X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    U nas peszek maly od wczoraj.... Maz zgubil 5 dych. Wsadzil w portki i pewnie wypadly przy wyciaganiu tel albo kluczy ...... A dzisiaj ta umywalka ;( a rok temu sie wprowadzilismy i wszystko na kredycie fuck.... Zamiast nowych porzadnych firanek ...umywalka ;( spadla ..a raczej drasnela o krawedz perfuma z polki wyzej.... i ciagle inwestycje w nowe...ale uzywane auto....a na bogaczy nie trafilo...jak jakies nadgodzinki M zalapie to nie na przyjemnosci....tylko ostatnio na same straty !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54376567f38f.jpg
    O kurka :-/

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romaaaaa❤️❤️❤️ Ten post naprawdę rozwalił system, popłakałam sie...
    Niezależnie od wszystkiego moje serce jest mega wzruszone... Dziekuje Tobie i Wam:*

Szczęśliwa Mamusia, Evita, Alisa, Magdzia88, roma, kiti lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, nie mogę Ci obiecać że będzie dobrze chociaż bardzo chciałabym mieć taką moc, żeby Ci to załatwić. Jednak nie wolno Ci zamartwiać się na zapas i trzeba być dobrej myśli bo jak widzisz jeszcze nic nie jest przesadzone. Na moje oko terminowo ta ciąża faktycznie może być po prostu młodsza i tego się trzymaj. Życzę Ci z całego serca żeby to maleństwo pod Twoim sercem rosło zdrowo i żeby te dzisiejsze łzy były jedynymi jakie przysporzy swojej Mamie. No chyba że łzy szczęścia i wzruszenia, takich możesz wylewać do woli ;-)
    Kurcze, nie wiem czy też tak macie ale ja wasze sukcesy i porażki, łzy szczęścia i cierpienia, przeżywam tu razem z Wami. Mam takie poczucie że każda z nas zasłużyła na to, żeby w końcu doświadczyć cudu szczęśliwej ciąży i jak coś nie wychodzi to mam ogromne poczucie niesprawiedliwości.

Niebieskaa, sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • osa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, trzymaj się, często tak bywa, że przy późnej owulce wiek ciąży, szczególnie na początku się nie zgadza. Ja wiem, że każda ciąża jest inna, ale mój przypadek był taki, że na IP przy krwawieniu w 5 czy 6 tygodniu na USG nie uwidoczniono nawet zarodka, a teraz ten zarodek ssie cycka.

Annak, czekamy na wieści po wizycie, mam nadzieję, że będzie dobrze. Musi być, w końcu dostałaś ciążę po mnie. ;)

Mamusia, gratulacje i co za niespodzianka.

Blondyna, gdzie jesteś? Może już Nadia się urodziła?

Dla reszty dziewczyn pozdrowienia. Czytam Was, nadrabiam, ale Mały jest tak absorbujący, że wszystko się kręci wokół niego - karmienie, przewijanie, kąpanie, kangurowanie, pilnowanie, żeby leżał na brzuszku w ciągu dnia, spacery i tak mija cały dzień. Ledwo znajduję czas na jedzenie, mąż dzielnie pomaga, ale będę musiała się jakoś ogarnąć niedługo, bo żyć też trzeba.

Elaria, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osko,
    Jak dobrze Cię widzieć! :-)
    No tak, Twoja ciąża mnie zobowiązuje ;-) Musi być dobrze!
    Ściski dla Twojego synka <3

Nooo właśnie!
    Blondynko, co u Ciebie?!
    Co z naszą uparciuszką? Już dzień po terminie?
    Może się już przytulacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:30

osa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osa wrote:
    mój przypadek był taki, że na IP przy krwawieniu w 5 czy 6 tygodniu na USG nie uwidoczniono nawet zarodka, a teraz ten zarodek ssie cycka.

Może ustaw to sobie w stopce :-)

osa lubi tę wiadomość

• osa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Może ustaw to sobie w stopce :-)
    :D
    Może zostawmy jednak ten nowy suwaczek w stopce.

PS. Za każdym razem jak widzę "ujeb.se" to się uśmiecham :D

3jvzi09k998ztm99.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez usmiech pojawia sie na ustach za slowem "ujeb.se"

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia gratuluję życzę zdrowia dla fasolki!
    Aniu będzie dobrze !
    osa pozazdrościć takiego szczęścia..;*
    Niebieskaa myśl pozytywnie! :)
    Pozdrawiam was dziewczyny! ;**

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, osa lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - bardzo się cieszę, że sprawa z plamieniami ma się lepiej i też ból brzucha minął :) Oby do wizyty i zobaczyć ładną pikawkę <3

Szczęśliwa_Mamusia - ale checa z tą betą, trzymam mocno kciuki za tą "ciążę z zaskoczenia" ;) :)

Niebieska - właśnie, pisałaś, że późno wyszedł Ci taki mocno pozytywny test owulacyjny, więc ciąża dlatego sporo młodsza, a niektórzy "lekarze" nie przyjmują do wiadomości tego, że owulacja mogła być później ;) Nie denerwuj się na zapas :)

Zmobilizowałam się trochę i wpisałam się do tabelki. O tak, Elaria fajny link do tego znalazła :P

Osa - wszystkiego dobrego dla Was :) Oby obyło się bez większych szaleństw kolkowych i w ogóle :)

Blondyna - co tam u Was? Czyżby właśnie malutka zdecydowała się do rozpoczęcia życia po tej stronie brzuszka? ;)

Aga22 - jeśli nie zaskoczycie do tych 10 miesięcy, a miesiączki masz w miarę regularne i nie ma innych niepokojących objawów to ja bym poszła do lekarza chyba żeby coś więcej zacząć działać w tym temacie ;) Ale liczę, że prędzej czy później każdą z nas spotka to po raz pierwszy lub ponownie to małe szczęście jak niektóre dziewczyny mają już przy sobie ;)

Miłego dnia dziewczyny :)

Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, osa, sy__la lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Haana Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś miałam dziwny sen. Właśnie jestem w trakcie @ i w nocy krwawienie mi się rozkręciło na dobre. W tym samym czasie miałam sen, nie potrafię go w pełni opisać-gdzie miałam już duży brzuszek ciążowy, miałam zaraz już rodzić, ale jakbym zaczęła w tym śnie krwawić, nie było to krew tylko inne dziwne wydzieliny itp. (przepraszam, za dosłowność) i nikt nie potrafił mi pomóc, najbardziej czułam w tym śnie brak pomocy, zagubienie, strach. :/ Co za złe uczucie.

To tyle ze złych wiadomości. Dziś idę do fryzjera, mam w planach zrobić sobie sombre. ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska trzymam mocno kciuki za Twojego Maluszka, niech rozwija się zdrowo i rozwali system tak jak Roma :)

Annak za Twojego Okruszka również trzymam mocno kciuki, musi Ci się udać, bo ja jestem następna w kolejce! W poprzednim cyklu który zaczęłyśmy razem udało się Tobie to teraz musi udać się i mnie!

Cocune o jejku jak Ty jesteś już daleko, ah super, czujesz już Maluszka?

Niebieskaa, roma lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacieee hop hooop, gdzie jesteś??

Magdzia... Jak sie czujesz? Mam nadzieje ze cały strach minął!

M@linko... Jak Twoj nastrój? Krwawienie ustało?

Jagna, kiedy teścik?

Aliska, jak klimat miedzy Toba a mężem?

Szczęśliwa Mamusiu, bete powtarzasz czy juz czekasz na wizytę u lekarza?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no właśnie szczęśliwa mamusiu, jakie pozytywne zaskoczenie :) Gratulacje z całego serca, może to jest faktycznie sposób odpuścić i wtedy zaskoczy, no jaka niespodzianka! Oby tym razem wszystko było dobrze :*

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Ale dziś miałam dziwny sen. Właśnie jestem w trakcie @ i w nocy krwawienie mi się rozkręciło na dobre. W tym samym czasie miałam sen, nie potrafię go w pełni opisać-gdzie miałam już duży brzuszek ciążowy, miałam zaraz już rodzić, ale jakbym zaczęła w tym śnie krwawić, nie było to krew tylko inne dziwne wydzieliny itp. (przepraszam, za dosłowność) i nikt nie potrafił mi pomóc, najbardziej czułam w tym śnie brak pomocy, zagubienie, strach. :/ Co za złe uczucie.

To tyle ze złych wiadomości. Dziś idę do fryzjera, mam w planach zrobić sobie sombre. ;)

Co za nieprzyjemny sen:( i zostawia potem takie niemile uczucie... Czasem mysle, ze nasz strach i cała gamę nieprzyjemnych doświadczeń moze zrozumieć tylko kobieta po poronieniu, a niestety czasem jest tak ze czuje sie potworna samotność, tak jakby nikt nie potrafił tego zrozumieć oprócz nas samych... To sa tak bolesne doświadczenia, ze mi juz mechanizmy obronne włączają sie na sama myśl o pójściu na pobranie krwi... Ściskam Cie mocno i zeby ten sen szybko opuścił Twoje ciało i umysł:*

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uzmysłowiłam, że niebawem będzie pół roku, jak jestem na tym forum. Jak długo jeszcze. Bo jeśli wcale ma się nie udać, to ja to pierniczę, szkoda życia na te wszystkie ceregiele. Wolałabym wiedzieć.

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest 6msc od straty mojej 2 córeczki; (
    Wiecie co wierzą ze w tym roku nam się uda mam takie przeczucie ze w tym zajde a urodze w połowie następnego roku ale czas pokaże póki co mąż bierze tabletki nie pije tak alko wiec trzeba czekać..

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie dzieki Bogu przeszło. Od soboty jesteśmy w podróży na Mazurach.Nocujemy w aucie, stacjonujemy na cempingach. Odwiedziliśmy szczytno, linowo, Ryn, Mrągowo, Wilczy Szaniec a obecnie zatrzymaliśmy się w Giżycku. Za parę dni uderzamy na pomorze. Trochę męcząca ta podróż no i chłodno, dobrze ze rzadko deszczyk pada.

sylvuś lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Byłam na usg i generalnie cała wizytę przepłakałam... mam za sobą 2 poronienia przed 10tc i moj strach niestety juz na zawsze bedzie mi towarzyszyć...

Jestem niby w 6 tc i 3 dni, ale obraz usg zupełnie temu nie odpowiada:( lekarz mowi ze prędzej 4 lub 5 tydzień (albo juz cos pomieszałam), generalnie ciąża duzo młodsza. Jest pęcherzyk, jest chyba zarodek i echo zarodka... Zdążę pójść na wizytę jeszcze w przyszłym tygodniu przed wyjazdem do Norwegii... No coz... Mam nadzieje ze nie skończy sie to zle:(
    Kochana ja nadal trzymam kciuki za Ciebie :-* Jeśli Tobie brakuje sił to ja mam ich za nas wszystkie i każdą z osobna wspieram z całych sił

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane mam wynik bety pierwsza to 1,94 druga z dziś 1090,20 jestem w szoku .
    Super! Wspaniale! Cudownie! <3 <3 gratulacje!! :-*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ