X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dziękuję za zainteresowanie ale teraz to chyba ja zaczynam schizowac chociaż staram się oddychać źle myśli... Objawów właśnie na razie brak trochę mnie sutki bolą ale tylko przy dotyku i się boje ze może właśnie za słabo kilka dni wcześniej mnie mocniej bolały... Wczoraj sobie powtórzyła test i 2 kreseczki bardzo wyraźną wiec hormonu jest więcej niż było. Czasem lekki pobolewanie w okolicy jajników czy ucisk w dole brzucha poza tym raczej spokojnie. Myślę sobie ze co ma by to będzie i przecież mam juz 2 dzieci ciążę bez problemów i większych dolegliwości wiec może teraz tez będzie ok zobaczymy staram się myśleć pozytywnie w końcu to dopiero 5 tydzień wiec na dolegliwości tez jeszcze czas.
    A właśnie siedzę w kolejce do endo zobaczymy co mi powie dziś odebrałam jeszcze wynik ft4 i 1,34 wiec chyba ok jeszcze jakieś 15 osób przedemna... Masakra :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadabra, pisz do nas wiecej! i ja trzymam kciuki za Ciebie...

a propos zelaznego zestawu to jak leczenie szacownej M.Jerzak da mi bobasa to ja bede chwalic pod niebiosa i polecac wszystkim (obym oczywiscie miala jak najmniej okazji polecenia takiego lekarza). Z wielka radoscia wysle jej poczte kwiatowa:).

Oj tak Sy_la...tez zwrocilam uwage na Twojego rozdziawiajacego sie bobasa, slodziak-cudak !

sy__la lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Niebieska dziękuję za zainteresowanie ale teraz to chyba ja zaczynam schizowac chociaż staram się oddychać źle myśli... Objawów właśnie na razie brak trochę mnie sutki bolą ale tylko przy dotyku i się boje ze może właśnie za słabo kilka dni wcześniej mnie mocniej bolały... Wczoraj sobie powtórzyła test i 2 kreseczki bardzo wyraźną wiec hormonu jest więcej niż było. Czasem lekki pobolewanie w okolicy jajników czy ucisk w dole brzucha poza tym raczej spokojnie. Myślę sobie ze co ma by to będzie i przecież mam juz 2 dzieci ciążę bez problemów i większych dolegliwości wiec może teraz tez będzie ok zobaczymy staram się myśleć pozytywnie w końcu to dopiero 5 tydzień wiec na dolegliwości tez jeszcze czas.
    A właśnie siedzę w kolejce do endo zobaczymy co mi powie dziś odebrałam jeszcze wynik ft4 i 1,34 wiec chyba ok jeszcze jakieś 15 osób przedemna... Masakra :)

Racja, na dolegliwosci masz jeszcze czas. Daj znac po wizycie. Czekamy na Ciebie z dziewczynami w paczce kwietniowek.

sy__la lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja jak myślę o tobie to tez od razu jakoś myślę że u ciebie właśnie synek jest nie wiem dlaczego ale tak właśnie mi się kojarzy wiec albo pikuś będzie albo mamy przeczucia ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ale jeśli moje obliczenia są dobre to ja już na maj się wpisuje tak mi kalkulator wyliczył na 4 ale po wizycie się okaże co i jak :) w maju mam komunie u szwagra i tydzień później mojego synka wiec chętnie bym się rozpakowala w kwietniu:) mam nadzieje ze będę mieć okazję się tym martwić później ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością czy chłopczyk czy dziewczynka - będzie tak samo kochane przez nas wszystkie - oby tylko było zdrowe i szczęśliwie donoszone ;)

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Niebieska ale jeśli moje obliczenia są dobre to ja już na maj się wpisuje tak mi kalkulator wyliczył na 4 ale po wizycie się okaże co i jak :) w maju mam komunie u szwagra i tydzień później mojego synka wiec chętnie bym się rozpakowala w kwietniu:) mam nadzieje ze będę mieć okazję się tym martwić później ;)

ach no tak! ale no problemik, sprawdzilam i grupa dla majowek 2017 juz powstala:))

Elmo13 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 - witaj w klubie bezobjawowców - ja też miałam raczej bolące sutki, teraz to nawet i to jest mało wyczuwalne - dopiero jak ścisnę ;) oby jak najwięcej prawidłowo rozwijających się ciąż bez żadnych objawów oraz coraz mniej tych ciąż również prawidłowo się rozwijających, które mają ciągłe mdłości i inne dolegliwości ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_La ma rację. Najważniejsze żeby było zdrowe i urodzone w terminie.

Niestety ja na przekór (jak to zwykle bywa) stawiam na dziewczynę. Bo to dziewuchy są twarde sztuki i nie groźne im takie historie.

Annak jak tylko będziesz znała płeć (pewnie najwcześniej 12-13tc ) to przyjmuj już zakłady ;)ciekawa jestem co i jak. Od mojego M. też masz najszczersze zyczenia. Od rana widział jak niepewnie trzymam rano telefon i boje się spojrzeć.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi usg to powiem Wam, ze jestem w 15 tyg ciąży i mam je praktycznie co tydzien, a czasem nawet po kilka razy w tyg jak był szpital, też się zastanawiam czy to nie zaszkodzi dziecku, bo zdania są różne...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Z tymi usg to powiem Wam, ze jestem w 15 tyg ciąży i mam je praktycznie co tydzien, a czasem nawet po kilka razy w tyg jak był szpital, też się zastanawiam czy to nie zaszkodzi dziecku, bo zdania są różne...

ehhh...no właśnie! Ale co zrobić, po prostu trzeba oddalać informację od naszych mózgów, że usg mogłoby zaszkodzić Maluszkowi i już.. jednym zaszkodzi innym nie zaszkodzi. Mamy ogromną nadzieję, że nikomu nie zaszkodzi ;)

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    160
    na
    minutę!!!

<3
    Cudownie :* <3 <3 <3
    Kochana tak się cieszę!!! <3

• vertigo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady - to tak jakbyś sobie przyłożyła do brzucha radio - to są dale dźwiękowe. Jedynie energia fal w badaniu doppler jest bardzo wysoka i może być niebezpieczna dla dziecka.

Co mają powiedzieć kobiety ginekolożki w ciąży, które całą ciąże pracują na tych aparatach w otoczeniu tych fal? Dajcie spokój.

Elmo13 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Evita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Chyba już teraz :-D

Ale słodki suwaczek :) eh może się doczekam takiego kiedyś

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Krwawienie nie wiadomo skąd. Zero krwiaków, zero odklejania kosmówki. Pęcherzyk idealny.
    Nie wierzę.
    Jestem nieprzytomna z emocji. I ze szczęścia.

Jeśli on przetrwał to, co się działo we Francji... to chyba wszystko przetrwa!!

Dziękuję Wam. Bez Was ja bym tego chyba nie przeżyła.
    Kochana ja aż krwotoków dostawałam a ciąża się utrzymuje! Od 5 tygodnia ciąży plamiłam cały czas! Wierzę, że i Tobie się uda! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jezu... ja mam w brzuchu Ludzika.
    Tak kochana!!!!!! <3
    Niech nam zdrowo rośnie!!!! <3

• Elmo13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo ty jak zawsze konkretna :) ja też tak uważam ze lepiej częściej sprawdzić niż się stresować ;) ale wszystko w granicach rozsądku oczywiście a są lekarze co na każdej wizycie robią usg i dzieci są zdrowe a matki szczęśliwe i spokojne ze widziały ze jest ok wiec nie ma co wartość po to jest usg aby z niego korzystać;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 2 dni do wizyty <3

Ikarzyca, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Bez przesady - to tak jakbyś sobie przyłożyła do brzucha radio - to są dale dźwiękowe. Jedynie energia fal w badaniu doppler jest bardzo wysoka i może być niebezpieczna dla dziecka.

Co mają powiedzieć kobiety ginekolożki w ciąży, które całą ciąże pracują na tych aparatach w otoczeniu tych fal? Dajcie spokój.

no właśnie fale dźwiękowe - wkładając sondę do pochwy, fale te wydają dla nas niesłyszalne dźwięki, ale dla takiego malutkiego płodu jak to mój gin określił takie "krzyki" głośne... nie umiem opisać, bo on to po prostu zobrazował buzią... hehe :)

Edit: Ooo... podobne krzyki jak robi ten mój Dzidziuś obok suwaczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 14:59

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czy masz zdjęcie z dzisiejszej wizyty? Wstaw <3

sunset06 lubi tę wiadomość

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ