X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Zeby cos o swojej lutealnej powiedziec musialabys prowadzic wykres. To jest faza po owulacji do miesiaczki, trwa 13-15 dni zazwyczaj 14 i powinna byc wzglednie stałej dlugosci. Jej wydluzenia , czy skracania moga byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. To tez tzw faza wyzszych temperatur widac ją na wykresach. Można sobie znajac jej dlugosc mniej wiecej wyznaczyc owulacje do tylu. Czyli jak np dzis mam 1 dzien miesiaczki a moja faza lutealna ma 14 dni to 14 dni temu mialam owulke.
    tak wyglądał mój kiedy zaszłam w ciążę...
    teoretycznie owulacja w 16dc i niskie temp... potem skok przy owulacji i druga faza wysokich gdzie działa progesteron... Faza lutealna
    i u mnie wszystkie cykle tak wyglądają... faza lutealna zawsze 13-14 dni...
    czasem pierwsza się wydłuży bo owulacja np przyjdzie 19dc.. więc wtedy mam 33dniowe cykle.. :) a tak to 30dniowe... mam nadzieję że zobrazowanie pomoże Ci zrozumieć teorię ;)

https://ovufriend.pl/graph/47e8db599e13d18a6379f07f6d8a8bae

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie zachęcam do mierzenia temp i prowadzenia wykresu... poznajemy dzięki temu swój cykl co do entej... pierwsze dwa , trzy cykle są nie zrozumiałe i nie łatwe... dopiero później wpadamy w ten rytm i poznajemy swoje ciało.. śluz... szyjkę... polecam :)

M@linka, laila_25 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiesz, dla mnie dziwne jest to, że nie było żadnych plamień pomiędzy miesiączkami. Po prostu przyszła @ poprzedzona kilkoma dniami plamień i trwa do dziś. Tak na logikę jak to biorę, to przecież gdyby coś zostało to te plamienia pojawiłyby się niezależnie pod miesiączki. No i dziwi mnie jeszcze to, że zawsze jak mnie piersi pobolewają przed @ to w dniu przyjścia @ przestają jak ręką odjął. A teraz cały czas je lekko czuję, przez całe 3 tygodnie. To mi nasuwa podejrzenie nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej.
    a powiedz... współżyliście bez zabepieczenia w tym czasie? zanim dostałaś ten długi @ ??

• roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak, minęło 3 miesiące od poronienia wiec teoretycznie mamy zielone światło.
    bo ta kuzynka własnie... jak poroniła miała prawie 3 tyg krwawienie.. aż musiała dostać leki na zatrzymanie bo mdlała z utraty krwi... i własnie nie wiedziała że była w ciąży... tak mi sie tylko skojarzyło... że jest jeszcze taka opcja... że może znowu coś u Ciebie było ?

• roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Od czasu owulki robiłam kilka testów ciążowych, a wczoraj jak dzwoniłam do tej starej gin to kazała przede wszystkim betę zrobić. No to dla świętego spokoju pojechałam i oczywiście negatywna. Ale wiesz, też tak mi chodziło po głowie że może coś się zaczęło zagnieżdżać ale beta była tak niska że testy sikane nie wykrywały? Ta @ od samego początku mi się nie podobała. Najpierw było kilka dni plamień, potem się rozkręciła ale była dość skąpa i nie była to sama krew tylko całe mnóstwo śluzu takiego jak owulacjny wymieszanego z krwią. Strasznie dużo tego śluzu było. Trwało to może z 5 dni a potem przeszło bardzo małe plamienia, tak że byłam pewna że @ się prawie skończyła. No a od 4 dni znów coraz więcej krwi, tym razem ze skrzepami ale pojawiała się ona tylko podczas toalety. Na wkładce było tylko trochę pobrudzone. A dziś już jest tak dużo, że musiałam podpaskę założyć i krwawię jakby się @ rozkręcała. Tym razem krew, już bez śluzu.
    to tak wygląda jakby kolejne poronienie, aczkolwiek może hormony się rozbujały w niedobrą stronę.. a nie zmagasz się z jakimiś problemami hormonalnymi?
    kurczę.. tak czy inaczej trzeba to skonsultować i obejrzeć .. i dobrze że idziesz do innej ginki.. ta widać chyba ugrzęzła w jednym miejscu...

• roma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam trochę hormonów jakiś tydzień przed tą @, wszystko było w normie ale nie wiem czy te hormony mają w ogóle związek z przebiegiem @. Robiłam:
    DHEA-so4, androstendion, aldosteron, acth, kortyzol, tsh, ft4
    No i podczas tej @ włączyłam inofem ale on chyba by tak nie namieszał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:49

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dzień dobry ...
    zazdroszczę ! ;)
    Zobacz wczoraj ja zazdroscilam Vertigo :) jeszcze trochę i Ty będziesz miała swój pierwszy dzień :) u mnie równo po 28 dniach przyszła.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol nie musi być na czczo co nie?
    dzisiaj mam 12dc - może warto bym zbadała?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Estradiol nie musi być na czczo co nie?
    dzisiaj mam 12dc - może warto bym zbadała?
    nie musi być na czczo...
    badaj ;) nic Ci nie zaszkodzi :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Estradiol warto też zbadać w fazie lutealnej cyklu, tak samo jak progesteron - mogą być z nim tak samo problemy jak z progesteronem i jego też się suplementuje.
    Witaj Jacgu :-) badałam estradiol w 3 dc - wyniósł 62. Zaraz jadę na ponowne zbadanie go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:37

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Asiu, a Twój synek ile ma? Mój ma teraz 5 lat, ale w okolicy 2 lat, może mniej, nie pamiętam już dokładnie, bardzo często budził się z krzykiem w nocy i płakał. Trzeba było położyć się koło niego i zasypiał. Trwało to jakiś czas i samo minęło.

Mój ma 2 i 4mieś. No też licze na to,że w końcu to przejdzie. Szkoda mi go strasznie jak się tak w nocy zanosi. Czasem wystarczy go porządnie dobudzić i wtedy sam sie dziwi co my tu robimy i zasypia, a czasem nie da się dobudzić i nic nie działaNo ale w końcu troche z wyczerpania się uspokaja i zasypia. On bardzo lubi sie tulić i jest wrażliwy i widać,że nas potrzebuje dlatego chce żebyśmy najlepiej spali z nim, ale ja nie umiem, on wierzga w nocy i ja jestem potem jak zombie, każde jego przekręcenie mnie budzi. niedługo chcemy go nauczyć zasypiania samemu, nie będę się z nim kładła, może wtedy przestanie sie też budzić. Ale jakoś ciężko mi się za to zabrać.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby ja też zazdroszczę!! Już miała być i co dupa :/ nie ma eh... i znowu wszystko mi plany pomiesza.

Nadziejko bardzo Ci gratuluje córeczki, super,że zdrowa i pięknie rośnie, oby tak dalej!

Te Wasze forumowe humory wywołują uśmiech na twarzy, jak mnie ktoś zobaczy jak się śmieje do monitora powiedzą,że wariatka :P

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko niech córcia rośnie duża i zdrowa. A już niedługo...
    ptak-dziecko.gifniemowlak-02.gifdziecko-dziewczynka.gif

p.s. też mi się marzy córcia: Olga bądź Agatka - mogą być dwie na raz:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 11:29

Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    chiałabym do Was dołączyć :-) przymiecie mnie do siebie ???

Nadzieja1988!, sy__la, gama lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    hej
    chiałabym do Was dołączyć :-) przymiecie mnie do siebie ???
    Drzwi tutaj sa zawsze otwarte, chociaż przyjemniej byłoby sie spotkac na fioletowej stronie :P Witaj Jatoszka :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj jatoszka! widze, ze przyjelas zaproszenie AnnyK:)) dziewczyny sa fantastyczne, wiec i Ty znajdziesz tu swoje miejsce.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ