Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hanaa - jeśli nie zaszłabym w ciążę miedzy grudniem a połową marca, to musielibyśmy starania odłożyć do lipca przynajmniej, bo jednak w połowie maja zaczynają się truskawki, a wcześniej dochodzi pielenie, także obciążenie fizyczne raczej nie na rękę, bo gdyby tfu tfu znów miało się nie udać, to bym sobie wyrzucała, że to przez robotę może
Myślałam, że tak do lipca 2017 to też dobry odpoczynek byłby dla organizmu, ale z drugiej strony tak bardzo mi się tęskni...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Czyli: niekompetencja lekarzy??? Choć ciężko uwierzyć, że gin nie zobaczy owulki czy pęcherzyka
jestem w stanie sobie wyobrazić ze na monitoring przychodzi kobieta co ma zawsze owu w 12dc i dupa nic nie ma. A ten cykl z jakichś względów okazuje się długi jak brazylijska telenowela i owu jest np w 21dc. Tak długo to chyba nikt monitoringu nie robi. Ostatni wpadłam na wykres dziewczyny która owu miała w 40ktoryms dc i jest z tego ciążajaja jak berety
-
vertigo wrote:Roma najpierw potwierdź czy to konieczne. Raczej masz jakieś poplątane hormony niż stoisz przed koniecznością ponownej łyżki po takim czasie.
Abby i Gaduaa co Wy z tymi testami wyprawiacie?Ja dzisiaj jestem w pierwszym dniu ciąży i za 9 miesięcy drodze mojego syneczka Kajtulka
lub córeczkę Małgorzatę Joannę
Alisa to jest całkiem normalne ze jajników raz widać a raz nie. Jamniki nie są przyszyte do otrzewnej.
Pozostałym dziewczynom życzę pięknego i spokojnego dnia. Schizujace - objawy ciąży są bez znaczenia, proszę przestać martwić się o cycki. Proszę ucalowac ode mnie swoje karty ciąży.
Nie masz racji co do jajnika
O jajniku:
Jest on sprężyście zawieszony na swych więzadłach i ustawienie jajnika jest czynnie regulowane przez więzadło właściwe oraz więzadło wieszadłowe. Jeżeli zachodzą zmiany chorobowe, to więzadła te mogą ulec usztywnieniu. Ruchy jajnika odbywają się głównie w stosunku do osi biegnącej przez jego brzeg krezkowy; jajnik wykonuje ruchy prostopadle do niej, jak okiennica dokoła swych zawiasów. Poza tym jajnik może się przesuwać we wszystkich kierunkach razem z więzadłem szerokim na ile pozwala na to napięcie otrzewnej. Również ustawienie macicy, a nawet drugostronnego jajnika wpływają na ustawienie więzadła szerokiego i jajnika. Samo się przez się rozumie, że we wszystkich przemieszczeniach powodowanych np. przez guzy, czy przez zmiany położenia sąsiednich trzew (macicy, pęcherza, odbytnicy) przesuwa się również jajnik przymocowany do więzadła szerokiego i zmienia swoje położenie. Jest rzeczą wiadomą, że jajnik towarzyszy macicy ciężarnej i podnosi się wraz z nią do jamy brzusznej. W czasie połogu jajnik powraca do swego dawnego położenia. Wskutek rozluźnienia aparatu więzadłowego jajnik może zstępować niżej, na dno przestrzeni zamacicznej a nawet wstępować do przepuklin, o czym wspominaliśmy poprzednio. Położenie i ustawienie jajnika zależne jest więc od napięcia aparatu więzadłowego, od ustawienia więzadła szerokiego macicy, jak i samej macicy, od stanu wypełnienia pęcherza i odbytnicy, od pętli jelitowych zawartych w zagłębieniu odbytniczo-ma-cicznym, wreszcie od napięcia i stanu skurczu mięśniówki dna miednicy; na położenie i ustawienie jajnika, tak samo więc jak i innych trzew, wpływają te wszystkie czynniki, które zmieniają ciśnienie wewnątrzbrzuszne.
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Nie masz racji co do jajnika
O jajniku:
Jest on sprężyście zawieszony na swych więzadłach i ustawienie jajnika jest czynnie regulowane przez więzadło właściwe oraz więzadło wieszadłowe. Jeżeli zachodzą zmiany chorobowe, to więzadła te mogą ulec usztywnieniu. Ruchy jajnika odbywają się głównie w stosunku do osi biegnącej przez jego brzeg krezkowy; jajnik wykonuje ruchy prostopadle do niej, jak okiennica dokoła swych zawiasów. Poza tym jajnik może się przesuwać we wszystkich kierunkach razem z więzadłem szerokim na ile pozwala na to napięcie otrzewnej. Również ustawienie macicy, a nawet drugostronnego jajnika wpływają na ustawienie więzadła szerokiego i jajnika. Samo się przez się rozumie, że we wszystkich przemieszczeniach powodowanych np. przez guzy, czy przez zmiany położenia sąsiednich trzew (macicy, pęcherza, odbytnicy) przesuwa się również jajnik przymocowany do więzadła szerokiego i zmienia swoje położenie. Jest rzeczą wiadomą, że jajnik towarzyszy macicy ciężarnej i podnosi się wraz z nią do jamy brzusznej. W czasie połogu jajnik powraca do swego dawnego położenia. Wskutek rozluźnienia aparatu więzadłowego jajnik może zstępować niżej, na dno przestrzeni zamacicznej a nawet wstępować do przepuklin, o czym wspominaliśmy poprzednio. Położenie i ustawienie jajnika zależne jest więc od napięcia aparatu więzadłowego, od ustawienia więzadła szerokiego macicy, jak i samej macicy, od stanu wypełnienia pęcherza i odbytnicy, od pętli jelitowych zawartych w zagłębieniu odbytniczo-ma-cicznym, wreszcie od napięcia i stanu skurczu mięśniówki dna miednicy; na położenie i ustawienie jajnika, tak samo więc jak i innych trzew, wpływają te wszystkie czynniki, które zmieniają ciśnienie wewnątrzbrzuszne.
Heeee???? a tak po polsku
-
Jajnik jest mocowany na wiezadlach które sa wypustkami otrzewnej. Jest do niej przyczepiony tylko buja sie jak na hustawce. Tak jak np wypelnisz pecherz czy odbytnice, masz silne wzdecia, jestes w ciazy zaawansowanej itp. tid. to wszystko sie przesuwa i on sie moze pociagnac na wiezadlach gdzies w inne miejsce i go nie widac...
Nie lata luzem po miednicy
Kuleczka w srodku to jajnikWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:12
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Jajnik jest mocowany na wiezadlach które sa wypustkami otrzewnej. Jest do niej przyczepiony tylko buja sie jak na hustawce. Tak jak np wypelnisz pecherz czy odbytnice, masz silne wzdecia, jestes w ciazy zaawansowanej itp. tid. to wszystko sie przesuwa i on sie moze pociagnac na wiezadlach gdzies w inne miejsce i go nie widac...
Dziękuję - zrozumiałam
1 rozumiem? o Boże, jak podroby - bleee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:16
laila_25 lubi tę wiadomość
-
laila_25 wrote:Alisa oznaczanie progesteronu jednorazowe w sumie niczego nie wnosi. On jest wydzielany pulsacyjnie potrzeba wiecej pomiarów zeby cos z tego wyniesc bo wartosci moga sie różnic nawet do 7x. Możesz poprosic gina o wlaczenie Duphastonu.
powiedz mi.. bo ja myślę czy nie zacząć brać luteiny na właśną rękę.. w sensie dopiero jak zobaczę 2 kreski .. rozmawiałam z moją gin ale ona jest anty dupek i luteina i powiedziała mi ze jedno poronienie nie jest wskazaniem do brania ww leków...
co Ty o tym myślisz?FabianCyprian
Tymuś
-
_Abby_ wrote:Buahahhhaaa wiedziałam że skomentujesz nasze wyglupy testowe
ja tam kocham robić testy
wszystko jedno jakie
bym powiedziała żebyś ucalowala Gosie vel Kajtka w ich domek ale chyba akrabatką nie jesteśahhahaahah
FabianCyprian
Tymuś
-
laila_25 wrote:Jajnik jest mocowany na wiezadlach które sa wypustkami otrzewnej. Jest do niej przyczepiony tylko buja sie jak na hustawce. Tak jak np wypelnisz pecherz czy odbytnice, masz silne wzdecia, jestes w ciazy zaawansowanej itp. tid. to wszystko sie przesuwa i on sie moze pociagnac na wiezadlach gdzies w inne miejsce i go nie widac...
Kuleczka w srodku to jajniklaila_25 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
vertigo wrote:Roma najpierw potwierdź czy to konieczne. Raczej masz jakieś poplątane hormony niż stoisz przed koniecznością ponownej łyżki po takim czasie.
Abby i Gaduaa co Wy z tymi testami wyprawiacie?Ja dzisiaj jestem w pierwszym dniu ciąży i za 9 miesięcy drodze mojego syneczka Kajtulka
lub córeczkę Małgorzatę Joannę
Alisa to jest całkiem normalne ze jajnik raz widać a raz nie. Jajniki nie są przyszyte na stałe do otrzewnej.
Pozostałym dziewczynom życzę pięknego i spokojnego dnia. Schizujace - objawy ciąży są bez znaczenia, proszę przestać martwić się o cycki. Proszę ucalowac ode mnie swoje karty ciąży.haha
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:no właśnie to na jakiej podstawie ginekolodzy zapisują luteine bądź duphaston?
powiedz mi.. bo ja myślę czy nie zacząć brać luteiny na właśną rękę.. w sensie dopiero jak zobaczę 2 kreski .. rozmawiałam z moją gin ale ona jest anty dupek i luteina i powiedziała mi ze jedno poronienie nie jest wskazaniem do brania ww leków...
co Ty o tym myślisz?
To jeśli mogę ja napiszę na jakiej podstawie mam włączonego dupka/Utrogestan: stosunek LH/FSH czyli u mnie niedomoga lutealna, poniżej 0,6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:22
-
1 poronienie nie jest wskazaniem do brania leków tu ma racje twoja gin
Niby sie oznacza progesteron ale tak jak wam pisałam niewiele to wnosi ze wzgledu na pulsacyjne wydzielanie. Szczerzze to zazwyczaj wlacza sie "w ciemno" albo przy podejrzeniu niedomogi lutealnej np. jak masz skrócona faze lutealna, nieregularne cykle itp. Zalezy od podejscia twojego gina sa zwolennicy i przeciwnicy.
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
laila_25 wrote:Nie masz racji co do jajnika
O jajniku:
Matko, to jest forum internetowe a nie miejsce naukowych anatomicznych dyskusji czy egzamin z anatomii. Mam na myśli to, że jajnik ma prawo się ruszać w brzuchu i może go nie być widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:25
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
nick nieaktualnyvertigo wrote:Matko, to jest forum internetowe a nie miejsce naukowych anatomicznych dyskusji czy egzamin z anatomii. Mam na myśli to, że jajnik ma prawo się ruszać w brzuchu i może go nie być widać.
Niemniej jednak jestem wdzięczna Lailce za chęć opisania mi położenia jajnika.
Nadzieja1988!, laila_25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skopiowałam z neta nie chciałoby mi sie tyle pisac
Ja to mam tak, że wszystko musze dokladnie obczaic i zglebic jak juz czyms sie interesuje. Nie wystarczaja mi proste stwierdzenia. Może ktos ma tak jak ja i akurat sie zaciekawi ;P
Alisa lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r