X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zna sie tutaj ktoś na Hashi? na wynikach TSH i FT 4?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, halo koniec złych wiadomości, ale się posypało :(
    Malinko więcej wiary! Donosisz, tylko spokój, wiesz już,że trzeba się wyleczyć i Maleńswu nic nie będzie, zobaczysz.
    Vergito tulę mocno!
    Haana :( znasz przyczynę, do gina i ustalić plan działania. Ściskam

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 9 dni do wizyty <3

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jakie to wszystko swieze 12 dni...najgorszy to czas do pierwszej @ sporo sie o tym mysli a potem mysli sie juz coraz wiècej o powrocie do staran.Oczywiscie nigdy sie nie zapomni i bedzie sie do tego wracac ale bedzie latwiej.Gdyby wszystko bylo dobrze to wlasnie konczylabym 8 miesiąc,niestety moje dziecko nie bylo jeszcze gotowe by pojawic sie na tym swiecie,pozostało aniolkiem a ja jego mamą o której wiele osób nawet nie wie i nie ma pojècia o mojej stracie.Czasem nawet trudno o tym mówic bo chyba nie chcemy jakiegos wspólczucia i stawiania kogos w sytuacji w ktorej trudno sie zachowac bo nikt na takie rozmowy nie jest przygotowany.Dobrze ze mamy tutaj swój kàcik wirtualny,tutaj mozemy otwarcie mówic o tym co czujemy i przechodzimy,swoje troski i radosci dzielimy codziennie i nie jest to dla nas tematem tabu,tutaj otrzymamy wiecej wsparcia niz u nie jednego psychologa zwlaszcza ze zrozumienie,wsparcie i odpowiedzi na swe pytania otrzymamy od razu nie czekajàc na wizyte.Potrzebujemy siebie na wzajem,by podniesc sie z upadku i móc wspólnie podązac do celu ktory równiez nas lączy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:35

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Zostało mi 9 dni do wizyty <3
    trzymam mocno kciuki !!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Poczekaj po 24tc chyba lekaz bedzie zlecal krzywa cukrowa.
    A Ty w tej ciąży miałaś to badanie pierwszy raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    A ja mam totalna niechec na seks.moze dlatego ze siara zaczyna mi leciec z sutkow i denerwuje mnie jak jestem mokra i klejaca :P
    O kurka! To jest normalne że coś leci? Wszyscy tak mają?

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robiłam badania tarczycy,tsh za wysokie a ft4 za niskie :] dostałam euthurox

Córcie ur. 28.02.18r.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gaduaaa jakie to wszystko swieze 12 dni...najgorszy to czas do pierwszej @ sporo sie o tym mysli a potem mysli sie juz coraz wiècej o powrocie do staran.Oczywiscie nigdy sie nie zapomni i bedzie sie do tego wracac ale bedzie latwiej.Gdyby wszystko bylo dobrze to wlasnie konczylabym 8 miesiąc,niestety moje dziecko nie bylo jeszcze gotowe by pojawic sie na tym swiecie,pozostało aniolkiem a ja jego mamą o której wiele osób nawet nie wie i nie ma pojècia o mojej stracie.Czasem nawet trudno o tym mówic bo chyba nie chcemy jakiegos wspólczucia i stawiania kogos w sytuacji w ktorej trudno sie zachowac bo nikt na takie rozmowy nie jest przygotowany.Dobrze ze mamy tutaj swój kàcik wirtualny,tutaj mozemy otwarcie mówic o tym co czujemy i przechodzimy,swoje troski i radosci dzielimy codziennie i nie jest to dla nas tematem tabu,tutaj otrzymamy wiecej wsparcia niz u nie jednego psychologa zwlaszcza ze zrozumienie,wsparcie i odpowiedzi na swe pytania otrzymamy od razu nie czekajàc na wizyte.Potrzebujemy siebie na wzajem,by podniesc sie z upadku i móc wspólnie podązac do celu ktory równiez nas lączy
    dzięki :)
    jakoś to będzie.. ale też przeliczam dni.. że byłby 9 tydzień... najgorsze jest to że starałam się prawie rok.. i że sie boję powtórki tej sytuacji.. ze nie znam przyczyny.. cały czas szperam w necie.. analizuje moje wyniki tarczycy... po raz setny kontaktuje się z zakaźnikiem w sprawie mojego wirusa... i ciągle nie mam odpowiedzi na moje pytanie DLACZEGO? i co zrobić żeby się nie powtórzyło... i pewnie znowu zajmie mi rok zajście w ciążę... eh... :( i tak to oczekiwanie na pierwszy @... chętnie już bym zaczęła ale wiem że to nieodpowiedzialne.. i gdyby znowu nie wyszło to plułabym sobie w twarz że zawaliłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dopiero 14 tydzień :( ja tej ciąży nie donoszę :( nosz kurw* maC!!!!!!!!!!!!!!!! wyc mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!
    Spokojnie! Zadzwoń do swojego ginekologa i to skonsultuj :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    trzymam mocno kciuki !!
    Dziękuję :-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ja ostatnio robiłam badania tarczycy,tsh za wysokie a ft4 za niskie :] dostałam euthurox
    a przecwciała badałaś?
    od 6 lat leczę się na niedoczynność a ostatnio zaczęłam popadać w nadczynność.. i własnie jak zaszłam w ciąże to byłam w nadczynności.. ale lekarz powiedział że dobrze żeby TSH było nisko a FT 4 wysoko.. ale czy u mnie nie było zbyt nisko? TSH 0,16 w 5 tyg... i jeszcze dołożył mi letroxu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki. :( MTHFR nieprawidłowy, 2 złe mutacje. :(
    Haana, ja wczoraj wraz z mężem miałam pobieraną krew na MTHFR. I czuję że również będę posiadaczką tychże mutacji ( po badaniach zleconych przez hematologa). Ja na tą chwilę biorę już: Folian Swansona, B200 Balance i oczywiście Acard. Od pozytywu włączę Clexane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:42

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a przecwciała badałaś?
    od 6 lat leczę się na niedoczynność a ostatnio zaczęłam popadać w nadczynność.. i własnie jak zaszłam w ciąże to byłam w nadczynności.. ale lekarz powiedział że dobrze żeby TSH było nisko a FT 4 wysoko.. ale czy u mnie nie było zbyt nisko? TSH 0,16 w 5 tyg... i jeszcze dołożył mi letroxu...
    Wiesz ja nie jestem lekarzem z nadczynnością nigdy nie mialam do czynienia, więc chyba Ci więcej nie pomoge. Ale wydaje mi się,że wiedział co robi, skoro jeszcze dorzucił Ci leku? Może warto udać sie do endokrynologa i zacząć tam leczenie. ja sama chyba też muszę się wybrać, choć ja mojemu ginowi ufam jeśli chodzi o leczenie.

Córcie ur. 28.02.18r.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Wiesz ja nie jestem lekarzem z nadczynnością nigdy nie mialam do czynienia, więc chyba Ci więcej nie pomoge. Ale wydaje mi się,że wiedział co robi, skoro jeszcze dorzucił Ci leku? Może warto udać sie do endokrynologa i zacząć tam leczenie. ja sama chyba też muszę się wybrać, choć ja mojemu ginowi ufam jeśli chodzi o leczenie.
    ja właśnie byłam u endokrynologa w tym 5tym tygodniu i własnie od razu podniósł mi dawkę.. tez myślę że wiedział co robi... ale wiesz.. warto jeszcze to przeanalizować.. lekarz to tylko człowiek..
    skoro dopiero zaczynasz walkę z tarczycą to powinnaś zbadac przeciwciała żeby wiedzieć czy to tylko niedoczynność czy Hashi..

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja mam hasi..

Malinka sama sobie zlecilas to badanie?? Ale wymaz z pochwy? Czy jaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:48

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Gaduaaa ja mam hasi..

Malinka sama sobie zlecilas to badanie?? Ale wymaz z pochwy? Czy jaki?
    i myślisz że tarczyca nie miała wpływu na poronienie? pamiętasz jakie miałaś wyniki?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a przecwciała badałaś?

Odpisze Ci z domu, wszystko jest ok z tarczyca. Twoja przynajmniej. Nie lubię pisać z telefonu.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Odpisze Ci z domu, wszystko jest ok z tarczyca. Twoja przynajmniej. Nie lubię pisać z telefonu.
    będę wdzięczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A ja dziś dla odmiany dołączę do marudzacych... Fragmenty jaja płodowego, doczesnej i skrzepy - tyle pozostało z mojego dziecka. Z moich marzeń i mojego szczęścia :( Odebrałam wynik. Dzisiaj mi źle :(
    :(
    ja bardzo żałuję że nawet nie miałam szans na takie badanie :( humor tez by mi siadł ale chociaż o ten macierzyński bym się postarala :/ zawsze to 8 tygodni jakiejkolwiek kasy :( ehhh

Ale Ciebie tule mocno! I wiesz, zaraz Twoje szczęście do Ciebie wróci :) zasługujesz na to!

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ