X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zna sie tutaj ktoś na Hashi? na wynikach TSH i FT 4?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, halo koniec złych wiadomości, ale się posypało :(
    Malinko więcej wiary! Donosisz, tylko spokój, wiesz już,że trzeba się wyleczyć i Maleńswu nic nie będzie, zobaczysz.
    Vergito tulę mocno!
    Haana :( znasz przyczynę, do gina i ustalić plan działania. Ściskam

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 9 dni do wizyty <3

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jakie to wszystko swieze 12 dni...najgorszy to czas do pierwszej @ sporo sie o tym mysli a potem mysli sie juz coraz wiècej o powrocie do staran.Oczywiscie nigdy sie nie zapomni i bedzie sie do tego wracac ale bedzie latwiej.Gdyby wszystko bylo dobrze to wlasnie konczylabym 8 miesiąc,niestety moje dziecko nie bylo jeszcze gotowe by pojawic sie na tym swiecie,pozostało aniolkiem a ja jego mamą o której wiele osób nawet nie wie i nie ma pojècia o mojej stracie.Czasem nawet trudno o tym mówic bo chyba nie chcemy jakiegos wspólczucia i stawiania kogos w sytuacji w ktorej trudno sie zachowac bo nikt na takie rozmowy nie jest przygotowany.Dobrze ze mamy tutaj swój kàcik wirtualny,tutaj mozemy otwarcie mówic o tym co czujemy i przechodzimy,swoje troski i radosci dzielimy codziennie i nie jest to dla nas tematem tabu,tutaj otrzymamy wiecej wsparcia niz u nie jednego psychologa zwlaszcza ze zrozumienie,wsparcie i odpowiedzi na swe pytania otrzymamy od razu nie czekajàc na wizyte.Potrzebujemy siebie na wzajem,by podniesc sie z upadku i móc wspólnie podązac do celu ktory równiez nas lączy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:35

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Zostało mi 9 dni do wizyty <3
    trzymam mocno kciuki !!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Poczekaj po 24tc chyba lekaz bedzie zlecal krzywa cukrowa.
    A Ty w tej ciąży miałaś to badanie pierwszy raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    A ja mam totalna niechec na seks.moze dlatego ze siara zaczyna mi leciec z sutkow i denerwuje mnie jak jestem mokra i klejaca :P
    O kurka! To jest normalne że coś leci? Wszyscy tak mają?

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robiłam badania tarczycy,tsh za wysokie a ft4 za niskie :] dostałam euthurox

Córcie ur. 28.02.18r.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gaduaaa jakie to wszystko swieze 12 dni...najgorszy to czas do pierwszej @ sporo sie o tym mysli a potem mysli sie juz coraz wiècej o powrocie do staran.Oczywiscie nigdy sie nie zapomni i bedzie sie do tego wracac ale bedzie latwiej.Gdyby wszystko bylo dobrze to wlasnie konczylabym 8 miesiąc,niestety moje dziecko nie bylo jeszcze gotowe by pojawic sie na tym swiecie,pozostało aniolkiem a ja jego mamą o której wiele osób nawet nie wie i nie ma pojècia o mojej stracie.Czasem nawet trudno o tym mówic bo chyba nie chcemy jakiegos wspólczucia i stawiania kogos w sytuacji w ktorej trudno sie zachowac bo nikt na takie rozmowy nie jest przygotowany.Dobrze ze mamy tutaj swój kàcik wirtualny,tutaj mozemy otwarcie mówic o tym co czujemy i przechodzimy,swoje troski i radosci dzielimy codziennie i nie jest to dla nas tematem tabu,tutaj otrzymamy wiecej wsparcia niz u nie jednego psychologa zwlaszcza ze zrozumienie,wsparcie i odpowiedzi na swe pytania otrzymamy od razu nie czekajàc na wizyte.Potrzebujemy siebie na wzajem,by podniesc sie z upadku i móc wspólnie podązac do celu ktory równiez nas lączy
    dzięki :)
    jakoś to będzie.. ale też przeliczam dni.. że byłby 9 tydzień... najgorsze jest to że starałam się prawie rok.. i że sie boję powtórki tej sytuacji.. ze nie znam przyczyny.. cały czas szperam w necie.. analizuje moje wyniki tarczycy... po raz setny kontaktuje się z zakaźnikiem w sprawie mojego wirusa... i ciągle nie mam odpowiedzi na moje pytanie DLACZEGO? i co zrobić żeby się nie powtórzyło... i pewnie znowu zajmie mi rok zajście w ciążę... eh... :( i tak to oczekiwanie na pierwszy @... chętnie już bym zaczęła ale wiem że to nieodpowiedzialne.. i gdyby znowu nie wyszło to plułabym sobie w twarz że zawaliłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dopiero 14 tydzień :( ja tej ciąży nie donoszę :( nosz kurw* maC!!!!!!!!!!!!!!!! wyc mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!
    Spokojnie! Zadzwoń do swojego ginekologa i to skonsultuj :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    trzymam mocno kciuki !!
    Dziękuję :-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ja ostatnio robiłam badania tarczycy,tsh za wysokie a ft4 za niskie :] dostałam euthurox
    a przecwciała badałaś?
    od 6 lat leczę się na niedoczynność a ostatnio zaczęłam popadać w nadczynność.. i własnie jak zaszłam w ciąże to byłam w nadczynności.. ale lekarz powiedział że dobrze żeby TSH było nisko a FT 4 wysoko.. ale czy u mnie nie było zbyt nisko? TSH 0,16 w 5 tyg... i jeszcze dołożył mi letroxu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki. :( MTHFR nieprawidłowy, 2 złe mutacje. :(
    Haana, ja wczoraj wraz z mężem miałam pobieraną krew na MTHFR. I czuję że również będę posiadaczką tychże mutacji ( po badaniach zleconych przez hematologa). Ja na tą chwilę biorę już: Folian Swansona, B200 Balance i oczywiście Acard. Od pozytywu włączę Clexane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:42

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a przecwciała badałaś?
    od 6 lat leczę się na niedoczynność a ostatnio zaczęłam popadać w nadczynność.. i własnie jak zaszłam w ciąże to byłam w nadczynności.. ale lekarz powiedział że dobrze żeby TSH było nisko a FT 4 wysoko.. ale czy u mnie nie było zbyt nisko? TSH 0,16 w 5 tyg... i jeszcze dołożył mi letroxu...
    Wiesz ja nie jestem lekarzem z nadczynnością nigdy nie mialam do czynienia, więc chyba Ci więcej nie pomoge. Ale wydaje mi się,że wiedział co robi, skoro jeszcze dorzucił Ci leku? Może warto udać sie do endokrynologa i zacząć tam leczenie. ja sama chyba też muszę się wybrać, choć ja mojemu ginowi ufam jeśli chodzi o leczenie.

Córcie ur. 28.02.18r.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Wiesz ja nie jestem lekarzem z nadczynnością nigdy nie mialam do czynienia, więc chyba Ci więcej nie pomoge. Ale wydaje mi się,że wiedział co robi, skoro jeszcze dorzucił Ci leku? Może warto udać sie do endokrynologa i zacząć tam leczenie. ja sama chyba też muszę się wybrać, choć ja mojemu ginowi ufam jeśli chodzi o leczenie.
    ja właśnie byłam u endokrynologa w tym 5tym tygodniu i własnie od razu podniósł mi dawkę.. tez myślę że wiedział co robi... ale wiesz.. warto jeszcze to przeanalizować.. lekarz to tylko człowiek..
    skoro dopiero zaczynasz walkę z tarczycą to powinnaś zbadac przeciwciała żeby wiedzieć czy to tylko niedoczynność czy Hashi..

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja mam hasi..

Malinka sama sobie zlecilas to badanie?? Ale wymaz z pochwy? Czy jaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:48

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Gaduaaa ja mam hasi..

Malinka sama sobie zlecilas to badanie?? Ale wymaz z pochwy? Czy jaki?
    i myślisz że tarczyca nie miała wpływu na poronienie? pamiętasz jakie miałaś wyniki?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a przecwciała badałaś?

Odpisze Ci z domu, wszystko jest ok z tarczyca. Twoja przynajmniej. Nie lubię pisać z telefonu.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Odpisze Ci z domu, wszystko jest ok z tarczyca. Twoja przynajmniej. Nie lubię pisać z telefonu.
    będę wdzięczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A ja dziś dla odmiany dołączę do marudzacych... Fragmenty jaja płodowego, doczesnej i skrzepy - tyle pozostało z mojego dziecka. Z moich marzeń i mojego szczęścia :( Odebrałam wynik. Dzisiaj mi źle :(
    :(
    ja bardzo żałuję że nawet nie miałam szans na takie badanie :( humor tez by mi siadł ale chociaż o ten macierzyński bym się postarala :/ zawsze to 8 tygodni jakiejkolwiek kasy :( ehhh

Ale Ciebie tule mocno! I wiesz, zaraz Twoje szczęście do Ciebie wróci :) zasługujesz na to!

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ