X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane moje,

Słów nie mam, żeby wyrazić, co czuję, czytając Wasze posty. Naprawdę. Tyle wsparcia... chyba w życiu w realu nie dostałam. Dziś poczułam się tak, jakby mnie otaczało grono najlepszych przyjaciół, choć ich twarzy (większości) nigdy nie widziałam.
    Dziękuję Wam <3

Już piszę co u mnie:
    Rano po wstaniu lekkie plamienie, bardziej brązowe. Potem przez kilka godzin nic. Teraz znowu plamienio-brudzenie brązowe (wybaczcie opisy). Krótko mówiąc, na pewno wygląda to lepiej niż w nocy.
    Bólu brak. A więc wydaje się, że się poprawiło.
    Nie pojechałam w końcu na IP. Chociaż mam naprawdę najlepszy szpital od słońcem, to jednak nawet tam, przy tym wieku ciąży, zakwalifikowaliby mnie na koniec kolejki. Odsiedziałabym tam 5 godzin i pewnie nie dowiedziałabym się nic. Uznałam, że skoro krwawienie i bóle przeszły, to nie pojadę. Zostawię miejsce w poczekalni bardziej potrzebującym.

W międzyczasie napisałam do mojego lekarza. Zrobiłam znowu badanie bety i progesteronu (+ D-dimerów, które i tak miałam zrobić).
    Wszystkie wyniki świetne. Beta 10 x wyższa niż 5 dni temu. Oczywiście nie musi to niczego gwarantować, bo jeśli na przykład dziś w nocy zaczęło się dziać coś złego, to dopiero teraz beta zareaguje. A więc pewnie powtórzę ją w środę. Masakra... nie wiem, czy mi jeszcze jakaś krew zostanie.
    Oprócz tego, za radą mojego lekarza (który jest na urlopie) umówiłam się na USG. Chciałam jak najpóźniej, na czwartek, w dzień wyjazdu. Tak, żeby ciąża była możliwie najstarsza. Ale nie było terminu, więc umówiłam się na środę. Będzie to 5 dni po poprzednim badaniu. USG będzie na najlepszym sprzęcie. Może lekarz cokolwiek stwierdzi.

A więc tak się na ten moment sprawy mają.
    Wydaje mi się, że w obliczu tej poprawy, podjęłam chyba dobrą decyzję. Mam taką nadzieję...

Nie wiem, jak mam Wam dziękować za wszystko.
    Tak sobie dzisiaj pomyślałam... tam gdzieś siedzi kilkanaście dziewczyn i wszystkim zależy na moim losie. Wszystkie czekają na wieści. Gdyby nie strach o dziecko, to napisałabym, że czasem warto poczuć chwile grozy, tylko po to, by zobaczyć, jak wielkie wsparcie ma się od innych ludzi. Od Was. Od kobiet, które rozumieją mnie w tych kwestiach, jak nikt na świecie.
    <3
    Kochana cudownie że beta rośnie. Dbaj o siebie kochana :-*
    Kiedy masz wizytę u ginekologa? <3

• sy__la Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki :)

Teraz już trochę lepiej, ale rano schizowałam, że cycki przestały mnie boleć, że brzuch mnie boli, że spać nie mogę i budzę się po 5... jeszcze jak w pracy rano poszłam do wc i mocz był jasno różowy to się zlękłam, a później głupia ja sobie uzmysłowiłam, że na wieczór wypiłam sok świeżo wyciskany z buraka i marchewki i to pewnie dlatego...
    na szczęście ból cycków wrócił, ale brzuch trochę nadal boli *cały dzień), jajniki jakoś mnie ciągną.. Niebieska, Annak, M@linka, Nadzieja i reszta dziewczyn, też tak miałyście na początku? Nie pamiętam, aby w poprzedniej ciąży tak miała... wiem, każda jest inna, ale... :-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka odpoczywaj Kochana na Mazurach i pomorzu :) cieszę się, że plamienia ustały i wszystko wróciło do normy :) oby tak dalej

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) podczytuje Was od kilku dni. U mnie aktualnie 10 dpo i chyba zaczynam swira dostawac ;) mam nadzieje, ze moge dolaczyc do Waszego grona. Gratuluje wszystkim Mamusia ktorym zniwu sie udalo a tym wciaz czekajacym zycze wytrwalosci bo nie warto sie poddawac :)
    Martynko, jesli sie nie myle masz juz Synka obok siebie, jesli zagladasz tu czasem to przesylam gratulacje i sciskam Was mocno ❤

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero odpalilam forum nie wiem co sie tu dzieje.

Prosze poradzicie cos???
    Leb mi peka...!!!!!!! Wczoraj kladlam sie z leciutkim pobolewaniem wstalam z bolem...a od 4 h juz coraz gorzej...robilam oklady na czolo...leze ....mam zamkniete oczy..bylam na spacerze ...mam wrazenie ze piszczy mi w uszach...myslalam ze pizza stanela mi na zoladku i dlatego boli glowa....niby cos mnie mdli od rana...pilam miete...herbate....kurde boli ze nie ogarniam ! ;( boje sie... Zeby to nie bylo cos zlego

Moze zmusze sie do wymiotow... Moze ulzy...kurnna juz nie wyrabiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 19:18

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewczyny dopiero odpalilam forum nie wiem co sie tu dzieje.

Prosze poradzicie cos???
    Leb mi peka...!!!!!!! Wczoraj kladlam sie z leciutkim pobolewaniem wstalam z bolem...a od 4 h juz coraz gorzej...robilam oklady na czolo...leze ....mam zamkniete oczy..bylam na spacerze ...mam wrazenie ze piszczy mi w uszach...myslalam ze pizza stanela mi na zoladku i dlatego boli glowa....niby cos mnie mdli od rana...pilam miete...herbate....kurde boli ze nie ogarniam ! ;( boje sie... Zeby to nie bylo cos zlego

Moze zmusze sie do wymiotow... Moze ulzy...kurwa juz nie wyrabiam
    Weź paracetamol i się nie męcz on jest bezpieczny

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do lekarza mowil ze max 1 gram paracetamolu moge w takim beznadziejnym przypadku. Wlasnie lyknelam 15 min temu...cos chyba sie wycisza...ale powiem wam ze koszmar dzis przezylam a rozkrecilo sie na dobre po 15....koszmar!!! Same wiecie ... Juz glupialam czy pizza stanela czy co....bo wczoraj zjadlam.... Czy mdlosci od glowy czy ciazy.... Boje sie ze cos sie dzieje....chociaz moze pogoda... cisnienie mierzylam 112 na 72 puls 72 kawke wypilam myslalam ze cos pomoze to 122 na 74 puls 84... Ciezki dzien ;((((

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam wszystkiego czytać :(

Wczoraj byłam u ginekologa po poronieniu pierwszy raz.

Bardzo fajna młoda babeczka, która chętnie odpowiadała na pytania :)

Mam grzybicę ... ciągle. i jak już zajdę w ciąże to też będę miała.. taka już moja uroda. . ;/ dostałam leki dopochwowe i do ustne.

Jestem w 26 dniu cyklu i pytałam czy może coś tam widać czy może być okres czy ciąża. Mówiła że nie jest w stanie mi tego powiedzieć.

zrobiłam test. negatywny.

:( dziś depresja i łóżko. :(((

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieobecnosci,wczorajsze szalenstwa w Tatralandii dają dzis znac,bolą wszystkie mięsnie.
    Dzis rsno test negatywny,pare godzin pózniej cień ciebia jsk sie to mówi.Siknęlam z ciekawosci na test ovu i dwie ladne kreski od razu.Popoludniu kupilam test w rossmanie o czulosci 10 jednak negatyw i bez cienia.@ brak,brak plamien.Do rana jsk nie przyjdxie to moze zdecyduje sie na bete.
    Mamuska dajesz czadu!
    Niebieska,mysle ze lekarz okreslił ci wiek samego zarodka a nie wiek ciązy od @.Ja sie spotkalam juz z czyms takim,jeden lekarz mówil o wieku ciàzy a inny o wieku zarodka,kiedy przeraziłam sie róznicà lekarz wyjasnił ze to nie to samo

Szczęśliwa Mamusia, Bianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,
    Wal na betę!!

...i cokolwiek się wydarzy, pamiętaj o przypadku naszej Szczęśliwej Mamuśki.
    Wszystko jest możliwe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:15

Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki tu dziś spokój dzisiaj, że nie wiem, czy my gdzieś rozbiegane jesteśmy, czy już forum padło...
    Ale cyrki z tym Ovu.
    Gdyby nie Wy, to już bym się dawno wkurzyła i tyle by mnie tu widzieli.

Bianka4 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko75 Popieram Anię wal na betę i nie baw się testami zaciskam kciukasy :*:*:*:* .

AniuK Tu gdzieś chyba po 14 udało mi się dostać jakieś roboty i roboty , zwariować można niech zrobią raz a porządnie :);) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, właśnie myślałam dziś o tobie. Trzymam kciuki.

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ta modernizacja ovu działa na nerwy ciągle nie działa;( mam.nadzieje ze juz skończyli.
    Jagna sprawdź jeszcze mi pozytyw wyszedł dopiero w dzień po terminie @ 2 dni przed było pusto wiec jeszcze jest szansa :) trzymam kciuki
    Wiecie co zamówiłam sobie zioła o.sroki 3 może to pomoże mi owu przywrócić stisowalyscie może? Tylko teraz czekam na @ bo od 1 dc się je pije :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Hej dziewczyny ta modernizacja ovu działa na nerwy ciągle nie działa;( mam.nadzieje ze juz skończyli.
    Jagna sprawdź jeszcze mi pozytyw wyszedł dopiero w dzień po terminie @ 2 dni przed było pusto wiec jeszcze jest szansa :) trzymam kciuki
    Wiecie co zamówiłam sobie zioła o.sroki 3 może to pomoże mi owu przywrócić stisowalyscie może? Tylko teraz czekam na @ bo od 1 dc się je pije :)

Ja sobie kupiłam na wywołanie @. Zobaczymy bo startuje dziś. A te drugie (nr 3 na owu )też zamierzam pić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 06:06

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iikarzyca a co masz na wywołanie? Tez zioła jakie bo jeszcze swojej lutke mię wzięłam wolała bym Aby jednak była naturalnie @

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ojca sroki, tylko na wywołanie miesiączki. Też wolę wywołać naturalnie niż lutka a doszłam do wniosku że zioła są łagodniejsze niż tabsy dla żołądka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1304bf79f5.jpg

Tam gdzie są wykrzykniki zmienia się gramatura składnika.

Czytałam tutaj wątek o ziołach i dalej mam mieszane uczucia, bo niektórym dziewczynom rozwalaja cykle. Z drugiej strony jednak nie wiem czy stosowanie było ok, czy nie, czy może zrezygnowały po kilku razach i wtedy nie pomogło.
    Spróbuję na wywołanie, jak pójdzie ok to wtedy dokupie składniki na mieszankę nr 3.

Trochę mnie martwi, że w tej książeczce tak mało jest opisane odnośnie dnia stosowania. Nie jest napisane kiedy zaczynać pić ani czy skończyć w pierwszej dniu krwawienia, czy np pić tydzień i potem czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:08

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna zaciskam kciuki, testy ostatnio robią psikusy więc czekamy na wynik bety :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki iikarzyca zapisałam.sobie skąd ale mie mama jak podejść do zielarskiego w najbliższych dniach- praca w tych samych godz. Wiec chyba teraz wezmę lutke no.juz mi się nie chce dłużej czekać i zaczynam z ziołami 3 dam ci znać jakie będą efekty. Tez czytałam wątek.jest tam bardzo dużo.gajmych porad i ogólnie w necie jest więcej opinii pozytywnych o.ziolach i skutkach niż negatywnych wiec zaryzykuję. A tak czy siak to mój cykl jest teraz w totalnym chaosie wiec chyba bardziej.zadzkOdzic się nie da :) a opinie ze rozregulowalo.byly właśnie od dziewczyn co mialybwszystko.ok ale chciały pomoc sobie więc może dlatego.... coś trzeba robić :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, ja Ciebie podziwiam ze Ty tak dobrze funkcjonujesz na tym wątku i kwietniowkach, nie wiem jak to robisz, ale mam wrażenie, ze pamiętasz o wielu dziewczynach i piszesz sporo "zindywidualizowanych" postów.. Ja sie gubię totalnie na kwietniowkach, nie wyrabiam z tempem i ilością dziewczyn:), na tym wątku pamietam historie prawie wszystkich dziewczyn... A na kwietniowkach pamietam tylko nasze dziewczyny stad i dwie z zagranicy i koniec:P chyba odpuszczę troche kwietniowki bo mam więcej stresu niż przyjemności

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ