Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wspaniałe wieści :) ależ się cieszę:)

Annak widzisz, mam nadzieję, że i u Ciebie, tak jak u Niebieskiej, plamienia wcale nie oznaczają niczego strasznego:) jak w ogóle dziś u Ciebie? lepiej?

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska co za ulga!!! Alez sie ciesze! I tak ma byc juz fo konca! ❤
    M@linko i Nadziejko bobaski cud miod malina! ❤
    Annak i Ty wkrotce przyniesiesz nam tu dobre wiesci :*
    Rosnijcie zdrowo brzuchatki i prosze nas tu zarazac i wirusy rozprzestrzeniac :)

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska brawo brawo brawo!!! Uwierz w końcu w to maleństwo :-) a tydzień obsuwy jest zgodny z tym, co kiedyś Ci policzyłam wiec wszystko jest w najlepszym porządku!

Ikarzyca, Niebieskaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Annak widzisz, mam nadzieję, że i u Ciebie, tak jak u Niebieskiej, plamienia wcale nie oznaczają niczego strasznego:) jak w ogóle dziś u Ciebie? lepiej?

Skrzaciku,
    Dziękuję, że pytasz.
    U mnie dzisiaj trochę lepiej, ale wolę nawet nie mówić tego na głos, żeby nie wywoływać wilka z lasu. Udaję, że nie zauważam ;-)
    Dzisiaj skupiłam się na wizycie Niebieskiej, a jutro skupiam się na Twoich testach :-) Pamiętaj, Asia potrzebuje @!

Dziękuję Wam za słowa pełne wiary! Odwalacie za mnie tę robotę pozytywnego myślenia :-)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Niebieska 0heart.gifcudowne wieści0heart.gif

Niebieskaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia,
    To było absolutnie rozbrajające, jak napisałaś o tym misiu ze smutną miną u Szczęśliwej Mamusi!

Alisa,
    Jak już się pojawiłaś, to koniecznie nawiń o u Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:03

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście...

Blondynko,
    Co u Ciebie?!
    Czy ja dobrze pamiętam, że jutro masz się zgłosić na wywołanie?
    A może Nadia wreszcie zdecydowała się wyskoczyć z mieszkanka u mamy.
    Czekamy na wieści.

I skoro tak wywołuję dzisiaj, to jeszcze poproszę o meldunek
    Coconue,
    Czy mi się wydaje, czy jakoś dawno się nie odzywałaś...?
    Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:07

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Jagny i innych dziewczyn z mutacjami mogę prosić o pomoc i wsparcie wiedzą :-)
    dzisiaj miałam wizytę u hematologa, wyniki poniżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0086a7a7163.jpg
    Zdanie hematologa: wyniki w normie, ale widzi wskazanie do Clexane 0,4 i Acardu.
    Na 22.08 mamy wyznaczone z mężem w Genomie badanie w kierunku MTHFR (coś czuję po kościach, że wyjdzie).

Mogę prosić Was o wypowiedzenie się w kwestii moich wyników?

II sprawa: dzisiaj 21dc - progesteron 11,49ng/ml (normy: f.lutealna: 1,7-27) Zdaję sobie sprawę, że niski - ale czy świadczy o owulacji czy nie bo tego nie wiem...
    Od 17dc biorę dupka 2xdziennie.
    Zaznaczę Wam jeszcze, że ból owulacyjny i pozytywny test owulacyjny miałam w 9dc - będąc jeszcze na wczasach. Pierwszy raz miałam taki cykl tzn. z tak wczesną owulacją. Zawsze 12-14dc. I tutaj zastanawiam się czy aby nie za późno (mając na uwadze ból owulacyjny w 9dc) zrobiłam badanie progesteronu.
    Tutaj również bardzo proszę Was o pomoc - nie mam w tej kwestii doświadczenia.

Powiem Wam, że najchętniej bym tym wszystkich pierdo...ła!! Jak się nie badałam - byłam "zdrowsza" - wiecie co mam na myśli. Byłam nieświadoma pewnych rzeczy, żyło mi się lżej, a teraz... od badań do badań....
    Na tą chwilę to w ogóle zastanawiam się czy nie odpuścić bo jakoś kuźwa wątpię by się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:21

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam a tu takie wiesci cudne:**** :)
    Niebieskaaa tak się cieszę ze jest wszystko dobrze:*Super sie czyta takie wiadomości :)
    Za oknem pochmurno a u mnie w środku słonće ::}}No tak się cieszę ze az przestałam Ci zazdroscić heh :):P
    M@linka a w Twoim maluszku się zakochałam:))I tez mnie cieszy Twoja radośc:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska,
    Ja w większości tych kwestii nie dam rady pomóc, mimo, że sama jestem "mutantką", ale jedno co mi się rzuca w oczy (akurat jestem z tym badaniem na bieżąco) to dość wysokie d-dimery, czyli wskaźniki związane z krzepnięciem. Na to radą będzie zapewne właśnie święty Clexane z Acardem.
    Mój gin powiedział, że mam regularnie w ciąży badać te d-dimery, bo one mogą się zmieniać i jeszcze rosnąć w tym okresie. A więc to na pewno będzie coś do konktrolowania. Jeśli inne badania (MTHFR) potwierdzą dodatkowo problemy z krzepliwością, to wszystko będzie jasne.

Co do reszty, to może inne dziewusie pomogą.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Aliska,
    Ja w większości tych kwestii nie dam rady pomóc, mimo, że sama jestem "mutantką", ale jedno co mi się rzuca w oczy (akurat jestem z tym badaniem na bieżąco) to dość wysokie d-dimery, czyli wskaźniki związane z krzepnięciem. Na to radą będzie zapewne właśnie święty Clexane z Acardem.
    Mój gin powiedział, że mam regularnie w ciąży badać te d-dimery, bo one mogą się zmieniać i jeszcze rosnąć w tym okresie. A więc to na pewno będzie coś do konktrolowania. Jeśli inne badania (MTHFR) potwierdzą dodatkowo problemy z krzepliwością, to wszystko będzie jasne.

Co do reszty, to może inne dziewusie pomogą.

Aniu - jak to powiedział dzisiaj hematolog:" poza ciążą jestem bezpieczna, gorzej w ciąży bo właśnie d-dimery rosną". Ja Ci powiem, że jestem laiczką w temacie mutacji ale jakoś od razu rzucił mi się w oczy za wysoki wynik d-dimerów.

Aniu - pamiętaj, że ja cały czas wspieram Cię i myślami jestem z Tobą0heart.gif]0heart.gif

kaasik lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Jaki fasolek to już duża dzidzia <3
    Toz to juz czlowieczek :-) Slodka ta fotka,jak bede miec takie swoje to zrobie sobie z takiej fotki tapete na telefonie bym mogla e kazdej chwili patrzec na moje marzenie :-)

M@linka, Elmo13, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa no wlasnie to samo mialsm napisac co Annak ze te wartosci w ciazy nie bedą stałe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:56

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki :)
    Czytam czytam i serce me się raduje!! ;-)

Niebieskaa super wieści!!!! <3 tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i że Fasolka sobie rośnie a pikawa mocno pika! <3 teraz już musi być dobrze, uwierz w to Dzieciątko <3
    Annak Ty również pod koniec sierpnia usłyszysz takie właśnie wieści, tego Ci życzę z całego serca. Tyle co przeszłaś i nadal przechodzisz musi Ci zostać wynagrodzone!! No musi po prostu <3
    M@linka - jaki śliczny Bobas, gratuluję Kochana! <3 normalnie zdjęcie jak z okładki, wszystko dokładnie widać, oczodoły, nosek, bródkę, brzuszek.... po prostu śpioszek sobie chyba smacznie spał i dlatego tak ładnie udało się go obejrzeć <3

Apropos tych badań co robiła Alisa - mam nadal skierowanie na te badania, ale nie wiem czy je robić w ciąży :( sporo będą kosztować (już to pisałam wcześniej - ok. 400 zł)... a z drugiej strony jakbym zrobiła i coś wyszłoby to można jeszcze włączyć Clexane jakby co... ehhhh :( jutro zapytam gina co on na to... czy ryzykujemy czy badamy... a Wy byście robiły na moim miejscu? po 1 poronieniu?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam Was Dziewczynki :)

Apropos tych badań co robiła Alisa - mam nadal skierowanie na te badania, ale nie wiem czy je robić w ciąży :( sporo będą kosztować (już to pisałam wcześniej - ok. 400 zł)... a z drugiej strony jakbym zrobiła i coś wyszłoby to można jeszcze włączyć Clexane jakby co... ehhhh :( jutro zapytam gina co on na to... czy ryzykujemy czy badamy... a Wy byście robiły na moim miejscu? po 1 poronieniu?

Syluś tak jak napisała wcześniej Annak - ja bym przynajmniej w ciąży kontrolowała d-dimery. Clexane to chyba zawsze można włączyć - ale tutaj już niech wypowiedzą się bardziej doświadczone :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Alisa no wlasnie to samo mialsm napisac co Annak ze te wartosci w ciazy nie bedą stałe

A progesteron - znasz się na tym?

• sy__la Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Syluś tak jak napisała wcześniej Annak - ja bym przynajmniej w ciąży kontrolowała d-dimery. Clexane to chyba zawsze można włączyć - ale tutaj już niech wypowiedzą się bardziej doświadczone :-)

czyli głównie wysokie d-dimery są wskazaniem do włączenia Clexane?? Czy coś jeszcze??

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troche z innej beczki, cudowny wywiad, ja sie poryczalam na lawce w parku :\
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,14761637,Agnieszka_Kaluga__Masz_prawo_cierpiec_po_utracie_dziecka.html?disableRedirects=true

M@linka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    czyli głównie wysokie d-dimery są wskazaniem do włączenia Clexane?? Czy coś jeszcze??
    ja sądzę, że sam wynik d-dimerów (wysoki) to za mało by włączyć Clexane.
    Ale poczekaj jeszcze na wypowiedź Jagny, Annak, Martynki i innych niewiast :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Mój Fasolek <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c9fdd260136.jpg

Jezu M@linko przepraszam Cię - przeoczyłam zdjęcie.
    To już nie taki fasolek, toż to piękny bobasekradosne-sloneczko.gif

M@linka lubi tę wiadomość

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ