Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska dziękuję za zainteresowanie ale teraz to chyba ja zaczynam schizowac chociaż staram się oddychać źle myśli... Objawów właśnie na razie brak trochę mnie sutki bolą ale tylko przy dotyku i się boje ze może właśnie za słabo kilka dni wcześniej mnie mocniej bolały... Wczoraj sobie powtórzyła test i 2 kreseczki bardzo wyraźną wiec hormonu jest więcej niż było. Czasem lekki pobolewanie w okolicy jajników czy ucisk w dole brzucha poza tym raczej spokojnie. Myślę sobie ze co ma by to będzie i przecież mam juz 2 dzieci ciążę bez problemów i większych dolegliwości wiec może teraz tez będzie ok zobaczymy staram się myśleć pozytywnie w końcu to dopiero 5 tydzień wiec na dolegliwości tez jeszcze czas.
A właśnie siedzę w kolejce do endo zobaczymy co mi powie dziś odebrałam jeszcze wynik ft4 i 1,34 wiec chyba ok jeszcze jakieś 15 osób przedemna... MasakraAniołek (8t) marzec 2016
-
Kadabra, pisz do nas wiecej! i ja trzymam kciuki za Ciebie...
a propos zelaznego zestawu to jak leczenie szacownej M.Jerzak da mi bobasa to ja bede chwalic pod niebiosa i polecac wszystkim (obym oczywiscie miala jak najmniej okazji polecenia takiego lekarza). Z wielka radoscia wysle jej poczte kwiatowa:).
Oj tak Sy_la...tez zwrocilam uwage na Twojego rozdziawiajacego sie bobasa, slodziak-cudak !sy__la lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Elmo13 wrote:Niebieska dziękuję za zainteresowanie ale teraz to chyba ja zaczynam schizowac chociaż staram się oddychać źle myśli... Objawów właśnie na razie brak trochę mnie sutki bolą ale tylko przy dotyku i się boje ze może właśnie za słabo kilka dni wcześniej mnie mocniej bolały... Wczoraj sobie powtórzyła test i 2 kreseczki bardzo wyraźną wiec hormonu jest więcej niż było. Czasem lekki pobolewanie w okolicy jajników czy ucisk w dole brzucha poza tym raczej spokojnie. Myślę sobie ze co ma by to będzie i przecież mam juz 2 dzieci ciążę bez problemów i większych dolegliwości wiec może teraz tez będzie ok zobaczymy staram się myśleć pozytywnie w końcu to dopiero 5 tydzień wiec na dolegliwości tez jeszcze czas.
A właśnie siedzę w kolejce do endo zobaczymy co mi powie dziś odebrałam jeszcze wynik ft4 i 1,34 wiec chyba ok jeszcze jakieś 15 osób przedemna... Masakra
Racja, na dolegliwosci masz jeszcze czas. Daj znac po wizycie. Czekamy na Ciebie z dziewczynami w paczce kwietniowek.sy__la lubi tę wiadomość
-
Niebieska ale jeśli moje obliczenia są dobre to ja już na maj się wpisuje tak mi kalkulator wyliczył na 4 ale po wizycie się okaże co i jak
w maju mam komunie u szwagra i tydzień później mojego synka wiec chętnie bym się rozpakowala w kwietniu:) mam nadzieje ze będę mieć okazję się tym martwić później
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo13 wrote:Niebieska ale jeśli moje obliczenia są dobre to ja już na maj się wpisuje tak mi kalkulator wyliczył na 4 ale po wizycie się okaże co i jak
w maju mam komunie u szwagra i tydzień później mojego synka wiec chętnie bym się rozpakowala w kwietniu:) mam nadzieje ze będę mieć okazję się tym martwić później
ach no tak! ale no problemik, sprawdzilam i grupa dla majowek 2017 juz powstala:))Elmo13 lubi tę wiadomość
-
Elmo13 - witaj w klubie bezobjawowców - ja też miałam raczej bolące sutki, teraz to nawet i to jest mało wyczuwalne - dopiero jak ścisnę
oby jak najwięcej prawidłowo rozwijających się ciąż bez żadnych objawów oraz coraz mniej tych ciąż również prawidłowo się rozwijających, które mają ciągłe mdłości i inne dolegliwości
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Sy_La ma rację. Najważniejsze żeby było zdrowe i urodzone w terminie.
Niestety ja na przekór (jak to zwykle bywa) stawiam na dziewczynę. Bo to dziewuchy są twarde sztuki i nie groźne im takie historie.
Annak jak tylko będziesz znała płeć (pewnie najwcześniej 12-13tc ) to przyjmuj już zakłady ;)ciekawa jestem co i jak. Od mojego M. też masz najszczersze zyczenia. Od rana widział jak niepewnie trzymam rano telefon i boje się spojrzeć.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
M@linka wrote:Z tymi usg to powiem Wam, ze jestem w 15 tyg ciąży i mam je praktycznie co tydzien, a czasem nawet po kilka razy w tyg jak był szpital, też się zastanawiam czy to nie zaszkodzi dziecku, bo zdania są różne...
ehhh...no właśnie! Ale co zrobić, po prostu trzeba oddalać informację od naszych mózgów, że usg mogłoby zaszkodzić Maluszkowi i już.. jednym zaszkodzi innym nie zaszkodzi. Mamy ogromną nadzieję, że nikomu nie zaszkodziM@linka lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
Bez przesady - to tak jakbyś sobie przyłożyła do brzucha radio - to są dale dźwiękowe. Jedynie energia fal w badaniu doppler jest bardzo wysoka i może być niebezpieczna dla dziecka.
Co mają powiedzieć kobiety ginekolożki w ciąży, które całą ciąże pracują na tych aparatach w otoczeniu tych fal? Dajcie spokój.Elmo13 lubi tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
nick nieaktualnyannak wrote:Krwawienie nie wiadomo skąd. Zero krwiaków, zero odklejania kosmówki. Pęcherzyk idealny.
Nie wierzę.
Jestem nieprzytomna z emocji. I ze szczęścia.
Jeśli on przetrwał to, co się działo we Francji... to chyba wszystko przetrwa!!
Dziękuję Wam. Bez Was ja bym tego chyba nie przeżyła. -
nick nieaktualny
-
Vertigo ty jak zawsze konkretna
ja też tak uważam ze lepiej częściej sprawdzić niż się stresować
ale wszystko w granicach rozsądku oczywiście a są lekarze co na każdej wizycie robią usg i dzieci są zdrowe a matki szczęśliwe i spokojne ze widziały ze jest ok wiec nie ma co wartość po to jest usg aby z niego korzystać
Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualny
-
vertigo wrote:Bez przesady - to tak jakbyś sobie przyłożyła do brzucha radio - to są dale dźwiękowe. Jedynie energia fal w badaniu doppler jest bardzo wysoka i może być niebezpieczna dla dziecka.
Co mają powiedzieć kobiety ginekolożki w ciąży, które całą ciąże pracują na tych aparatach w otoczeniu tych fal? Dajcie spokój.
no właśnie fale dźwiękowe - wkładając sondę do pochwy, fale te wydają dla nas niesłyszalne dźwięki, ale dla takiego malutkiego płodu jak to mój gin określił takie "krzyki" głośne... nie umiem opisać, bo on to po prostu zobrazował buzią... hehe
Edit: Ooo... podobne krzyki jak robi ten mój Dzidziuś obok suwaczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 14:59
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny