X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia - ja bym jeszcze poobserwowała cykle z 1-2
    Nie wydaje mi sie, żeby acard miał wpływ na długość cyklu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 06:42

Bianka4 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znamy plci na razie.
    Jakby porownac mojego kaca ciazowego w I trym a teraz. To teraz jest super. Ale do pozomu funkcjonowania sprzed ciazy to dramat.

Zazdroszcze kobietkom ktore mowia ze w ciazy to maja sie lepiej niz normalnie.

M@linka, sy__la, Bianka4 lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa uznania dla sernika i ciasteczek ;)

Elmo - o rany, gratulacje Kochana :) <3 Będziesz powtarzać test lub robić betę? ;)

Dla reszty gratulacje postępów ciążowych i mnóstwo pozytywnych myśli ode mnie :)

Jakby co, to zbieram zapisy na @ - od kogo mogę teraz zabrać jeszcze? :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Nie znamy plci na razie.
    Jakby porownac mojego kaca ciazowego w I trym a teraz. To teraz jest super. Ale do pozomu funkcjonowania sprzed ciazy to dramat.

Zazdroszcze kobietkom ktore mowia ze w ciazy to maja sie lepiej niz normalnie.

W ciązy lepiej niż normalnie, to dla mnie taka abstrakcja jak spokojny i śpiący noworodek - nie uwierze dopóki nie zobaczę na własne oczy - krążą w moim środowisku takie legendy o spokojnych dzieciach po urodzeniu cos sie rodzicom dawały wyspać - dla mnie to KOSMOS - nigdy nie przezyłam i nigdy nie widziałam na własne oczy ;)

Bianka4 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    No ja też byłam zaskoczona ale postanowiłam dziś sprawdzić i na dwóch różnych testach jak byk są 2 kreski :) wiec mój cykl bez owu okazał się szczęśliwy a na dodatek przecież wzięłam luteina na wywołanie @ i nie zadziałała w sumie to się ciszę...tylko jak to możliwe? Pamiętacie moje wyniki z 39dc progesteron 0,122 jak przy menopauzie...

Widocznie owu była później :) Super wiadomość, bardzo się cieszę że się udało i oby Maluch pojawił się na świecie na wiosnę!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska ja też bym poczekają i poobserwowala może to jednorazowa anomalia myślę że lekarz tez za dużo nie powie bo jeden krótki cykl może się zdarzyć jeśli nie masz innych dolegliwości. Ale nie wiem zrób jak czujesz...

Jaq dziś powtarzałam test i jest też pozytyw wiec myślę że się 3 nie pomyliły :) a na betę nie idę bo nic mi to nie da tak naprawdę to byłam wczoraj na badaniach bo wybieram się do endo i robiłam tarczyce i progesteron i beta 35 zł szkoda mi kasy bo jak ma być ciąża to będzie a jak jie to beta nie pomoże jakoś wierzę w te sikane :)

Ikarzyca, M@linka, sy__la, Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo gratuluję!

Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Coconue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo :))) ciesze sie z Twoich dwoch kresek. Ja bety tez nie robilam.

Elmo13 lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    O rany,bardzo mi przykro <3 to twoja pierwsza ciàza?
    Kiedy kolejna dziewczyna przechodzi ten etap którego nie powinno byc w ogóle w zyciu(bo przeciez to blogoslawiony stan) przypominają sie nasze koszmarne dni..
    3ciąża ,1 zdrowy synek,2poronienie w 11 tygi twraz w 8 czekam na poronienie bo puste jajo . Niestety my kobiety to się na cierpimy a ile strachu przez cała ciąże.
    Sy_la - będzie dobrze nie martw się. Wiekszość dziewczyn nie ma obiawów albo tylko na początku i jest ok u ciebie napewno będzie zdrowy dzidziuś :-*

sy__la, Bianka4 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo Gratuluję kochana , z całego serca :*.

Coconue Kochana ale jesteś piękna :* i brzunio jaki śliczny :*.

Nie śpię kochane juz od 6.00 zawroty głowy wróciły , mdli mnie jutro już wizyta ale się cieszę , jak wyrobię się w czasie to dam wam znać :* , mogę zwierzyć się wam , ale mnie wczoraj siostra zdenerwowa więcej nic jej nie powiem zamiast mnie wspierać to smaruje błotem , ja mówię mojej trzeciej siostrze że w ciąży jestem tfu tfu nie zapeszyć , a ta do mnie a I co ty nie myślisz ja myślałam , że mądrzejsza jesteś , dzieci to wydatek starczy wam na wszystko , skąd wiesz że donoszisz , czy ze nie stracisz znów , mówiła że nie mam rozumu że to za szybko bardzo mnie zraniła tymi słowami, teraz sobie powiedziałam że jedynie drugiej siotrze będę mówić , ona mnie bardziej wspiera i rozumie , a do niej ani słowem się nie odezwę tylko będę mówić jak się czuje itp . Moja siostra jest wybuchowa nie wie co mówi ja na prawdę współczuję jej narzeczonemu, ona taka wybuchowa a on z nia jest nie jest jej wart. Dobrze ze was nam kochane :* .

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Hej dziewoszki :) tak na zakończenie dnia jeszcze chciałam się z wami podzielić pewna informacja która sprawiła ze uwierzyłem w cuda i ze wszystko się może zdarzyć... Dla wszystkich które tracą nadzieje zapraszam na mój wykres do podejrzenia:) która ciekawa?
    coś wspaniałego !!! gratulacje takie cichutkie żeby nic nie zapeszczyć :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dziękuję za słowa uznania dla sernika i ciasteczek ;)

Elmo - o rany, gratulacje Kochana :) <3 Będziesz powtarzać test lub robić betę? ;)

Dla reszty gratulacje postępów ciążowych i mnóstwo pozytywnych myśli ode mnie :)

Jakby co, to zbieram zapisy na @ - od kogo mogę teraz zabrać jeszcze? :P
    to będzie mój pierwszy po stracie ale jeśli miałby być jak zawsze bywał około 30dc to powinien być 10.09 - poproszę :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Elmo Gratuluję kochana , z całego serca :*.

Coconue Kochana ale jesteś piękna :* i brzunio jaki śliczny :*.

Nie śpię kochane juz od 6.00 zawroty głowy wróciły , mdli mnie jutro już wizyta ale się cieszę , jak wyrobię się w czasie to dam wam znać :* , mogę zwierzyć się wam , ale mnie wczoraj siostra zdenerwowa więcej nic jej nie powiem zamiast mnie wspierać to smaruje błotem , ja mówię mojej trzeciej siostrze że w ciąży jestem tfu tfu nie zapeszyć , a ta do mnie a I co ty nie myślisz ja myślałam , że mądrzejsza jesteś , dzieci to wydatek starczy wam na wszystko , skąd wiesz że donoszisz , czy ze nie stracisz znów , mówiła że nie mam rozumu że to za szybko bardzo mnie zraniła tymi słowami, teraz sobie powiedziałam że jedynie drugiej siotrze będę mówić , ona mnie bardziej wspiera i rozumie , a do niej ani słowem się nie odezwę tylko będę mówić jak się czuje itp . Moja siostra jest wybuchowa nie wie co mówi ja na prawdę współczuję jej narzeczonemu, ona taka wybuchowa a on z nia jest nie jest jej wart. Dobrze ze was nam kochane :* .
    Jejku mamusiu skąd ja to znam... ?! przerabiałam dokładnie to samo....

kiedy pokazałam mojej sioistrze zdjęcie z usg (teraz które poroniłam) to mi powiedziała " z Twoimi chorobami (Hashi, EBV) to jest NIEODPOWIEDZIALNE starać się umyślnie o dziecko i być w ciąży!! Wiesz że wirus EBV może uszkodzić płód?" i to było na tyle wtedy... a kiedy leżałam w szpitalu i roniłam... to zadzwoniła i powiedziała " a nie mówiłam?? mam nadzieję że teraz wybijesz sobie z głowy głupie pomysły"

dlaczego Ci najbliżsi ludzie których kochamy potrafią tak skrzywdzić?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano, kawka pachnie, słoneczko za oknem... I jeszcze taka piekna wiadomosc od Elmo!
    Gratuluje kochana!

Szczęśliwa Mamusiu... Kocham po prostu takie "życzliwe rady i uwagi"... Chętnie bym ostro cos odpowiedziała jej w Twoim imieniu. To tylko Twoja i męża decyzja czy chcecie mieć 5..6..7 dzieci czy żadnych dzieci i nikt nie ma prawa dawać Ci takich komentarzy... Och jaka zawsze mam złość jak ktoś uważa, ze moze oceniać innych... Brrr Miłego dnia Mamusiu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:57

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oddaje swojej @ :) niech przychodzi na zdrowie i w terminie żebym mogła zacząć normalny cykl. A szczerze to podziwiam te z Was które po lyzeczce a przed pierwszym cyklem starają się o dziecko. Ja bym się bala ze endo nie odroslo i nawet jak się komórki połączą to nie będą się miały w czym zagniezdzic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:54

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A mnie dzisiaj wieczorem dopadł jakiś ból istnienia... :-|
    Chciałam Wam poodpisywać na posty i poruszyć różne tematy, które się przewijały i jakoś nie mogę. Ciężko mi na sercu. Może to efekt zbliżającej się wizyty i USG. Nie wiem.
    Jakoś mi smutno.

Wyciągałam wieczorem mój zestaw leków i poczułam, że mam dość. Powiem Wam, że nawet ten Clexane mnie tak nie wkurza, jak te leki. Mam wrażenie, że czuję je już w żołądku, że aż mi ciężko od tego wszystkiego. Mdli mnie na samą myśl, że mam połykać kolejną tabletkę. Wiem, że tak musi być, że trzeba, że to jest walka.
    Ale tak mnie to dziś wkurzyło, że aż miałam ochotę pier******ąć tymi tabletkami przez okno (najlepiej po powrocie do Polski, bo z 22. piętra efektowniej by spadały, niż tu, z parteru).

I nawet nie wiem, czy mój Człowiek mały nadal ze mną jest.
    Nawet już gadać z nim nie potrafię.
    Ech.

Przepraszam Was za taki czwartkowo-wieczorny smęt.
    Musiałam z siebie wywalić i, jak zawsze, na Was spadło.
    tak mi strasznie smutno to czytając.... wiem że mało co daje pisanie że będzie dobrze ... i że się wszytsko ułoży... ale musimy wierzyć! bardzo mocno wierzyć.....może to głupie... ale w kwietniu mój dziadek miał operację mózgu... wycinanie przerzutów raka... i wtedy strasznie mocno powierzyłam się św. Ricie.. patronce od spraw beznadziejnych... dziadkowi dawano małe szanse na całkowite wyzdrowienie po tej operacji...odmawiałam 3 dniową modlitwę... i możecie wierzyć lub nie ale wszyscy byli w szoku że dziadek obudził się kilka godzin po operacji w 100% formie.... przeszedł tą operacje super ! nawet jego neurochirurg nie dowierzał że dziadek tak szybko doszedł do siebie....
    więc czasem warto się polecić tym u góry.....

Niebieskaa, sy__la, kiti, gama lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja nie oddaje swojej @ :) niech przychodzi na zdrowie i w terminie żebym mogła zacząć normalny cykl. A szczerze to podziwiam te z Was które po lyzeczce a przed pierwszym cyklem starają się o dziecko. Ja bym się bala ze endo nie odroslo i nawet jak się komórki połączą to nie będą się miały w czym zagniezdzic :/
    nawiązujesz do mojego postu ? że wpisałam się na termin @ ?

hmm a te zapisy czego dotyczą? bo albo ja nie zrozumiałam albo Ty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa Masz dużo racji moja droga, niestety my na to nie mamy wpływu. A dziś zaczęłam ten sądny tc, oby był bardzej szczęśliwszy od poprzedniego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:59

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Gaduaaa Masz dużo racji moja droga, niestety my na to nie mamy wpływu. A dziś zaczęłam ten sądny tc, oby był bardzej szczęśliwszy od poprzedniego.
    mocno trzymam kciuki... na prawdę ! mocno

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nawiązujesz do mojego postu ? że wpisałam się na termin @ ?

hmm a te zapisy czego dotyczą? bo albo ja nie zrozumiałam albo Ty :D
    Hahhha ja przeczytałam od kogo mogę zabierać :D a nie zbierać :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ