X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    nie przeczytałam wszystkiedo ale jeśli dobrze zrozumiałam jesteś 10 tygodni po poronieniu i testy pozytywne tak ??
    Kurcze poszła bym na bete i sprawdziła bo mi to na kolejną ciążę wygląda
    Nie, nie. Poronilam ok. 10 tygodnia ciazy.
    Obecnie jest to moj 26dc po poronieniu (25dc po lyzeczkowaniu).

• Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy był stosunek ??

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc ze beta się będzie rozpadala nawet co 48godzin i zakładając że w dzień zabiegu miałaś 200000 to wychodzi mniej więcej betę 80 w 25 dc.
    jutro bierz młodego za rękę i na betę bo tylko to Ci da pewność ale mi raczej wychodzi ze to resztki pp tamtej ciąży :/

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się wydaje że ciut za mocny ten test no ale nie wiem

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    a kiedy był stosunek ??
    Zerknij sobie do mnie na wykres. Tylko wez poprawke na to, ze zaznaczylam pierwszy dzien jako dzien lyzeczkowania, bo sie pomylilam, a poronilam samoistnie dzien wczesniej.
    Tak wiec wychodzi na to, ze np. 15dc to w rzeczywistosci 16dc itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Licząc ze beta się będzie rozpadala nawet co 48godzin i zakładając że w dzień zabiegu miałaś 200000 to wychodzi mniej więcej betę 80 w 25 dc.
    jutro bierz młodego za rękę i na betę bo tylko to Ci da pewność ale mi raczej wychodzi ze to resztki pp tamtej ciąży :/
    tylko podobno rozklad nastepuje co 33h, a nie co 48, wiec 1/3 szybciej, wiwc beta powinna byc ponizej 80.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne tylko powinna być poniżej 5 czy w okolicach 5 jak miałaś ten sluz plodny. Ja Ci nie chce odbierać radości. Serio.

Myślę że tylko beta i jej przyrost dadzą Ci pewność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli Wy się normalnie w tym cyklu staracie. Życzę powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wpis znalazlam na watku o becie
    Beata wrote:
    moja 4 tygodnie po zabiegu 28,9
    5 tygodni po 11,8
    Z czego pozniej napisala, ze to przez zaslad ma tak wolny spadek.
    Reszta kobiet wypowiadala sie, ze trzy tygodnie po juz im beta spadla, a nawet trafilam tam ba wpis, ze jedna z kobiet sie nie doczekala nawet pierwszej @.
    Jutro ide na bete i w srode na powtorke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Aaa czyli Wy się normalnie w tym cyklu staracie. Życzę powodzenia!
    Powiem Ci, ze to bardziej taka niewiedza byla na poczatku, bo myslalam, ze ciezko o owulacje w cyklu po lyzeczkowaniu. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałaś ze Was poniosło to jakoś pomyślałam że Was raz poniosło.
    Owu jest od razu. Ja dziś czuje owu. Ciekawe jak endometrium po lyzeczkowaniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby u nas to bardziej mysle przyzwyczajenie do stosunku "do konca", ponad to tak jak pisalam - nie wiedzialam o tym, ze owulacja moze wystapic juz po 2 tygodniach, bo dwa tygodnie to ja jeszcze mialam plamienia. Jesli bedzie to nikt nie bedzie plakal, bylismy juz psychicznie przygotowani na ciaze i uwazam, ze tym razem przywiazywalibysmy wage i dmuchali na zimne. Tylko chcialabym zapobiec ewentualnemu poronieniu..

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak kochana, kiedy wracasz do Polski? Jak sie czujesz? Jak tam sytuacja na froncie?

M@linko, a Ty juz pozegnalas wszystkie strachy i leki i czekasz juz na Maluszka? nie no...jeszcze duzo czasu, ale spora droga juz za Wami!

Skrzaciku...odezwij sie! annak Cie juz wywolywala, jak nastroj? jaki dalszy plan lekarza?

Blondyna..hop hoop, zapewne juz tulisz swoja ksiecznike i stad ta nieobecnosc tutaj:)

Magdziu..a Ty jak sie czujesz i malenstwo? kiedy jakies usg i kolejne wiesci dla nas?

Uswiadomilam sobie, ze mocno wierzylam w nowe pozytywne tesciki wakacyjne,a tu przeciez nie tylko Szczesliwa Mamusia, ale i sy_la przeciez i Ainade!! Kto nastepny? czekam z niecierpliwoscia! Ten watek trzeba nieustannie zasilac nowymi, szczesliwymi historiami:)

A ja przed chwila zajrzalam na watek sierpniowek, zeby zobaczyc co slychac u Martynki (swoja droga to wiecej dowiedzialam sie z pamietnika) i natrafilam na opis porodu jednej dziewczyny...powiem Wam, ze najczarniejsze mysli nie podsunelyby mi takiej historii... zaluje, ze to przeczytalam.

Milego popoludnia!

Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po dłuższej przerwie, melduję, że wreszcie wpisałam się do tabelki :) Czytam absolutnie wszystko co piszecie tylko się nie udzielam. Ale pamiętam o Was :)

Witam nowe dziewczyny - współczuję strat i kibicuję nowym staraniom. To bardzo pozytywne miejsce w wirtualnym świecie :)

Annak jak się czujesz kochana? Codziennie myślę o Tobie i kibicuję Ci bardzo.
    Niebieska a jak u Ciebie? Mam nadzieję, że po ostatniej wizycie opuściły Cię smutki i czarne myśli.

Ściskam mocno!

Gaduaaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko...wlasnie nie odzywalas sie dlugooo! a jak Ty sie masz? jak samopoczucie? etap staran czy leczenia czy leczenia i staran? jak kondycja psychiczna?
    a dziekuje...ja staram sie myslec pozytywnie, caly czas powtarzam sobie, ze spokoj i radosc potrzebne sa okruszkowi, ostatnie co potrzebuje to napiecie mojego ciala i trudne emocje...
    jutro wracam do pracy po urlopie i nie zaplanowalam sobie ciazy:P a kalendarz jest mocno zapelniony i za 2 tyg powinnam leciec na kurs...pojawie sie na nim, ale dojade pociagiem. Zobacze jak to bedzie..najwyzej pojde na zwolnienie. Pozdrawiam Cie serdecznie!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la dzięki za pamiec.Wedlug mnie ovu jutro albo we wtorek rano obliczajàc wielkosc jajek.Jutro mam zrobic zastrzyk pregnyl po którym ovu powinna byc najpozniej we srode.Mam dwa jajka wiec jesli jedno pęknie to nie przyblokuje drugiego dzieki zastrzykowi choc róznica miedzy nimi 1mm wiec wlasciwie dojrzewają równo.Jeszcze je czuje-oba,cięzko chodzic i siedziec bo boli.
    Serduszkujemy kiedy sie da bo màz ma ataki kamicy nerkowej i dzis zwijał sie z bólu,nospa troche ulzyla i moglismy dzis jedna grupe saperów do rozbrojenia bomb wysłac,jutro z rana jesli kamienie pozwolà polecą następni.Moje jajka nie poczekają,mam nadzieje ze kamienie meza tak

Arleta, Natalii00 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wreszcie sie odezwałas,powielam pytanie co u ciebie?Pozdrawiam
    Edit.Doczytalsm ze wizytujesz we srode,pomyslnych wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 17:44

Evita lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, jak stosuje się inofem, tzn w których dniach cyklu? Czy można łączyć go z wiesiołkiem?

Ja stosuję podobny preparat, Miovarian, cały cykl, dwie saszetki dziennie.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Podsyłam Wam test sprzed 10 minut i dla porownania sprzed 48h.

https://zapodaj.net/7cb3194a8776c.jpg.html

Ten wyzej byl robiony z porannego moczu 2 dni temu.
    Ten nizej przed chwila.
    I co o tym myslec? :(
    Czy hormon moze utrzymywac sie dosc wysoko sadzac po tescie nawet po ponad 3 tyg od zabiegu? Oszaleje z niewiedzy :(

Bez sensu to jest, wróżysz z fusów. Chciałabyś żebyśmy Ci napisały ze to ciąża, ale tego nikt nie wiem. Zrób beta-hcg dwa razy, bo te testy nic Ci nie wyjaśnią. Fabrycznie wybarwione paski testowe nie są miernikiem przyrostu hormonu bo jeszcze jest coś takiego jak ciężar właściwy moczu który raz może być wyższy a raz niższy i mocniej niż krew reaguje na stopień uwodnienia organizmu. Po abrazji część hormonu może być wydzielania przez pozostawiona kosmowke (u mnie tak jest, hormon spada wolniej niż wynika to z czasu polowicznego rozpadu, bo poprosiłam ordynatora o oszczędne skrobanie dla uniknięcia zespołu ashermana). Nie jest powiedziane ze beta musi osiągnąć dokładnie 5 żeby cykl ruszył, musi być po prostu niska i gwałtownie spadać żeby organizm zrozumiał ze ciąża się skończyła. Jak szybko to nastąpi to jest sprawa indywidualna. Nikt nie odpowie na pytanie czy i kiedy miałaś owulacje bo nikt tego nie wie, musiałby być monitoring cyklu. Cykl po zabiegu może być też bezowulacyjny. Wniosek z tego taki - te testy tak samo mogą oznaczać ciążę jak i pozostały hormon po zabiegu. Dynamika spadku bety jest jaka jest, wieloczynnikowa. Bez dwukrotnego badania nic nie będziesz wiedziała. Szczerze ja bym się nie napalała, to jest naprawdę wcześnie. Życzę Ci tej ciąży,jeśli teraz jej chcesz. Ale przenoszenie pytania z wątku do wątku nie rozwiaze Twojego problemu, tak jak piszą koleżanki.

Bianka4, Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Czyli co ciaza to opinia. Jutro postaram sie zbadac ta bete. Jesli ma wyjsc wzrost to i tak wyjdzie skoro przy becie powyzej 5 nie ma owulacji..

Dodam, że moja ciąża obumarła gdzieś w 8tc, a zabieg miałam w 11 tc i wówczas beta wynosiła tylko 5000. Dwa tygodnie po zabiegu wynosiła 20, a miesiąc po zabiegu 0,4.

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ