X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak. Dziekuje...smiej sie lub nie...staram sie jak moge ...bede sie cieszyc...ale czuje jak niepokoj szybko wraca.... ! Teraz te prenatalne ! Za 2 tyg. A u Ciebie...zobacz jeszcze tylko 7 dni i bedziesz oddychac z ulga ! ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 07:05

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak,

Nam poza psiakiem doszło jeszcze jedno wielkie zdarzenie życia. Kupujemy dom i musimy sie wyrobic z wykonczeniem go do Świąt Boźego Narodzenka zeby z Groszkiem juz przybyc do nowego domku. A chlopaki co nam wykanczaja dom, wchodza do niego za 2 tyg. Powiem Wam ze ogarniecie caleho domu to jest masakra. I to wszystko w ciagu 2 tyg. Trzeba wybrac kafelki do lazienki, kuchni, salonu, drugiej lazienki i wiele innych rzeczy.

Poza tym to co w necie wyglada fajnie na zywo okazuje totalna klapa.
    Wczoraj bite 2 h liczylam kafelki w lazience, byloby latwo gdybym miala proste sciany, ale jak juz chce sie miec poleczki i rozne kafelki to jest to sporo wysilku.

A jeszcze najgorsze jest to ze ja jeste pefrekcjonisyka, wiec nie ustane dopoki nie znajde idealnego odcienia kafelek.

Magdzia88, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak no powiem Ci ze szalu nie bylo... Kupilam tylko prezent urodzinowy dla siostry, troche żarcia, szczoteczke do zębów i pianke do golenia :D Ale co sobie pochodzilam relaksacyjnie po sklepach to moje... Kurde kolo gabinetu mojego gina jest moj ulubiony lumpek ale jak na zlosc tam maja dostawy we wtorki a moj gin ciagle umawia mnie na poniedzialki... Chyba musze z nim zagadac nastepnym razem hahaha ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 07:18

Magdzia88 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,wczoraj wieczorem sie napisałam sle mi nie wyslalo posta bo nagle przerwa techniczna na OF.Tak w skrocie to bardzo bardzo bardzo ciesza mnie wasze wizyty,fotka Paoliny mnie wzruszyła az mi sie cieplo w sercu zrobiło.
    AnnaK twoje posty tasiemcowe to ja wprost uwielbiam czytac <3 czekam niecierpliwie na twojà wizyte,mam nadzieje ze rozwieje czarne chmury i juz tylko slonce w twoim sercu bedzie.
    Vertigo ciesze sie ze jestes,wątek nabrał swiezosci i rozbrykał sie bo czytajac wczorajsze posty usmialam sie jak nigdy,wesolo było.Dobrze ze mimo takich przykrych doswiadczen mozemy sie smiac i zartowac,smutek musimy zakopac gleboko w sercu i zyc dalej,zyc naszymi marzeniami i pragnieniami.
    Miłego dnia dziewczyny...
    A ja raczej dzis dopiero ovulacja,wczoraj zastrzyk pregnylu zrobilam,jajka wieczorem jeszcze czulam wiec naturalnej ovu nie było choc zapobiegawczo serduszkowalismy.Mój mąz troche niesprawny jednak dał rade,kamienie na chwile odpuscily wiec cykl nie był stracony.

gama lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Dziewczyny z tym ojojaniem- az parsknęłam śmiechem:D

pozdrawiam Dziewuszki i miłego dnia:)

my sluchamy sobie kolysanek Rossettiego i za niedługo wstajemy:)

Magdzia88, M@linka lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    12 dni po poronieniu...
    i kolejny dzień kiedy wstaję i się zastanawiam czy zbyt niskie TSH nie było przyczyną?
    Chciałabym znaleźć przyczynę żeby nie popełnić drugi raz tego samego błedu i znowu nie stracić maleństwa... ale pewnie tak się nie da...

Paolina kiedyś nie umiałam korzystać z lumpków... nigdy nic nie umiałam wyszukać co mnie strasznie irytowało... ale po latach spróbowałam... i ogarnęłam temat ! i mnie wciągnęło :)
    Coconue fajny etap w życiu -wykańczanie domu... lubię takie rzeczy heh powodzenia ! :)
    annak bardzo fajnie napisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:23

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco wiem ile pracy i wysilku kosztuje remont,wykonczenie jak i wyposazenie domu w krótkim czasie,poprostu wariatkowo ha ha ale warto sie tak zaangazowac zwlaszcza w twoim blogoslawionym stanie bo czas szybciej mija i mysli nie faszerujemy jakimis myslenicami.Powodzenia kochana

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieje, ze to na reszcie WASZ CYKL!! Trzymam kciuki z calych sil, jestes tak mega pozytywna optymistyczna osoba, zycze Ci kochana jak najlepiej! ;*

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja tez trzymam kciuki i męza podziwiam,duzo zdrowia :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dolaczam do slow Paoliny i promyczka... powodzenia kochana! jesli sie (odpukac!!!) nie uda to mam nadzieje, ze wdrozycie nowy plan i bobasek to tylko kwestia krotkiego czasu!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocune moja Szwagierka właśnie wykańcza dom, ona też jest perfekcjonistką tyle,że idzie jej ja krew z nosa, i mają obsówe pół roku :p mam nadzieje,że Twoja ekipa nie okaże się partaczami i pójdzie raz dwa.
    Piszecie tu same mądrości, a ja korzystam i się ciągle dokształcam, dziękuje Wam za to.
    Ja również uważam,że lepiej robi się na duszy jak ktoś nas troche ojoja :p my mamy do tego po prostu prawo! Tylko fakt jak mąż czy koś bliski ma to robić po raz enty to może mieć już dośc naszego "marudzenia" ale dobrze,że jestem tu i moge marudzić do woli :p
    Jagna zgadzam się z Paolinką w 100% ten cykl musi być Wasz! Myśle,że dość się już naczekałaś i należy Ci się jak psu buda :p a poza tym to ja liczę na mój następny także jedno miejsce jest już zajęte :p o!
    Annak, myślę,że Niebieska poczuła spokój i jej z tym dobrze, czekam razem z Tobą na Twoją wizytę i obyś mogła też wziąść głęboki oddech i wejśc w faze spokoju, już do rozwiązania :) A jakie kolory w gaciach to nie ważne.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki wymazu - DODATNI :( musze się pilnie skontaktować z lekarzem. Jeszcze nie wiem co to za bakteria ale wyniki poza granicami normy... i oczywiście wszystko totalnie BEZOBJAWOWO - zero upławów, zero swędzeń, zero pieczeń!!! NIC

Jak czytam co takie bezobjawowe infekcje potrafią narobić z ciążą to aż mi wyć się chce!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny zafasolkowane szczególnie RÓBCIE WYMAZY!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, grunt,że wiesz. Możesz działać. Powodzenia!

• M@linka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 14 tydzień :( ja tej ciąży nie donoszę :( nosz kurw* maC!!!!!!!!!!!!!!!! wyc mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dla odmiany dołączę do marudzacych... Fragmenty jaja płodowego, doczesnej i skrzepy - tyle pozostało z mojego dziecka. Z moich marzeń i mojego szczęścia :( Odebrałam wynik. Dzisiaj mi źle :(

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Haana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki. :( MTHFR nieprawidłowy, 2 złe mutacje. :(

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dopiero 14 tydzień :( ja tej ciąży nie donoszę :( nosz kurw* maC!!!!!!!!!!!!!!!! wyc mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!

Donosisz. Zaraz dostaniesz antybiotyki i będzie dobrze. Co tam wyszlo?

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Odebrałam wyniki wymazu - DODATNI :( musze się pilnie skontaktować z lekarzem. Jeszcze nie wiem co to za bakteria ale wyniki poza granicami normy... i oczywiście wszystko totalnie BEZOBJAWOWO - zero upławów, zero swędzeń, zero pieczeń!!! NIC

Jak czytam co takie bezobjawowe infekcje potrafią narobić z ciążą to aż mi wyć się chce!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny zafasolkowane szczególnie RÓBCIE WYMAZY!
    a co badałaś? chlamydie ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki. :( MTHFR nieprawidłowy, 2 złe mutacje. :(
    pocieszę Cię że moja przyjaciółka ma tą samą mutację i po 2 poronieniach właśnie na niedziele miała termin porodu... niedługo urodzi zdrową córeczkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    I ja juz wrocilam.
    Groszek ma 3.7 cm zgadza sie termin z OM czyli dzis 10+4 serduszko ok 168/min. Szyjka ok-dluga i przydatki prawidlowe. Jak na ta chwile wszystko tak jak byc powinno. Mam sie umowic na prenatalne miedzy 5 a 9 wrzesnia. Dzis bylam u mojego dawnego lekarza z przed ciazy...bo moj do pazdziernika ma wolne bo ma doktorat...wiec wybralam sie do niego..widac roznice w sprzecie .zdjecie usg bardzo kiepskawe...a na prenatalnych bedzie mial urlop ...ale wyslal mnie do swojwgo ordynatora szpitala ze ma spoko sprzet i zeby do niego umowic sie na to usg. Wiec....musze zaczac wierzyc w ta ciaze i cholera sie cieszyc !!!!!!!!!!!!

Bo malec z nerwica mi sie cholera urodzi !!!!
    Musze uwierzyć ze jest ok !!!!!!

Ah ;)
    Cudowne wieści :-) !!! <3

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ