Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:No wiesz Elaria, my tu gadu gadu a w życiu różnie bywa.
Moja mama zmarła parę lat temu na nowotwór piersi. Zbadałam BRCA1 i BRCA2 - nie jestem nosicielem genu co nie oznacza, że nie zachoruję.
Ja nie kapuję tej lutealnej serio: wiem ino, że jest od owulacji do miesiączka tak czy też nie? powinna być stała tak?
no to u mnie jak mam to wyliczyć: nie wiem czy owulka jest, kiedy była itd.?
Zeby cos o swojej lutealnej powiedziec musialabys prowadzic wykres. To jest faza po owulacji do miesiaczki, trwa 13-15 dni zazwyczaj 14 i powinna byc wzglednie stałej dlugosci. Jej wydluzenia , czy skracania moga byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. To tez tzw faza wyzszych temperatur widac ją na wykresach. Można sobie znajac jej dlugosc mniej wiecej wyznaczyc owulacje do tylu. Czyli jak np dzis mam 1 dzien miesiaczki a moja faza lutealna ma 14 dni to 14 dni temu mialam owulke.
aniołek 01.02.2016r -
Elaria wrote:Biorę Miovarian (coś jak ovarin), wit d3, euthyrox, metformine 500 (1,5 miesiaca) i folik.
Pod koniec wrzesnia ide na wizyte do gina i moze mnie przebada, cos zleci itd...
A nikt ci nie proponowal progesteronu jakiegos? Ile masz faze lutealna?
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyLaski, oficjalnie nadrobiłam cały dzień, zajęło mi to masę czasu, obawiam się, czy podołam jutro i potem od poniedziałku. Tak więc z góry PROSZĘ O PRZEBACZENIE jeśli którejś nie ojojam albo nie pogratuluję w porę, bo zwyczajnie przekopanie się przez taką ilość postów może być niewykonalne i może mnie coś ominąć.
Dobrej nocki!
Alisa, Elmo13, Kadabra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylaila_25 wrote:To tym bardziej na twoim miejscu bym założyła,że wtedy mialam owulacje i ciaze biochemiczna.
Już kapuja z tą lutealną - dzięki. CZyli bez wykresu ani rusz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Miovarian to jak inofem/inofolik tylko jeszcze z wit. B12 z tym, że w inofemie i inofolicu masz 2x wiecej mioinozytolu i kw.foliowego a wit B12 jest tania do kupienia oddzielnie. Nie oplaca sie to finansowo, i masz mniej myo-inozytolu. Polecam ci zmienic na Inofolic.
A nikt ci nie proponowal progesteronu jakiegos? Ile masz faze lutealna?
Podejrzyj moje wykresy - chyba da się poprzednie klikając na strzałkę w lewo. Lutealna nie powala.
Dzięki za radę co do preparatów. Wykończę co mam i zmienię, choć sensu nie widzę w braniu. Ja w ogóle do supli nie mam zaufania, traktuję trochę jak placebo, bo gin polecał - pewnie miał kontrakt by to opchnąć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlisa bardzo dobrze ze byłaś na tym usg. Po pierwsze się uspokoilas a po drugie wiesz na czym stoisz. Ja to jeszcze mam nadzieje ze cykl Ci się wydłuży z jakichś względów i owu będzie później.
A widziałaś co Ci wklejalam? Ruda miała identyczną sytuacje. I 2 lekarzy widziało zupełnie różne rzeczy -
I ja się witam znad porannej filiżanki kawy
Po przemyśleniu całej sytuacji i poszperaniu w internecie znalazłam lekarza w bdb opiniami, pracującego w chyba najlepszym szpitalu w okolicy. Rodziłam tam Synka i zależało mi, żeby mój lekarz właśnie tan pracował. No i idę do niego w poniedziałek... Czuję jednak, że skończy się to ponownym łyżeczkowaniem...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:I ja się witam znad porannej filiżanki kawy
Po przemyśleniu całej sytuacji i poszperaniu w internecie znalazłam lekarza w bdb opiniami, pracującego w chyba najlepszym szpitalu w okolicy. Rodziłam tam Synka i zależało mi, żeby mój lekarz właśnie tan pracował. No i idę do niego w poniedziałek... Czuję jednak, że skończy się to ponownym łyżeczkowaniem...
także chyba możliwe że nawet po 2 cyklach coś może dać znać....
ale osobiście średnio w to wierzę... bo przecież jak coś zostaje to daje o sobie znać od początku... a nie po 2 miesiącach.. jeśli zostałaby jakaś tkanka to by oburmarła powodując jakiś stan zapalny, martwicę.. a to się objawia wysoką temp, plamieniami.. itp... ale nie wiem.. może źle myślę..FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny_Abby_ wrote:Alisa bardzo dobrze ze byłaś na tym usg. Po pierwsze się uspokoilas a po drugie wiesz na czym stoisz. Ja to jeszcze mam nadzieje ze cykl Ci się wydłuży z jakichś względów i owu będzie później.
A widziałaś co Ci wklejalam? Ruda miała identyczną sytuacje. I 2 lekarzy widziało zupełnie różne rzeczy
tak tak Kochana widziałam, zapomniałam Ci wczoraj podziękować
Ale cykl się nie wydłuży Abby bo nigdy nie jest dłuższy niż 28 dni.
-
Annuk bardzo dziękuje Ci za odpowiedź
jakoś tak miło mi się zrobiło,że pochyliłaś się nad moim problemem. (Twoja euforia była jak najbardziej uzasadniona i trwaj w niej nadal
) Wiem to nie łatwe komuś coś radzić jak tak naprawde nie zna się sprawy dokladnie tylko z marudzenia matki która ma gorszy humor :p A więc, musze go podpytać czy on czegoś się boi, choć on lubi wymyślać więc to będzie mało wiarygodne, ale myślę,że to jednak nie to. Mój brat podobno jak był mały też miewał takie ataki. W każdym razie jak zaśnie w dużym łóżku to już go nie przekładam do jego i jakoś koło 4 orientuje się,że nikogo nie ma i krzyczy :p no ale zasypia dalej. Zobaczymy jak będzie później, narazie musze uzbroić się w nocną cierpliwość.
Roma, nie doczytałam wszystkich postów, pewnie już coś postaowiłaś, ale ja również uważam,że trzeba to skonsultować, a przede wszystkim podejrzeć co i jak, a nie tak od razu na łyżeczkę, spokojnie może obejdzie się bez.
Alisko ja niestety też w tym cyklu dowiedziałam się,że owu brak, co potwierdziło moje obawy co do poprzednich cykli. Uzanłam ten cykl za stracony, ale jak wróciłam z wyjazdów to z ciekawości zmierzyłam temp a ta głupia w górze, i teraz myśli, czy jednak owu mogło być później, szczerze to wolałabym nie bo mało serduszkowaliśmy i chciałabym @ w miare szybko, no ale może i u Ciebie się tym razem przesunie. (choć powiem Wam,że zaczynam coraz mniej wierzyć w te tempki)
To jeszcze jedno pytanko, z jakiego rozmiaru startuje jajco? ile ma na początku nim zacznie rosnąć?Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Wiesz, dla mnie dziwne jest to, że nie było żadnych plamień pomiędzy miesiączkami. Po prostu przyszła @ poprzedzona kilkoma dniami plamień i trwa do dziś. Tak na logikę jak to biorę, to przecież gdyby coś zostało to te plamienia pojawiłyby się niezależnie pod miesiączki. No i dziwi mnie jeszcze to, że zawsze jak mnie piersi pobolewają przed @ to w dniu przyjścia @ przestają jak ręką odjął. A teraz cały czas je lekko czuję, przez całe 3 tygodnie. To mi nasuwa podejrzenie nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy