Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:Annak to aniol tego forum i dobra wrozka...a widze ze vertigo bedzie przeze mnie mianowana szefem dzialu wiedza i kompetencja:DDD dzieki za porade!
jakby na to nie patrzeć, musisz mu polać drugi kubek wódkiteraz za karę, że mu robisz saunę w macicy
jeden tego dobry efekt - wiesz, że jest okwygląda na to, że serducho bije
Niebieskaa, Elmo13 lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
ale dzieciak niebieskiej jest tydzień młodszy, więc na tym etapie tętno rzędu 140 jest bardzo ok
przepływy są zgodne z tętnem matki, matka z tętnem 140 na budziku czuje się raczej do dupy - niebieska jak się czujesz?Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Witajcie dziewczyny,
W środę jadę na badania - zobaczyć jak tam mlr. Jestem po pierwszym cyklu szczepień i umieram ze strachu co wyjdzie w wynikach - trochę się tak czuję jakbym czekała na jakiś wyrok. Emocjonalnie - roller coaster, czasami wpadam w panikę że nigdy nie będę mieć dzieci a innym razem nakręcam się pozytywnie, że musi się udać po takim kompleksowym leczeniu, zaczynam się zastanawiać, czy będzie chłopiec czy dziewczynka i wybieram imiona... Wiem, wiem słabo.. Ale nie mam kontroli nad tym. Muszę przetrwać do wyników czyli jeszcze około 2 tygodni.
Z dobrych wieści to na początku sierpnia wróciłam do pracy i zostałam bardzo życzliwie przyjęta - cieszę się bo praca pomaga mi zająć czymś udręczony umysł i troszkę zabić czas jaki został do wyników.
No i jeszcze jestem na diecie i schudłam 4 kiloChciałabym wrócić do mojej ślubnej wagi
Ściskam!Niebieskaa lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
vertigo wrote:ale dzieciak niebieskiej jest tydzień młodszy, więc na tym etapie tętno rzędu 140 jest bardzo ok
przepływy są zgodne z tętnem matki, matka z tętnem 140 na budziku czuje się raczej do dupy - niebieska jak się czujesz?
Ja sie czuje dobrze:) moze detektor wyczuł jakiegoś obcego w brzuchu zamiast fasolki... Albo mam jakiś zmutowany organ w sobie co wysyła fałszywe sygnały do detektora...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
W tym detektorze na ekranie pojawiła sie migająca ikonka serca i to niby ma znaczyć, ze detektor znalazł serduszko... Moze to jakaś ściema... Ale to był ewidentny pulsujący dźwięk po lewej stronie podbrzusza niziutko.. Po prawej tylko jednostajny szum... Moze to nie okruszek... Nie sprawdzę raz jeszcze bo vertigo zabrania;))
Monia85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:W tym detektorze na ekranie pojawiła sie migająca ikonka serca i to niby ma znaczyć, ze detektor znalazł serduszko... Moze to jakaś ściema... Ale to był ewidentny pulsujący dźwięk po lewej stronie podbrzusza niziutko.. Po prawej tylko jednostajny szum... Moze to nie okruszek... Nie sprawdzę raz jeszcze bo vertigo zabrania;))
Myślę, że to Twoje dziecko jednak. Chyba że w histerii Twoje własne tętno tak się podniosło. Mało narządów w naszym ciele kurczy się miarowo z szybkością 140/minutę.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Haha nie nie.. Watpię, byłam spokojna i nawet u lekarza przy mega emocjach moje tętno było jeszcze w normie:) obstawiam maluszka albo cos o czym nie wiem, no chyba ze detektor świrował
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I ja juz wrocilam.
Groszek ma 3.7 cm zgadza sie termin z OM czyli dzis 10+4 serduszko ok 168/min. Szyjka ok-dluga i przydatki prawidlowe. Jak na ta chwile wszystko tak jak byc powinno. Mam sie umowic na prenatalne miedzy 5 a 9 wrzesnia. Dzis bylam u mojego dawnego lekarza z przed ciazy...bo moj do pazdziernika ma wolne bo ma doktorat...wiec wybralam sie do niego..widac roznice w sprzecie .zdjecie usg bardzo kiepskawe...a na prenatalnych bedzie mial urlop ...ale wyslal mnie do swojwgo ordynatora szpitala ze ma spoko sprzet i zeby do niego umowic sie na to usg. Wiec....musze zaczac wierzyc w ta ciaze i cholera sie cieszyc !!!!!!!!!!!!
Bo malec z nerwica mi sie cholera urodzi !!!!
Musze uwierzyć ze jest ok !!!!!!
AhEvita, sylvuś, M@linka, Alisa, Szczęśliwa Mamusia, sunset06, Bianka4, Bianka4, cookiemonster, Elmo13, Niebieskaa, kiti, gama, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
Ainade wrote:Może masz racje nie można się dać zwariować
troszkę mnie uspokoiłaś i dziś mężowi ulżę w bólu
Ainade ja też Ci odpisałam na Kwietniówkach... ale napiszę raz jeszcze. Mi gin powiedział, żebym lepiej do 12 tyg się wstrzymała. Powiedział w żartach oczywiście hehe, że z M już się "napracowaliśmy", mamy z tego Kruszynkę i żeby dać jej się zadomowić na dobre kiedy minie to największe ryzyko, tym bardziej że wcześniej poroniłam. Poza tym w poprzedniej ciąży po sexie miałam dość silny ból brzucha, więc sama teraz się obawiam.. Generalnie mówił, że sex nie jest zabroniony w ciąży normalnej, bez powikłań, ale czy moja taka jest? tego nie wiem.. póki co jest wszystko OK. Musisz sama podjąć decyzję, a poza tym są przecież jeszcze inne sposoby..Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
vertigo wrote:nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni
Vertigo dziękuję Ci za to co napisałaś. Byłam na USG w 6t1d, lekarz pokazał bijące serduszko, ale powiedział właśnie, że nie usłyszymy go bo jeszcze zdecydowanie za wcześnie... oczywiście dopytałam go o co chodzi i od kiedy można bezpiecznie - to powiedział to samo co Ty- od 12 tc. Napisałam to na forum oczywiście, ale wiadomo nie wszystkie dziewczyny to poparły, a bo to jeden lekarz puszcza a ma tytuł profesora to pewnie wie co robi itp.. ale i były takie co się tym zainteresowały bo nie wiedziały tego od swoich lekarzy.. oczywiście nie jest powiedziane, że jak użyje się dooplera do posłuchania bicia serca to już będą wady w każdej ciąży, nie mniej jednak ryzyko jest znacznie większe.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]