Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
laila_25 wrote:Zeby cos o swojej lutealnej powiedziec musialabys prowadzic wykres. To jest faza po owulacji do miesiaczki, trwa 13-15 dni zazwyczaj 14 i powinna byc wzglednie stałej dlugosci. Jej wydluzenia , czy skracania moga byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. To tez tzw faza wyzszych temperatur widac ją na wykresach. Można sobie znajac jej dlugosc mniej wiecej wyznaczyc owulacje do tylu. Czyli jak np dzis mam 1 dzien miesiaczki a moja faza lutealna ma 14 dni to 14 dni temu mialam owulke.
teoretycznie owulacja w 16dc i niskie temp... potem skok przy owulacji i druga faza wysokich gdzie działa progesteron... Faza lutealna
i u mnie wszystkie cykle tak wyglądają... faza lutealna zawsze 13-14 dni...
czasem pierwsza się wydłuży bo owulacja np przyjdzie 19dc.. więc wtedy mam 33dniowe cykle..a tak to 30dniowe... mam nadzieję że zobrazowanie pomoże Ci zrozumieć teorię
https://ovufriend.pl/graph/47e8db599e13d18a6379f07f6d8a8baeFabianCyprian
Tymuś
-
ogólnie zachęcam do mierzenia temp i prowadzenia wykresu... poznajemy dzięki temu swój cykl co do entej... pierwsze dwa , trzy cykle są nie zrozumiałe i nie łatwe... dopiero później wpadamy w ten rytm i poznajemy swoje ciało.. śluz... szyjkę... polecam
M@linka, laila_25 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
roma wrote:Wiesz, dla mnie dziwne jest to, że nie było żadnych plamień pomiędzy miesiączkami. Po prostu przyszła @ poprzedzona kilkoma dniami plamień i trwa do dziś. Tak na logikę jak to biorę, to przecież gdyby coś zostało to te plamienia pojawiłyby się niezależnie pod miesiączki. No i dziwi mnie jeszcze to, że zawsze jak mnie piersi pobolewają przed @ to w dniu przyjścia @ przestają jak ręką odjął. A teraz cały czas je lekko czuję, przez całe 3 tygodnie. To mi nasuwa podejrzenie nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej.Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.
kurczę.. tak czy inaczej trzeba to skonsultować i obejrzeć .. i dobrze że idziesz do innej ginki.. ta widać chyba ugrzęzła w jednym miejscu...FabianCyprian
Tymuś
-
Robiłam trochę hormonów jakiś tydzień przed tą @, wszystko było w normie ale nie wiem czy te hormony mają w ogóle związek z przebiegiem @. Robiłam:
DHEA-so4, androstendion, aldosteron, acth, kortyzol, tsh, ft4
No i podczas tej @ włączyłam inofem ale on chyba by tak nie namieszał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:49
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.
badałam estradiol w 3 dc - wyniósł 62. Zaraz jadę na ponowne zbadanie go.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:37
-
roma wrote:Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.
Mój ma 2 i 4mieś. No też licze na to,że w końcu to przejdzie. Szkoda mi go strasznie jak się tak w nocy zanosi. Czasem wystarczy go porządnie dobudzić i wtedy sam sie dziwi co my tu robimy i zasypia, a czasem nie da się dobudzić i nic nie działaNo ale w końcu troche z wyczerpania się uspokaja i zasypia. On bardzo lubi sie tulić i jest wrażliwy i widać,że nas potrzebuje dlatego chce żebyśmy najlepiej spali z nim, ale ja nie umiem, on wierzga w nocy i ja jestem potem jak zombie, każde jego przekręcenie mnie budzi. niedługo chcemy go nauczyć zasypiania samemu, nie będę się z nim kładła, może wtedy przestanie sie też budzić. Ale jakoś ciężko mi się za to zabrać.
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Abby ja też zazdroszczę!! Już miała być i co dupa
nie ma eh... i znowu wszystko mi plany pomiesza.
Nadziejko bardzo Ci gratuluje córeczki, super,że zdrowa i pięknie rośnie, oby tak dalej!
Te Wasze forumowe humory wywołują uśmiech na twarzy, jak mnie ktoś zobaczy jak się śmieje do monitora powiedzą,że wariatkaNadzieja1988! lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny