X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tam niebrzuszkowe. Zamiast siedzec na forum, kupowac namioty jak Jagna radzila...zacigac swoich do namiotow i dzialac...samo sie nie zrobi!!!

sy__la, Ikarzyca lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    To nie jest dobry dzień. Chyba się upiję.
    Tak ogólnie czy coś się stało?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    To nie jest dobry dzień. Chyba się upiję.

Vertogo pij pij...poki mozesz bo jak bedziesz brzuchata to se mozesz pomarzyc.

Ja marze o zimnym piwie,..... lo matko.... niech ktoras sobie za mnie zimne piwo wypije i zda mi relacje z tej uczty.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czerwone winko popijam wlasnie... zazdrośćcie brzuchatki :P

Coconue, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue - wiesz, piwka nie mam, ale mam za to zimne winko, więc sobie mogę kieliszeczek wypić za brzuszki :D

Coconue, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od gina - fajna młoda lekarka.
    I tak: 11 dc - endometrium 13mm.
    Prawy jajnik - pusty. Lewy (ten co wczoraj bolał) również niestety.
    Same małe pęcherzyki, nie uwidoczniono płynu.
    Także mam cykl bezowulacyjny. Czyli jednak potwierdziły się słowa mojego gina. Pomimo, że dzisiejszy test owu mega pozytywny, pomimo bólu owulacyjnego, idealnego śluzu - brak owulacji. Więc w dupe z tym wszystkim, przestaje robić testy, sugerować się objawami.

Lekarka powiedziała, że w ciągu roku mogę mieć kilka cykli bezowulacyjnych i mam się nie przejmować. Hm, no nie wiem... W zeszłym cyklu progesteron w 21 dc = 11 więc szału tez nie było i tak naprawdę czy on potwierdził owulkę ?!

Aczkolwiek 3 miesiące temu miałam 2cm jajeczko z prawego jajnika więc...

Załączam fotkę z dzisiejszego USG:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2df773b3b17d.jpg

I mam rozterkę: od przyszłego cyklu mam brać Menopur. Ale waham się, bo może wstrzymać się z nim i sprawdzić owulkę w przyszłym cyklu i po nim zdecydować. Co sądzicie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:13

• gama Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    ja czerwone winko popijam wlasnie... zazdrośćcie brzuchatki :P

a zebys wiedziała, ze tego winka to zazdroszcze jak diabli:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Oczywiscie ze masz racje. Nie ma ciazy bez owulacji.

Dziewczynom chodzi, że na monitoringu gin powiedział "nie ma owulacji", a jednak okazywało się, że dziewczyna zaszła w ciążę, czyli owu być musiała. Z takiego pseudo bezowulacyjnego cyklu, który, jakby słuchać gina, można było spisać na straty i w ogóle się nie starać.

sy__la lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny wróciłam od gina - fajna młoda lekarka.
    I tak: 11 dc - endometrium 13mm.
    Prawy jajnik - pusty. Lewy (ten co wczoraj bolał) również niestety.
    Same małe pęcherzyki, nie uwidoczniono płynu.
    Także mam cykl bezowulacyjny. Czyli jednak potwierdziły się słowa mojego gina. Pomimo, że dzisiejszy test owu mega pozytywny, pomimo bólu owulacyjnego, idealnego śluzu - brak owulacji. Więc w dupe z tym wszystkim, przestaje robić testy, sugerować się objawami.

Lekarka powiedziała, że w ciągu roku mogę mieć kilka cykli bezowulacyjnych i mam się nie przejmować. Hm, no nie wiem... W zeszłym cyklu progesteron w 21 dc = 11 więc szału tez nie było i tak naprawdę czy on potwierdził owulkę ?!

Aczkolwiek 3 miesiące temu miałam 2cm jajeczko z prawego jajnika więc...

Załączam fotkę z dzisiejszego USG:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2df773b3b17d.jpg

I mam rozterkę: od przyszłego cyklu mam brać Menopur. Ale waham się, bo może wstrzymać się z nim i sprawdzić owulkę w przyszłym cyklu i po nim zdecydować. Co sądzicie???
    Eh Alisko mowilam żeby odpuscic to USG.. a wczesniej owu mialas w normie? bezowulacyjny kazdemu moze sie zdazyc... aby nie czesciej niz kilka w roku. Jakie dlugie cykle masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:31

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczynom chodzi, że na monitoringu gin powiedział "nie ma owulacji", a jednak okazywało się, że dziewczyna zaszła w ciążę, czyli owu być musiała. Z takiego pseudo bezowulacyjnego cyklu, który, jakby słuchać gina, można było spisać na straty i w ogóle się nie starać.
    Tak ja o tym wiem ;p U mnie staraniaibyly co cykl mimo, że mowione bylo ze owul nie ma i nie bedzie heh..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    a zebys wiedziała, ze tego winka to zazdroszcze jak diabli:)
    oj wiesz ja tam bym sie zamienila chetnie hah :D oddam caly poweselny zapas wina za dzidziusia :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco a piłam może to piwko bez alkoholowe? Jak masz taką ochotę to jest alternatywą inny się zaspokoisz a i dzidzi Noe zaszkodziło;)

Ja też często wracam myslami do ostatniej straconej ciąży to chyba normalne że myślimy jakby to było gdyby się udało... Ale życie toczy się dalej i trzeba żyć z nadzieją ze znowu się uda i szczęśliwie urodzi. Wiem.jak długa się dni.jak.sie czeka na owu u mnie zawsze nie dość ze cykle długie to jeszcze poprzednie bez owu były...
    Przytulam was bo jeszcze 2 tygodnie temu miałam takie same rozterki...

laila_25 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby ty pisałaś ze widziałaś wykres dziewczyny co owu miała w 40dc u mnie właśnie w tym owu była ok.45 dc :) i jak narazie jest ciąża czy ja potwierdzimy to za tydzień na wizycie ale 4 testy się chyba nie pomyliły;) wiec nawet długie cykle mogą coś nam.przyniesc w prezencie za oczekiwanie ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Eh Alisko mowilam żeby odpuscic to USG.. a wczesniej owu mialas w normie? bezowulacyjny kazdemu moze sie zdazyc... aby nie czesciej niz kilka w roku

Lailko, ale ja nie żałuję, że poszłam na to USG - naprawdę. Wręcz przeciwnie - jestem teraz spokojniejsza. No a przede wszystkim potwierdzono słowa mojego gina.

Wcześniej nigdy nie miałam sprawdzanej owulki (choć przypadkowo w kwietniu br byłam w 14dc i było jajco 2cm). Ale też nie miałam problemu z zachodzeniem w ciążę, zawsze w I cyklu udawało się. Ostatnia ciąża: wrzesień 2015r.

A testy owu pozytywne i objawy owulki... no cóż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:36

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ciebie to uspokoilo to bylo potrzebne ;)

Mowilas, że tam maja lepszy sprzet a masz slaba dosc jakosc tych zdjec chyba ze przez wrzucanie w kompa sie tak zmienilo. Ja dostalam ostatnio taka fotke mojego dziurawego jajnika:

116e60cd35e468dcgen.jpg

sory za paluchy na focie xD

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    z innej beczki - albo raczej z mojej kuchni:

kto ma ochote na domową nutelę? lub inaczej zwaną czeko-śliwkę? własnie doprowadzam do wrzenia i trafi do słoików, mmmm dobra.... oblizuję łyżki a Mała sie raduje:D

pozdrawiam z kuchni
    Nadrabiam was z całego dnia, nie wiem, czy ktoś już pytał o przepis. Czytałam kiedyś o tej czeko śliwce. Napisz jak to robisz :)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa ja byłam.u gina na badaniu i usg w 38 dc i tez mi powiedział ze nic nie widzi chociaż wątpię aby się przyglądał.i jajnikom aż tak.jakos dziwnie robił to usg ale nic nie zapowiadało ze za tydzień będzie owu wiec działaj z.mezem może z tych małych pęcherzyków coś wyrośnie....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Alisa ja byłam.u gina na badaniu i usg w 38 dc i tez mi powiedział ze nic nie widzi chociaż wątpię aby się przyglądał.i jajnikom aż tak.jakos dziwnie robił to usg ale nic nie zapowiadało ze za tydzień będzie owu wiec działaj z.mezem może z tych małych pęcherzyków coś wyrośnie....

wiesz Elmo ciężko mi uwierzyć, że z nich co będzie - bo mając cykle 26-28dni już powinien być ładnych rozmiarów pęcherzyk.
    W poniedziałek mąż idzie na badanie nasienia więc abstynencja musi być :-)

A tak swoją drogą to go przed chwilą spytałam czy chce bym poszła z nim na to badanie (w wiadomym celu), a on, że nie! Kurde, gdzieś mnie to kujnęło.
    No bo wiadomo, że musi zrobić to sam no i jakoś tak mi to nie leży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

Mowilas, że tam maja lepszy sprzet a masz slaba dosc jakosc tych zdjec chyba ze przez wrzucanie w kompa sie tak zmienilo. Ja dostalam ostatnio taka fotke mojego dziurawego jajnika:
    foty na żywca też niestety tak wyglądają. Ale jak patrzyłam w monitor to widziałam małe pęcherzyki, ładnie było widać.

A Twoja fotka - cycuś glancuś :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    z drugiej strony jakby mi urosły jądra, to bym się sama zapłodniła i nie musiałabym prosić się chłopa, a on stale taki zmęczony.... Kurczę, albo jakby tak człowiek w toku ewolucji stał się partenogenetyczny... To już w ogóle można by było się obejść bez świętego węzła kredytowego.

PS. Nie, nic nie piłam dzisiaj.

Od razu mam skojarzenie :)
    https://www.youtube.com/watch?v=s0dNz_pmCe8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:53

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ