Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNapisze Wam, bo moze ktoras bedzie miala sytuacje kiedys jak ja.
Moja beta dzis wynosi 58mIu/ml
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
U mnie to 3 tydzien 6 dzien od poronienia.
Tak wiec wszystko jest mozliwe.
Bete powtarzam w srode..Natalii00 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny , mam pytanie pomożecie ?
dziś mam 9dc i miałam bardzo mocny ból lewego jajnika, jajnik pobolał z 40 minut po tym czasie będąc w łazience sprawdziłam śluz na papierze i pojawiło się mnóstwo śluzu przypominającego białko jaja , zrobiłam test owu - negatywny.
jak myślicie kiedy owu się pojawi po wystąpieniu takiego śluzu ? miałam tylko jeden test z ostatniego cyklu , może jutro specjalnie pojadę i kupie bo ostatnio jak chciałam apteka była zamknięta..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Paulina - fantastyczna sytuacja! Ściskam Was!
Gama tak, to prawda czuję się spokojniej...powoli zaczynam wierzyć ze zostane mama po raz drugi, choć dalej boje się o to co będzie i co sie jeszcze po drodze może wydarzyć.
Aiwlys hmm... &&&- tak jak piszesz - wszystko możliwew środę wyjaśni się.
Niebieskaa, Bianka4, Nadzieja1988!, Paolina91, sy__la, gama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaiwlys wrote:Napisze Wam, bo moze ktoras bedzie miala sytuacje kiedys jak ja.
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
Bete powtarzam w srode..Bianka4 lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:
jakbyś tam jeszcze wina dolała, to może by przyjąła tak to nie wiem, może strzelić focha na dłużej
Niebieskaa, Bianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
nick nieaktualnyPaolina Ale cudne maleństwo :* , rośnijcie tak dalej w zdrowiu do samego porodu :* .
Aiwlys Trzymam kciukasy, niech beta wysoko rośnie :* .
M@linko Słońce u was już 14 tc :* , nawet nie wiesz jak ja się cieszę :* , powiedziałam jak na razie tylko jednej siostrze z którą mam taki najlepszy kontakt , ona mówi tak kiedyś Iwonko zobaczysz teraz będzie wszystko dobrze , mam taką nadzieję.M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czarnulka24 wrote:hej dziewczyny , mam pytanie pomożecie ?
dziś mam 9dc i miałam bardzo mocny ból lewego jajnika, jajnik pobolał z 40 minut po tym czasie będąc w łazience sprawdziłam śluz na papierze i pojawiło się mnóstwo śluzu przypominającego białko jaja , zrobiłam test owu - negatywny.
jak myślicie kiedy owu się pojawi po wystąpieniu takiego śluzu ? miałam tylko jeden test z ostatniego cyklu , może jutro specjalnie pojadę i kupie bo ostatnio jak chciałam apteka była zamknięta..
ehhh... zależy od tego jak długo ten śluz się utrzyma, czasem owu występuje na dwa dni przed, czasem w dzień szczytu śluzu a czasem później - możesz rozłożyć tarota. Podobnie jest z bólem jajnika - czasem wynika z drażnienia otrzewnej przez rosnący pęcherzyk, czasem wynika z faktu samej owulacji, a czasem po owulacji wylewa się do jamy otrzewnej płyn i po owulacji drażni jej ścianki dając dolegliwości bólowe. Te wszystkie objawy wskazują tylko tyle, że owulacja będzie/jest możliwa w najbliższym czasie. A moja rada jest taka - weź się od dzisiaj za chłopa co 2-3 dni przez najbliższych dni 10, to będzie gdzieś 3-4 razy, powinien dać radębędziesz miała problem liczenia z głowy.
Aiwlys, ja potrzebuje, żeby u mnie wywołał owulacje inofolic :p Nie mogę siać jeszcze paniki i się faszerować lekami, bo za wcześnie, a nie powiem, brak owulacji negatywnie wpływa na mój mózg. Nie lubię próżni. Tym bardziej, że tak jak wspominałam po pierwszym poronieniu zakończonym łyżeczkowaniem cykl był ok, a teraz farmakologicznie i cykl bez owu.Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Biorę od marca i nie czuję, żeby działał.lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
aiwlys wrote:Napisze Wam, bo moze ktoras bedzie miala sytuacje kiedys jak ja.
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
Bete powtarzam w srode..
To w środę będzie jasne .
Życzę Ci tej ciąży ale na moje to z poprzedniej
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Kochane...jeszcze Was o cos zapytam, tylko prosze sie nie smiac:) ja wiem, ze to wczesnie itd. ale przyszlam do domu i z ciekawosci rozpakowalam z pudelka detektor... nigdy czegos takiego nie uzywalam, wiec nie bardzo wiem czy umiem tego dobrze uzyc. Jezdzilam glowica nisko po podbrzuszu i znalazlam dzwiek, ktory odroznial sie od jednostajnego szumu i pokazal wartosc 138...to jakies moje tetno czy nie moje?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa wrote:Kochane...jeszcze Was o cos zapytam, tylko prosze sie nie smiac:) ja wiem, ze to wczesnie itd. ale przyszlam do domu i z ciekawosci rozpakowalam z pudelka detektor... nigdy czegos takiego nie uzywalam, wiec nie bardzo wiem czy umiem tego dobrze uzyc. Jezdzilam glowica nisko po podbrzuszu i znalazlam dzwiek, ktory odroznial sie od jednostajnego szumu i pokazal wartosc 138...to jakies moje tetno czy nie moje?
nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni
Nadzieja1988!, sy__la, Elaria, Szczęśliwa Mamusia, Bianka4, gama lubią tę wiadomość
Twoje tętno powinno być raczej poniżej 100 na pewno, ale ciekawe czy można taka Fasolinke detektorem wyczuć hmmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:41
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
Pysia87 wrote:Twoje tętno powinno być raczej poniżej 100 na pewno, ale ciekawe czy można taka Fasolinke detektorwm wyczuć hmmmm
można, jak dobrze trafiła, na tej samej zasadzie robią to ginekolodzy na usg, tylko pod kontrolą wzroku a nie na ślepoCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
nick nieaktualnyNiebieskaa Ja też mam detektor , i dziś tak też po podbrzuszu sobie sprawdzałam i też chyba coś słyszałam takie małe pulsowanie , nie jestem pewna czy to to , czy może to moje jelita , na moim detektorze dopiero ponoć słychać cosik więcej od 12 tc , u mnie nie ma wyświetlacza , tylko jedynie są słuchawki , i można sobie np nagrać itp .