X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wspaniałe wieści :) ależ się cieszę:)

Annak widzisz, mam nadzieję, że i u Ciebie, tak jak u Niebieskiej, plamienia wcale nie oznaczają niczego strasznego:) jak w ogóle dziś u Ciebie? lepiej?

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska co za ulga!!! Alez sie ciesze! I tak ma byc juz fo konca! ❤
    M@linko i Nadziejko bobaski cud miod malina! ❤
    Annak i Ty wkrotce przyniesiesz nam tu dobre wiesci :*
    Rosnijcie zdrowo brzuchatki i prosze nas tu zarazac i wirusy rozprzestrzeniac :)

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska brawo brawo brawo!!! Uwierz w końcu w to maleństwo :-) a tydzień obsuwy jest zgodny z tym, co kiedyś Ci policzyłam wiec wszystko jest w najlepszym porządku!

Ikarzyca, Niebieskaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Annak widzisz, mam nadzieję, że i u Ciebie, tak jak u Niebieskiej, plamienia wcale nie oznaczają niczego strasznego:) jak w ogóle dziś u Ciebie? lepiej?

Skrzaciku,
    Dziękuję, że pytasz.
    U mnie dzisiaj trochę lepiej, ale wolę nawet nie mówić tego na głos, żeby nie wywoływać wilka z lasu. Udaję, że nie zauważam ;-)
    Dzisiaj skupiłam się na wizycie Niebieskiej, a jutro skupiam się na Twoich testach :-) Pamiętaj, Asia potrzebuje @!

Dziękuję Wam za słowa pełne wiary! Odwalacie za mnie tę robotę pozytywnego myślenia :-)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Niebieska 0heart.gifcudowne wieści0heart.gif

Niebieskaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia,
    To było absolutnie rozbrajające, jak napisałaś o tym misiu ze smutną miną u Szczęśliwej Mamusi!

Alisa,
    Jak już się pojawiłaś, to koniecznie nawiń o u Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:03

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście...

Blondynko,
    Co u Ciebie?!
    Czy ja dobrze pamiętam, że jutro masz się zgłosić na wywołanie?
    A może Nadia wreszcie zdecydowała się wyskoczyć z mieszkanka u mamy.
    Czekamy na wieści.

I skoro tak wywołuję dzisiaj, to jeszcze poproszę o meldunek
    Coconue,
    Czy mi się wydaje, czy jakoś dawno się nie odzywałaś...?
    Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:07

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Jagny i innych dziewczyn z mutacjami mogę prosić o pomoc i wsparcie wiedzą :-)
    dzisiaj miałam wizytę u hematologa, wyniki poniżej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0086a7a7163.jpg
    Zdanie hematologa: wyniki w normie, ale widzi wskazanie do Clexane 0,4 i Acardu.
    Na 22.08 mamy wyznaczone z mężem w Genomie badanie w kierunku MTHFR (coś czuję po kościach, że wyjdzie).

Mogę prosić Was o wypowiedzenie się w kwestii moich wyników?

II sprawa: dzisiaj 21dc - progesteron 11,49ng/ml (normy: f.lutealna: 1,7-27) Zdaję sobie sprawę, że niski - ale czy świadczy o owulacji czy nie bo tego nie wiem...
    Od 17dc biorę dupka 2xdziennie.
    Zaznaczę Wam jeszcze, że ból owulacyjny i pozytywny test owulacyjny miałam w 9dc - będąc jeszcze na wczasach. Pierwszy raz miałam taki cykl tzn. z tak wczesną owulacją. Zawsze 12-14dc. I tutaj zastanawiam się czy aby nie za późno (mając na uwadze ból owulacyjny w 9dc) zrobiłam badanie progesteronu.
    Tutaj również bardzo proszę Was o pomoc - nie mam w tej kwestii doświadczenia.

Powiem Wam, że najchętniej bym tym wszystkich pierdo...ła!! Jak się nie badałam - byłam "zdrowsza" - wiecie co mam na myśli. Byłam nieświadoma pewnych rzeczy, żyło mi się lżej, a teraz... od badań do badań....
    Na tą chwilę to w ogóle zastanawiam się czy nie odpuścić bo jakoś kuźwa wątpię by się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:21

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam a tu takie wiesci cudne:**** :)
    Niebieskaaa tak się cieszę ze jest wszystko dobrze:*Super sie czyta takie wiadomości :)
    Za oknem pochmurno a u mnie w środku słonće ::}}No tak się cieszę ze az przestałam Ci zazdroscić heh :):P
    M@linka a w Twoim maluszku się zakochałam:))I tez mnie cieszy Twoja radośc:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska,
    Ja w większości tych kwestii nie dam rady pomóc, mimo, że sama jestem "mutantką", ale jedno co mi się rzuca w oczy (akurat jestem z tym badaniem na bieżąco) to dość wysokie d-dimery, czyli wskaźniki związane z krzepnięciem. Na to radą będzie zapewne właśnie święty Clexane z Acardem.
    Mój gin powiedział, że mam regularnie w ciąży badać te d-dimery, bo one mogą się zmieniać i jeszcze rosnąć w tym okresie. A więc to na pewno będzie coś do konktrolowania. Jeśli inne badania (MTHFR) potwierdzą dodatkowo problemy z krzepliwością, to wszystko będzie jasne.

Co do reszty, to może inne dziewusie pomogą.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Aliska,
    Ja w większości tych kwestii nie dam rady pomóc, mimo, że sama jestem "mutantką", ale jedno co mi się rzuca w oczy (akurat jestem z tym badaniem na bieżąco) to dość wysokie d-dimery, czyli wskaźniki związane z krzepnięciem. Na to radą będzie zapewne właśnie święty Clexane z Acardem.
    Mój gin powiedział, że mam regularnie w ciąży badać te d-dimery, bo one mogą się zmieniać i jeszcze rosnąć w tym okresie. A więc to na pewno będzie coś do konktrolowania. Jeśli inne badania (MTHFR) potwierdzą dodatkowo problemy z krzepliwością, to wszystko będzie jasne.

Co do reszty, to może inne dziewusie pomogą.

Aniu - jak to powiedział dzisiaj hematolog:" poza ciążą jestem bezpieczna, gorzej w ciąży bo właśnie d-dimery rosną". Ja Ci powiem, że jestem laiczką w temacie mutacji ale jakoś od razu rzucił mi się w oczy za wysoki wynik d-dimerów.

Aniu - pamiętaj, że ja cały czas wspieram Cię i myślami jestem z Tobą0heart.gif]0heart.gif

kaasik lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Jaki fasolek to już duża dzidzia <3
    Toz to juz czlowieczek :-) Slodka ta fotka,jak bede miec takie swoje to zrobie sobie z takiej fotki tapete na telefonie bym mogla e kazdej chwili patrzec na moje marzenie :-)

M@linka, Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa no wlasnie to samo mialsm napisac co Annak ze te wartosci w ciazy nie bedą stałe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:56

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki :)
    Czytam czytam i serce me się raduje!! ;-)

Niebieskaa super wieści!!!! <3 tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i że Fasolka sobie rośnie a pikawa mocno pika! <3 teraz już musi być dobrze, uwierz w to Dzieciątko <3
    Annak Ty również pod koniec sierpnia usłyszysz takie właśnie wieści, tego Ci życzę z całego serca. Tyle co przeszłaś i nadal przechodzisz musi Ci zostać wynagrodzone!! No musi po prostu <3
    M@linka - jaki śliczny Bobas, gratuluję Kochana! <3 normalnie zdjęcie jak z okładki, wszystko dokładnie widać, oczodoły, nosek, bródkę, brzuszek.... po prostu śpioszek sobie chyba smacznie spał i dlatego tak ładnie udało się go obejrzeć <3

Apropos tych badań co robiła Alisa - mam nadal skierowanie na te badania, ale nie wiem czy je robić w ciąży :( sporo będą kosztować (już to pisałam wcześniej - ok. 400 zł)... a z drugiej strony jakbym zrobiła i coś wyszłoby to można jeszcze włączyć Clexane jakby co... ehhhh :( jutro zapytam gina co on na to... czy ryzykujemy czy badamy... a Wy byście robiły na moim miejscu? po 1 poronieniu?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam Was Dziewczynki :)

Apropos tych badań co robiła Alisa - mam nadal skierowanie na te badania, ale nie wiem czy je robić w ciąży :( sporo będą kosztować (już to pisałam wcześniej - ok. 400 zł)... a z drugiej strony jakbym zrobiła i coś wyszłoby to można jeszcze włączyć Clexane jakby co... ehhhh :( jutro zapytam gina co on na to... czy ryzykujemy czy badamy... a Wy byście robiły na moim miejscu? po 1 poronieniu?

Syluś tak jak napisała wcześniej Annak - ja bym przynajmniej w ciąży kontrolowała d-dimery. Clexane to chyba zawsze można włączyć - ale tutaj już niech wypowiedzą się bardziej doświadczone :-)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Alisa no wlasnie to samo mialsm napisac co Annak ze te wartosci w ciazy nie bedą stałe

A progesteron - znasz się na tym?

• sy__la Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Syluś tak jak napisała wcześniej Annak - ja bym przynajmniej w ciąży kontrolowała d-dimery. Clexane to chyba zawsze można włączyć - ale tutaj już niech wypowiedzą się bardziej doświadczone :-)

czyli głównie wysokie d-dimery są wskazaniem do włączenia Clexane?? Czy coś jeszcze??

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troche z innej beczki, cudowny wywiad, ja sie poryczalam na lawce w parku :\
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,14761637,Agnieszka_Kaluga__Masz_prawo_cierpiec_po_utracie_dziecka.html?disableRedirects=true

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    czyli głównie wysokie d-dimery są wskazaniem do włączenia Clexane?? Czy coś jeszcze??
    ja sądzę, że sam wynik d-dimerów (wysoki) to za mało by włączyć Clexane.
    Ale poczekaj jeszcze na wypowiedź Jagny, Annak, Martynki i innych niewiast :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Mój Fasolek <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c9fdd260136.jpg

Jezu M@linko przepraszam Cię - przeoczyłam zdjęcie.
    To już nie taki fasolek, toż to piękny bobasekradosne-sloneczko.gif

M@linka lubi tę wiadomość

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ