X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dodam, że moja ciąża obumarła gdzieś w 8tc, a zabieg miałam w 11 tc i wówczas beta wynosiła tylko 5000. Dwa tygodnie po zabiegu wynosiła 20, a miesiąc po zabiegu 0,4.

A u mnie dwa tygodnie po zabiegu 80, tydzień później 60 a kilka dni temu 30, a minął już miesiąc. Nie ma reguły. Zależy ile zostało w macicy i ile było wyjsciowo. Poza tym witam się w wątku, bo tu mnie jeszcze nie widzieli :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze jedna istotna kwestia niskiego spadku czy nawet chwilowego wzrostu beta-hcg a mianowicie ciąża heterotopowa. Wtedy hormon może rosnąć bo mimo usunięcia ciąży z macicy, druga rośnie w jajowodzie. Dlatego ja nie znoszę jak ktoś robi te cholerne sikance. Tylko porównanie dwóch kolejnych wyników rozwiązuje wszystkie dylematy. I jest to ważne nawet ze względu bezpieczeństwa żeby po zabiegu te bety oznaczać.

_Abby_, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć vertigo! Widzę, że konkretna z ciebie dziewczyna.

Jagna, kilka lat temu mój m. też miał epizod nerkowy, faktycznie masakra. Jeśli Twój chłop da radę <3 pomimo tego, to czapki z głów.

Bianka4, Natalii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zostało 11 dni do wizyty <3 nie mogę się doczekać :-)

Ikarzyca, Bianka4, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta też spadała wolno, po mc wynosiła 6, wszystko zależy od organizmu. Poronienie naturalne w szpitalu, bez zabiegu, doszli do wniosku że wszystko się samoistnie wyczyściło i nie trzeba ingerować.
    Tak jak mówią Dziewczyny tylko badanie z krwi da prawdziwą odpowiedź.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam o czyms napisac dziewczyny... wlasnie uswiadomilam sobie, ze dzieki temu watkowi nauczylam sie czegos o czym nie mialam swiadomosci, ze sie nauczylam... otoz moja przyjaciolka podzielila sie straszna wiadomoscia, jest w 9 miesiacy ciazy i okazalo sie, ze jej mama ma nieuleczalnego raka z przerzutami... i wiecie co... jakos latwiej jest mi towarzyszyc jej w tym, wyrazic w slowach to, ze jestem przy niej... Tak jakby strata..smierc...wyrok..byl nieco oswojony... moze nie oswojony...ale bardziej poznany. I od razu pomyslam o Was, jak piszecie... dajac duzo miejsca na wysycenie sie zlosci, zalu, smutku...bez oceniania. Duzo nauczylam sie od Was i tego jak potraficie otoczyc opieka osobe, ktora cierpi...

Szczęśliwa Mamusia, Elaria lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo mądrze piszesz,witaj na wątku,rozgosc się.Przykro mi z powodu twojej straty.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    U mnie zostało 11 dni do wizyty <3 nie mogę się doczekać :-)
    Podobnie jak Annak..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was szczególnie witam się z nowymi dziewczynami jednak przykro ze coraz więcej nas jest - tych dotkniętych stratą upragnionego dzieciątka :(

Mam do was takie może grupowe pytanie ale w moim cyklu ostatnio nie ma żadnych prawidłowości z których bym mogła cis wywnioskować... od wczoraj boli mnie pierś a właściwie skutek jeden i czasem lekkie pobolewanie w brzuchu ale takie bardziej cmienie taka ciężkości czuje... Juz tydzień temu odstawiłam lutke na wywołanie @ i nic jak jest u was czy ból sutkow może byc oznaką miesiączki ze wkoncu przyjdzie lada chwila? ogólnie mnie raczej nie bolały piersi przed tylko.troszke na początku w ciąży wiec nie mam za bardzo wiedzy w tym temacie

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Witam was szczególnie witam się z nowymi dziewczynami jednak przykro ze coraz więcej nas jest - tych dotkniętych stratą upragnionego dzieciątka :(

Mam do was takie może grupowe pytanie ale w moim cyklu ostatnio nie ma żadnych prawidłowości z których bym mogła cis wywnioskować... od wczoraj boli mnie pierś a właściwie skutek jeden i czasem lekkie pobolewanie w brzuchu ale takie bardziej cmienie taka ciężkości czuje... Juz tydzień temu odstawiłam lutke na wywołanie @ i nic jak jest u was czy ból sutkow może byc oznaką miesiączki ze wkoncu przyjdzie lada chwila? ogólnie mnie raczej nie bolały piersi przed tylko.troszke na początku w ciąży wiec nie mam za bardzo wiedzy w tym temacie

mnie jak bolą brodawki sutkowe, to jestem w ciąży ;) w tej ciąży bolała mnie tylko jedna, po tygodniu doszła druga. Powodzenia :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Cześć vertigo! Widzę, że konkretna z ciebie dziewczyna.

Jagna, kilka lat temu mój m. też miał epizod nerkowy, faktycznie masakra. Jeśli Twój chłop da radę <3 pomimo tego, to czapki z głów.
    Na razie to byl pierwszy atak i nospa troche poradzila sobie ale pobolewa go juz od kilkunastu dni i ma problem z wysikaniem sie wiec ataki bedą teraz czesciej i mocniejsze.Jutro lekarz go czeka a ja mam nadzieje ze te kamienie dadzà spokój na te kilka dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo było by pięknie ale do momentu wzięcia luteiny nie odnotowała skoku tem. Aby przypuszczać ze owu była więc raczej marna szansa... Ale w życiu wszystko się może zdążyć ja od poronienia mam strasznie pogmatwalo cykle z których nic nie można wywnioskować i w dodatku tem zamiast spadać nadal wysoka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 22:41

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Vertigo było by pięknie ale do momentu wzięcia luteiny nie odnotowała skoku tem. Aby przypuszczać ze owu była więc raczej marna szansa... Ale w życiu wszystko się może zdążyć ja od poronienia mam strasznie pogmatwalo cykle z których nic nie można wywnioskować i w dodatku tem zamiast spadać nadal wysoka

weź przestań, termometr Ci się zepsuł ;)

Elmo13 lubi tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna to współczuję... Oby jednak dał rde ;) szkoda by było.takich jajeczek ale jakby co to może żołnierze troszkę zaczekaj na Twoja księżniczkę aż się uwolni :):)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety,
    Cały dzień dziś mnie nie było. To mam trochę do nadrabiania...

Gaduaaa,
    Bardzo mi przykro, że spadło na Ciebie tyle trudnych przeżyć naraz. Jest wśród nas kilka dziewczyn, które niedawno w krótkim czasie przeżyły stratę nie tylko dziecka, ale także innej bliskiej osoby, a więc pisz o wszystkim, co Ci leży na sercu. Na pewno znajdziesz tutaj zrozumienie i wsparcie.

aiwlys,
    Tak jak pisałam w nocy - tylko beta. My możemy wycągnąć szklaną kulę, ale... no ja akurat nie mam. A żałuję, bo sama bym z chęcią sprawdziła, co tam się u mnie dzieje.

Jaguś,
    Jak nie urok... Współczucia dla męża!! Ale że on jeszcze daję radę mimo wszystko. Ło rany.. No ale jak ma w domu taki wulkan, jak Ty, to trudno się dziwić :-)
    Bardzo mocno życzę mu szybkiej poprawy i powrotu do zdrowia. A Wam obojgu... no wiadomo czego (czyli kogo).

Roma,
    Mnie trzech lekarzy zaleciło Inofem/Inofolic do brania non-stop, po dwie saszetki dziennie. W przypadku zajścia w ciążę zdania były podzielone - pani profesor mówiła, żeby odstawić, inny lekarz, żeby kontynuować. Ale co do brania w czasie starań, to wszyscy byli jednogłośni.

Alisa,
    Jak zaczęłam czytać Twój post, że "wczoraj cały dzień..." to myślałam, że napiszesz "...spędziliśmy w łóżku" ;-) Po Twoich ostatnich postach to mi się z seksem kojarzysz :-D No i niewiele się pomyliłam, patrząc na świeże wieści na temat poranka. Trzeba zmęczyć dzieciaki ;-)

Sylvuś,
    Ja trzymam za Ciebie bardzo, bardzo mocno kciuki! Żebyście nie zdążyli dojść do tematu in vitro. Żeby zaskoczyło z naturalsem. Nie znikaj, dawaj nam znać na bieżąco.
    I dziękuję Ci za wsparcie i ciepłe myśli <3

Niebieskaa,
    Wracam do PL 27.08. Więc jeszcze prawie tydzień wakacji przede mną. Sytuacja na froncie całkiem dobrze. Plamienia minimalne i tylko (wybaczcie) brąz. A więc oddycham z ulgą, chociaż wciąż każda wizyta w toalecie to strach.
    Życzę Ci jutro gładkiego powrotu do pracy po urlopie. Ale nie przemęczaj się, błagam! Pamiętaj o Okruszku! I o sobie :-)
    Piękne były słowa, które napisałaś o tym, co dało Ci forum. Wzruszyłam się. Ale Ty potrafisz napisać, kochana...

Evita,
    No jesteeeś! :-) Co to za urlopy od pisania?! ;-) Napisz więcej, co u Ciebie!
    Dziękuję za troskę o mnie <3 Tak jak pisałam powyżej - jest dużo lepiej. Nie tracę nadziei (a właściwie - odzyskuję ją).

Elmo,
    Kurczę, nie wiem, co Ci powiedzieć. Strasznie potrafią wariować i cykle, i ciało po poronieniu... Liczę, że Ci się w końcu unormuje.

(rany, ja to sobie lubię pobić rekord długich postów... mam to chyba w DNA)

Gaduaaa, Nadzieja1988!, sylvuś lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    weź przestań, termometr Ci się zepsuł ;)

Vertigo,
    Zo-stań-z-na-mi!
    Szalenie podoba mi się Twoje konkretne podejście! :-)

vertigo lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Podobnie jak Annak..

Ha, Jagienko, u mnie już tylko 9 dni!
    W skali 3 tygodni, które miałam do przeczekania, to już jest tylko chwilka.

* * *
    A propos czekania... umieram z ciekawości, co tam u Blondynki i Nadii...

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Coconue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Jest jeszcze jedna istotna kwestia niskiego spadku czy nawet chwilowego wzrostu beta-hcg a mianowicie ciąża heterotopowa. Wtedy hormon może rosnąć bo mimo usunięcia ciąży z macicy, druga rośnie w jajowodzie. Dlatego ja nie znoszę jak ktoś robi te cholerne sikance. Tylko porównanie dwóch kolejnych wyników rozwiązuje wszystkie dylematy. I jest to ważne nawet ze względu bezpieczeństwa żeby po zabiegu te bety oznaczać.

Vertigo to ja Ci powiem, ze ja w bete tez nie wierze. U mnie ciaza zatrzymala sie w 8 tygodniu, a do 11 tygodnia beta pieknie rosnela. Po prostu tak jak powinna. Ja wierze juz tylko w usg. W tej ciazy nie zrobilam ani jednej bety.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dla pocieszenia.

My jak produkowaliśmy Groszka to mój Mąż miał problem z kolanem, zresztą czeka teraz na artroskopię. I nasze serduszoowanie było przeplatane okrzykami Męża AŁA AŁA AŁA.

Co z tego Ała wyszło.... jestem w 18 tygodniu :)

Niebieskaa, kiti lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ