X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak to aniol tego forum i dobra wrozka...a widze ze vertigo bedzie przeze mnie mianowana szefem dzialu wiedza i kompetencja:DDD dzieki za porade!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Annak to aniol tego forum i dobra wrozka...a widze ze vertigo bedzie przeze mnie mianowana szefem dzialu wiedza i kompetencja:DDD dzieki za porade!

jakby na to nie patrzeć, musisz mu polać drugi kubek wódki ;) teraz za karę, że mu robisz saunę w macicy ;)
    jeden tego dobry efekt - wiesz, że jest ok :) wygląda na to, że serducho bije :)

Niebieskaa, Elmo13 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten inofolic/inofem to raczej też takie troszkę placebo :)
    Mi raczej nie pomógł zauważalnie.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzieciak niebieskiej jest tydzień młodszy, więc na tym etapie tętno rzędu 140 jest bardzo ok
    przepływy są zgodne z tętnem matki, matka z tętnem 140 na budziku czuje się raczej do dupy - niebieska jak się czujesz? ;)

• Evita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

W środę jadę na badania - zobaczyć jak tam mlr. Jestem po pierwszym cyklu szczepień i umieram ze strachu co wyjdzie w wynikach - trochę się tak czuję jakbym czekała na jakiś wyrok. Emocjonalnie - roller coaster, czasami wpadam w panikę że nigdy nie będę mieć dzieci a innym razem nakręcam się pozytywnie, że musi się udać po takim kompleksowym leczeniu, zaczynam się zastanawiać, czy będzie chłopiec czy dziewczynka i wybieram imiona... Wiem, wiem słabo.. Ale nie mam kontroli nad tym. Muszę przetrwać do wyników czyli jeszcze około 2 tygodni.

Z dobrych wieści to na początku sierpnia wróciłam do pracy i zostałam bardzo życzliwie przyjęta - cieszę się bo praca pomaga mi zająć czymś udręczony umysł i troszkę zabić czas jaki został do wyników.

No i jeszcze jestem na diecie i schudłam 4 kilo :) Chciałabym wrócić do mojej ślubnej wagi :)

Ściskam!

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    ale dzieciak niebieskiej jest tydzień młodszy, więc na tym etapie tętno rzędu 140 jest bardzo ok
    przepływy są zgodne z tętnem matki, matka z tętnem 140 na budziku czuje się raczej do dupy - niebieska jak się czujesz? ;)

Ja sie czuje dobrze:) moze detektor wyczuł jakiegoś obcego w brzuchu zamiast fasolki... Albo mam jakiś zmutowany organ w sobie co wysyła fałszywe sygnały do detektora...;)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie otworzyłam blog o niepłodności a tam historia z happy endem naszej kochanej inneski :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym detektorze na ekranie pojawiła sie migająca ikonka serca i to niby ma znaczyć, ze detektor znalazł serduszko... Moze to jakaś ściema... Ale to był ewidentny pulsujący dźwięk po lewej stronie podbrzusza niziutko.. Po prawej tylko jednostajny szum... Moze to nie okruszek... Nie sprawdzę raz jeszcze bo vertigo zabrania;))

Monia85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    W tym detektorze na ekranie pojawiła sie migająca ikonka serca i to niby ma znaczyć, ze detektor znalazł serduszko... Moze to jakaś ściema... Ale to był ewidentny pulsujący dźwięk po lewej stronie podbrzusza niziutko.. Po prawej tylko jednostajny szum... Moze to nie okruszek... Nie sprawdzę raz jeszcze bo vertigo zabrania;))

Myślę, że to Twoje dziecko jednak. Chyba że w histerii Twoje własne tętno tak się podniosło. Mało narządów w naszym ciele kurczy się miarowo z szybkością 140/minutę.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie nie.. Watpię, byłam spokojna i nawet u lekarza przy mega emocjach moje tętno było jeszcze w normie:) obstawiam maluszka albo cos o czym nie wiem, no chyba ze detektor świrował

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Zostało mi 10 dni do wizyty u ginekologa <3
    Zaraz poczytam co u Was :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Hej kochane moje <3
    Ja wlasnie siedze znudzona w laboratorium-badanie glukozy z obciazeniem bleeeee ohydne badanie.
    Ja tego nigdy nie miałam :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Ainade jestem jestem! Na zakupach bylam (poniósł mnie melanż;P)
    No wiec u Nas dzis taka sytuacja:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f49c5b17184.jpg
    Śliczna! <3

Paolina91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko jaką masz piękną dzidzię przy suwaczku <3

M@linka lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz wrocilam.
    Groszek ma 3.7 cm zgadza sie termin z OM czyli dzis 10+4 serduszko ok 168/min. Szyjka ok-dluga i przydatki prawidlowe. Jak na ta chwile wszystko tak jak byc powinno. Mam sie umowic na prenatalne miedzy 5 a 9 wrzesnia. Dzis bylam u mojego dawnego lekarza z przed ciazy...bo moj do pazdziernika ma wolne bo ma doktorat...wiec wybralam sie do niego..widac roznice w sprzecie .zdjecie usg bardzo kiepskawe...a na prenatalnych bedzie mial urlop ...ale wyslal mnie do swojwgo ordynatora szpitala ze ma spoko sprzet i zeby do niego umowic sie na to usg. Wiec....musze zaczac wierzyc w ta ciaze i cholera sie cieszyc !!!!!!!!!!!!

Bo malec z nerwica mi sie cholera urodzi !!!!
    Musze uwierzyć ze jest ok !!!!!!

Ah ;)

Evita, sylvuś, M@linka, Alisa, Szczęśliwa Mamusia, sunset06, Bianka4, Bianka4, cookiemonster, Elmo13, Niebieskaa, kiti, gama, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Może masz racje nie można się dać zwariować ;) troszkę mnie uspokoiłaś i dziś mężowi ulżę w bólu ;)

Ainade ja też Ci odpisałam na Kwietniówkach... ale napiszę raz jeszcze. Mi gin powiedział, żebym lepiej do 12 tyg się wstrzymała. Powiedział w żartach oczywiście hehe, że z M już się "napracowaliśmy", mamy z tego Kruszynkę i żeby dać jej się zadomowić na dobre kiedy minie to największe ryzyko, tym bardziej że wcześniej poroniłam. Poza tym w poprzedniej ciąży po sexie miałam dość silny ból brzucha, więc sama teraz się obawiam.. Generalnie mówił, że sex nie jest zabroniony w ciąży normalnej, bez powikłań, ale czy moja taka jest? tego nie wiem.. póki co jest wszystko OK. Musisz sama podjąć decyzję, a poza tym są przecież jeszcze inne sposoby.. :-P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla ja mialam zabroniony seksi ale dzis dal zielone swiatelo....ale ja nie wiem...boje sie narazie ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ja tego nigdy nie miałam :-P
    Poczekaj po 24tc chyba lekaz bedzie zlecal krzywa cukrowa.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam totalna niechec na seks.moze dlatego ze siara zaczyna mi leciec z sutkow i denerwuje mnie jak jestem mokra i klejaca :P

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    nie Twoje, to tętno dziecka
    czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
    z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni

Vertigo dziękuję Ci za to co napisałaś. Byłam na USG w 6t1d, lekarz pokazał bijące serduszko, ale powiedział właśnie, że nie usłyszymy go bo jeszcze zdecydowanie za wcześnie... oczywiście dopytałam go o co chodzi i od kiedy można bezpiecznie - to powiedział to samo co Ty- od 12 tc. Napisałam to na forum oczywiście, ale wiadomo nie wszystkie dziewczyny to poparły, a bo to jeden lekarz puszcza a ma tytuł profesora to pewnie wie co robi itp.. ale i były takie co się tym zainteresowały bo nie wiedziały tego od swoich lekarzy.. oczywiście nie jest powiedziane, że jak użyje się dooplera do posłuchania bicia serca to już będą wady w każdej ciąży, nie mniej jednak ryzyko jest znacznie większe.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ