 dni nadrabiałam wszystkie wpisy i aż buzia sama mi się śmiała, tak się ciesze Waszym szcześciem!!!! <3 niech wszystkie ciąże trwaja i zdrowo sie rozwijaja &&&&&&&

U mnie minie niedługo 3 mce od poronienie, co prawda zaczeliśmy już <3 w ubiegłym mcu,ale poprzedni @ był taki nijaki, bardziej plamienia.
    Teraz za to na maxa, mam nadzieję że mi również się poszczęści.
    Na poczatku lipca ołknełam tabsy od immunologa, ponoc mają pomóc...
    Dzisiaj byłam u endokrynologa, moje tsh troche wariowało ostatnio, przed ciażą 1,49 w trakcie 1,91 potem 2,49 a mc temu 2,13 - dr zdecydowała że wypisze mi Euthyrox 25 i mam brać po pół tabletki ( bardzo mała dawka) ale mam ją pierwszy raz w życiu, na usg tarczycy wyszły jakieś małe guzki ale podobno nie groźne i większośc ludzi je ma.

Z racji mutacji podpowiedziała mi że prawdopodobnie powinnam już wcześniej brać clexane a nie dopiero od stwierdzonej ciąży.
    Podczas pobytu w szpitalu dowiedziałam sie też od lekarza,tak mimochodem, że przecież powinnam brać również encorton od dawna...żeby ją utrzymać.
    Cóż zdąrzyłam łyknąć tylko kilka bo moja dr zapisała mi je na początku maja a Maleństwo odeszło 9.05.

Napiszcie proszę Która z Was brała w trakcie starań clexane lub/i encorton i w jakiej dawce, jak długo ( tzn.o ile wcześniej niż zaszła)?
    Kochana ja jestem po 4 obumarłych ciążach. Biochemicznych nawet nie liczyłam. Robiliśmy z mężem mnóstwo badań i wszystko wychodziło idealne a przyczyna strat do dziś nie jest nam znana. W tej ciąży ginekolog zastosował profilaktycznie Claxane w dawce 0,4 i brałam do skończenia pierwszego trymestru. Od początku ciąży miałam jak w każdej poprzedniej plamienia i krwawienia ale Claxane uratował moje maleństwo <3

sylvuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    O matko !!!! jak cudownie !!!!
    Dziękuję :-*

• Niebieskaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne bobo Nadziejko!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka <3 już widać że śliczna :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Nadal gdzieś tam Was podczytywałam, ale mam właśnie urlop o korzystam z niego pełną parą ;-)

Nadziejko śliczna ta Twoja córeczka <3 Zdrówka Ci życzę i powolutku ku końcowi :-)

SzczęśliwaMamusia gratuluję <3

M@lina jakbyś miała mało negatywnych przeżyć to jeszcze to.. O jaaa. Zdrówka i spokoju dla Ciebie <3

M@linka, Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko ale śliczna córa Ci rośnie pod serduszkiem :) Tak jakby troszkę chciała się zasłonić rączką :-P Buziaczki i uściski dla Was <3

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej ja już po wizycie. Nigdy wiecej do tego lekarza nie pójdę. Zrobil mi badanie na samolocie i naruszyl nadzerke i doszlo do krwawienia i teraz krwawię lekko. Chyba nie musze Wam tłumaczyć jak się z tym czuję :( konował naruszył mi szyjkę :-/ super k**wa super... Glupia bylam glupia! Ze dalam sie mu zbadać na samolocie :-/ tak wiec u mnie nieciekawie..

Czy któraś mnie pocieszy? Ktoś miał podobny przypadek i dobrze bylo?

Nosz ku**wa tyle tygodni spokoju i zachciało mi sie innych lekarzy. A tak pozatym to lekarz ignorant-w ogóle nie pochylil sie nad moim przypadkiem tylko jeszcze na poczatku nastraszyl mnie konsekwencjami szybkiego zajscia w ciaze. Jestem zdruzgotana :( chce mi się wyć!
    Kochana w ciąży szyjka jest mocno ukrwiona i może po badaniu dojść do niewielkiego plamienia. Obserwuj co będzie jutro.
    Co do nadżerki to takie one są te paskudy że lubią poplamiać niestety.

M@linka lubi tę wiadomość

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ