X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    To tym bardziej sie klei do wersji ze byla biochemiczna. Jaki mialas odstep czasowy meidzy sikancem a beta z krwii?

Gdzieś 2-3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a ty bierzesz duphaston albo luteine?
    Biorę Miovarian (coś jak ovarin), wit d3, euthyrox, metformine 500 (1,5 miesiaca) i folik.
    Pod koniec wrzesnia ide na wizyte do gina i moze mnie przebada, cos zleci itd...

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    No wiesz Elaria, my tu gadu gadu a w życiu różnie bywa.
    Moja mama zmarła parę lat temu na nowotwór piersi. Zbadałam BRCA1 i BRCA2 - nie jestem nosicielem genu co nie oznacza, że nie zachoruję.

Ja nie kapuję tej lutealnej serio: wiem ino, że jest od owulacji do miesiączka tak czy też nie? powinna być stała tak?
    no to u mnie jak mam to wyliczyć: nie wiem czy owulka jest, kiedy była itd.?

Zeby cos o swojej lutealnej powiedziec musialabys prowadzic wykres. To jest faza po owulacji do miesiaczki, trwa 13-15 dni zazwyczaj 14 i powinna byc wzglednie stałej dlugosci. Jej wydluzenia , czy skracania moga byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. To tez tzw faza wyzszych temperatur widac ją na wykresach. Można sobie znajac jej dlugosc mniej wiecej wyznaczyc owulacje do tylu. Czyli jak np dzis mam 1 dzien miesiaczki a moja faza lutealna ma 14 dni to 14 dni temu mialam owulke.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Biorę Miovarian (coś jak ovarin), wit d3, euthyrox, metformine 500 (1,5 miesiaca) i folik.
    Pod koniec wrzesnia ide na wizyte do gina i moze mnie przebada, cos zleci itd...
    Miovarian to jak inofem/inofolik tylko jeszcze z wit. B12 z tym, że w inofemie i inofolicu masz 2x wiecej mioinozytolu i kw.foliowego a wit B12 jest tania do kupienia oddzielnie. Nie oplaca sie to finansowo, i masz mniej myo-inozytolu. Polecam ci zmienic na Inofolic.

A nikt ci nie proponowal progesteronu jakiegos? Ile masz faze lutealna?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Gdzieś 2-3 dni.
    To tym bardziej na twoim miejscu bym założyła,że wtedy mialam owulacje i ciaze biochemiczna.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, oficjalnie nadrobiłam cały dzień, zajęło mi to masę czasu, obawiam się, czy podołam jutro i potem od poniedziałku. Tak więc z góry PROSZĘ O PRZEBACZENIE jeśli którejś nie ojojam albo nie pogratuluję w porę, bo zwyczajnie przekopanie się przez taką ilość postów może być niewykonalne i może mnie coś ominąć.

Dobrej nocki!

4l0deDU.gif

Alisa, Elmo13, Kadabra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    To tym bardziej na twoim miejscu bym założyła,że wtedy mialam owulacje i ciaze biochemiczna.
    A dlaczego biochemiczna? oczywiście wiem i czytałam - bardzo dużo ich jest, ale jakby dochodzi do zapłodnienia a do zagnieżdżenia nie?

Już kapuja z tą lutealną - dzięki. CZyli bez wykresu ani rusz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Elariooooooo :-)

Elaria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Miovarian to jak inofem/inofolik tylko jeszcze z wit. B12 z tym, że w inofemie i inofolicu masz 2x wiecej mioinozytolu i kw.foliowego a wit B12 jest tania do kupienia oddzielnie. Nie oplaca sie to finansowo, i masz mniej myo-inozytolu. Polecam ci zmienic na Inofolic.

A nikt ci nie proponowal progesteronu jakiegos? Ile masz faze lutealna?

Podejrzyj moje wykresy - chyba da się poprzednie klikając na strzałkę w lewo. Lutealna nie powala.

Dzięki za radę co do preparatów. Wykończę co mam i zmienię, choć sensu nie widzę w braniu. Ja w ogóle do supli nie mam zaufania, traktuję trochę jak placebo, bo gin polecał - pewnie miał kontrakt by to opchnąć. :/

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagniezdza sie na chwilke i zaraz w terminie miesiaczki leci...w usg nic jeszcze nie widac tylko po hcg. Zmykam dziewczyny. Dobranoc :*

AgataR lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Zagniezdza sie na chwilke i zaraz w terminie miesiaczki leci...w usg nic jeszcze nie widac tylko po hcg. Zmykam dziewczyny. Dobranoc :*

Chciałam Ci podziękować Lailko za wyczerpujące informacje,cierpliwość do mojej osoby i poświęcony czas oczywiście0kiss3.gif

laila_25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:-) wstawać- do roboty!! Ja zaraz dziecię do szkoły budzę. To będzie dla niego szok:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 06:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja się się witam w 1 dc :)

Elmo13, sunset06, laila_25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa bardzo dobrze ze byłaś na tym usg. Po pierwsze się uspokoilas a po drugie wiesz na czym stoisz. Ja to jeszcze mam nadzieje ze cykl Ci się wydłuży z jakichś względów i owu będzie później.
    A widziałaś co Ci wklejalam? Ruda miała identyczną sytuacje. I 2 lekarzy widziało zupełnie różne rzeczy ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Dziś ja się się witam w 1 dc :)
    dzień dobry ...
    zazdroszczę ! ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam znad porannej filiżanki kawy :-)
    Po przemyśleniu całej sytuacji i poszperaniu w internecie znalazłam lekarza w bdb opiniami, pracującego w chyba najlepszym szpitalu w okolicy. Rodziłam tam Synka i zależało mi, żeby mój lekarz właśnie tan pracował. No i idę do niego w poniedziałek... Czuję jednak, że skończy się to ponownym łyżeczkowaniem...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    I ja się witam znad porannej filiżanki kawy :-)
    Po przemyśleniu całej sytuacji i poszperaniu w internecie znalazłam lekarza w bdb opiniami, pracującego w chyba najlepszym szpitalu w okolicy. Rodziłam tam Synka i zależało mi, żeby mój lekarz właśnie tan pracował. No i idę do niego w poniedziałek... Czuję jednak, że skończy się to ponownym łyżeczkowaniem...
    Kuzynka poroniła na początku czerwca... nawet nie wiedziała że jest w ciąży... w każdym razie w lipcu była na usg i doktorka powiedziała jej że ma czas do pazdziernika żeby sprawdzić czy jest okey.. bo czasem na usg nie wszystko widac.. i jeśli do pazdziernika będzie miała regularne miesiączki i wszystko będzie okey to super... jesli nie to musi w pazdzierniku wrócić na łyżeczkowanie... i... pierwsze dwie miała super , regularnie... niestety trzecia przyszła tydzień szybciej i nie była taka jak być powinna... i prawdodpobnie bez zabiegu się nie obejdzie...
    także chyba możliwe że nawet po 2 cyklach coś może dać znać....

ale osobiście średnio w to wierzę... bo przecież jak coś zostaje to daje o sobie znać od początku... a nie po 2 miesiącach.. jeśli zostałaby jakaś tkanka to by oburmarła powodując jakiś stan zapalny, martwicę.. a to się objawia wysoką temp, plamieniami.. itp... ale nie wiem.. może źle myślę..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Alisa bardzo dobrze ze byłaś na tym usg. Po pierwsze się uspokoilas a po drugie wiesz na czym stoisz. Ja to jeszcze mam nadzieje ze cykl Ci się wydłuży z jakichś względów i owu będzie później.
    A widziałaś co Ci wklejalam? Ruda miała identyczną sytuacje. I 2 lekarzy widziało zupełnie różne rzeczy ;)

tak tak Kochana widziałam, zapomniałam Ci wczoraj podziękować07roza.gif
    Ale cykl się nie wydłuży Abby bo nigdy nie jest dłuższy niż 28 dni.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annuk bardzo dziękuje Ci za odpowiedź :) jakoś tak miło mi się zrobiło,że pochyliłaś się nad moim problemem. (Twoja euforia była jak najbardziej uzasadniona i trwaj w niej nadal :) ) Wiem to nie łatwe komuś coś radzić jak tak naprawde nie zna się sprawy dokladnie tylko z marudzenia matki która ma gorszy humor :p A więc, musze go podpytać czy on czegoś się boi, choć on lubi wymyślać więc to będzie mało wiarygodne, ale myślę,że to jednak nie to. Mój brat podobno jak był mały też miewał takie ataki. W każdym razie jak zaśnie w dużym łóżku to już go nie przekładam do jego i jakoś koło 4 orientuje się,że nikogo nie ma i krzyczy :p no ale zasypia dalej. Zobaczymy jak będzie później, narazie musze uzbroić się w nocną cierpliwość.

Roma, nie doczytałam wszystkich postów, pewnie już coś postaowiłaś, ale ja również uważam,że trzeba to skonsultować, a przede wszystkim podejrzeć co i jak, a nie tak od razu na łyżeczkę, spokojnie może obejdzie się bez.

Alisko ja niestety też w tym cyklu dowiedziałam się,że owu brak, co potwierdziło moje obawy co do poprzednich cykli. Uzanłam ten cykl za stracony, ale jak wróciłam z wyjazdów to z ciekawości zmierzyłam temp a ta głupia w górze, i teraz myśli, czy jednak owu mogło być później, szczerze to wolałabym nie bo mało serduszkowaliśmy i chciałabym @ w miare szybko, no ale może i u Ciebie się tym razem przesunie. (choć powiem Wam,że zaczynam coraz mniej wierzyć w te tempki :/ )

To jeszcze jedno pytanko, z jakiego rozmiaru startuje jajco? ile ma na początku nim zacznie rosnąć?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, dla mnie dziwne jest to, że nie było żadnych plamień pomiędzy miesiączkami. Po prostu przyszła @ poprzedzona kilkoma dniami plamień i trwa do dziś. Tak na logikę jak to biorę, to przecież gdyby coś zostało to te plamienia pojawiłyby się niezależnie pod miesiączki. No i dziwi mnie jeszcze to, że zawsze jak mnie piersi pobolewają przed @ to w dniu przyjścia @ przestają jak ręką odjął. A teraz cały czas je lekko czuję, przez całe 3 tygodnie. To mi nasuwa podejrzenie nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ