Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Czy tylko ja nie mam dzisiaj czasu? Potem Was poczytam, bo piszecie jak nakrecone. Może kogoś trzeba opierd...lic, sprawdzę.
Melduję się w 1 dc. Równo 6 tygodni po zabiegu.sy__la lubi tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Jesli jest po owulacji w USG to to widac.. albo widac zapadniety pecherzyk na poczatku, troszke pozniej widac cialko żółte w jajniku, plyn w zatoce Douglasa o którym pisalyscie tez powinien byc obecny. Jesli nie doszlo do owulacji też może byc widac, że np wytworzyla sie torbiel czynnosciowa czy krwotoczna, czy tez pecherzyk sie wchlania.
Czasem sie tak pouklada w brzuchu, że nie widac jajnika moze byc przesloniety gazami itp._Abby_ lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
sy__la wrote:Poza tym ... np. Martynka, Inesska zaszły w ciążę bez widocznego jajca na USG i w cyklu bezowulacyjnym - więc tego się trzymajmy, cuda cud gonią
U mnie wiecznie nie ma jajca...
sy__la lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:aa oki szukalam jakiegos skrótu twojej historii ciezko ogarniac caly watek jak posty pojawiaja sie jak szalone
Skrót a raczej skrócik w tabeli ujeb:-) ale na str 859 opis wczorajszej wizyty.
Dzwonię po klinikach - nikt mnie kurna nie chce dzisiaj przyjąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:16
laila_25 lubi tę wiadomość
-
laila_25 wrote:Alisa, Haana , Karo chciałam podejrzec wasze sytuacje na wykresach ale sa niedostępne szkoda.
Dziewczyny, robię właśnie kawę? Ma któraś ochotę?
Jak fajnie mieć dzień wolnego, można na spokojnie sobie tu poklikać. -
Haana wrote:Ja tak samo, w sumie starania są u mnie zawieszone. Oby tylko żadna niespodzianka się nie wydarzyła. Tabletek anty nie chce brać.
Dziewczyny, robię właśnie kawę? Ma któraś ochotę?
Jak fajnie mieć dzień wolnego, można na spokojnie sobie tu poklikać.
Ja też popijam kawkepysznosci
)
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyNo i co ja najlepszego robię... M by już mnie opierdol.ł. Albo ufam mojemu gin albo nie. Wczoraj usg a ja dzisiaj zaś chcę na usg... Ale ja czuję, po prostu czuję, że dzisiaj jajnik byłby widoczny - i ja go chcę zobaczyć
choćby dla świętego spokoju
-
Alisa piszesz:Ocena gina: prawy jajnik dobrze uwidoczniony - pusty. Lewy: hm, schowany gdzieś (niby za zrostami), bez jajca. Tak go szukał, naciskał mnie na tą lewą stronę - i brak jajca. Stwierdził, że według niego cykl bezowulacyjny.
W końcu nie wiem nie widzieliscie jajnika czy jajca jako pecherzyka?
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Alisa piszesz:Ocena gina: prawy jajnik dobrze uwidoczniony - pusty. Lewy: hm, schowany gdzieś (niby za zrostami), bez jajca. Tak go szukał, naciskał mnie na tą lewą stronę - i brak jajca. Stwierdził, że według niego cykl bezowulacyjny.
W końcu nie wiem nie widzieliscie jajnika czy jajca jako pecherzyka?
Po naciskaniu mnie gin zobaczył w końcu jajnik, ale pusty - bez pęcherzyka.
-
Alisa oznaczanie progesteronu jednorazowe w sumie niczego nie wnosi. On jest wydzielany pulsacyjnie potrzeba wiecej pomiarów zeby cos z tego wyniesc bo wartosci moga sie różnic nawet do 7x. Możesz poprosic gina o wlaczenie Duphastonu.
aniołek 01.02.2016r -
Alisa to bez sensu żebys biegla dzis na USG skoro wczoraj widzieliscie oba jajniki... Endometrium masz okołoowulacyjne 10mm..test owulacyjny moze ci wyjsc dodatni a owulacja nie wystapic. Test mówi tylko o tym że skok LH ma miejsce wlasnie teraz.. a nie sama owulacja. Po skoku LH powinna nastapic owul ale nie musi. Może umów sie np za jakies 2-3 dni na USG jak juz bardzo chcesz
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Alisa oznaczanie progesteronu jednorazowe w sumie niczego nie wnosi. On jest wydzielany pulsacyjnie potrzeba wiecej pomiarów zeby cos z tego wyniesc bo wartosci moga sie różnic nawet do 7x. Możesz poprosic gina o wlaczenie Duphastonu.
Tak tak Lailko ja biorę dupka od 17dc.
tylko wiesz co - no nie rozumiem.. nie daje mi to spokoju. W 10dc jajnika gin szukał, gadał mi coś że schował się za zrostami.
A jak byłam u niego w 26dc oba jajnika pięknie widoczne. To co jest kaman?
W każdym razie Dziewczyny - udało mi się wcisnąć do GEnomu na dzisiaj - yupiii, nieważne, że płatna wizyta. Ważny mój spokój. Ciekawa jestem co wyjdzie dzisiaj po usg. Oczywiście zaraz Wam napiszę po wizycie (19.30)
-
nick nieaktualnySerio Laila tak uważasz - że bez sensu dzisiejsze USG???
W Genomie mają o wiele lepszy sprzęt bo robią tam badania prenatalne.
A poza tym: gdybym po dzisiejszym usg dowiedziała się np. że była owulacja, albo że jest pęcherzyk - to już dla mnie jest sygnał, że coś nie halo albo z moim ginem albo z jego sprzętem.
nie uważasz? -
nick nieaktualny
-
Ja też nie prowadzę wykresu. Nie staram się naturalnie. Moja historia w stopce. Jak masz pytania jakieś to chętnie napisze.
Alisa- może zrobisz z krwi badanie estradiolu? Na jeden dojrzały pecherzyk przypada 200-300 jednostek e2. Może to da obraz czy była owulacja z pęcherzykiem06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualnyKaro85 wrote:Ja też nie prowadzę wykresu. Nie staram się naturalnie. Moja historia w stopce. Jak masz pytania jakieś to chętnie napisze.
Alisa- może zrobisz z krwi badanie estradiolu? Na jeden dojrzały pecherzyk przypada 200-300 jednostek e2. Może to da obraz czy była owulacja z pęcherzykiemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:34
-
Alisa wrote:Serio Laila tak uważasz - że bez sensu dzisiejsze USG???
W Genomie mają o wiele lepszy sprzęt bo robią tam badania prenatalne.
A poza tym: gdybym po dzisiejszym usg dowiedziała się np. że była owulacja, albo że jest pęcherzyk - to już dla mnie jest sygnał, że coś nie halo albo z moim ginem albo z jego sprzętem.
nie uważasz?
Jak bierzesz Dupka to jestes obstawiona progesteronowo po co go oznaczac? To niczego nie zmieni. Jaka masz dawke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:36
aniołek 01.02.2016r