Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
tak wyglądał mój kiedy zaszłam w ciążę...laila_25 wrote:Zeby cos o swojej lutealnej powiedziec musialabys prowadzic wykres. To jest faza po owulacji do miesiaczki, trwa 13-15 dni zazwyczaj 14 i powinna byc wzglednie stałej dlugosci. Jej wydluzenia , czy skracania moga byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. To tez tzw faza wyzszych temperatur widac ją na wykresach. Można sobie znajac jej dlugosc mniej wiecej wyznaczyc owulacje do tylu. Czyli jak np dzis mam 1 dzien miesiaczki a moja faza lutealna ma 14 dni to 14 dni temu mialam owulke.
teoretycznie owulacja w 16dc i niskie temp... potem skok przy owulacji i druga faza wysokich gdzie działa progesteron... Faza lutealna
i u mnie wszystkie cykle tak wyglądają... faza lutealna zawsze 13-14 dni...
czasem pierwsza się wydłuży bo owulacja np przyjdzie 19dc.. więc wtedy mam 33dniowe cykle..
a tak to 30dniowe... mam nadzieję że zobrazowanie pomoże Ci zrozumieć teorię 
https://ovufriend.pl/graph/47e8db599e13d18a6379f07f6d8a8baeFabian
Cyprian
Tymuś 
-
ogólnie zachęcam do mierzenia temp i prowadzenia wykresu... poznajemy dzięki temu swój cykl co do entej... pierwsze dwa , trzy cykle są nie zrozumiałe i nie łatwe... dopiero później wpadamy w ten rytm i poznajemy swoje ciało.. śluz... szyjkę... polecam
M@linka, laila_25 lubią tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
a powiedz... współżyliście bez zabepieczenia w tym czasie? zanim dostałaś ten długi @ ??roma wrote:Wiesz, dla mnie dziwne jest to, że nie było żadnych plamień pomiędzy miesiączkami. Po prostu przyszła @ poprzedzona kilkoma dniami plamień i trwa do dziś. Tak na logikę jak to biorę, to przecież gdyby coś zostało to te plamienia pojawiłyby się niezależnie pod miesiączki. No i dziwi mnie jeszcze to, że zawsze jak mnie piersi pobolewają przed @ to w dniu przyjścia @ przestają jak ręką odjął. A teraz cały czas je lekko czuję, przez całe 3 tygodnie. To mi nasuwa podejrzenie nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej.Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
bo ta kuzynka własnie... jak poroniła miała prawie 3 tyg krwawienie.. aż musiała dostać leki na zatrzymanie bo mdlała z utraty krwi... i własnie nie wiedziała że była w ciąży... tak mi sie tylko skojarzyło... że jest jeszcze taka opcja... że może znowu coś u Ciebie było ?roma wrote:Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
to tak wygląda jakby kolejne poronienie, aczkolwiek może hormony się rozbujały w niedobrą stronę.. a nie zmagasz się z jakimiś problemami hormonalnymi?roma wrote:Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.
kurczę.. tak czy inaczej trzeba to skonsultować i obejrzeć .. i dobrze że idziesz do innej ginki.. ta widać chyba ugrzęzła w jednym miejscu...Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Robiłam trochę hormonów jakiś tydzień przed tą @, wszystko było w normie ale nie wiem czy te hormony mają w ogóle związek z przebiegiem @. Robiłam:
DHEA-so4, androstendion, aldosteron, acth, kortyzol, tsh, ft4
No i podczas tej @ włączyłam inofem ale on chyba by tak nie namieszał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:49
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyWitaj JacguJacqueline wrote:Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.
badałam estradiol w 3 dc - wyniósł 62. Zaraz jadę na ponowne zbadanie go.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:37
-
roma wrote:Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.
Mój ma 2 i 4mieś. No też licze na to,że w końcu to przejdzie. Szkoda mi go strasznie jak się tak w nocy zanosi. Czasem wystarczy go porządnie dobudzić i wtedy sam sie dziwi co my tu robimy i zasypia, a czasem nie da się dobudzić i nic nie działaNo ale w końcu troche z wyczerpania się uspokaja i zasypia. On bardzo lubi sie tulić i jest wrażliwy i widać,że nas potrzebuje dlatego chce żebyśmy najlepiej spali z nim, ale ja nie umiem, on wierzga w nocy i ja jestem potem jak zombie, każde jego przekręcenie mnie budzi. niedługo chcemy go nauczyć zasypiania samemu, nie będę się z nim kładła, może wtedy przestanie sie też budzić. Ale jakoś ciężko mi się za to zabrać.
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Abby ja też zazdroszczę!! Już miała być i co dupa
nie ma eh... i znowu wszystko mi plany pomiesza.
Nadziejko bardzo Ci gratuluje córeczki, super,że zdrowa i pięknie rośnie, oby tak dalej!
Te Wasze forumowe humory wywołują uśmiech na twarzy, jak mnie ktoś zobaczy jak się śmieje do monitora powiedzą,że wariatka
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny