X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak jak tam.u ciebie....?
    Mamusiu gratuluję ogromnie jednak w tym całym zawirowaniu wyszło jak chciałaś :) taka ciąża z zaskoczenia jest najlepsza bez liczenia karkulowania....
    Niebieska jak jest pęcherzyk.zarodek.i echo to dużo a może faktycznie miałaś owu później poczekaj i sprawdź za kilka dni wierzę że będzie dobrze...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane z całego serca ;* ;* ;* .

AniuK Odezwij się słońce ;*.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa,

Jakkolwiek dziwnie zabrzmi to pytanie od kobiety, która jest aktualnie w czwartej ciąży, to chciałam się upewnić, czy pisząc "echo zarodka" masz na myśli serduszko?

* * *
    Zaraz więcej napiszę o tym co u mnie, tylko chciałam szybko o sprawę Niebieskiej dopytać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje,

Słów nie mam, żeby wyrazić, co czuję, czytając Wasze posty. Naprawdę. Tyle wsparcia... chyba w życiu w realu nie dostałam. Dziś poczułam się tak, jakby mnie otaczało grono najlepszych przyjaciół, choć ich twarzy (większości) nigdy nie widziałam.
    Dziękuję Wam <3

Już piszę co u mnie:
    Rano po wstaniu lekkie plamienie, bardziej brązowe. Potem przez kilka godzin nic. Teraz znowu plamienio-brudzenie brązowe (wybaczcie opisy). Krótko mówiąc, na pewno wygląda to lepiej niż w nocy.
    Bólu brak. A więc wydaje się, że się poprawiło.
    Nie pojechałam w końcu na IP. Chociaż mam naprawdę najlepszy szpital od słońcem, to jednak nawet tam, przy tym wieku ciąży, zakwalifikowaliby mnie na koniec kolejki. Odsiedziałabym tam 5 godzin i pewnie nie dowiedziałabym się nic. Uznałam, że skoro krwawienie i bóle przeszły, to nie pojadę. Zostawię miejsce w poczekalni bardziej potrzebującym.

W międzyczasie napisałam do mojego lekarza. Zrobiłam znowu badanie bety i progesteronu (+ D-dimerów, które i tak miałam zrobić).
    Wszystkie wyniki świetne. Beta 10 x wyższa niż 5 dni temu. Oczywiście nie musi to niczego gwarantować, bo jeśli na przykład dziś w nocy zaczęło się dziać coś złego, to dopiero teraz beta zareaguje. A więc pewnie powtórzę ją w środę. Masakra... nie wiem, czy mi jeszcze jakaś krew zostanie.
    Oprócz tego, za radą mojego lekarza (który jest na urlopie) umówiłam się na USG. Chciałam jak najpóźniej, na czwartek, w dzień wyjazdu. Tak, żeby ciąża była możliwie najstarsza. Ale nie było terminu, więc umówiłam się na środę. Będzie to 5 dni po poprzednim badaniu. USG będzie na najlepszym sprzęcie. Może lekarz cokolwiek stwierdzi.

A więc tak się na ten moment sprawy mają.
    Wydaje mi się, że w obliczu tej poprawy, podjęłam chyba dobrą decyzję. Mam taką nadzieję...

Nie wiem, jak mam Wam dziękować za wszystko.
    Tak sobie dzisiaj pomyślałam... tam gdzieś siedzi kilkanaście dziewczyn i wszystkim zależy na moim losie. Wszystkie czekają na wieści. Gdyby nie strach o dziecko, to napisałabym, że czasem warto poczuć chwile grozy, tylko po to, by zobaczyć, jak wielkie wsparcie ma się od innych ludzi. Od Was. Od kobiet, które rozumieją mnie w tych kwestiach, jak nikt na świecie.
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 16:26

Szczęśliwa Mamusia, kiti, maggda, Bianka4, Elaria, sy__la, Niebieskaa, Nadzieja1988!, inessa, sylvuś, gama lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu,
    Wow.
    Chyba tylko tyle jestem w stanie z siebie wykrzesać. Ale heca z tą Twoją betą!!
    Gratulacje!! :-)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niebieskaa,

Jakkolwiek dziwnie zabrzmi to pytanie od kobiety, która jest aktualnie w czwartej ciąży, to chciałam się upewnić, czy pisząc "echo zarodka" masz na myśli serduszko?

Niebieskaa,
    Kochana, może od razu wyjaśnię, co mam na myśli...
    Bo coś mi tu nie gra w tym, co mówi lekarz, kiedy myślę o tym tak logicznie i analitycznie (czy jak kto woli - na chłopski rozum).

Skoro jest widoczne serduszko (jeśli chodziło o serduszko), to jak mógłby to być zarodek wielkości 4-5 tygodnia?
    Nie mogło być tak, żeby zarodek zatrzymał się na tym etapie (4-5 tyg), bo wówczas nie byłoby serca. A tym bardziej nie może maleć, zwłaszcza jak serducho pika.
    Wszystko przy założeniu, że mówiąc o echu, miałaś na myśli serce.

A nawet jeśli nie, to:
    - owulka mogła być później (i zresztą u Ciebie baaardzo późno była), u mnie zawsze było zamieszanie z datami, bo ja zawsze owulki późno miałam
    - implantacja mogła trwać wyjątkowo długo, wędrówka wewnątrz Ciebie się przeciągnęła
    - lekarz miał beznadziejne USG (w ogóle by mnie to nie zdziwiło)
    - lub nie dowidział (przykre, ale możliwe)
    - albo po prostu jakoś tak zrobił to wszystko niedbale

Krótko mówiąc - dobrze, że za kilka dni kolejna wizyta i wtedy wszystko pięknie się wyjaśni!
    Ściskam Cię mocno <3

Niebieskaa lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kiti Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja sobie dokładnie to samo pomyślałam co Annak że skoro widać echo zarodka to ciaża już jest starsza, przeciez w 4 tyg to nie widać jeszcze pecherzyka. dobrze że nie długo masz kolejne usg, ja jestem dobrej myśli.

Annak ja w terminie miesiaczki miałam takie plamienie, trochę czerwone a później brazowe i w życiu bym się nie spodziewała że to ciąża. Dopiero jak @ się nie rozkręciła to za namową m zrobiłam test i wyszedł poyztywny, obydwoje byliśmy w wielkim szoku. Rozumiem że po stracie martwisz się żeby historia się nie powtórzyła, ale może u Ciebie też stad to plamienie. Trzymam mocno za to kciuki i za twojego maluszka, niech ładnie rośnie w brzuszku i nie straszy już mamy.

Mamusia gratuluje pieknej bety, ale miałas przygody z tym cyklem :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;) Rzadko zagladam ale mysle o Was i wspieram calym sercem! Witam nowe dziewczyny. Sciskam Was wszystkie i mam nadzieje, ze kazdej kiedys w koncu sie uda! Gratuluje tez wszystkich nowych fasoleczek :) Annak- bedzie dobrze, wierz w swojego malucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 17:14

kiti, Magdzia88 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolinka,
    Czemu się tak rzadko odzywasz?!
    Napisz chociaż w paru słowach, co u Ciebie! Już 11 tydzień... nie wierzę :-)

Kiti,
    Dziękuję Ci za te słowa! Napawają nadzieją.

Martynko,
    Tobie też dziękuję, kochana, za wszystkie te przytoczone trudne historie z happy endem i wsparcie <3
    Co u naszego Tymusia? Wszystko dobrze?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niebieskaa,

* * *
    Zaraz więcej napiszę o tym co u mnie, tylko chciałam szybko o sprawę Niebieskiej dopytać.

To nie jest serduszko, to szum... Ktory pokazuje przepływ krwi , tak mi powiedział lekarz

Bianka4 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ty liczysz wiek ciąży od ostatniej @ a lekarz liczy faktyczny wiek płodu i uwierz mi miałam tak samo i taki sam opis i jest to ok super że jest zarodek z przepływami :) jest i będzie dobrze

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Paolina91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Slonce w sumie nie mam zadnych nowych wiadomosci bo mam 5tygodni przerwy między wizytami... Zostaly jeszcze rowno 2 tygodnie do wizyty i do usg genetycznego. Czuje sie dobrze i jestem dobrej mysli :) Wiadomo lęk tez sie pojawia ale staram sie go odganiac...

Bianka4, annak lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    To nie jest serduszko, to szum... Ktory pokazuje przepływ krwi , tak mi powiedział lekarz

No ale przepływ jest! A to już dużo.
    Poza tym, naprawdę ten lekarz coś kręci... W 4-5 tygodniu w ogóle nie ma zarodka!
    Ja byłam na USG w 4t4d i lekarz się zdziwił, że pęcherzyk widać. Na następne (przez te nocne problemy) idę w środę. To będzie 5t2d. Przed chwilą czytałam w necie, co można zobaczyć w takim momencie i większość dziewczyn pisze, że miały sam pęcherzyk i ciałko żółtkowe.

A więc dziwi mnie jego teoria, że zarodek wygląda na 4-5 tydzień!
    Poza tym... są jeszcze wszystkie te argumenty, które pisałam w poprzednim poście.
    Tydzień naprawdę łatwo "zgubić" na tym etapie!

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anak dobrze że wszystko się uspokoiło leż i odpoczywaj

Mamusia gratulacje :)

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak❤️Bardzo rozsądnie brzmi to co mówisz:) mogę tylko czekać... Ściskam Cie mocno i trzymam kciuki za Twoja betę!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Niebieska - skup się, będzie trochę matmy ;-)
    Dogrzebałam się w Twoich postach, że pozytywny test wyszedł Ci 25 lipca, czyli 14 dni temu. Ponieważ kreska była jasna i pokazała się późno, zakładam, że były to na prawdę same początki po zagnieżdżeniu. Mi ostatnio test wyszedł bladziutki 3 dni po plamieniu implantacyjnym, więc zakładam, że u Ciebie też było to 3 dni po zagnieżdżeniu. Zagnieżdżenie ma miejsce najczęściej 7 dni po owulacji, która we wzorcowym cyklu ma miejsce w 14 dniu cyklu i te 14 dni są doliczane do wieku ciąży. Mamy zatem:
    14 dni od pozytywnego testu do dzisiaj +
    3 dni od implantacji do testu +
    7 dni od owulacji do implantacji +
    14 dni dodawane do wieku ciąży
    Co daje razem 38 dni, czyli 5 tygodni 3 dni.

To już tydzień młodsza ciąża niż wychodzi Ci terminu @ :-) Głowa do góry! Będzie dobrze! Chociaż wiem, że jest trudno, to staraj się myśleć pozytywnie.

annak, Evita, kiti, Paolina91, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Coconue, Elmo13, sy__la, emerald_m, sylvuś lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,
    Wow!!
    Ten post rozwalił system! :-D
    #love <3

Kocham to forum!

Evita, Bianka4, Niebieskaa, roma lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROMA - Ty to jesteś niesamowita!

Niebieskaa, roma, blondyna5555 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane witajcie ❤❤❤przepraszam ze sie nie udzielam :( ale naprawde o Was pamietam calym sercem ❤❤❤ niestety nie jestem wstanie nadgonic Was z czytaniem i nie wiem co u Was sie dzieje. Mam jednak nadzieje ze sa to dobre wiadomosci. Wspieram kazda z Was ❤❤❤❤❤ u nas szalenstwo kolkowe :( serce boli jak synek cierpi ale musimy dac rade. Do tego mam coraz wiekszy stres przed wizyta z malym u kardiologa bo Gabrys ma zwezone tetnice plucne. Mamy nadzieje ze nie czeka nas szpital. A ja czuje sie w miare ok choc widze ze moj wiek jednak daje sie we znaki po nieprzespanych nockach. Jednak jestesmy b.szczesliwi ze zostalismy obdarzeni synkiem. Raczej wiecej dzieci nie bedziemy miec przez moj stan zdrowia. A synek jest cudny☺ kochane jestescie w moich myslach modlitwie kazdego dnia ☺nawet moj maz od czasu do czasu pyta co u Was slychac choc teraz widzi ze raczej czasu nie mam na towarzyszenie Wam. Jeszcze raz sle buziaki dla kazej z Was ❤❤❤ aa i prosze mimo roznych przeciwnosci i zniechecenia nie poddawajcie sie bo naprawde Cuda sie zdarzaja i my jestesmy tego przykladem ( nawet lekarze w klinice nam to powiedzieli zreszta dzieku nim Gabrys zyje bo wywolali porod w ostatnim momencie). Trzymajcie sie cieplo kochane❤❤❤
    Kochana trzymam kciuki za Twoje maleństwo ze wszystkich sił <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Annak, trzymam kciuki, zeby juz żadne plamienia Cie nie martwily:* Odpoczywaj obficie w pięknej Prowansji, czekam na Twoje wrażenia/zdjęcie

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, ze byłam u dr Jerzak i każe brać dalej duphaston i wszystkie leki. Myślałam, ze powie, ze ktoś ma przyjechać za miesiąc i skonsultować moje wyniki, ale w końcu powiedziała, ze mam sama przyjechać jak będę w Polsce, czyli w grudniu i wtedy mam mieć krzywa glukozowo-insulinowa. Wychodzi na to, ze metformine będę brać bardzo długo, bo przynajmniej do grudnia. Mam nadzieje, ze to nie jest szkodliwe:(

I jeszcze mam pytanie a propos clexane, czy to tylko ja mam czerwone plamy po wkłuciach? Czy robię to nieumiejętnie?? Mam tez jednego siniaka zielono-żółtego na brzuchu...

Miłej niedzieli! My dalej w trasę ruszamy, a wczoraj jak sie zdziwiłam haha bo nagle usiadł koło mnie Wojewódzki z dziewczyna jak byliśmy na kolacji nad zatoka.
    Co do plamek czerwonych to ja miałam często ale szybko znikały. To takie mikro krwiaczki. Nie ma co się przejmować. Tego chyba nie da się źle podać skoro pacjent sam ma sobie dawać a nie pielęgniarka.

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ