Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Serio Laila tak uważasz - że bez sensu dzisiejsze USG???
W Genomie mają o wiele lepszy sprzęt bo robią tam badania prenatalne.
A poza tym: gdybym po dzisiejszym usg dowiedziała się np. że była owulacja, albo że jest pęcherzyk - to już dla mnie jest sygnał, że coś nie halo albo z moim ginem albo z jego sprzętem.
nie uważasz?ruda1985 wrote:No to czarnulka24 mi wychodzi dziś w 15dc jak Tobie w 13dc wieczorem. Poleciałam dziś do innego gina na monitoring (wiem pomyślicie wariatka). Robił bardzo ale to bardzo dokładnie usg i okazuje się że moja lekarka albo ślepa albo głupia..... owulacje mam mieć z lewego jajnika. Endo mam 15mm no i pęcherzyk jeden wielkości 20mm. Na prawym są owszem 4 pęcherzyki ale z nich owu nie będzie bo sprawdził jeden i mają około 13/14mm więc stwierdził że nie dogonia tego z lewego jajnika. Trochę mnie to uspokoiło bo myśl o czworaczkach..... powiedział że owu powinna być za około 2 dni. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie
Wybaczcie, że dopiero teraz piszę ale jeszcze musiałam coś zjeść po powrocie nim zasiądę do komputera.
Z dzidzią wszystko ok. Dziś było to ważne usg połówkowe. Serce, nerki, wątroba, pęcherz moczowy, żołądek itd. wszystko dobrze. Dzidzia strasznie się wierciła i nie chciała ładnie pokazać ale udało się na 100% potwierdzić, że pod sercem noszę córeczkę.
Pytałam czy moja waga jest ok bo nawet pełnych 2 kg nie przytyłam ale lekarz mówi, że tylko się cieszyć, że tak przybieram z umiarem. Dzidzia waży 409 g(kawał baby hihi). Wielkość dobra jak na ten wiek ciąży. Poniżej parametry z dzisiejszego usg:
Przez to, że dzidzia nie chciała pokazać ani główki ani siebie ładnie w całości poza kroczem to zdjęcie jest słabeMam więc foto kręgosłupa
Ale najważniejsze, że dzidzia żywa i że zdrowa
A oto ona:
Odnośnie moich wyników badań to morfologa ok co do moczu to ginekolog wypisał mi Furaginę. Z leków to mam odstawić Duphaston i już nie brać a kwas foliowy wybrać ten co mam w domu 5 mg i przejść na ten kwas zwykły w małej dawce. W poniedziałek mam jechać do szpitala na badania i będę między innymi miała robione posiewy. Kilka godzin i wrócę do domu.
Zagadałam ginekologa odnośnie cesarki i on do mnie, że jak nie ma przeciwskazań to kobieta rodzi siłami natury. A póki co u mnie nie ma przeciwskazań. Ale jeśli chcę to oczywiście może on mi wykonać cesarkę za życzenie w terminie około tydzień-dwa wcześniejszym niż termin sił natury i teraz najlepsze!!!! Po chwili dodał: "2500 zł i możemy umówić się na kolejnej wizycie na termin". Tak mi klapa opadła, że nie wiedziałam jak się zachować! Nie dość, że chciał kasę to jeszcze tyle!!! Ja pierniczę!!! No takiej kasy to ja nie mam!!! Co wizyta zostawiam u niego 150 zł. Nie raz byłam po 3 razy w miesiącu na wizycie a tu taka kwota!!! No jak nie będę miała wskazań to nic tylko czekać na żywioł i iść rodzić siłami natury bo takiej kasy to ja nie mam tym bardziej, że od dwóch miesięcy mój pracodawca nie płaci kasy i czekam na ogłoszenie upadłości firmy, w której jestem zatrudniona... O czym już Wam kiedyś pisałam...
Kolejna wizyta 26 września o 17:00.sy__la, Niebieskaa, Coconue, M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Elaria, sunset06 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylaila_25 wrote:hahahah 2500zl to co on prywatnie ta cesarke bedzie robil? Jesli w szpitalu to normalnie do sadu sie to nadaje.... Nic mu nie plac!
Ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok) puszczam kciuki!
laila_25 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja1988! wrote:No ja za kasę cesarki nie zrobię tym bardziej, że odbyłaby się ona w szpitalu normalnie jak każdy poród.
Jesli bys miala miec CC to za nia zaplaci NFZ szpitalowi z jakiej paki jeszcze dr ma dostac 2,5tys. Wrrr..
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
Nadzieja1988! wrote:nie
jeszcze nie wykupiłam jej. Jutro kupię a witaminę C to od wczoraj piję raz dziennie. Jak kupię Furaginę to już witaminy C nie będę brała
Wlasnie w aptece farmaceutki moga ci wciskac wit. C do furaginy bo kiedys byly takie zalecenia. Jesli nie czytaja aktualnych danych moga ci proponowac. Nie powinnas brac wit C z furagina. Niby zakwasi mocz ale kwaśne środowisko moczu sprzyja przekształceniu nitrofuranów w cząsteczki, które dobrze przenikają do tkanek. Przez to zwieksza sie ich kumulacja w tkankach i wzrasta ryzyko objawów toksycznych. Dlatego nie daje sie wit. C z furagina. Zaleca sie teraz branie jej z posilkiem bialkowym albo popijanie mlekiem.
Pamietaj też na przyszlosc ze w koncówce ciazy furagina jest przeciwwskazana. Chyba od 38tyg.Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Wlasnie w aptece farmaceutki moga ci wciskac wit. C do furaginy bo kiedys byly takie zalecenia. Jesli nie czytaja aktualnych danych moga ci proponowac. Nie powinnas brac wit C z furagina. Niby zakwasi mocz ale kwaśne środowisko moczu sprzyja przekształceniu nitrofuranów w cząsteczki, które dobrze przenikają do tkanek. Przez to zwieksza sie ich kumulacja w tkankach i wzrasta ryzyko objawów toksycznych. Dlatego nie daje sie wit. C z furagina. Zaleca sie teraz branie jej z posilkiem bialkowym albo popijanie mlekiem.
Pamietaj też na przyszlosc ze w koncówce ciazy furagina jest przeciwwskazana. Chyba od 38tyg. -
Nadzieja1988! wrote:
Przez to, że dzidzia nie chciała pokazać ani główki ani siebie ładnie w całości poza kroczem to zdjęcie jest słabeMam więc foto kręgosłupa
Ale najważniejsze, że dzidzia żywa i że zdrowa
A oto ona:
Sliczne plecki hihi
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyA wg mnie najładniejsze usg całej ciąży to to w 11-13 tc
bo wtedy cały ludek się mieści w kadrze
potem to już po kawałku raczej
Boże właśnie sobie uświadomiłam ze dziś o 9 bym miała to badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:35